Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא ממש אוטובוס, הוא נוסע על כמו-מסילה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדבר הזה זה ממש לא אוטובוס, אלא אם כבר - יותר סוג של רכבת קלה, אבל בהחלט רעיון מקורי ומבריק. דבר הזה יכול לפתור הרבה בעיות תחבורה בערים גדולות. להבדיל מרכבת קלה הרגילה, זה לא דורש נתיב מיוחד, אלא רק מסילות. מעולה גם לארץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה עם טנדרים, משאיות, כבאיות וכיו"ב, איך כל אלה יעברו במנהרה?

מה עם פיגועים? כמה קל להסיע מכונית תופת מתחת לאוטובוס כזה מלא..?

אבל, רעיון מעניין בהחלט במקום בו לא תהיה רכבת תחתית..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הדבר הזה מזכיר לי דבר מאד נפוץ - מנופים בנמל. אלא שנמל הוא סביבה סגורה עם נהלים נוקשים, ואלו הכביש משמש את הציבור הרחב.

מכל מקום, הדבר הזה מתאים לשדרות רחבות, לא לרכובות צרים כמו שלנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני די בטוח שכל מיני סוגיות שעלולות לצוץ כבר נלקחו בחשבון.

לא נראה לי שהמהנדסים הסינים שכחו מעצם קיומן של משאיות או רכבים גבוהים.

בכל אופן, נראה כמו פתרון מעניין ויצירתי.

V5

פורסם
יוסי אני בהלם שאתה באמת חושב שעוד כמה שנים יהיו רכבים אוטונומיים. לפי דעתי לא יהיה לעולם גם שהטכנולוגיה תיהיה מוכנה לגמרי.

יהיה גם יהיה. מוקדם יותר ממה שנדמה לך. עד סוף העשור מכוניות כאלו עשויות אפילו להתחיל להימכר בכמויות. שים לב שכבר כיום יש לכמה חברות (גוגל, למשל) מכוניות אוטונומיות לגמרי שנוסעות על הכבישים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם כבר מכוניות אוטונומיות. השלב הבא זה מוניות אוטונומיות לגמרי. (כמו בטוטל ריקול - מונית ג'וני) בגלל שאין עלות של נהג, וקריזות של נהג, אפשר להזמין אותה בכל שעה והיא בטח תהיה יותר זולה מהיום להחזיק אוטו.

אני מניח עוד 20 שנה, הן תסענה בכבישים.

מי שלא חובב רכב, לא יצטרך לקנות מכונית.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

האמת היא שלא יהיו חובבי רכב, לפחות לא כמו שאנחנו רגילים אליהם.

בקטע של אספנות אולי אבל הרכבים עצמם לא יוכלו לנסוע ברחוב כי הדבר הכי מסוכן על הכביש יהיה הנהג.

רכב הופך לאט לאט ממכלול של חלקים "עם נשמה" למוצר פשוט מאוד שאפילו לא דורש מערכות מתוחכמות מדי.

ברגע שיהיו רכבי אוטונומיים אז לא יהיה צורך בנהיגה וחוויית הנסיעה תהפוך למשהו פאסיבי מאוד, כמעט בלי התערבות של הנהג.

אז ההגעה למשל למפגש רכב פשוט תהיה בחירת המקום על המסך, משחק סוליטייר או צפיה בסרט, ואז ירידה מהאוטו.

ואז מה אתה עושה? פשוט מסתכל על מכוניות אוטונומיות? הרי לא צריך איזה כישרון כדי לנהוג עליהן ולא משנה כמה נשפר אותן, הביצועים ייקבעו על ידי המערכת ואתה לא תהיה יותר מהיר משאר הרכבים, כי מה שמחליט על המהירות זה אלגוריתם של שאר הרכבים, לא כמות הכוח שלך.

בקרוב אוטו מפסיק להיות מגניב והופך להיות כלי פשוט שלוקח אותך ממקום למקום.

מצטער.

פורסם

כיף לקרוא את כל ההודעות פה, זו עבודת סטודנטים וכו'....

כולם פה גאונים, רק שוכחים שאת מה שהסינים הספיקו מזמן לשכוח בכל הנוגע לתחבורה בישראל כרגע מנסים ללמוד...

לא רק שאני בטוח שהפיילוט הסיני יצליח, אני מקווה שזה גם יגיע לישראל תוך 50-60 שנה....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

כן, חוץ מאשר באמת לנהוג.:wink:

ולפני שתיעלב, אני מדבר על היבשת.

מכל מקום, הדבר הזה מתאים לשדרות רחבות, לא לרחובות צרים כמו שלנו.

