Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה לך בנצי על תרומתך המבורכת לדיון :wink:

רועי, אני מסכים שיש עניין של חיבור, אבל יש גם הרבה תכונות פיזיות אובייקטיביות שאפשר וכדאי להתייחס אליהן. כמה מתייחסים ובאיזו עוצמה - זה כבר עניין אישי (לי נורא מפריעה תגובת דוושה איטית, לך אולי לא).

לצערי אין לי שום סיכוי לנהוג עליה (ואני בספק אם היא נמכרת במקסיקו השכנה) ככה שאני יכול בכנות להביע את דעתי רק על העיצוב השבלוני.

haters will hate

פורסם (נערך)

sronis יש לך ניסיון על הSTI החדשה?

הרכב הרגיש לי הרבה יותר מהנה וחד ביחס ל370,בגלל זה שקלתי את גרסת הניסמו של הZ.

עריכה אחרונה על ידי WhiteTurbo
פורסם

ב-STI נהגתי לפני הרבה זמן. היא טובה, אבל לא מצוינת לטעמי. EVO הייתה טובה יותר באופן עקבי. במיוחד לא אהבתי את רכינת המתלים ואת ההיגוי ותחושת דוושת הבלמים - "מחלות" סטנדרטיות אצל אסתי.

Avia, בשתיהן מדובר בדור הקודם. לא נהגתי בקליאו ספורט החדשה ואולי באמת כדאי שסוף סוף אנהג...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)
אני מדבר על תחושות, על מה שהעכוז מרגיש ואם זה משמח אותו לא ( וללהטבים שבינינו, נא לא לפתח ציפיות ), על מה שהאוזן שומעת, הפידבק בידיים, כל הדברים האלו שלי עושים טוב ולך, כדוגמה כמובן, כלום. אז נכון שלנתונים ישנה חשיבות, אפילו עצומה, אבל בשבילם אני לא צריך להושיב אותך או את אהרונוביץ על ההגה ולדברים החשובים באמת עבורי רק התחת שלי טוב.

גם הנתונים הללו מדידים:

"הישבן" (האמת שזו האוזן התיכונה) מרגיש את הקצב שבו המרכב מסבסב לתוך הפניה.

הידיים מרגישות את המומנט המחזיר בהגה.

האוזן שומעת רעש מדיד מן המנוע ומן הצמיגים.

המרכיב הסובייקטיבי תלוי ברגישות של האינדיבידואל להיזונים הללו ולהעדפותיו. יש נהגים עם רגישות נמוכה שרק המון פידבק (בעיקר מן המרכב) נוסך בהם בטחון אז הם חשים צורך "לשחק" עם הרכב, גם על חשבון פוטנציאל הביצועים של הרכב.

נהג כזה יעדיף רכב ש"משתף פעולה" עם צורת נהיגה כזו. העדפות כאלו, הקשורות בסגנון נהיגה, הן המקור לחילוקי דעות בכל הנוגע להתנהגות כביש בין כתבי רכב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
עניינת אותי, קראתי כמה מבחנים עכשיו.

קאר אנד דרייבר האמריקאים (שלא מקבלים את האוטו) מדברים על היגוי שהוא "התגלות" עם genuine feedback. נראה לי שהאמריקאים האלה עדיין לא הבינו מה זה פידבק אמיתי ולא סתם שינויי משקל רנדומליים... לפחות הם היו היחידים שדיברו על ההשהייה בתגובת המנוע.

אוטואקספרס אמנם אומרים שההיגוי הוא numb וחסר פידבק, אבל נותנים מחמאות בהרבה תחומים אחרים שאני לא אהבתי. לפחות הם מסכימים איתי לגבי ידית ההילוכים.

איוו טוענים שתגובת הדוושה מאוד מחודדת במצב "ספורט"

אוטוקאר אומרים, עם זאת, שמצב ה"ספורט" נותן גם צליל מנוע יותר ספורטיבי (בולשיט) אבל לפחות מודים שהרכב לא אוהב משחקים ושההיגוי לא משהו.

טופגיר היו כמעט היחידים שלא באמת התרשמו.

