Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השקעות למתחילים - איך מתחילים ללמוד ומאיפה כדאי?

ניקו פ.
שימו לב! השרשור הזה בן 3027 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי,

יש לי סכום כסף מועט, סדר גודל של 50K שקלים.

אני לא זקוק לסכום הזה במשך 10 השנים הקרובות וקצת צורם לי שהוא שוכב באיזה פיקדון 0.0000000000001%.

היות ומהמעט שהבנתי, שוק ההשקעות עובד באופן אקספוננציאלי ויש לי זמן וסכום ראשוני, אני חושב שכדאי להשקיע באפיק אחר.

אני מעוניין לחשוב על אפיקי השקעה מסוימים, אבל אבדתי בתוך כל המידע הקיים באינטרנט. יש כל כך הרבה אופציות שאני לא יודע במה להתמקד. אפיק מנייתי? אג"ח? תכניות חסכון?

זה בדיוק מה שאני זקוק לו: הכוונה. באילו נושאים לחפש מידע?

זמן ללמוד ולקרוא את הנושאים יש. רצון ישנו. חשש יש גם. אין לי יותר מדי גב כלכלי. אם 50K השקלים הללו יאבדו לי זו תהיה מכה רצינית. החשש נובע מהעיגר היכרות עם המערכות השונות. השקעה מנייתית נראית לי כמו סרט על קריסת הבורסה ואנשים רצים ערומים ברחובות.

קהלת כתב "פזר לחמך על פני המים", צדק? בסכום כזה נמוך באמת כדאי לפזר אותו במספר אפיקים למניעת סיכונים?

מידע נוסף:

במהלך כל התקופה, כרגע מסתמן שאוכל להפקיד בכל חודש כ-500 שקלים נוספים לסכום הנ"ל. בתקופות מסוימות אולי יותר, אך לא בטוח.

המטרה היא שבעוד 10 שנים, יהיה לי לפחות הון ראשוני לרכישת דירת 4 חדרים ממוצעת באזור ממוצע במרכז [חדרה-גוש דן]. בערך, 400 אלף שקלים.

הייתי שמח להתמקד באפיק או שניים. בעיקר חשוב לי ללמוד על סיכונים בכל תחום לעומת רווח פוטנציאלי.

אודה לכל עזרה ועצה.

תודה וסופ"ש נעים!

(יום חמישי היום).

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסולידית

http://www.hasolidit.com/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%99%D7%A2-%D7%91%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%94-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D

אתה לא חייב להסכים עם תפיסת העולם והאג'נדה שלה אבל המאמרים שלה על השקעות בבורסה בשפה פשוטה וממצים מאוד.

מומלץ לקרא את הראשונים לפחות כדי לקבל כיוון כללי מה אתה רוצה לעשות עם הכסף שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההשקעה שתיארת (50,000 סכום ראשוני, 500 כל חודש במשך 10 שנים ו- 400,000 משיכה בסוף) מייצגת תשואה של 17.5% בשנה, תשכח מזה. במדד כמו ת"א 100 תשיג במקרה ה"סביר" כ- 8% בשנה, במדדי מניות בחו"ל כ- 2% פחות וחשיפה מטבעית. באג"ח יהיה לך קשה לפזר ותראה תשואה של 2-3%. פלוס, לא משתלם להשקיע סכום כזה דרך הבנק (עמלות) ואני לא בטוח שאתה עובר את סכום המינימום שדורשים בתי השקעות.

בכל מקרה, השכלה פיננסית זה חשוב ותמיד מועיל. תתחיל בספר בסיסי שמסביר את המושגים, בזמנו "הבורסה למתחילים" של סימנובסקי היה סביר חוץ מהפרק על ניתוח טכני. אחרי זה תנסה לקרוא את "המשקיע האינטליגנטי" של גרהאם, בעדיפות גבוהה מאוד לגירסה האנגלית. אני מוכן להלוות לך אותו ולענות על שאלות. לדעתי, אם תקרא את הספר הזה ותבין את מה שנאמר בו תהיה בעל ידע רב יותר משל יועץ השקעות ממוצע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במהלך כל התקופה, כרגע מסתמן שאוכל להפקיד בכל חודש כ-500 שקלים נוספים לסכום הנ"ל. בתקופות מסוימות אולי יותר, אך לא בטוח.

המטרה היא שבעוד 10 שנים, יהיה לי לפחות הון ראשוני לרכישת דירת 4 חדרים ממוצעת באזור ממוצע במרכז [חדרה-גוש דן]. בערך, 400 אלף שקלים.

