Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכנון שולחן עץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לעזרה למי שאולי מתעסק פה עם עץ/ נגרות.

כבר הרבה זמן יש לי רעיון בראש לשולחן מיוחד שאני רוצה לבנות.

הבעיה שיש לי היא שאני לא יודע באיזה גדלים מגיעים החומרי גלם.

לצורך העניין אני מעוניין לבנות את השולחן מעץ מהגוני

מישהו יודע באיזה גודל, עובי, אורך ורוחב זה מגיע?

זה משתנה מחנות לחנות?

פורסם

אם אתה רוצה לבנות את השולחן מעץ גושני ולא מדיקטים, יש הרבה יותר גמישות במידות.

פלטת עץ מהגוני תעלה לך הרבה מאוד כסף, ולדעתי אין כל כך סטנדרטיזציה. המחיר עולה משמעותית ככל שהפלטה גדולה יותר, וכנראה גם ככל שהיא יפה יותר.

אם אתה רוצה לבנות שולחן מלוחות מהגוני המחיר כנראה יהיה סביר בהרבה. אבל לדעתי יראה הרבה פחות טוב.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

עצים קשים (כמו מהוגני) לא באים במידות סטנדרטיות כמו אורן. לרוב יש לך אחידות בעובי העץ, בין 2.5 ל-5 ס"מ, אבל רוחב כל חתיכה לא אחיד. אורך כל חתיכה נע בין 2 ל-3 מטרים. בגלל חוסר האחידות מומלץ קודם להגיע למחסן עצים שיש לו כמות של העץ שאתה מעוניין בו ולהתרשם מהמלאי. את התוכנית תעשה בקווים כלליים, שתוכל להעריך כמה עץ תצטרך.

בנוסף, עצים קשים הרבה פעמים מגיעים לא מוקצעים, ואם תרצה עץ מוקצע תצטרך לשלם לא מעט למחסן העצים או לנגריה. מה הכלים שברשותך? לעבודה עם עצים קשים ולתוצאות טובות כדאי לפחות מסור שולחן, ומומלץ גם מקצוע עליון שתוכל לכוון את עובי העץ בזמן העבודה.

פורסם

בכל גודל.

לא משתמשים בפלטות מלאות של עץ, אלא בלוחות MDF בחיפוי פורניר.

כשאתה רואה פלטת עץ עם דוגמא, היא תמיד פורניר. הרי אין גזע בטבע במידות האלו. (למעט סאקויה)

חפש בגוגל על פורניר veneer ותראה האופן בו מיוצרות פלטות במראה עץ טבעי.

גודל הלוחות שניתן לייצר גדול מאוד (דומה לפלטת גבס).

בכותרת ציינת ״תכנון״.

אתה מתכוון לתכנן ולהעביר לנגר לבצע? או לבצע בעצמך? (שאלת לגבי מידות לקניה ב״חנות״).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא,זה חתיכות עץ מודבקות

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אז אני אחדד קצת את מה שאני מתכנן, ראיתי בסרטון ברחבי הרשת תכנון דומה לשולחן קפה לסלון וישר החלטתי שזה יהיה אתגר מבחינתי לבנות אחד דומה.

מצורף תמונה של החלק העליון של השולחן, למי שלא מצליח להבין, מדובר על קוביות דומות אחת לשניה מעץ מהגוני בגודל של 5 ס"מ וגובה של 4 ס"מ (לפי התכנון במחשב) שמחוברים בעזרת ספייסרים ויוצרים את הסגנון הבא שאני אישית מאד אהבתי.

אז כמו שאתם מבינים, אין לי כוונות להשתמש בלוח מהגוני ענק לחלק העליון, חשבתי שאולי זה מגיע בגדלים ספציפים של מוטות.

אני אלך לחנות הקרובה (אחפש אחת כזאת בכל אופן) ואתייעץ איתם שם.

מישהו מכיר אחת כזאת באזור קריית גת?

תודה בכל אופן לעונים! :)

12.JPG

פורסם

בוצ׳ר בלוק זה הדבקה של הרבה ״קרשים״ מלאים זה לצד זה.

זה העץ המלא הטבעי היחידי, שהוא באמת גושני, אבל הוא לא מתקבל במראה רציף של דוגמת עץ. אתה רואה הרבה חלוקות של הקרשים ולא דוגמא כמו בפורניר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

מראה מעניין.

מאיזה חומר יורכבו הספייסרים? איך הקוביות יחוברו זו לזו?

עצים בסגנון מהגוני וכו׳ לא מגיעים בגדלים סטנדרטיים כמו אורן,

ודורשים לרוב הקצעה ועיבוד אחרי הקנייה, לא משהו קל או בכלל אפשרי לביצוע בשביל חובב עשה-זאת-בעצמך טיפוסי.

בהכללה גסה, המחירים של עצים כהים למיניהם נוטים להיות מאוד יקרים, אבל יש יוצאי דופן.

למשל, אתה יכול ליהנות מאותו מראה עם ספלי - sapele - פחות יקר, נראה לא פחות טוב, אולי יותר.

