Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אשמח להתייעצות עמכם

רכשתי לפני שבועיים וחצי טויוטה פריוס 2010 דור שלישי

הרכב כיום עומד במד ק"מ על 66000 ק"מ

כמובן הרכב עבר בדיקה במכון מבדק בהרצליה. הבדיקה עברה פשוט פיקס. הרכב שמור ומוטפל בצורה מעוררת התפעלות.(רכשתי אותו מפנסיונר של צה"ל בן 71)

על הדרך אני זוכר גם שהבודק אפילו אמר לי שהפלאגים ברכב נראים חדשים לגמרי.. ולטענתו זה בסדר גמור כי הרכב היה מטופל ושמור היטב.

הגעתי היום למוסך טויוטה בחולון. על מנת להזמין מכסה בשביל הידית של הבקרת שיוט שאמורה להגיע אלי.

על הדרך ביקשתי שיקבעו לי מועד לבדיקה להארכת האחריות לבטריה(האחריות מסתיימת ב 12 לחודש אבל הפקידה אמרה שחובה לבדוק כמה ימים לפני תום האחריות כי אם יש הערה במחשב בבדיקה אז אני צריך לנסוע עם הרכב 500 ק"מ.. נשמע הזוי אבל שטויות כמה ימים להפסיד מתום האחריות זה סבבה לא נורא)

ואז אמרתי לה תשמעי תקבעי לי גם טיפול שנתי בבקשה. עוד שבוע זה בדיוק שנה מאז הטיפול האחרון(להזכירכם הרכב עם 66 אלף ק"מ) כשעשיתי העברת בעלות קיבלתי שובר לטיפול שנתי חינם(כמובן שעוד לא אמרתי כלום לפקידה על זה)

רק שפתאום היא אומרת לי רגע.. זה לא טיפול שנתי זה טיפול גדול של 90000 ק"מ !!! כולל החלפת פלאגים.. העלות היא 1500 ש"ח לפני מע"מ !

אני בלי להתבלבל אמרתי לה איזה 90 אלף??? אני על 66 אלף ק"מ.. התשובה שלה הייתה כן תשמע... זה או 90 אלף או 6 שנים מה שמגיע קודם

אמרתי לה אוקיי עזבי את הטיפול תבטלי. אין לי כסף כרגע לא תכננתי כזאת הוצאה!

ואז היא שולפת לי יציאה חדשה.. תשמע אתה לא חייב לעשות טיפול גדול.. אתה יכול לעשות גם טיפול קטן !!!

טוב פסיכי בהחלט יצאתי משם

כן חייב טיפול גדול ??? לא חייב טיפול גדול??

שיטת מצליח הם ניסו לעשות??

הרכב תמיד היה מטופל בזמן וככה אני מתכוון לשמור עליו. (רק הערה קטנה לא יודע אם זה משנה או לא.. מלבד טיפולים שוטפים במוסך טויוטה בכפר סבא הרכב היה ללא שום בעיה ולא הוחלף שום חלק אחר)

ופה אתם נכנסים לתמונה עם נסיונכם..

מה נכון ומומלץ לעשות חברים? טיפול גדול? טיפול קטן??

האם בשביל טיפולים כגון אלו (לא משנה אם זה טיפול קטן או גדול ) מומלץ רק במוסכי טויוטה? או שאפשר גם במוסכים אחרים?

פורסם

על פניו כנראה שלא צריך לעשות טיפול 90,000 עכשיו, ואכן זה אחד הטיפולים היקרים ברכב מניסיון, תעבוד עפ"י ספר הרכב, לגבי הרחבת אחריות על הסוללה ההיברידית, תגיע תמיד לפני סוף תקופת האחריות, במידה ויש תקלה מחליפים, במידה ותקין מאריכים, חשוב לא לפספס את הרחבת האחריות לסוללה. עסק יקר ביותר.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

פורסם

בדוק בספר רכב מהן ההוראות לביצוע הטיפולים (מה לבצע כל כמה זמן / ק"מ).

כ"כ - תלוי מה בוצע בטיפולים קודמים (בדוק הסטוריית טיפולים).

ברכב שנוסע יחסית מעט - בדר"כ יבוצעו טיפולים לפי זמן.

alfa 156 2.5.

פורסם

אמרתי לה אוקיי עזבי את הטיפול תבטלי. אין לי כסף כרגע לא תכננתי כזאת הוצאה!

לעניות דעתי אתה עושה טעות. קנית רכב בונבון - תשמור עליו בונבון.

הצמד לשגרת הטיפולים וכך הרכב ישאר במצב מצויין. טיפול גדול יש פעם בשש שנים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הי,

בתור בעלים מרוצה מאוד של רכב כזה, דבר ראשון עשית בחירה טובה.

דבר שני, ככלל אצבע כל מה שקשור להחלפת שמנים, צריך להיעשות כל 15 אלף או שנה המוקדם מבינהם.

בלאי של הפלאגים נעשה עקב פעולת המנוע ואין שום סיבה להחליף לפני 90 אלף.

