Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

לאחר שבצעתי כמה חיפושים באתרים שונים בעברית בנושא ניקוי הראדיטור נתקלתי בעיקר בכך ש.

1- אסור להשתמש בסודה קאוסטית .

2- זה לא מומלץ להשתמש בחומרים שהם חומציים מאכלים או בסיסים.

3- שהחלודה נוצרת כתוצא ממפגש מתכות שונות במנוע ועוד כמה סיבות.

אז איך כן ניתן לבצע ניקוי באופן עצמאי מבלי לפרק את הרדיאוטר ממקומו ?.

ראית איזה סרטון באינטרנט שבו יש חומר כלשהו שכן משתמשים בו מחדירים למערכת והוא כביכול מבצע את הניקוי .יש שם תהליך שלם של כמה שטיפות אך לא נדרש לפרק יותר מצינור אחד בערך וגם אותו מפרקים ללא כלי מיוחד.

אשמח לקבל הכוונה מקצועית בנושא לקראת הקיץ הקרוב.

תודה מראש.

פורסם

מישהו העלה לא מזמן מדריך מצולם להחלפת נוזל קירור ושטיפה של הרדיאטור. הוא עשה את זה עם מים מזוקקים.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

אם מערכת הקירור נראית במצב טוב, יש היסטוריית טיפולים ובכל זאת אתה רוצה לעשות לה סוג של רענון והחלפת נוזל קירור - יספיק להריץ כמה שטיפות עם מים / מים מזוקקים למחמירים על מנת לנקות משקעים ולשטוף את שאריות הנוזל הקירור הישן.

אם המערכת במצב לא טוב ואתה מעוניין לבצע ניקוי יסודי אתה יכול להיעזר בתהליך שתיארתי כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600637-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%9B%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%AA%D7%94-%D7%98%D7%A0%D7%93%D7%A8-%D7%A1%D7%90%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%92-%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%A1-2008

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם מערכת הקירור תקינה אל תיגע ברדיאטור! באיזה רכב מדובר? האם הרכב נוסע על נוזל קירור מתאים?

שלום מאור.

לשאלתך , להערכתי מערכת הקירור מתפקדת כראוי, לא נראו סמנים של התחממות . אך בכל זאת המים שברדיאטור הוחלפו לפני כחודשיים והצבע שלהם היה ירוק והיום יותר דומה לחום ירקרק . להבנת זה כתוצאה מלכלוך שהיה קיים במערכת מקודם. לגבי סוג המים ואיכותם , אני לא ממש יודע כי כאשר הוחלפו לא הייתי נוכח , אני שוקל להחליף אותם לחדשים מסוג איכותי יחסית. אך השאלה היא אם לעשות זאת ישר לאחר ריקון המים הקיימים ,או שאולי להוסיף איזה שטיפה?.

מדובר ברכב מזדה 2003 לאנטיס.

תודה רבה על הייעוץ המקצועי.

פורסם

קח בחשבון שאם תשתמש במדריך הנ"ל של איתמר ( כמו של ChrisFix) עלול להופיע נזילות קטנות עקב התפרקות וניקוי המשקעים .

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

נתק צינור תחתון שעל המיים המלוכלכים יירדו, קח צינור גינה ושים בפייה ותבצע שטיפה עם מעט לחץ מיים שהכל יינזל מלמטה עד שייצאו מיים נקיים וסגור הכל ומלא את הנוזל האיכותי עד למעלה תוך שאתה מפמפם עם היד את צינורות הרדיאטור העבים שייצא כל האויר. תניע את הרכב והשלם חוסרים וסגור מיכסה רדיאטור וחכה שמאוורר יתחיח לעבוד לפחות 2 מחזורים.

פורסם

שלום מאור.

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות הרצינית שלך לנושא .

בנוסף אני רוצה לציין כי אני באמת חושש לפרק את הצינורות כיוון שלדעתי הם כבר לא חדשים, ולכן ייתכן כי שברגע שאנתק אחד מהם הוא עלול לא לחזור למקום או לחלופין תופיע נזילה כתוצאה מהפירוק.

השאלה היא מה דעתך, האם כדאי לי להשאיר את זה ככה לבינתיים ולהסתפק בהחלפת נוזל בלבד?

או שאולי השטיפה הזו עשויה להתבצע ללא כל בעיה?

אשמח לשמוע את דעתך.

תודה לכל העונים בנושא אשמח לשמוע גם את דעתכם.

פורסם

אם תתחיל נזילה ברגע שתחליף את הנוזל או שתפרק את הצינור , תיהיה בטוח שגם אם לא תתעסק , הנזילות לא יאחרו לבוא.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

• תוכן חדש...