Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסיפור שלי - הפעם הבחירה של הרכב הבא הייתה קשה מאוד

bodovg
שימו לב! השרשור הזה בן 3052 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

וואו, הפעם הבחירה של הרכב הבא הייתה קשה מאוד.

לפני 8 חודשים מכרתי את ה JCW שלי. המצב המשפחתי החדש לא הצדיק, זמנית, להחזיק בבית 2 רכבים, והאוטו שלי נמכר בצער אחרי כמעט 3 שנים. נשארנו עם הרכב ליסינג.

יש משהו כל כך מיוחד במיני ובמיוחד בגרסת הוורקס: הזריזות, הניהוג, התקשורת, העיצוב וההתרגשות בכל פעם שהרכב מניע...בקיצור קארטינג אמיתי וחווית נהיגה מדהימה.

ובכל זאת, אמרתי לעצמי, שברכב הבא אני חוזר שוב להנעה אחורית, כמו המיאטה nc שהקדימה אותה.

חשוב מאוד שהרכב יהיה יחסית חדש ולא לפני החלפה / מתיחת פנים, סביר באחזקה השוטפת (!!), מאובזר והכי חשוב, כזה שיגרום לי כל בוקר לחייך אליו.

אה, ועוד משהו, אני אוהב רכבים קטנים עד קומפקטים, זריזים...

יום אחד התעוררתי פרקטי ובהבנה שעם ילדה ותחביב אופניים, רכב (ליסינג) אחד בבית זה לא מספיק וצריך שהרכב הבא יהיה בעל יכולות שינוע.

ובוקר אחר מצאתי את עצמי ממציא לי תרוצים והסברים למה ואיך כן אפשר להסתדר עם רכב משפחתי + רכב ספורט / ספורטיבי צפוף.

התקציב היה כ- K230 והאופציות מבחינתי היו מעטות: BRZ, מיאטה ND, וב.מ.וו סידרה 1 או 2 משומשת.

ה BRZ עם ההנעה אחורית, 2+2 מקומות ישיבה, 5 שנות אחריות, ממוקדת נהיגה ואפילו עם סוג של בגאז'. תאורטית היא אמורה להיות ממוקמת בראש הרשימה.

המון שבחים בעיתונות ובכל זאת משהו היה חסר לי.... בסוף, 95% מהזמן, אני בפקקים והתחושה בפנים קצת מבאסת (למרות שרשימת האבזור סבירה), לא התחברתי לעיצוב עד הסוף (הג'אנטים במיוחד) והמנוע קצת חלש.... והאוטו לפני מתיחת פנים?? לא ברור.

גם הטריד אותי הזהרות "ממביני עניין / נשמות טובות" על שמירת ערך בעייתית.

נהיגת מבחן הייתה כמו שציפיתי, 100% פאן בכל סיבוב או כיכר, הרבה חיוכים וכייף גדול...אוטו ממוקד נהג, בלי חארטות ובלי המסביב.

אבל רגע, יש גם מיאטה והיא ממש שם באותה קבוצת מחיר.

המיאטה, הבחירה מהלב, אבל למה היא כל כך יקרה?

זה מאוד ברור שזה רכב לתקופה מוגבלת. גם עם הרכב הנוסף בבית, זה רכב מאוד מוגבל ביכולות השינוע שלו. עוד פחות מהסובארו הצפופה.

לפחות כאן אני מכיר את השוק והיא תימכר תוך דקה וחצי עם מחירון משלה.

נסיעות המבחן רק מעצימות את החוויה, כן, ההגה קצת פחות מתקשר מפעם ויש זווית גלגול מוחשית אבל איזה כיף, אתה מתסכל ימינה והאוטו כבר שם, איזה קלילות, אפילו הסאונד הרבה יותר מרשים ממה שזכור לי. איך אפשר שלא לאהוב, להתלהב.

כאמור, גם אופציה משומשת חיפשתי... רכב שבאולם התצוגה הוא מעל התקציב אבל כמשומש (ובמצב חדש) הוא בא בחשבון.

לא מצאתי משהו שעונה לי על כל הצרכים ועומד במסגרת התקציב: באחד הקילומטרג' גבוה, השני זה לא יד 1, בהוא אין אבזור..... בקיצור, בררן או שאולי לא, כי האוטו הבא חייב ללחוץ לי על כל הכפתורים ולהצדיק (אם יש דבר כזה) הוצאה של כל כך הרבה אלפי שקלים (לפני ביטוחים ואחזקה!!).

על הדרך מצאתי את עצמי שוב נוהג במיני ג'ון קופר וורקס החדשה.

היא בהחלט לוחצת על הכפתורים וצובטת את הלב, בועטת ביישבן ומצליחה לערער לי את המחשבות ולהחזיר את ההנעה הקדמית המוצלחת הזו לרשימה המצומצמת שעל הפרק.

ואז, פתאום, הודעה בפורום כאן שמתחילים להביא את ה 125i.