לגבי עלויות, אני מאוד ממליץ להזמין חלפים מקוריים מאיביי , יש ערכות טיפול גדולות בעלות של 450 שח, בחברה רק הפלאגים עולים 600 שח.

קח בחשבון שכל הטיפולים ברכב הזה זהים לחלוטין לרכב מנוע בנזין.

150 אלף יש החלפה של נוזלים, 120 החלפה של פילטר דלק.

כל שנתיים החלפה של נוזל בלמים.

פורסם
על פניו כנראה שלא צריך לעשות טיפול 90,000 עכשיו, ואכן זה אחד הטיפולים היקרים ברכב מניסיון, תעבוד עפ"י ספר הרכב, לגבי הרחבת אחריות על הסוללה ההיברידית, תגיע תמיד לפני סוף תקופת האחריות, במידה ויש תקלה מחליפים, במידה ותקין מאריכים, חשוב לא לפספס את הרחבת האחריות לסוללה. עסק יקר ביותר.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

:mm_yeah: כבר הזמנתי תור לבדיקה של הבטריה 5 יום לפני תום פקיעת האחריות

בדוק בספר רכב מהן ההוראות לביצוע הטיפולים (מה לבצע כל כמה זמן / ק"מ).

כ"כ - תלוי מה בוצע בטיפולים קודמים (בדוק הסטוריית טיפולים).

ברכב שנוסע יחסית מעט - בדר"כ יבוצעו טיפולים לפי זמן.

מתברר שזה סוג של "המלצה" ותו לא.. המלצה להוציא כסף שלא באמת צריך..

למטה אפרט איך הגעתי למסקנה הזאת

רכב שנת יצור 2010 עם נסועה כזו צריך טיפול לפי שנים ולא לפי קמ.

ואם על פי הנחיות היצרן טיפול 90 = 6 שנים אז כדאי להיצמד להנחיות....

אין שום הנחיה כזאת

כמו שרשמתי "המלצה"

ואם יש הנחיה כזאת אשמח לקבל אותה או הפניה אליה.

ואז בהחלט אעבוד לפי ההנחיה

לעניות דעתי אתה עושה טעות. קנית רכב בונבון - תשמור עליו בונבון.

הצמד לשגרת הטיפולים וכך הרכב ישאר במצב מצויין. טיפול גדול יש פעם בשש שנים.

אמרתי לה לבטל כדי שאוכל לבדוק מה באמת צריך ונכון לעשות

אבל רשמתי בפירוש ואני מצטט את עצמי

"

הרכב תמיד היה מטופל בזמן וככה אני מתכוון לשמור עליו"

הי,

בתור בעלים מרוצה מאוד של רכב כזה, דבר ראשון עשית בחירה טובה.

דבר שני, ככלל אצבע כל מה שקשור להחלפת שמנים, צריך להיעשות כל 15 אלף או שנה המוקדם מבינהם.

בלאי של הפלאגים נעשה עקב פעולת המנוע ואין שום סיבה להחליף לפני 90 אלף.

לגבי עלויות, אני מאוד ממליץ להזמין חלפים מקוריים מאיביי , יש ערכות טיפול גדולות בעלות של 450 שח, בחברה רק הפלאגים עולים 600 שח.

קח בחשבון שכל הטיפולים ברכב הזה זהים לחלוטין לרכב מנוע בנזין.

150 אלף יש החלפה של נוזלים, 120 החלפה של פילטר דלק.

כל שנתיים החלפה של נוזל בלמים.

היי תודה רבה רבה על התשובה

אני יודע שאפשר להזמים חלפים מאיביי

בעצם אני יכול לבוא איתם למוסכי טויוטה ולהביא להם את החלפים ובעצם הם יחייבו אותי רק על עבודה??

או שבמצב כזה אצטרך ללכת למוסכים אחרים??

חברים תודה רבה על התשובות

למען הסר ספק גם ברכבים קודמים שלי תמיד אבל תמיד טופלו בזמן ובשמנים איכותיים. לעולם לא התפשרתי.

וככה גם יהיה עם הרכב הזה..

עשיתי גם אני קצת שיעורי בית

אני מצרף קישור

http://www.toyota-danel.co.il/images/headingImg/prius.pdf

שימו לב.. מצויין בפירוש לגבי פלאגים להחליף כל 90 אלף.. לא מוזכר שנים אלא ק"מ

כנ"ל לגבי ספר אחזקה וספר רכב שקיבלתי יחד עם הרכב. חפרתי אותו כמו תולעת ספרים. לא מצויין שנים אלא ק"מ

כמובן שאם בודקים ורואים שיש צורך בהחלפה של משהו אין פה בכלל התפשרות. מה שצריך להחליף מחליפים

אבל ממש אני לא אוהב להיות הפרייאר התורן ולהחליף כל דבר סתם ללא צורך.

אני עובד די קשה להרוויח את הכסף שלי ככה שאני לא מתכונן לזרוק אותו סתם.

בשביל הספורט התקשרתי לעוד סוכנות אחרת של טויוטה באזור המרכז.. וגם שם אמרה לי הפקידה הנחמדה תשמע.. אנחנו ממליצים לעשות טיפול 90 אלף.. אבל אתה בהחלט לא חייב אפשר לעשות טיפול רגיל.