בעיר סינית גדולה כמעט אין דבר כזה רחובות צרים, אלא אם כן נכנסת בטעות לאיזה חוטונג. המקבילה של ציר עירוני כאן (נגיד, דרך בן גוריון ברמת גן) היא, בעיר סינית גדולה, דרך ברוחב של נתיבי איילון כולל הרכבת שבאמצע.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דווקא באזור העיר האסורה? זה אזור שבנוי על פי יחידות גודל שכל אחת מהן בגודל של שוויץ...:lol:

בכל אופן, עומס בבייג'ינג יהיה גם אם הכבישים יהיו ברוחב של שדה תעופה. בגלל זה צריך את ה"אוטובוס" המשונה הזה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כן, חוץ מאשר באמת לנהוג.:wink:

ולפני שתיעלב, אני מדבר על היבשת.

למה שאיעלב?

אני לא סיני, אמנם אני גר מחוץ לגבולות ישראל אבל אני קודם כל ישראלי ובכל אופן, אני לא גר בסין :roll::lol:

הסינים, ספציפית ה-mainlanders, אכן לא נהגים מוצלחים, בעיקר כי המנטליות הרווחת שם היא שחוקי התנועה אינם בגדר "כללי ברזל" אלא רק בגדר המלצה בלבד.

לעומת זאת, בשאר מדינות המזרח, בלא מעט מהן בכל אופן, יש תרבות נהיגה שהלוואי והיתה קיימת בישראל.

את דברי לא כתבתי כי נעלבתי, הם נכתבו כי לישראלים יש נטייה לזלזל ולפקפק בכל דבר שקורה בסין, כך למשל פרוייקט מתקדם כמו זה שבנושא השרשור מכונה בזלזול "משהו נחמד כפרוייקט גמר של סטודנט"...

אולי הפרוייקט יכשל (אני באמת בספק), אולי הוא יצליח, בנתיים בסין יש מטרו מתקדם כבר המון שנים ואת השעה שאורכת הנסיעה במונית משדה התעופה פודונג בשנגחאי אל מרכז העיר הם קיצרו ל-7 דקות באמצעות רכבת מגנטית שמשייטת במהירות 360 קמ"ש.

אגב, הדרך ההפוכה, ממרכז העיר אל שדה התעופה אורכת אף פחות זמן כי את המסלול הזה הרכבת כבר עושה במהירות שבשיאה חוצה 400 קמ"ש.

אבל כאמור, למה להתבלבל עם עובדות, הם רק סטודנטים, נראה כמה זמן יקח למהנדסים בישראל לבנות רכבת תחתית בתל אביב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
האמת היא שלא יהיו חובבי רכב, לפחות לא כמו שאנחנו רגילים אליהם.

בקטע של אספנות אולי אבל הרכבים עצמם לא יוכלו לנסוע ברחוב כי הדבר הכי מסוכן על הכביש יהיה הנהג.

רכב הופך לאט לאט ממכלול של חלקים "עם נשמה" למוצר פשוט מאוד שאפילו לא דורש מערכות מתוחכמות מדי.

ברגע שיהיו רכבי אוטונומיים אז לא יהיה צורך בנהיגה וחוויית הנסיעה תהפוך למשהו פאסיבי מאוד, כמעט בלי התערבות של הנהג.

אז ההגעה למשל למפגש רכב פשוט תהיה בחירת המקום על המסך, משחק סוליטייר או צפיה בסרט, ואז ירידה מהאוטו.

ואז מה אתה עושה? פשוט מסתכל על מכוניות אוטונומיות? הרי לא צריך איזה כישרון כדי לנהוג עליהן ולא משנה כמה נשפר אותן, הביצועים ייקבעו על ידי המערכת ואתה לא תהיה יותר מהיר משאר הרכבים, כי מה שמחליט על המהירות זה אלגוריתם של שאר הרכבים, לא כמות הכוח שלך.

בקרוב אוטו מפסיק להיות מגניב והופך להיות כלי פשוט שלוקח אותך ממקום למקום.

מצטער.

אתה מתאר את זה בתור חזון אחרית הימים. אבל להיפך: הרכבים הופכים כל הזמן לא לפשוטים מאוד, אלא למסובכים מאוד.

יחד עם זה, העתיד ורוד מאוד אם מרבית הנהיגה בכבישים תיהי אוטונומית, זה אומר פחות תאונות, פחות הרוגים בתאונות דרכים, צריכת דלק אופטימלית. אני בטוח שאפשרות נהיגה תשמר ברוב הרכבים, לפחות בהתחלה. אחרי זה האפשרות תשמר רק ברכבים שמיועדים לכך, כמו רכבי ספורט וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...