Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט 2001 מול 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות רנו קליאו ספורט אך איני יודע האם שווה להוסיף עוד כ-12 אלף שקל

כידוע לכם : מחירון 2001 הינו 71 אלף, מחירון 2002 הינו 83 אלף (מעודכן על פי לוי יצחק)

רציתי לדעת, מה ההבדלים בין השנתונים מבחינת מכלולים, תוספות, בעיות נפוצות וכו'

בברכה ותודה מראש

נדב

נדב - [email protected]

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

פורסם

יש דור ראשון ב01 ו 02, אין בניהם הבדלים.

כמו כן במודל 02 התחילו לשווק את הדור השני, הוא שונה לגמרי ומחירו גם גבוה יותר מדור ראשון שנת 2002.

לגבי ההבדלים בין הדורות תריץ חיפוש היו הרבה דיונים לגבי זה.

אם אתה מחפש דור ראשון, תחפש 01 ו 02, תקנה את הכי שמורה שתמצא.

גיא

פורסם

לפי כתבות שקראתי נכתב שדור שני קצת יותר רך, קצת פחות חד מהראשון. (שוב זה לפי כתבות ולא נסיון אישי)

השינוי העיקרי הוא בעיצוב, נוספו פנסי קסנון..

פורסם

דקה אז לא הבנתי,

מה המחירון של mk2 משנת 2002

ומה המחירון של mk1 משנת 2002

זה לא הופיע אתמול כשני סוגים שונים במחירון של לוי יצחק :?

עכשיו בוא נראה אם הבנתי נכון mk1 היא יותר נוקשה מה- mk2

את זה כבר ידעתי לבד, הייתה לי mk1 כמה ימים בחנייה :-)

השאלה היא האם שווה להשקיע עוד כ-12 אלף שקל בשביל שנתון יותר גבוה ???

הבדלי חוץ אני יודע, אהבתי יותר את ה- mk1 אבל במכלולים המכנאיים, בעיות נפוצות, איבזור

אני לא יודע אם יש הבדלים, אז אם מישהו יכול להסביר לי את הדברים האלה קצת אני יודה לו מאוד .

בברכה

נדב

נדב - [email protected]

פורסם

עכשיו בוא נראה אם הבנתי נכון mk1 היא יותר נוקשה מה- mk2

את זה כבר ידעתי לבד, הייתה לי mk1 כמה ימים בחנייה :-)

השאלה היא האם שווה להשקיע עוד כ-12 אלף שקל בשביל שנתון יותר גבוה ???

הבדלי חוץ אני יודע, אהבתי יותר את ה- mk1 אבל במכלולים המכנאיים, בעיות נפוצות, איבזור

אני לא יודע אם יש הבדלים, אז אם מישהו יכול להסביר לי את הדברים האלה קצת אני יודה לו מאוד .

בברכה

נדב

קודם כל ה-Mk1 היא לא יותר נוקשה, היא יותר חדה, כלומר יש לה יתרון בכל הקשור למהירות שינוי כיוון וזה בעיקר תוצאה של שימוש בחישוקים קטנים יותר ("15 ב-1, "16 ב-2) וכיול יותר מודגש להיגוי יתר. אם כבר מבחינת נוקשות ה-Mk2 פחות רוכנת על צידה. מהצד השני ל-Mk1 יותר לחימת הגה תחת האצה (אם כי לטעמי הרגש שלו עדיף) ופחות אחיזה. מבחינת נהיגה זה אומר, לדעתי, שה-Mk2 משמעותית יותר מהירה, בייחוד בהאצה החוצה מהפנייה, אבל פחות ישירה ותזזיתית. המנוע של ה-Mk2 גם מרגיש טיפה יותר גמיש בטורים נמוכים ופעולתו חלקה יותר (אם כי, שוב לטעמי, מרגשת פחות). אחרון לסעיף הנהיגה, ל-Mk2 יש ESP שמונע פרפור גלגלים תחת האצה. לטעמי, לא מוסיף דבר (מי שלא יודע לתקן פירפור גלגלים תחת כוח שלא ייקנה קליאו ספורט. נקודה).

