Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טועה מאוד- ירידת המחירים בשוק הסלולר נבעה מכניסת שתי מחתרות חדשות, גולן והוט טלקום.

איך לפני כחלון היה שוק חופשי אם אי אפשר היה לפתוח חברה נוספת? להפך, השוק היה מוגבל על ידי הממשלה.

פורסם

ברי, בחיית זומזום, מאיפה מקור הידע שלך?

כי מישהו שטועה בכזה בטחון עצמי גבוה כבר מזמן לא ראיתי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

היה אפשר לפתוח חברה חדשה.

העניין הוא שאף אחד לא היה עובר אליה כי:

1) היו מאבדים את המספר

2) קנסות יציאה עצומים

3) רוב האנשים היו קונים טלפונים דרך החברות הגדולות כחלק מהחבילה והיו כבולים אליהן

4) הבדיקות לאישור מכשירים ליבוא היו בידיים של החברות הגדולות

פורסם
אני לא כלכלן דגול, אבל למיטב הבנתי מה שכחלון עשה בתחום הסלולר, הוא בדיוק הפוך ממה שאתה מטיף לו.

לפני כחלון: שוק "חופשי" (למעשה מונופול של 3 חברות עשירות) שבו שולטות החברות הגדולות, שמבקשות למקסם את רווחיהן, על חשבון הצרכן.

מה עשה כחלון? התערב בצורה בוטה בכללי השוק החופשי:

- אסר על כבילת הצרכנים בחוזה לשלוש שנים

- כפה על החברות הקיימות למכור את השימוש בתשתית שלהן למפעילים חדשים

- הכריח את החברות לאפשר ניוד של מספרים

וכו'...

האם אני טועה?

1. שוק חופשי זה ההיפך ממונופול.

2. שוק הסלולר היה אוליגופול, לא מונופול.

3. אפילו במדינות הכי קפיטליסטיות יש התערבות ממשלתית במקרה של כשל שוק כמו מונופול. למשל, ההגבלות החמורות שהוטלו על חברת הטלפוניה האמריקאית AT&T בשנות השבעים של המאה הקודמת עקב הגדרתה כמונופול.

4. ההתערבות של כחלון נועדה להקטין את היתרון של המתחרים הקיימים כדי שלא ישתמשו בכוחם העודף כדי לחסל את המתחרים החדשים ובכך לאפשר תחרות.

וכן, כלכלן גדול אתה לא. את כל מה שכתבתי למעלה לומדים בסמסטר ראשון של שנה א' בכלכלה, נבחנים על זה ומי שלא עובר לא מגיע לשנה ב'.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3717738,00.html

פורסם ב- 2009:

"

בשנים האחרונות התייצב נתח השוק של החברות הפועלות בו, כאשר כ-95 אחוזים מהקווים מסופקים על ידי פרטנר, סלקום ופלאפון, בחלוקה דומה ביניהן, ויתרת הקווים מסופקים על-ידי מירס. רמת התחרות בשוק אינה אחידה: בעוד שבמגזר העסקי קיימת תחרות ערה, המוליכה למחירים נמוכים, הרי שבמגזר הפרטי מוצעות תכניות יקרות באופן משמעותי.

[h=3]שר התקשורת הצהיר כבר עם כניסתו לתפקיד כי הוא יבחן את הנושא, והיום יצא המשרד בהודעה לפיה השר מינה ועדת מכרזים למתן רשיון למפעיל נוסף. על הרשיון יתחרו גופי תקשורת חדשים בתחום הסלולר (אך לא בהכרח בתחום התקשורת) כמו גם חברת מירס."[/h]

פורסם

שוק חופשי זה ההיפך ממונופול?

באמת?

אז מה קורה בשוק חופשי שבו יש כוח שהצטבר במהלך השנים בידיים של 2-3 שחקנים?

הם מתאמים מחירים ביניהם ובפועל אין תחרות.

בגלל שיש להם כוח הם גם קונים\מחסלים כל מתחרה חדש.

מצב כזה יוצר ריכוזיות של כוח אצל 2-3 מתחרים, שלא באמת מתחרים אלא יותר רוכבים על המחירים שבא להם לשים "כי אפשר".

בפועל זה מונופול, וזו תוצאה של שוק "חופשי" שבו אין התערבות ממשלתית.

אז

הורד (1).jpg

פורסם

אני מאוד מופתע שבפורום מכובד כמו זה מפרסמים כתבות מגמתיות כל כך, מתורגמות רע כל כך, ובאופן כללי מנסות ליצור הר מעכבר.

אורי כץ מסכם היטב, וגם עומר מואב, כמה שהמאמר הנ"ל לא מחדש הרבה ובכלל לא קשור לקרן המטבע אלא לדעתו האישית של הכותב.

אני עדיין מחכה שמדינת ישראל תוכל יום אחד לפתור שביתה מול אחד הוועדים, מבלי לתת להם שוחד של 10 מיליארד שקל. הוועדים הללו, שחלק מחברי הפורום אוהבים מאד. העיקר שההסתדרות הצליחה לסחוט מכחלון 8 מיליארד שקלים, מבלי לייעל את השירות הציבורי, בכלל.

אני לא מבין מדוע אדם יכול לחשוב שהבעיה במשרדים ממשלתיים היא כסף. הבעיה היא הקביעות, חוסר האינטרס לעבוד, חוסר העניין של העובדים, חוסר היכולת למנהל לעשות משהו בלי לקבל אישור מאיזה יו"ר ועד עובדים, אחרת יקראו למר ניסנקורן שיכריז על סכסוך עבודה.

