Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום או אתמול נפתח שרשור של נהגת חסרת בטחון ששואלת אם לקחת איווקס או מובילאיי.

הם לא חושבים שזה מועיל לבטיחות, הם חושבים שזה בא במקום כשרון, אימון, ביטחון וטכניקה. במקום, לא בנוסף - שלב ביניים עד שהמכונית תנהג בעצמה.

תנוח דעתכם, עוד מעט כל הרכבים משנת מודל מסוימת יחויבו בזבל הזה. ההחלטה כבר התקבלה, ואצל כץ כשהיא מתקבלת היא הופכת למציאות. הוויכוח הוא רק על השאלה מי יממן את זה - חברות הביטוח או אנחנו או האוצר (מכספנו).

מובילאיי ושות' עשו שתי מצגות יפות ומושקעות.

אחת לתקשורת ולכאלו שצריכים להחליט ומחפשים תמריץ - שכללה הבטחות בעלמא על הפחתת עשרות אחוזים בתאונות, הרוגים, פצועים וכו'.

השניה מצגת קצרה עם שם של בכיר לשעבר בשירות הציבורי, ואיפה הוא עובד (וכמה כסף הוא מקבל) היום - לאלו שצריכים לחשוב על הקריירה הבאה שלהם. את המצגת הזו הם בטח פשוט העתיקו מאגסי/עופר.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בישראל יש את הנהגים הטובים בעולם שחלילה שמישהו יאמר להם איך לנהוג .

אני נהג מקצועי ועדיין אני מקבל בחיוב את ההערות של המובילאיי שסטיתי מנתיב ללא איתות או שאני קרוב מידי לרכב שלפני או שלפני הולך רגל . נסו להעיר למישהו על אופן נהיגתו ונראה לאן תגיעו .

יש דברים שבארץ לא יעבדו בגלל אופי הנהגים שיודעים הכל ונוהגים הכי טוב .

פורסם

האמת שהפורום הזה לא מייצג את כלל הנהגים ויתכן מאד שרובם דווקא מאמינים שהשיט הזה תורם לבטיחות ורוצים את זה ברכב החדש שלהם.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

בוא נגיד ככה, הרוב ישתכנעו כבר בשלב "זה בחינם, אז מ'כפת לך?".

את השאר תשכנע הנחה בביטוח (אם תהיה כזאת). אני בטוח שהיא תשכנע גם את הפות"ש, וגם את זה שרוצה להזמין רנו סניק.

את ההארדקור שלא ישתכנעו, ישכנעו בזה שיגידו להם שככה זה וזהו, כמו שאתה לא יכול להזמין רכב עם קרבורטור ובלי מזגן וESP, ככה אין בלי מובילאיי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מה שיהיה בסוף.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ההנחה בביטוח היא כרגע אך ורק בביטוח חובה ונעה ברכב שלי בין 150 שקל לבין 0 שקלים (תלוי בחברת ביטוח), הודעתי לסוכן ביטוח שלי שיבטח את הרכב כאילו המערכת הזו לא נמצאת והוצאתי את הפיוז המתאים.

פורסם (נערך)

אני נהג מקצועי ועדיין אני מקבל בחיוב את ההערות של המובילאיי שסטיתי מנתיב ללא איתות או שאני קרוב מידי לרכב שלפני או שלפני הולך רגל . נסו להעיר למישהו על אופן נהיגתו ונראה לאן תגיעו .

אחזור בפעם השתים עשרה: בגלל יחס בלתי סביר של התראות שווא להתראות אמת יש אפקט "זאב, זאב" - התעלמות מההתראות. וזאת בלי להתחשב בחוסר העקביות שלה.

שלשום גיליתי עוד באג רציני - עמדתי בחניה בקניון מול קיר זכוכית, המערכת התריעה על רכב במרחק 2.6 מ' (מוזר, כיון שבד"כ לא מופיע מספר מעל 2 מ'). בהמשך עמדתי ברמזור מאחורי משאית, המכשיר לא התיחס אליה, מבחינתו הדרך היתה פנויה.

אין לי התנגדות עקרונית למערכות עזר לנהיגה. יש התנגדות למערכת שתפקודה ירוד עד כדי הפרעה לנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ההנחה בביטוח היא כרגע אך ורק בביטוח חובה ונעה ברכב שלי בין 150 שקל לבין 0 שקלים (תלוי בחברת ביטוח),

אני משלם 1450 ש"ח בשנה על ביטוח חובה. 150 ש"ח זאת הנחה משמעותית

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אחזור בפעם השתים עשרה: בגלל יחס בלתי סביר של התראות שווא להתראות אמת יש אפקט "זאב, זאב" - התעלמות מההתראות. וזאת בלי להתחשב בחוסר העקביות שלה.

שלשום גיליתי עוד באג רציני - עמדתי בחניה בקניון מול קיר זכוכית, המערכת התריעה על רכב במרחק 2.6 מ' (מוזר, כיון שבד"כ לא מופיע מספר מעל 2 מ'). בהמשך עמדתי ברמזור מאחורי משאית, המכשיר לא התיחס אליה, מבחינתו הדרך היתה פנויה.

