Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם הנתונים הללו מדידים:

"הישבן" (האמת שזו האוזן התיכונה) מרגיש את הקצב שבו המרכב מסבסב לתוך הפניה.

הידיים מרגישות את המומנט המחזיר בהגה.

האוזן שומעת רעש מדיד מן המנוע ומן הצמיגים.

המרכיב הסובייקטיבי תלוי ברגישות של האינדיבידואל להיזונים הללו ולהעדפותיו. יש נהגים עם רגישות נמוכה שרק המון פידבק (בעיקר מן המרכב) נוסך בהם בטחון אז הם חשים צורך "לשחק" עם הרכב, גם על חשבון פוטנציאל הביצועים של הרכב.

נהג כזה יעדיף רכב ש"משתף פעולה" עם צורת נהיגה כזו. העדפות כאלו, הקשורות בסגנון נהיגה, הן המקור לחילוקי דעות בכל הנוגע להתנהגות כביש בין כתבי רכב.

הפיזיולוגיה זהה, על זה אין ויכוח, כל ההבדלים נוגעים לאינטרפרטציה האישית של כל אחד מאיתנו לגרויים שונים וכאן וגם כפי שכתבת יש הבדל ובדיוק בשל כך שמים אנשים בשר ודם מאחורי ההגה ולא די ברובוט עם חיישנים. אלא שבדיוק בשל אותם הבדלים אם אני יושב מאחורי ההגה או רוני אהרונוביץ ( כהמחשה לסמכות עילאית לפי חלק מהחברים כאן ), לא בטוח כלל ששנינו נצא עם מסקנות זהות, אפילו דומות וגם לא יהיה נכון להגיד מי משנינו צודק, פשוט חוויות חושיות הן ענין לגמרי סובייקטיבי וזו הנקודה.

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
התא נוסעים שלה נראה כמו מסע בזמן לתחילת המאה ה21,

זו הגזמה.

ישבתי בפיז'ו, נחמד, שומדבר שמרחיב את הדעת יותר מדי.

לעומת זאת, הרנו ננהגת כל כך טוב, שזו המכונית למי שרוצה לנהוג.

בסופו של דבר, אין טעם לשים כסף על מכונית ספורטיבית שלא לוקחים אותה לנהיגה לשם נהיגה. סתם קומפקטיות מהירות יש יותר בזול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם אני יושב מאחורי ההגה או רוני אהרונוביץ ( כהמחשה לסמכות עילאית לפי חלק מהחברים כאן ), לא בטוח כלל ששנינו נצא עם מסקנות זהות, אפילו דומות וגם לא יהיה נכון להגיד מי משנינו צודק, פשוט חוויות חושיות הן ענין לגמרי סובייקטיבי וזו הנקודה.

אז זה לא נכון.

אם תשים שתי מכוניות, אחת מול השנייה, נהגים מיומנים יידעו להסכים על איכויות ההיגוי היחסיות בין השתיים. מכאן והלאה יש מי שיעדיף הגה מהיר על כבד או שלדה עם פחות או יותר נטייה להיגוי יתר, אבל על האיכויות לא צריך להיות ויכוח מהותי.

בגלל זה, דרך אגב, מבחנים השוואתיים הם החשובים. כשאתה קורא ביקורת על הרכב לבדו, היא חסרה פרספקטיבה.

מכאן גם לדעתי הביקורת של רוני. הוא פשוט רגיל למכוניות הרבה יותר טוב מה-308GTI.

פורסם (נערך)
בדיוק בשל אותם הבדלים אם אני יושב מאחורי ההגה או רוני אהרונוביץ (כהמחשה לסמכות עילאית לפי חלק מהחברים כאן), לא בטוח כלל ששנינו נצא עם מסקנות זהות, אפילו דומות וגם לא יהיה נכון להגיד מי משנינו צודק, פשוט חוויות חושיות הן ענין לגמרי סובייקטיבי וזו הנקודה.