כל הכבוד על היוזמה, מחשבה נכונה.

:mm_yeah:

אני לא רוצה לשפוך לך מים קרים על היוזמה אבל קח בחשבון :

500 שח למשך 12 חודשים => 6,000 שח

6,000 שח למשך 10 שנים => 60,000 שח

סה"כ 50,000+60,000 => 110,000 שח

להגיע ל 400,000 לא יהיה קל...

אולי אם יהיה לך מזל ותצליח ל"נצח" את המדד אבל בשביל זה, מעבר לידע, צריך הרבה מזל.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי jhonston

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכם על ההמלצות הטובות.

אתחיל בבלוג ואם אמצא כיוון שמעניין אותי ארכוש את הספר גם.

מודה לכולם!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתבתי את זה כבר כמה פעמים אבל אני לא יודע כמה הבלוג שלה שימושי לבנאדם ממוצע. היא חיה בסגנון חיים מאוד ספרטני והרבה ממה שהיא מציעה נובע מזה. אפילו אם העצות שלה לגבי השקעות הן טובות, אני לא יודע אם אפשר להפריד אותן מכל השאר בשביל להשיג תוצאות מספקות.

בנוגע לספר - לא קראתי אותו אבל תקנו אותי אם אני טועה - הוא מדבר על הבורסה ושוק המניות, או גם על אפיקי השקעה אחרים?

אני לא יודע אם ב-50000 שקלים שווה להתחיל להכנס לבורסה, למעט אולי פשוט רכישה של קרן מנייתית של בית השקעות מוצלח. וגם זה כמובן לא אומר שההשקעה תהיה טובה, כי ראיתם איך השווקים קופצים מצד לצד בשנים האחרונות. לי יש סכום דומה בשתי קרנות מזה כמה שנים. באחת מהן הרווחתי 13%, ובשנייה אני כרגע סביב ה-0%. זה השוק היום...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההשקעה הכי טובה שאתה יכול לעשות זה להחביא את כסף בבית ולא לתת לאף "מומחה" או "מנהל" או "יועץ" השקעות לשחק עם הכסף שלך. אם אתה בכל מקרה רוצה להשקיע תקנה דירה בלוד או בשכונה קשה כלשהי באזור המרכז עוד 20 שנה הדירה תהפוך לפנינת נדל"ן.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ChemGuy85, אתה מבין שאמרת לו לא להקשיב לשום "מומחה" ושניה אחרי זה המלצת לו לקנות דירה? כל זה כשהוא אומר שסכום ההשקעה הוא 50 א' ש"ח?

sronis- אם אתה מתכוון לספר "המשקיע האינטליגנטי" אז כן, הוא מדבר על השקעות במניות, ולא בהכרח במניות ספצפיות אלא גם במדדים כמו שאתה עושה. בסכום של 50K באמת אין היגיון להשקיע במניות ספציפיות כי לא תשיג פיזור מספק ותעודת סל היא האלטרנטיבה ההגיונית, אבל אני בגישה שצריך ללמוד לפני זה מה זה אומר כדי לא להיבהל ולהוציא את הכסף בעת ירידות. ספר מומלץ על השקעה במדדים הוא stock for the long run של jeremy j. Siegel, הוא כתוב בשפה הרבה יותר קלה מהמשקיע האינטליגנטי, מסביר די מהבסיס ונותן הרבה סטטיסטיקות ודוגמאות. אני די בטוח שאפשר למצוא אותו כקובץ pdf באינטרנט...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שמכין מאות דוחות מס בשנה אני יכול לספור על יד אחת אנשים שהרוויחו משהו מכל השטויות האלה. רק הפסדים אני מקזז בדוחות מס שלהם. אתה יודע מי כן הרוויח? בוס שלי לשעבר שקנה נכסים ביפו לפני 30 שנה בגרושים והיום אנשים עומדים בתור בשביל לשכור את הנכסים שלו. אבל בשביל זה צריך לראות מעבר לקצה האף יכולת שיש למעט מאוד אנשים.

ב-50 אלף אי אפשר לקנות דירה בלוד, אבל ב-100-150 יש מספר הון עצמי בשביל לקחת משכנתא לדירת 2 חדרים.

הדורות הקודמים צדקו כסף משקיעים בבלטות או מחביאים מתחת לבלטות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסלול טופ פייננס במנורה נותן בערך 6 אחוז בשנה. אתה יכול להפקיד סכום ראשוני ולהמשיך להפקיד כל חודש. ניתן למשיכה כל רגע ללא קנסות יציאה.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה EA נשמע מעניין. מה הקאץ'? החסרונות?