ובכלל, איך בכלל אפשר לרצות להיות כמו גרמניה, דנמרק או פינלנד בלי לטפל בראש ובראשונה בתחלואות במגזר הציבורי, השביתות, הקביעות?

פורסם

בדיוק.

הבעיה היא לא כספים אלא בזבוז פושע של כספים בתוך מערכות לא תחרותיות ולא יעילות.

אין שום סיבה בעולם שמי שרוצה יותר כסף פשוט ישבות ויקבל כי זה יותר זול למדינה.

צריך לפרק את מבני הכוח של השוק אבל בו זמנית להבטיח שלכל עובד באמת יהיו התנאים הראויים בעבודה שלו (ובזה הממשלה יכולה בהחלט לעזור, עם קביעת תנאים טובים לעובדים טובים).

מי שרוצה לשבות פשוט יילך הביתה כי יש לו מחליף.

אני לא רואה אנשים שעובדים בסקטור הפרטי שובתים על ימין ועל שמאל.

מישהי שעובדת אתי כבר שבוע מאיימת לשבות (בלי סיבה). אני מת שהיא תבוא למנהל ותגיד לו שהיא שובתת.

היא תטוס הביתה בבעיטה לפני הפסקת הצהריים.

פורסם

הוועדים הללו, שחלק מחברי הפורום אוהבים מאד.

אני ממש לא אוהב את הוועדים החזקים והדורסנים.

הבעיה שהפתרון במדינתנו הוא בד"כ כזה:

1. מחליטים להפריט חברה\גוף ממשלתי

2. טייקון רוכש את החברה, בד"כ מכספים שהוא מגייס מהציבור ע"י הנפקת אג"ח או העברת כספים מחברות אחרות שהוא שולט בהן

3. הטייקון מממש חלק מנכסי החברה (נדלן וכו)

4. עובדים מפוטרים

5. מחליפים אותם עובדים בשכר מינימום

6. הציבור מקבל בערך אותו דבר, באותה עלות, רק שעכשיו במקום מאות עובדים "מושחתים", נהנה מהכסף בעל שליטה אחד

וכן, כלכלן גדול אתה לא.

אמרתי שאני לא.

רק רציתי להראות שלפעמים דרושה התערבות חזקה בשוק, כדי להבטיח שוק חופשי...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
מישהי שעובדת אתי כבר שבוע מאיימת לשבות (בלי סיבה). אני מת שהיא תבוא למנהל ותגיד לו שהיא שובתת.

היא תטוס הביתה בבעיטה לפני הפסקת הצהריים.

אתה לא עצמאי?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

פינדר, אני חושב שאתה מדבר על הוצאת שירותים ממשלתיים למיקור חוץ ולא על הפרטה... לצורך העניין, מכירת כיל לחברה לישראל- הפרטה, הוצאת הכנת מזון לחיילים לקייטרינגים פרטיים- מיקור חוץ. יש הבדל גדול בין השניים, ואני כמובן מסתייג מאוד מחלק ממהלכי ההפרטה ההיסטוריים שנעשו כאן, אבל זה עדיין הרע במיעוטו. כמו כן, אם מפריטים חברה אבל ההתערבות הממשלתית בתחום שלה ממשיכה והוא לא נפתח לתחרות, לא עשינו בזה כלום.

כדי להבטיח שוק חופשי דרושה אי התערבות של הממשלה. ההתערבות שאתה מדבר עליה היא חסרת החסמים הממשלתיים לפעילות.

פורסם

בשביל שלא תהיה התערבות ממשלתית צריך שלא יהיה מכס, שלא תהיה רגולציה של קרנות פנסיה\משכנתאות\סלולר\דלקים\עופרת במים\מכון תקנים וכו'.

אי אפשר לסמוך על אנשים פרטיים שיעשו "מה שנכון".

זה מה שקורה לנו פה בארץ, עם המון תחומים שבידיים פרטיות עם מחירים מופקעים.

זה גם מה שקרה בארה"ב עם משבר המשכנתאות.

אתה באמת רוצה שלא תהיה התערבות ממשלתית ושהממשלה לא תוכל להגיד "תשמעו, סבבה לתת משכנתא אבל אתם חייבים שלמי שלוקח אותה יהיה איך להחזיר אותה"?

"השוק החופשי" הוכיח שתאבת בצע גורמת לנזקים אדירים ובסוף לריכוזיות.

בתיאוריה השוק החופשי הוא סבבה, אם באמת הוא משוכלל (לכולם יש גישה ללאותו מידע ואותו כוח קניה). ככה כל אחד יכול לפעול באופן רציונלי.

אבל בפועל זה לא ככה.

יש לנו ריכוזים של כוח ואנשים שלא יהססו לזרוק אלפי אחרים לרחוב כדי לעשות עוד כמה שקלים.

השוק לא משוכלל והוא לעולם לא יהיה.

מה שאפשר לעשות זה לפחות להבטיח שבעלי הכוח האלו עדיין יצייתו לכללים מוסכמים שנוצרו בשביל לשמור על שלום, בריאות וכלכלת הציבור.

עזוב יד נעלמה. הוכיחו כבר שזה בולשיט.

פורסם

אי אפשר לסמוך על אנשים פרטיים שיעשו "מה שנכון".

אמר כל דיקטטור מתחיל...

ועוד משהו- אתה מתווכח עם איש קש, אתה היחיד שאמר "היד הנעלמה" בשירשור...

• תוכן חדש...