Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חסרה שם מילה חשובה שפספסתי להקליד: שנים. "בין אם זה 7 או 8 שנים עד שאסיים לימודים." טעות שלי :)

מהמעט שהספקתי לקרוא אני חושב ש7-8 אחוזים תהיה תשואה טובה מאוד בשבילי וגם 6. השאלה היא באילו סיכונים, וזה מה שאני רוצה ללמוד עליו.

רוב הדברים שאני כותב הם מחוסר ידע ולכן אני שואל, גם שאלות שהן לא הכי נכונות מבחינה מקצועית.

בדירה הייתי משקיע כי בסוף זה משהו שאני מכיר קצת, וגם זו גם המטרה הסופית של הכסף הזה, להגיע לדירה סבירה בגיל 35 בערך. מצידי שזה יהיה עם משכנתא אבל שיהיה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני מעדיף שערך הכסף ישחק מאשר שכל מיני "מנהלי השקעות" שמגרדים 6,000 ש"ח בחודש ישחקו עם הכסף ויפסידו אותו כי כולם גיבורים עם כסף של אנשים אחרים.

עם זה אני מסכים לגמרי - אין לי ספק ש"מנהלי השקעות" הם לא אנשים שצריך לסמוך עליהם באופן כללי.

הנה סרטון משעשע ומלמד:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טוב נו, אתה מביא מקרה סופר-קיצוני של צירוף מקרים של אדם חסר השכלה ויועצי בנק עבריינים. מה שנקרא - לא חוכמה (תרתי משמע)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קשה להאשים אותו... לפי הכתבה אני מקבל רושם שמדובר באדם שנמצא על גבול אנאלפביתיות. עצוב מאוד איך הבנק עשק אותו בלי בושה עם הלוואות בריבית מאפיה רוסית. עלק אישר עסקאות בטלפון.

פורסם
מסלול טופ פייננס במנורה נותן בערך 6 אחוז בשנה. אתה יכול להפקיד סכום ראשוני ולהמשיך להפקיד כל חודש. ניתן למשיכה כל רגע ללא קנסות יציאה.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

זה מאוד דומה ללקנות קרן נאמנות, ה- 6% בשנה ממש לא מובטח (ואם מישהו מבטיח דבר כזה היום, תברח מהר).

פורסם

אני מעדיף שערך הכסף ישחק מאשר שכל מיני "מנהלי השקעות" שמגרדים 6,000 ש"ח בחודש ישחקו עם הכסף ויפסידו אותו כי כולם גיבורים עם כסף של אנשים אחרים.

אתה מציג את זה כאילו האופציה היחידה להשקיע בשוק ההון היא באמצעות מנהלי השקעות. אם תקרא 2-3 ספרים (למשל, את אלה שהמלצתי עליהם בשרשור הזה) ותשאל לגבי מה שלא הבנת מישהו שמבין בתחום, אתה כנראה תדע יותר מיועץ השקעות ממוצע. לטעמי, זה גם משהו שמעניין וכיף ללמוד אותו. עם הידע הזה, ובמידה ואופק ההשקעה שלך ארוך טווח, תוכל לקנות 2-3 תעודות סל ולא להיבהל כשיהיו ירידות- אתה כבר תעשה יותר טוב מהרוב, ותוחלת התשואה של מניות היא חיובית לאורך זמן (לא משחק סכום 0).

פורסם
זה מאוד דומה ללקנות קרן נאמנות, ה- 6% בשנה ממש לא מובטח (ואם מישהו מבטיח דבר כזה היום, תברח מהר).

זה כמו אבל זה לא קרן נאמנות. אף אחד לא הבטיח שום דבר. הנתון הוא משנים קודמות.

ניקו הקאץ הוא שאתה לא שולט על ההשקעות. אתה רק יכול לראות באילו אפיקים הכסף מושקע ולמשוך אותו בכל רגע נתון, בערך כמו תעודת סל.

זה פשוט מסלול שאני התחלתי כדי לחסוך לילד שלי.

פורסם

לא זול... ניסית להשוות לפתיחת תיק מסחר עצמאי בבית השקעות כלשהו ורכישה של תעודות סל כל כמה חודשים?

פורסם

האמת שלא, כרגע אין לי זמן להתעסק עם זה יותר מדי. לאחר סיום הלימודים מתכוון להיכנס לתחום ברצינות. מה גם שכרגע אין לי סכום גדול מספיק כדי לייצר משהו רציני.

• תוכן חדש...