לשאר החברים, אם דירה הייתה אופציה הייתי עושה זאת מזמן. נותן לשכירות ולמשכנתא להתקזז אחת מול השנייה וסופג את "כאבי הראש" כמשכיר למשך כמה שנים טובות. זה לא מפריע לי.

אבל נכון להיום, אין לי 30% הון ראשוני ואין לי משכורת אחידה, עקבית ומספקת כדי שבנק ייתן לי משכנתא.

כרגע אני גם בוחן אופציה לרכישת דירה, אבל זה יוכל לקרות לא לפני 2018, לכן בכל מקרה אני מנסה לבדוק כל מיני אפיקים שבהם אפשר לעשות משהו יותר טוב מ-0.0000001% רווח, בין אם זה ל7-8 עד שאסיים לימודים ואתחיל להרוויח באופן סביר, או בין אם זה לכמה שנים בודדות ואז נעשה מהלך יחד עם ההורים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שמכין מאות דוחות מס בשנה אני יכול לספור על יד אחת אנשים שהרוויחו משהו מכל השטויות האלה. רק הפסדים אני מקזז בדוחות מס שלהם. אתה יודע מי כן הרוויח? בוס שלי לשעבר שקנה נכסים ביפו לפני 30 שנה בגרושים והיום אנשים עומדים בתור בשביל לשכור את הנכסים שלו. אבל בשביל זה צריך לראות מעבר לקצה האף יכולת שיש למעט מאוד אנשים.

ב-50 אלף אי אפשר לקנות דירה בלוד, אבל ב-100-150 יש מספר הון עצמי בשביל לקחת משכנתא לדירת 2 חדרים.

הדורות הקודמים צדקו כסף משקיעים בבלטות או מחביאים מתחת לבלטות.

נו באמת... ואני מכיר אנשים שכן הרוויחו. אז מה?

השקעה בבלטות - התנאים לפני 30 שנה לא דומים לתנאים היום בשום צורה. לא אומר שהשקעה בנדל"ן היא לא טובה, רק אומר שאתה לא יכול לצפות לחסכון דומה.

"השקעה" מתחת לבלטות - על אינפלציה שמעת? עדיף כבר לקנות אוטו. לפחות תהנה מהכסף שמתבזבז...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההבדל הוא שאני רואה מסמכים ואתה שומע סיפורים.

אני מעדיף שערך הכסף ישחק מאשר שכל מיני "מנהלי השקעות" שמגרדים 6,000 ש"ח בחודש ישחקו עם הכסף ויפסידו אותו כי כולם גיבורים עם כסף של אנשים אחרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה EA נשמע מעניין. מה הקאץ'? החסרונות?

לשאר החברים, אם דירה הייתה אופציה הייתי עושה זאת מזמן. נותן לשכירות ולמשכנתא להתקזז אחת מול השנייה וסופג את "כאבי הראש" כמשכיר למשך כמה שנים טובות. זה לא מפריע לי.

אבל נכון להיום, אין לי 30% הון ראשוני ואין לי משכורת אחידה, עקבית ומספקת כדי שבנק ייתן לי משכנתא.

כרגע אני גם בוחן אופציה לרכישת דירה, אבל זה יוכל לקרות לא לפני 2018, לכן בכל מקרה אני מנסה לבדוק כל מיני אפיקים שבהם אפשר לעשות משהו יותר טוב מ-0.0000001% רווח, בין אם זה ל7-8 עד שאסיים לימודים ואתחיל להרוויח באופן סביר, או בין אם זה לכמה שנים בודדות ואז נעשה מהלך יחד עם ההורים.

אתה מדבר כאילו 8-7 ? זה "סביר"?

כמה תשואה מביאות דירות בתנאים של היום? אני מעריך שבין 2 ל 5 אחוז(ללא החזר משכנתא כמובן, שמצמצם לך את האחוז המסכן הזה גם ככה)

בכול מקרה תקרא דברים של הסולידית, הם נשמעים מאוד הגיוניים גם על פי בלוגי כלכלה אחרים שאני קורא.

בין היתר אתה גם יכול להשקיע בהלוואות בסגנון בלנדר או eloan, דרכם יש גם תשואה לא רעה של סביבות ה 6 אחוז, הבעיה שהכסף לא נזיל ואפשר להשקיע 50 אלף מקסימום בכול אחד מהם

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...