שאלתי אותה עזבי חייב או ממליצה מה נכון לעשות?? כמובן שהיא גמגמה.. והחזירה את הכדור אלי.

זה בסדר אין לי יותר מדי טענות אליה סה"כ פקידה אני לא מצפה ממנה ליותר מדי.

פורסם

אין לך מה להתבלבל, אתה צריך להחליף פלגים כל 6שנים/ 90,000 כפי שאמרו לך, כשאמרת לפקידה שאין לך כסף היא המליצה לך לפחות להחליף שמנים. אפילו אם אתה לא תגיע לטיפול לפחות תגיע לחדש את האחריות, תיזהר לא "לחסוך" כמה שקלים, להיכנס לבעיות מיותרות, ואולי אפילו לאבד את האחריות על הסוללה.

אגב, למרות שאני מטפל במורשה, את הפלגים לפריוס שלי קניתי מאיביי ב 169 ש"ח והחלפתי לבד.

נ.ב חבר מחפש פריוס, האם אפשר לדעת כמה עלתה לך הבונבון ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

בגדול זה תלוי במוסך ,

לא כולם מוכנים לקבל חלקים שהלקוח הביא,אין שום ערך מוסף למוסך מורשה בטיפול ברכב הזה.

גם לא ממש ערך מוסף באחריות הסוללה.

קח בחשבון שאפשר לקבל סוללה תחליפים היום (מחודשת בעלות של 3000 ש"ח לערך)

והסוללות ברוב הרכים האילו מחזיקות 300 אלף.

פורסם
אין לך מה להתבלבל, אתה צריך להחליף פלגים כל 6שנים/ 90,000 כפי שאמרו לך, כשאמרת לפקידה שאין לך כסף היא המליצה לך לפחות להחליף שמנים. אפילו אם אתה לא תגיע לטיפול לפחות תגיע לחדש את האחריות, תיזהר לא "לחסוך" כמה שקלים, להיכנס לבעיות מיותרות, ואולי אפילו לאבד את האחריות על הסוללה.

אגב, למרות שאני מטפל במורשה, את הפלגים לפריוס שלי קניתי מאיביי ב 169 ש"ח והחלפתי לבד.

נ.ב חבר מחפש פריוס, האם אפשר לדעת כמה עלתה לך הבונבון ?

ציינתי ואציין שוב. אני בהחלט לא הולך לחפף או לחסוך.

רק רוצה לוודא מה באמת צריך לעשות ולא מה מנסים לדחוף לי בשביל למצוץ ממני עוד כמה שקלים.

לצערי במציאות שלנו צריך לבדוק כל דבר לפני ולוודא גם היכן מקבלים את השירות והמחיר הטוב ביותר.

לגבי הפלאגים שהחלפת לבד.. בהחלט מעניין הנושא הזה.

אני גם שוקל את הנושא.

הארכת אחריות לבטריה כבר הזמנתי ביום ראשון הבדיקה.

אני אישית שילמתי מחיר ממש טוב על הרכב 72 אלף

חייב לציין שזה ממש לא משקף את המחירים שהרכב הזה נמכר.. המוכר בא לקראתי הרבה מעבר למה שציפיתי.. למה ומדוע זה ביני לבינו כבר

המסמך שצירפת מתייחס למנוע שהיה בדור השני NHW20.

בדור השלישי, ZVW30, מדובר במנוע אחר.

http://www.toyota-r.co.il/sites/default/files/6/files/Prius_ZVW30.pdf

תודה על החידוד. .

מה שכן גם במסמך הזה אין התייחסות לשנים אלא לק"מ

בגדול זה תלוי במוסך ,

לא כולם מוכנים לקבל חלקים שהלקוח הביא,אין שום ערך מוסף למוסך מורשה בטיפול ברכב הזה.

גם לא ממש ערך מוסף באחריות הסוללה.

קח בחשבון שאפשר לקבל סוללה תחליפים היום (מחודשת בעלות של 3000 ש"ח לערך)

והסוללות ברוב הרכים האילו מחזיקות 300 אלף.

תודה על הטיפים

אני בהחלט שוקל להזמין חלקים לבד

פורסם

בסדר.

לפקידה קופץ הטיפול באופן זהה אני מניח (זמן/ק"מ).

יכול להיות שבפועל מבוצעת בדיקה למצתים והם מוחלפים ע"פ צורך.

האם כל פער המחיר בין "טיפול קטן" ל"טיפול גדול" הוא בגלל המצתים?

אני רואה שגם נוזל בלמים צריך להיות מוחלף, כל שנתיים, ככה שגם זה רלוונטי וצריך להתבצע.

האם קיבלת הצעת מחיר מפורטת?

פורסם

כן, את זה כתבת בהודעה הראשונה, אבל אני חותר יותר לכיוון של ההבדלים בין הטיפולים והעלות של החלקים/עבודה הנוספים בטיפול הגדול.

הרי כל הדיון נסב על מה באמת צריך לעשות בטיפול הקרוב.

• תוכן חדש...