אני לא נהגתי על הרכב רק למען הדיוק,הידית הילוכים מחורבנת כמו בכל הפיג'ואים,דווקא על הלג לא יצא לי לקרוא במבחנים אחרים,ההגה לא פחות טוב מכל VW או ניסן ספורטיביות,יש לו דווקא משקל,אבל הוא מלאכותי כמו בכל רכב עם הגה חשמלי.

מבחינת הנאה נטו הרכב דווקא כן קיבל שבחים,וזה,למרות שזה באמת אובייקטיבי,דווקא אחד הדברים ש"תפס" אותי בכל הקשור לרכב,כי ההנאה בסוג רכב כזה היא העיקר לדעתי.

בכל מקרה,בתור בעלים לשעבר של 306GTI,אין לי ספק שהשוואה כאן מיותרת כי היום זה עולם אחר,והדרישה של הלקוחות היא אחרת,אני חושב שלפחות מבחינת הפרמטר הזה פיג'ו כן עשו עבודה טובה,ואין לי ספק שהם ימכרו יותר מאשר הם מכרו 306GTI.

פורסם

המגאן RS Cup הוכיחה שאפשר לייצר מכונית שהיא גם מודרנית וגם ננהגת מעולה. נכון, היא רמה מעל ה-GTI, מבחינת סיגמנט, אבל זה מראה שלייצר ספורטיבית אפשרי וזה לא גזירת גורל שנתקענו עם ערימה של שעמומני נהיגה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני לא נהגתי על הרכב רק למען הדיוק,הידית הילוכים מחורבנת כמו בכל הפיג'ואים,דווקא על הלג לא יצא לי לקרוא במבחנים אחרים,ההגה לא פחות טוב מכל VW או ניסן ספורטיביות,יש לו דווקא משקל,אבל הוא מלאכותי כמו בכל רכב עם הגה חשמלי.

מבחינת הנאה נטו הרכב דווקא כן קיבל שבחים,וזה,למרות שזה באמת אובייקטיבי,דווקא אחד הדברים ש"תפס" אותי בכל הקשור לרכב,כי ההנאה בסוג רכב כזה היא העיקר לדעתי.

בכל מקרה,בתור בעלים לשעבר של 306GTI,אין לי ספק שהשוואה כאן מיותרת כי היום זה עולם אחר,והדרישה של הלקוחות היא אחרת,אני חושב שלפחות מבחינת הפרמטר הזה פיג'ו כן עשו עבודה טובה,ואין לי ספק שהם ימכרו יותר מאשר הם מכרו 306GTI.

הגה חשמלי לא חייב להיות מלאכותי. נהגת על מאזדה מהשנים האחרונות?

וההגה לטעמי פחות טוב מההגה של גולף GTI, ובוודאי מההגה של ניסאן ספורטיבית (לאיזו אתה מתכוון? כי ל-370Z יש הגה הידראולי והוא בסדר גמור).

כמו שציינתי קודם - הדרישה של הלקוחות היום היא המון כוח והמון אחיזה - היא עושה את זה מצוין. אבל הרבה דברים אבדו בדרך...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
המגאן RS Cup הוכיחה שאפשר לייצר מכונית שהיא גם מודרנית וגם ננהגת מעולה. נכון, היא רמה מעל ה-GTI, מבחינת סיגמנט, אבל זה מראה שלייצר ספורטיבית אפשרי וזה לא גזירת גורל שנתקענו עם ערימה של שעמומני נהיגה.

יתרה מזו, מסתבר שזה אפילו לא מסובך או יקר לייצר מכונית כזו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הרנו ננהגת מעולה,אני מסכים,לגבי המודרני,לא כלכך,התא נוסעים שלה נראה כמו מסע בזמן לתחילת המאה ה21,הרכב לא מרגיש מוצק,למשל תחת כביש עם משובש{כורח המציאות} או תחת העברות משקל קיצוניות יש לא מעט "תלונות" מהמרכב,הרכב מהנה,וזה הכי חשוב ברכב מסוג זה,אבל היום הדרישה של הלקוחות שהוא גם ירגיש מסיבי,איכותי,מאובזר,וכו,ובגלל זה הרנו פונה לחתך מאד מסויים שמחפש בעיקר את הפאן,לדעתי הפיגו זאת פשרה טובה מאד בין רכב מהנה,אבל גם מודרני ואיכותי.