קטע כי כבר לפני 4 שנים, לפני שרכשתי את ה JCW, הייתי בדלק ורציתי את הרכב בהזמנה מיוחדת לפני שזרקו אותי מכל המדרגות...

ושוב המחיר הגבוה, ולא בא לי להתפשר על אבזור ואני רוצה את "כל" האביזרים והתוספות.

אז עשיתי נסיעות מבחן. הרכב משדר יוקרה מהרגע הראשון. קוקפיט איכותי ומזמין.

כל מתג עם ה"קליק" הנכון, אבזור, מושב מעולה, הגה M מעוצב, קטן ושמנמן, תנוחת נהיגה נהדרת.

התחושה שהרכב קטן ועוטף אותך.

האוטו חזק, 32 קגמ מכלום סל"ד וזה מורגש עם ניענוע זנב אפילו בזינוק חזק מהמקום על כביש חלקלק.

אחיזת כביש נהדרת, האוטו צולל לפניה וגם עם גז חזק באמצע, אין טורק סטירינג, רק זנב שמח.

אפילו ההגה אפילו מרגיש מדויק והגיר... האוטומטי שלהם פשוט מושלם (ואני בכלל חשבתי על ידנית כל הזמן).

כמו כל הוט-אץ, הרכב מציע פתרון יום יומי נהדר למי שצריך קצת מהכל. אבל בניגוד לכל האופציות בשוק, זו הנעה אחורית ועבורי זה יתרון מנצח. ובפרקטיות, מול יתר האופציות שאני בדקתי, היא מנצחת בגדול.

הביקורת היחידה שהרכב אולי שקט מדי, ברוב הזמן זה נהדר אבל במצב רוח קרבי חסרים הפיצוצים וסאונד מוטרף (אמרתי כבר שהיתה לי jcw).

אז כמו שאריאל א. כתב: " מעכשיו יש אופציה אחרת – אפשר לקנות מכונית חמש דלתות, שימושית, איכותית, עם ביצועים מלהיבים ושלדת הנעה אחורית טובה .... יש כאלו שעבורם זו תהיה האופציה היחידה".

אז חפרנו בכיסיים והצלחנו לסגור עסקה... עכשיו נשאר רק לחכות. :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחירה איכותית ביותר.

תהנה!

דיברו על איזה מתיחה קטנטנה. זה לפני אחרי או שאלו רק שמועות?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דיברו על איזה מתיחה קטנטנה. זה לפני אחרי או שאלו רק שמועות?

מתיחה כבר היתה - ולא מזמן.

מה שכן יהיה זה מנוע חדש בהספק של 224 כ"ס, שישודך לגיר אוטומטי בלבד! השינוי יהיה לדגמי 2017, שיצורם מתחיל ביולי הקרוב.

אותו מנוע רק בגרסה מופחתת הספק (184 כ"ס) יוצב בחרטומה של ה-120i, שנפרדת לשלום ממנוע ה-1.6 שפותח בשעתו במשותף עם PSA.

ולפות"ש, תתחדש. מזדהה עם הבחירה שלך, רק שאישית, הייתי מעדיף ידנית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזו העדפה יש למיני על פני הבימר הנ"ל?

תתחדש, בחירה מעולה. ללא ספק שהיא שוברת שוק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שכן יהיה זה מנוע חדש בהספק של 224 כ"ס, שישודך לגיר אוטומטי בלבד! השינוי יהיה לדגמי 2017, שיצורם מתחיל ביולי הקרוב.

לזה התכוונתי.

נדמה לי שדובר שהגיר הידני

יקבל מנגנון גז ביניים כמו ב 370z

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה,

תתחדש, יפייפיה!

לא כדאי במחיר שלה לקנות 135 משומשת?

מממ... חשבתי הרבה על 135. הוצאות ביטוח, טיפולים ואחזקה שוטפת שמשמעותית יקרים יותר.

גם העובדה שהאחריות (אם קיימת, תלוי בשנתון) תיהיה קצרה יותר

וכן, אני מחכה קצת יותר ל 224 כס.

מלבד תוספת קטנה בהספק ועוד כמה אופציות (בתשלום), אני לא מכיר הבדלים נוספים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה מנוע 2.0 חדש לגמרי.מעבר לזה אותו דבר.ד"א זה אותו מנוע של JCW.אז אתה מקבל מיני עם הנעה אחורית.אפשר לדעת איזה איבזור הזמנת מה מחיר סגירה?

gladen pro25+rs audio 100m -tru technology billet 4100

ad neo800w- mosconi pro 4/30

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש ,חבילה מצויינת של רכב . הבעיה היחידה של ה125 שחסרה דרמה של רכב ספורט

וכנראה מה שהכי מאפיין את זה ,זה חוסר צליל ספורטיבי .

כשיבצעתי נסיעת מבחן הצליל זה מה שהוריד לי קצת מהרכב

מקווה שלא תחסר לך דרמה ביחס לרכב הקודם שלך ששונה ב 180 מעלות :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3052 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...