Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לרכוש רכב חשמלי - אני נוסע פעם בשבוע 150 ק"מ ממעלות לראשון לציון לעבודה, נשאר שם מספר ימים, ונוסע 150 ק"מ בחזרה. אני יכול להטעין בבית ובעבודה כך שטווח הרכב בפועל צריך להיות לפחות 200 ק"מ.

האם ניתן למצוא את מבוקשי בארץ? מצאתי את הכתבה הזאת, עם רשימת רכבים חשמליים שנמכרים בארץ. אבל הטווח של ניסאן לייף נראה גבולי, ועמדת טעינה יש רק אחת. האם יש רכב חשמלי אחר מתאים? האם יש בארץ מכוניות ניסוי שאפשר להשתמש בהן?

תודה

אמנון

פורסם

פורסמו היום כמה כתבות על במו I3 ורשמו כי היא צפויה להגיע לארץ בשנה הבאה.

לא כתבו פרטים נוספים אודות היבוא שלה לארץ מעבר לזה, אבל הרכב נשמע מתאים לדרישות שלך אם המתנה של כשנה רלוונטית.

פורסם

מחיר הקנייה של i3 הופך אותה ללא כדאית כלכלית למי שמחפש רכב חשמלי בשביל חסכון, אלא אם יחזיק בה שנים רבות.

מדובר בעיקר בצעצועים יקרים וקרב טכנולוגי בין יצרים ופחות בפתרון פרקטי למחפשי חסכון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הוא לא ציין תקציב ו-I3 למה שרושמים תעלה פחות מ-200K !

כמו שרשמו לך לפני הניסן ליף תבצע את העבודה בצורה מצויינת :

http://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F-%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%94%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%E2%80%93-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%94%D7%97%D7%9C-%D7%9E-139,900-%D7%A9%D7%A7%D7%9C

פורסם

כמו שנירו אמר.. גם פותח השירשור לא ציין תקציב. וגם יפה שקבעת כבר את התמחור, וגם אם הוא יהיה רלוונטי או לא לאנשים.

קשה לי להאמין שיש כאן מישהו שיודע מה המחיר שיקבע כשייבאו אותו אם באמת ייבאו. אבל לו יתמחרו אותו בצורה טובה, אין סיבה שהרכב יהיה יקר, המיסוי לרכב חשמלי (הנוכחי) בארץ, יכול לאפשר לו להיות אחד הרכבים הזולים ביותר בארסנל של במו בישראל לדעתי.

פורסם (נערך)

אגב, חוץ מי זה שכתבת כנראה שטויות לא מבוססות, אחלה שם יש לך ;)

עריכה:

בנוגע לניסאן, לי אישית הטווח נראה גבולי מידי בפועל ולא בתיאוריה. אני בנעליים שלך לא הייתי שוקל אותה.

עריכה אחרונה על ידי Nico62
פורסם
מחיר הקנייה של i3 הופך אותה ללא כדאית כלכלית למי שמחפש רכב חשמלי בשביל חסכון, אלא אם יחזיק בה שנים רבות.

מדובר בעיקר בצעצועים יקרים וקרב טכנולוגי בין יצרים ופחות בפתרון פרקטי למחפשי חסכון.

הדגשתי למען המתקשים בהבנת הנקרא. פעמיים.

המכונית עולה 30 אלף פאונד באנגליה ו-43 אלף דולר בארה"ב. לא צריך להיות מנכ"ל דלק מוטורס כדי לדעת שהיא תהיה יקרה מהליף שעולה 139K ש"ח בארץ [לפני מיקוח].

זה פורום, הכל מתועד. תראה לי איפה קבעתי רלוונטיות למישהו או לא. קבל רמז: לא תצליח.

מה משנה התקציב של פות"ש לתגובתי?

כל כך מיהרת לצאת להגנה על המולדת שלא טרחת לקרוא לעומק. לפחות יש לך שם יפה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אני אוהב את הוויכוחים הללו לשם הוויכוח, מן הסתם שהמטרה של פות"ש היא לחסוך ולכן כל דיבור על I3 בכלל לא קשור לשרשור הזה.

לפות"ש אני ממליץ לקנות רכב דיזל לנסיעה באורך כזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

דיזל יכול להיות אפשרות טובה באמת.

אבל אם נחזור לנושא החשמליות, אין ויכוח שה-i3 תהיה יקרה מהליף. פשוט אני אומר שהיא תהיה יקרה יותר, אבל ייתכן שלא בהמון, אלה בסכום סביר שמשאיר אותה רלוונטית (סכום דומה לסדרה אחת בסיסית למשל). בכל אופן הליף אינה מתאימה לצרכים של פותח השרשור. בנוסף, נראה לי שברוב המקרים אנשים מחפשים חסכון, אבל גם מי שמחפש חיסכון לפעמים מעדיף לשלם מעט יותר בשביל לקבל תמורה עדיפה.

ובכלל אנחנו חופרים כאן המון, על מכונית שעדיין רחוקה מלהיות מיובאת ומתומחרת..

פורסם

אתה צודק במאה אחוז, ובגלל כתבתי "עדיפה פחות" כפתרון פרקטי לחסכון. מי שירצה מעלות נוספות יתפשר על חסכון ככל הנראה. אבל עזוב, אנחנו מתווכחים לשווא.

לך תדע. הלוואי ותעלה פחות מהליף. זה יהפוך אותי לקונה פוטניצאלי [סתם, אין סיכוי. פיכסה חשמלית].

כרגע זה או ליף או דיזל. לפי מה שאתם אומרים ליף לא מתאים, אז נשארנו עם דיזל.

אני רק לא בטוח שדיזל ישתלם בשביל כ-1200 ק"מ לחודש [אם הבנתי נכון, ואני סופר 300 ק"מ לשבוע * 4 שבועות בחודש = 1200 ק"מ לחודש]. נוסיף נסיעות פנאי עוד 300 ק"מ לחודש ונגיע ל-1500 בחודש, שזה 18K בשנה. גבולי, לא?

פורסם

בקיצור, אין כאלה.

כל רכב חשמלי שתקנה, אם תיגמר הסוללה בדרך, אכלת אותה, זה לא כמו בנזין/דיזל שאפשר לקחת בקבוקים ריקים וללכת לתחנת דלק, כאן אתה צריך למצוא מקום לטעינה, ולחכות כמה שעות טובות.

ואם המטרה היא לחסוך, אז בשלב זה אף מכונית חשמלית בשוק לא תספק את זה.

גם אם תקנה פלואנס ZE משומשת, סביר להניח שהיא תגיע עם מצברים עייפים, שכבר לא מחזיקים כמו פעם.

עדיף בנזין או דיזל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...