נכון, אבל לא כל הבדל בין נהגים מוביל אותם למסקנות קוטביות על התנהגותו של רכב כזה או אחר. יש צורך בהבדל מהותי בסגנון הנהיגה וכאלו, בקרב אנשי מקצוע, אין הרבה.

המרכיב העיקרי שמוביל למחלוקת מבחינת סגנון נהיגה הוא אופן הכנסת המכונית לפניה: האם הקו הוא בצורת "ר" או שהוא יותר עגול או אליפטי.

מי שנכנס בבת אחת ("ר") יעדיף שלדה שאפשר "לשחק" איתה ולשים אותה על הצד. למי שנכנס בקו אליפטי זו תכונת התנהגות כמעט מיותרת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

"המרכיב העיקרי שמוביל למחלוקת מבחינת סגנון נהיגה הוא אופן הכנסת המכונית לפניה: האם הקו הוא בצורת "ר" או שהוא יותר עגול או אליפטי".

"מי שנכנס בבת אחת ("ר") יעדיף שלדה שאפשר "לשחק" איתה ולשים אותה על הצד. למי שנכנס בקו אליפטי זו תכונת התנהגות כמעט מיותרת".

להגיד שהיא מיותרת? אליפטי? וואלה לא מסכים.

ישנן מכוניות שעושות,גם את זה וגם את זה ועוד בצורה מרשימה מהנה וכיפית.

פורסם (נערך)

נכון, יש מכוניות (מעטות מאוד) שבאמת עושות גם וגם. השבחים שהמגאן קוצרת הם, בין היתר, בגלל היכולת הזו.

זו הסיבה שכתבתי "כמעט מיותרת", כי זה עדיין יכול להיות בגדר "בונוס" נחמד. האם זו תכונה שמגדירה מהו רכב טוב ומהו רכב רע? שוב, תלוי בהעדפות הנהג.

פורסם

מי שנכנס בבת אחת ("ר") יעדיף שלדה שאפשר "לשחק" איתה ולשים אותה על הצד. למי שנכנס בקו אליפטי זו תכונת התנהגות כמעט מיותרת.

זה לא נכון.

כי שלדה שניתן למקם אותה בדיוק, אפשר לעשות איתה הכל.

ושלדה שלא, אין לה את הגמישות הזו. לכן היא יותר משעממת לנהיגה.

אז נכון, ברכב מסלול אתה רוצה להמנע מהיגוי יתר לחלוטין, לכן תקריב משחקיות, גם במחיר אובדן מהירות בפניות מסויימות, כדי להרוויח מהירות בפניות מהירות, ובעיקר כדי לקבל שליטה טובה יותר בבלימה (זנב יציב), כי שם מרווחים את רב הזמן. אבל נהיגת כביש דומה יותר לנהיגת ראלי, לא לנהיגת מסלול.

פורסם (נערך)

נכון, אבל נהיגת כביש ספורטיבית, מהירה ככל שתהיה, היא עדיין לא בקצב של ראלי.

כאשר הקצב לא מצדיק "משחקיות" כזו (כי ניתן לצלוח את הפניה כמו שצריך גם בסגנון נהיגה אחר) אז היא לא הכרחית לטובת הנהיגה ולא תאט או תסכן את הנהג שלא ישתמש בה. אם כבר, ההיפך הוא הנכון.

זה עניין של סגנון נהיגה אישי, לא של תשובה אבסולוטית ואוניברסלית. גם בראלי יש הבדלים ניכרים בין נהגים. אפילו במסלול סגור יש כאלו. אפילו אותו נהג יכול "להתאים" את הסגנון לרכב ולפניה ספציפית.

פורסם

אז נכון, ברכב מסלול אתה רוצה להמנע מהיגוי יתר לחלוטין, לכן תקריב משחקיות, גם במחיר אובדן מהירות בפניות מסויימות, כדי להרוויח מהירות בפניות מהירות.