בכל הקשור לגימור מדובר בעולמות שונים. קודם כל ל-Mk2 יש קסנון, תוספת יקרה שעושה הבדל לראות (אם כי לא לנהיגה...). היא יותר שקטה, תא הנוסעים שלה משמעותית יותר איכותי מבחינת חומרים ובידוד מרעשים (למרות שחסר לי שם ידית ההילוכים המגניבה של ה-Mk1), יש לה בקרת אקלים דיגיטאלית (שוב, מיותר לחלוטין לדעתי. אני מעדיף כפתורים עגולים לסיבוב מלחיצים וזערורים) ורדיו דיסק סטנדרט.

מבחינת תחושת נהיגה סוביקטיבית ההבדלים הללו אינם מינוריים. ה-Mk2 עלתה בזמנו 20 אלף ש"ח יותר מה-Mk1 ורואים ומרגישים לאן הכסף הלך. ה-Mk2 יותר איכותית, יותר בטוחה דינמית ומשמעותית פחות עצבנית, למרות שהיא יותר מהירה. האם זה שינוי לטובה? לסדר העדיפויות שלי - לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דקה אז לא הבנתי,

מה המחירון של mk2 משנת 2002

ומה המחירון של mk1 משנת 2002

זה לא הופיע אתמול כשני סוגים שונים במחירון של לוי יצחק :?

המחיר שציינת קודם (80 ומשהו) הוא עבור 2002 דור ראשון.

הדור השני מופיע במחירון בתור קוד אחר לגמרי (חפש "קליאו B ספורט" או "קליאו מנוע 2000" או כל שטות דומה, מופיע בשנתונים 2002-3) ומחירו אמור להיות כמעט 100000 (לשנת 2002)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

טוב אז החלטתי לרדת ומהר מה- mk2 היא עברה בהרבה את תקציב שלי

אז נשארנו עם ה- mk1 , מה ההבדל בין 2001 ל-2002 ????

בברכה

נדב

נדב - [email protected]

פורסם

ענו לך על זה.

ההבדל היחידי הוא בחומר המכסה מנוע, וגם זה רק במשלוח הראשון (כנראה) שהגיע ב01 (אלמיניום במקום פח רגיל). בגדול, אין הבדל בין 01 ל 02.

גיא

פורסם

נדב,

סחתיין על ההתפשרות, הבעיה היחידה שעומדת בפניך היא למצוא אקזמפלר שלם ושמור.

ללא קשר, אני ממליץ לך בדוק והשווה על פי צרכיך תקציבך ויכולותיך המוטוריות לפני ההחלטה.

אמנם הנתונים היבשים קורצים מאד, אבל לא הייתי ממליץ עליו כרכב ספורטיבי ראשון.

בהצלחה

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אוקיי, השבוע מתחילים להתקשר לאנשים ולחפש אחת במצב טוב

אז שאלה לי אליכם, ישנם אולי עצות למה כדאי לשים לב ברכב, וממה להזהר תקלות או בעיות ידועות ???

בברכה

נדב

נדב - [email protected]

פורסם

בדיקה רגילה במכון תחשוף על פי רוב ליקויים מהותיים.

הכי חשוב, כמו בכל רכב לקבל שלדה נקיה, להזכירך הכל בר החלפה למעט שלדה, נכות מהותית בשלד משמע נכות מהותית של הרכב ולא משנה מה תעשה וכמה תשקיע.

אקזמפלר שטופל באופן מסודר ואוהב, יפתיע באמינות סבירה בהחלט ביחס לאופי השימוש שנעשה ע"פ רוב ברכב.

דרך אגב יש אחת בלוח פוקוס.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

שילדה בוודאי שנקייה, זה לא חדש .

אני הולך לראות את הרכבים עם הדוד שעוסק בזה יום יום אבל עדיין רציתי לדעת אם כדי לשים לב לדברים מסוימים ברכב

בקשר לזאת שבלוח פוקוס, 82 אלף ק"מ יותר מידיי

בברכה

נדב

נדב - [email protected]

• תוכן חדש...