Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן ג'מפי למשפחה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אנו זקוקים לרכב 9 מקומות למשפחה.

מחיפוש בפורום ראיתי שהאפשרויות הן מעטות וכנראה שהרכב המתאים הוא סיטרואן ג'מפי.

התקציב לרכישה הוא נמוך באזור 10-20K

שאלותי אליכם הן:

האם יש שנים או דגמים מסוימים מומלצים יותר או פחות מבחינת מנוע גיר תצורה וכו'?

איזה מחלות ידועות יש לרכב? מה לבדוק לפני הקניה?

כמה ק"מ נחשבים סבירים לרכב?

מה היא עלות האחזקה של הרכב? האם אחזקת רכב כזה ממודל ישן תהיה יקרה משמעותית מהוספת תקציב לקניית מודל חדש יותר?

וכמה שאפשר פרטים על הרכב.

תודה על תשובותיכם

עריכה אחרונה על ידי abz
פורסם

שלום,

הייתי בעלים של רכב כזה מודל 2007 במשך 5 שנים. נקנה מלובינסקי טרייד עם 95 אלף קילומטרים ונמכר לפני שנה וחצי עם 260 אלף לאבא של אחד מחברי הפורום ( שלא נוסע הרבה) . מנוע 2000 טורבו דיזל ידני .

הרכב נוח וחזק עם עלויות תחזוקה סבירות. עד 200 אלף קילומטרים לא היו תקלות ( רק ממסר מזגן וידית איתות) . אחרי זה כמו בכל רכב התחלתי לתקן. מצמד, מאוורר, כל מיני דברים קטנים.

בכללי, הטיפולים כל 15 אלף, פילטר סולר כל 30 אלף, טיימינג כל 120 אלף. צלחות בלימה ורפידות מקוריות יקרות מאוד , אבל יש איטלקיות באיכות טובה ובחצי מחיר. ביטוח חובה כ 2000 שקלים בגלל שזה רכב מסחרי. טסט כמו כל רכב מקבוצה 4.

צריכת סולר היתה 1:12.

מה שצריך לבדוק זה שאין נזילות מהטורבו, משאבת ההזרקה, שהמצמד לא בסוף החיים ( יקר מאוד להחפלה), שההילוכים עוברים חלק עם דגש להילוך 3 ו 4. אם הם חורקים בהכנסה, שיפוץ הגיר מתקרב. מצמד מחזיק כ 200 אלף קילומטרים, תלוי בצורת הנהיגה.

בקיצור, רכב מוזנח יכול להיות בור ללא תחתית. קילטמטראז? כמה שפחות. אם תמצא רכב שמור שלא נסע הרבה, שווה להוסיף בקניה, אחרת מהר מאוד הוצאות התיקונים לרכב לא שמור ולא מטופל יהפכו לכבדות ביותר.

אם אתה מהמרכז, יש לי מוסך בחולון שמכיר כל בורג ברכב הזה, ואפילו לבדוק לפני הקניה שווה אצלו ( רק להעיף מבט ולשמוע את המנוע).

אם אתם לא נוסעים הרבה, רכב כזה יספק אותכם. אם זה 30 אלף קילומטרים כמוני, כדאי לחשוב על תקציב גבוה יותר לרכב חדש יותר ( זאת גם הסיבה שהחלפתי - כי בכמות הנסיעות שלי רכב ישן עם קרוב ל 300 אלף קילומטרים זה לא מדהים).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בסכום שאתם מקציבים לרכב מרבית הסיכויים שתמצאו נבלה שחוטה שתוציא לכם מחשבון הבנק יותר מעלות הקניה, נסו למתוח את התקציב.

פורסם (נערך)

הצורה הישנה מסתיימת ב 2007.

אחרי זה המחיר קופץ לצורה החדשה, והמנוע 1600 ב 2008+ הוא בדיחה לרכב הזה ( יש גם 2000, אבל הרבה יותר יקר).

בקצור, תתחיל לדוג מלוח יד 2 רכב 2006-2007 עם נתונים טובים ותיעוד הטיפולים + קילטמטראז, עד שתמצא משהו ראוי. יכול לקחת הרבה זמן.

לידיעתך, יש גם יונדאי H1.

עדיין לא כתבת כמה אתם נוסעים בשנה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שני רכבים שכל אחד יעלה 10 אלפים?

אין לדעת מה יתקלקל יותר. תלוי על מה תיפול.

שני טסטים, שני ביטוחים, כפול טיפולים.

פורסם

שוב התקציב המוגבל יתן לך מגוון מאוד מוגבל של רכבים ג'אמפי משנת 2007 פרטית שמורה (נניח מתחת ל 200K ק"מ) תעלה לך יותר מ20K ולא השארת כסף לישור קו.

טרנספורטר 2010 מנכה שמורה עם ק"מ נמוך יכול לעלות לך 70K בהלואה של 900 ש"ח בחודש שתחסוך ממך עוגמת נפש וכניסה למוסכים.

הדוגמא שנתתי יכולה להיות מוגזמת עבורך אבל להעלות את התקציב ל 50K ישפר את סיכוייך למצוא משהו נורמלי בצורה מהותית.

פורסם

בנסועה שלכם, לא הייתי חושש לקנות ג'אמפי בתקציב כזה.

מה שכן, הייתי מתעקש לקחת אך ורק רכב שטופל היטב כל ימיו, שהמוכר נותן בידיך היסטוריה מלאה מלאה ושהוא שמור מאוד.

לטובת דברים אלו הייתי מתפשר מאוד בעניין שנת הייצור.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

צריך לחשוש וצריך לבדוק את הדברים שכתבתי לעומק - משאבת ההזרקה, קלאצ', גיר, טורבו ומנוע, כמובן. גם טיימינג - מתי החליפו רצועה, מתי החליפו צלחות בלימה. שהמזגן תקין.

פורסם
בנסועה שלכם, לא הייתי חושש לקנות ג'אמפי בתקציב כזה.

מה שכן, הייתי מתעקש לקחת אך ורק רכב שטופל היטב כל ימיו, שהמוכר נותן בידיך היסטוריה מלאה מלאה ושהוא שמור מאוד.

לטובת דברים אלו הייתי מתפשר מאוד בעניין שנת הייצור.

חושש? גם אני לא, אני מבין ומכיר את המנטרה שלך ללכת נגד הזרם ולקנות חדש יותר ובזול ואכן המגאנים יכולים במקרים מסויימים להיות קניה טובה, אבל

ג'אמפי בסכום הזה עם 250000 ק"מ בערך זה לפני טורבו (5000 ש"ח במקרה הטוב, מדחס מזגן, קלאצ' (סיפור לא זול ) משאבת סולר וכו', מי שקונה רכב בסכום הזה בדרך כלל אין לו כמה אלפים לתיקונים.

אהה בשבילך תמיד יש יוצא מהכלל והוא יכול ליפול על רכב שיסע 10 שנים בלי להוציא שקל.

פורסם

ראשית תודה רבה על כל התגובות.

מכירים מוסך מומלץ באזור ירושלים שמתמחה ברכב ואפשר לקחת אליו רכב לחוות דעת?

• תוכן חדש...