באיזה סוג של פניה, רכב שמאפשר משחקי ישבן יצלח את הפניה מהר מרכב שנוסע כמו "קטר רכבת" ולמה באף סוג מרוצי מסלול לא רואים אף נהג מבצע את אותן פניות ישבן באף סיבוב?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
באיזה סוג של פניה, רכב שמאפשר משחקי ישבן יצלח את הפניה מהר מרכב שנוסע כמו "קטר רכבת"

hairpin

ולמה באף סוג מרוצי מסלול לא רואים אף נהג מבצע את אותן פניות ישבן באף סיבוב?

כמו שכתבתי, כי מקריבים מהירות בפניות חדות לטובת יציבות בבלימה ומהירות בעקומות.

אתה נהגת במכוניות מסלול ויודע שאם לא בולמים ממש כמו שצריך, הרכב לא לוקח את הפנייה...

פורסם (נערך)

גם היירפין אפשר לצלוח מהר יותר ללא החלקה. צריך להחליק רק אם הוא הדוק יותר מרדיוס הפניה של הרכב. בעיה במכונית ראלי, לא כל כך במכונית כביש....

מה שכן, בהיירפינים ארוכים הנהיגה פחות חלקה מן המקובל בנהיגת מסלול "קלסית" אבל זה עדיין לא אומר שלוקחים את הפניה לרוחב, בטח שלא בכביש הפתוח לציבור.

פורסם

על אספלט אני לא מצליח לראות סצנריו שבו רכב מחליק מהיר יותר מרכב שאינו מחליק בפניה. החלקה = אובדן מהירות. רואים את זה גם בראלי בשנים האחרונות - בראלי אספלט כמות ההחלקות ירדה לשיעור מזערי ביחס לפעם. על עפר יש פחות ברירה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

ואפילו על עפר (וגם שלג לצורך העניין), ה"החלקה" שצריך בשביל מקסימום מהירות היא ממש אבל ממש לא אפל-קונטרה-אפל עם דריפט 90 מעלות לכיוון הפניה א-לה ז'יל פניצי. אפילו לא קרוב.

פורסם

הדבר היחיד שהחלקות טובות עבורו (מעבר לנהיגת כיף) הוא צילומים של טופ גיר ומגזיני רכב.

על המסלול/ אספלט, החלקה של הרכב (סרן קידמי או אחורי) בכל מקום אפשרי במסלול משמעותה שעשית טעות ואתה איטי.

לא תראה לעולם לא ב F1 ולא ב DTM (ומקביליו) אפילו לא ס"מ של החלקה שנעשתה בכוונה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ואפילו על עפר (וגם שלג לצורך העניין), ה"החלקה" שצריך בשביל מקסימום מהירות היא ממש אבל ממש לא אפל-קונטרה-אפל עם דריפט 90 מעלות לכיוון הפניה א-לה ז'יל פניצי. אפילו לא קרוב.

פעם כן.

היום כבר לא.

אבל מי דיבר על החלקות?

אתם מתייחסים למין דיכוטומיה לא קיימת, כאילו רכב או מחליק או שלא.

ומסלולי F1...

מכונית ספורטיבית לכביש צריכה לאפשר איזון של השלדה עם הגז, אחרת היא פשוט שעמום אחד גדול.

אם היא לא מאפשרת בגלל השלדה או ה-ESP או שילוב של שניהן, היא לא מעניינת לנהיגה.

זה לא קשור להחלקות.

מאז ימי הקליאו ספורט והפיאט קופה אני לא מעיז להחליק מכוניות בכבישים ציבוריים (להוציא קצת היגוי יתר במכוניות הנעה אחורית), כי המהירות שנדרשת היא לא סבירה ליכולות שלי. גם את המגאן RS לא החלקתי, אבל לא צריך להחליק כדי להנות משלדה שנענית לנהג.

אפשר לקחת Audi TT, לדוגמא, ולהנות מכמה שהיא לא מאבדת אחיזה, לא משנה כמה גז אתה מוסיף, אפילו לא בכיכר. אפשר גם להרגיש שאתה ממש נהג גדול תוך כדי...

• תוכן חדש...