פורסם

אתה צודק שה-308 היא פשרה. במיוחד בפן הספורטיבי. בשאר התחומים היא אכן קומפקטית מוצלחת למדי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אולי זה לא כזה גרוע? אולי זה הישנות של העתיד?

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

Avia, בשתיהן מדובר בדור הקודם. לא נהגתי בקליאו ספורט החדשה ואולי באמת כדאי שסוף סוף אנהג...

ממש לא כדאי.

מבאס לקרוא, משום מה אני מחבב את ה-308.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
הרנו ננהגת מעולה,אני מסכים,לגבי המודרני,לא כלכך,התא נוסעים שלה נראה כמו מסע בזמן לתחילת המאה ה21,הרכב לא מרגיש מוצק,למשל תחת כביש עם משובש{כורח המציאות} או תחת העברות משקל קיצוניות יש לא מעט "תלונות" מהמרכב,הרכב מהנה,וזה הכי חשוב ברכב מסוג זה,אבל היום הדרישה של הלקוחות שהוא גם ירגיש מסיבי,איכותי,מאובזר,וכו,ובגלל זה הרנו פונה לחתך מאד מסויים שמחפש בעיקר את הפאן,לדעתי הפיגו זאת פשרה טובה מאד בין רכב מהנה,אבל גם מודרני ואיכותי.

אתר אוטו אקספרס הבריטי פרסם בתאריך 23.8.16 על סופה של האגדה.

בתאריך 6.7.16 יוצרה המכונית האחרונה של המגאן rs (אם זה חשוב אז הצבע של האחרונה היה צהוב) וקו הייצור של הדור השלישי של המגאן נסגר.

הדור השלישי יצא בשנת 2009 אם 250 כ"ס. בשנת 2011 הרכב שודרג ל 265 כ"ס ושבר את השיא של הנורבורגרינג. בשנת 2013 יצא גירסה מוגבלת ויפיפיה של רד בול RB8.

בשנת 2014 יצאה גירסה חדשה של 275 כ"ס (טרופי R) ששברה פעם נוספת את שיא במסלול הגרמני (7.54:36).

ועכשיו בשנת 2016 רנו סוגרת את קו הייצור לדור השלישי.

אני זכיתי רק לכמה שעות טובות עם המגאן ומזל שלא שללו לי את הרישיון. כל מילה מיותרת בצד הביצועי אך האבזור הפנימי אכן נותר הרחק מאחור מול המתחרות.

הדור הרביעי של המגאן הרגילה ואפילו של ה GT כבר נמכר אך המחליפה של האגדה צפויה רק בשנת 2018.

לפי מה שידוע לי מקריאה בעבר בדור הרביעי של המגאן rs יהיו 5 דלתות, רנו תעבור את ה 300 כ"ס, הגיר יהיה ידני. רנו תשקיע באבזור הפנימי ותיישר קו עם המתחרות.

רנו לא רק תרצה לייצר מכונית חזקה מההונדה טייפ אר אלא אפילו להסתכל בעיניים של הפורד פוקוס RS.

רנו רוצה להחזיר לעצמה שוב את השיא במסלול הגרמני ששייך כיום לגולף GTI קלאב ספורט S.

יש למה לצפות

פורסם

בהמשך למה שkala כתב, אכן ההסלמה כנראה תמשיך.

מביקורות על מגאן gt הטענה העיקרית היא הגיר הרובוטי ומקווה שלא יגיע לדבר האמיתי.

מצד שני, מירוץ החימוש די מבאס, הנתונים אכן סקסיים אבל בהקשר המקומי מרגיש לי שעברנו את הגבול. מודה ומתוודה, בקליאו שלי (rs, דור 4) או אפילו ב206xs שהייתה לי קודם הרבה יותר קל להנות ביומיום מפיתול אקראי

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.

• תוכן חדש...