אין לי התנגדות עקרונית למערכות עזר לנהיגה. יש התנגדות למערכת שתפקודה ירוד עד כדי הפרעה לנהיגה.

אני אתן חיזוק,

אני חובב של סרטי "תעופה בחקירה" למינהם, באחד הפרקים הראו אסון תעופה שקרה בשנות ה80 בארה"ב, בסדרת מטוסים מסויימת הייתה מערכת התראה על זה שהמדפים(Flaps) על המטוס במצב סגור שלא מתאים לאותה נקודה שהמטוס נמצא בה - המערכת הייתה מחוברת לאותו פיוז של מערכת אחרת שהייתה מצפצפת ללא הרף ללא סיבה אמיתית אבל לאף אחד זה לא הפריע - הטייסים למדו שדבר ראשון שהם עושים שהם עולים למטוס זה מושכים את הפיוז שלה החוצה כדי שתפסיק "לטרטר" ללא סיבה.

באותה טיסה היה עומס רב וסופה קרבה היו צריכים להכין את המטוס לטיסה בזריזות, הטייסים התבלבלו בבדיקת טרום-טיסה שלהם ולא בדקו את המערכת אבל היי..לא נורא יש מערכת שתתריע להם על זה שהמטוס לא במצב שהוא מוכן להמראה - רק חבל שבגלל ההתראה השניה ההתראה החשובה הזאת מנוטרלת ולא פעילה התוצאה? - באמצע ההמראה המטוס איבד גובהה סטה ימניה והתרסק על כל נוסעיו.

אחת מהתוצאות המרכזיות של התחקיר? אשמת היצרן של המטוס לא לדאוג לנטרל את אותה התראה מיותרת שגרמה לטייסים לשלוף את הפיוז החוצה ולנטרל את אותה התראה.

התוצאות מן הסתם שונות אבל הסימפטום הוא אותו דבר - מערכת שמטרטרת ומצפצפת בלי סיבה תהפוך לחסרת משמעות בזמן מצב חרום.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

על מה אתה מדבר? אנשים אשכרה רוצים את הדבר הזה.

בכל מדינה תמצא את הנהגים שלא רוצים שיגידו להם איך לנהוג, ולדעתם הם לוקחים את המלאכה ברצינות הראויה בלי שיצטרכו בייביסיטר שיצפצף להם באוזן. נראה לי שרקורד של שנים על גבי שנים בלי שום תאונה באשמתי* (מקיש בעץ) לא כאן, לא במזרח הרחוק ולא באירופה, מדבר בעד עצמו.

*אלו שלא היו באשמתי היו בעמידה ברמזור אדום או פקק. אולי הדבילים שנכנסו בי היו עושים שימוש מועיל במערכת הזו בזמן שהם התעסקו בטלפון (2/3) או לא ראו טוב (1/3 - זקן, לא ראה שיש פקק בכביש החוף, בגילו אני מאחל לעצמי להיות ביאכטה ולא על הכביש).

אגב, בשתי התאונות האחרונות אני שימשתי מעין מובילאיי אנושי. ניסיתי לסמן עם האורות תוך כדי שאני צופר להם, בזמן שאני מתכונן לפגיעה. אז מניסיוני הצנוע, זה לא עובד.

מי שלא מרים את העיניים שלו ומרכז את המחשבות שלו בכביש ובדרך - לא יצליח למנוע תאונה גם עם 10 מכשירים דפוקים כאלו.

פורסם

בשרשור אנחנו עוסקים רק במערכת שמיועדת לסייע לנהג בזיהוי גורמים המסכנים אותו בנהיגה, אבל יש ניסיונות ליצור גם כלי רכב אוטונומיים במידה זו או אחרת.

ב-7 במאי השנה ארעה תאונה קטלנית ראשונה ברכב כזה - מכונית Tesla S שנסעה במצב נהיגה עצמית לא זיהתה משאית שביצעה פניה לפניה, נראה כי הנהג היה עסוק בפעולות אחרות ונגרמה תאונה קטלנית.

בחוברת יוני של Scientific American יש מאמר מעניין על פיתוח הרכב האוטומטי. הכותב - מהנדס העוסק בנושא למעלה מ-30 שנה במסגרת University of California - Berkeley - מדבר על אוטומציה חלקית (כגון בקרת שיוט אדפטיבית) ככלי עזר שקיים כבר היום, אולם צופה כי ניהוג אוטומטי מלא לא יהיה מעשי לפני 2040, ואולי אף יותר מאוחר. נקודה מעניינת היא שהיצרנים זנחו את האופציה לניהוג אוטומטי עם מעורבות נהגים רק במצבי תקלה כיון שהתהליך של השגת תשומת הלב של נהג שאינו נוהג ממושך מדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השר קץ כבר החליט בשביל כולנו.

כסף לתשתיות, ולגריטת רכב ישן אין,

אבל

כסף למצלמות מהירות, ולמוביל-איי יש בשפע, ובכמויות.

בקשר לרכב שהזמנתי, אני לא מתכוון לוותר, ומוכן להגיע עד האנשים החשובים ביותר בחברה, עם העניין הזה.

בשבוע הקרוב יהיו לי כל התשובות.

פורסם

תפתח עצומה

יש פה כמה חברים שישמחו לחתום :wink:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...