המהגוני בכלל מוגן כרגע, כמעט אין להשיג עץ שאיננו בלתי-חוקי.

לא יודע עד כמה זה קרוב אליך: http://www.etzeitan.co.il/contentpage.aspx?id=761

מי השרון בפ״ת מוכרים את כל הסוגים האפשריים: http://www.may-hasharon.co.il/site/form/showForm.asp?form_id=192697

ספלי בארץ (תמונה מגוגל, לא מכיר את העסק): http://www.egozwood.co.il/%D7%A2%D7%A5-%D7%A1%D7%A4%D7%9C%D7%99-%D7%91%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F/

אגב, בחירת הפלטה העליונה זה בד״כ החלק הפשוט (לא במקרה שלך...)

לא פחות חשוב זה החיבור של הרגליים והקושרות - כדאי שתבדוק קצת למה אתה נכנס.

לאנה ווייט יש למשל עיצובים והסברים המתאימים גם לחובבים: http://www.ana-white.com/2012/07/plans/rustic-x-coffee-table

אשמח אם תספק כמה תמונות של דברים דומים למה שאתה מכוון אליו, כולל מראה של רגליים.

יש כאלה שפותרים את עניין הרגליים עם מסגר שמכין בסיס מתכת, יחד עם צביעה בשחור,

זול יחסית, חזק מאוד ועם הנגיעה הנכונה גם נראה טוב.

תוספת:

ווייצמן בנתניה מייצר בעצמו לוחות בוצ׳ר במימדים גדולים http://www.weizman-wood.co.il/204928/%D7%91%D7%95%D7%A6%2D%D7%A8%2D%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%A7

עוד אלטרנטיבה - לקנות משטח למטבח מעץ אלון/בוק אמיתי ומלא מאיקאה (28 או 38 מ״מ גובה)

ולתת למישהו אחר שישבור את הראש על החיתוך לקוביות. לאחר מכן, או לפני, תלוי,

אפשר לגוון למראה הרצוי עם שמן/לכה.

תוספת 2:

מסובך? יקר? גם וגם? תמיד אפשר לקנות אורן במידות ידועות מראש,

יש באורן את כל הפרופילים שאי פעם תרצה, גם 40 על 40 מ״מ,

וזה כבר משהו שאפשר לחתוך לבד, בתנאי שהמיומנות הנדרשת קיימת.

אח״כ לשנות גוון עם לכה/צבע וכיו״ב.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם הבנתי נכון את פות"ש אני אוסיף להצעה של hans- אפשר לקנות משטח למטבח מאיקאה ולעבור עליו עם רוטר ומקדח מתאים בצורת שתי וערב

פורסם

תודה רבה על התגובות!

אני אבדוק גם סוגי עץ אחרים כהים, לגבי הספייסרים אני מתכנן לעשות אותם מחתיכות עץ בהיר (אורן אולי?) ולחבר אותם יחד עם דבק+פין עץ וזה יראה בערך כמו קוביה -> ספייסר -> קוביה ובאמצע פין עץ כזה לפי התכנון הנוכחי בקוטר של 10 מ"מ אני אעלה שרטוט של זה שיהיה יותר ברור שאגיע הביתה, אני אגש לחנויות ואעשה סבב (אין מנוס מזה הא?) ואתחיל משם.

לגבי הרגליים לפי התכנן הם הולכים להיות גם מעץ כהה, חוזר לשולחן התכנון :)

תודה רבה לכל העוזרים מבטיח לעדכן ברגע שיהיה התקדמות

פורסם

לא כל כך הבנתי את החיבור לפי התיאור,

זה כנראה שילוב של קשות-הבנה מצדי ומחסור של שרטוט על המפית.

אשמח אם תעלה בהמשך עוד שרטוטים ורעיונות.

סבב בחנויות זה רעיון לא רע, ולו רק מסיבה אחת - ההיכרות, המגע עם החומר. תתפלא, זה יכול לשנות לגמרי את התכנון המקורי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בשרטוט מאד מעוות (שוב, לא בבית) אני אנסה להמחיש את איך הקוביות אמורות להיות מחוברות.

השרטוט הוא בחתך אמצעי של הקוביות והחלק האדום הוא הפין העגול שתופס גם את הקוביות וגם את הספייסר

Untitled.jpg

פורסם (נערך)

סבבה, זה ברור.

על פניו, נראה שאפילו אפשר לבצע את זה עם "דיבלים מעץ" סטנדרטיים בקוטר 8 מ"מ (נו, אלה שנפוצים בריהוט של איקאה, למשל).

מה שכן, הרעיון ש-haranza הציע הרבה יותר פשוט ואפקטיבי,

אם לא אכפת לך לשמור על צבע אחיד - גישת ה"גריעה" במקום ה"הרכבה".

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

חד משמעית קניית/הכנת פלטה וחירוץ, לא להרכיב קוביות עם ספייסרים ודיבלים, אלא אם כן הקונטרסט בין סוגי וגווני העץ הוא קריטי.

• תוכן חדש...