Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין לחזור לעולם ה Dslr

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איזו 24-85?

3.5-4.5? 2.8? D? G?

כרטיסי זכרון - תלוי בשימוש. בDSLR אני מעדיף כמה כרטיסים בנפח קטן. במצלמות אקסטרים (משמשות אצלי כמצלמות דרך) משתמש בכרטיס בנפח גדול.

מהירות - שוב, תלוי בשימוש. אם אתה מצלם המון תמונות ברצף בRAW, אתה צריך את הכרטיס המהיר ביותר שתוכל להשיג. אם לא, קלאס 10 רגיל יספיק.

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדשות - נושא מאוד מסובך.

iceco - לא. עדשות זום שאין להם צמצם קבוע, בד"כ פחות טובות. אם אין לך הון קטן, הייתי ממליץ על ה- 24-120F4 של ניקון, לא חדה כמו ה-

24-70F2.8, אבל נחשבת למעולה.

לגבי כרטיסים, אני תמיד ממליץ להיות עם 2 כרטיסים. לכן אעדיף 2 של 32 ולא אחד של 64.

לגבי מהירות, תלוי איזו מצלמה יש לך. אם אתה מדבר על ה- D5/D500/D8XX/D7XX, עדיף את הכרטיסים המהירים יותר (מעל 90MB/S).

לדבי מה יותר טוב, זום או פריים, אז הנה השנקל שלי.

אני אוהב לצלם טבע, בד"כ מרחוק, לכן אני מעדיף עדשות טלה. הבעיה היא, שלא תמיד אפשר לעשות "זום עם הרגליים" (מיקום, הסתרה וכו') ולכן אני מחזיק 3 עדשות:

70-200, 24-120 ו- 14-24. נכון, לא זולות ולא קלות, אבל יושבות יפה על המצלמה שלי (D500) ושל אישתי (D750).

שנינו חובבי צילום, אבל עם פרספקטיבה שונה לגמרי. אם הייתי צריך לקנות עדשות פריים, הייתי יוצא לטיולי צילום עם משאית...

פורסם

אני רוצה לחטוף את השרשור טיפה.

כבר כמעט רכשתי ניקון D7200 אבל ברגע האחרון ראיתי את הדבר הזה:

DSC00171.jpg

Sony RX10M3.

אומנם המטריצה שלה 1" אבל יש לה עדשת צייס מטורפת וחוץ ממחיר הי נראת לי בחירה יותר מוצלחת לצלם חובב שרוצה איכות, אבל לא מוכן לסחוב משקל.

מה דעתכם?

פורסם

ככלל, אני לא חובב גדול של מצלמות סופר-זום. הן גדולות וכבדות כמעט כמו DSLR, הרבה פחות וורסיטיליות והעדשה שלהן נחותה בגלל הפשרות שמצריכה עדשה עם טווח גדול כ"כ.

אלא אם כן אתה מצלם ציפורים או מטוסים על בסיס קבוע, לא רואה צורך בזום מפלצתי כזה, והמשקל לא רחוק מDSLR עם עדשה סבירה.

אם אתה לא צריך את הזום, הRX100 לדורותיה עדיפה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אומנם המטריצה שלה 1" אבל יש לה עדשת צייס מטורפת וחוץ ממחיר הי נראת לי בחירה יותר מוצלחת לצלם חובב שרוצה איכות, אבל לא מוכן לסחוב משקל.

מה דעתכם?

אני לא בקיא בבריאות הנפש של עדשות, אבל אין עדשות סופר-זום איכותיות.

חיישן 1" משמעותית קטן מחיישן של DSLR

היתרון של מצלמה כזו הוא בכך שלא צריך לסחוב עדשות, למי שמצלם הרבה בטלה רחוק ולא מחפש איכות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני לא בקיא אבל אין עדשות סופר-זום איכותיות.

חיישן 1" משמעותית קטן מחיישן של DSLR

תציץ בDPReview. גם אני בהתחלה ביטלתי בזלזול.

חיישן אכן קטן משמעותית אבל כולם מהללים אותו באחותה RX100. בגלל זה התעניינתי הצעצוע. תכל'ס גוף ברמה שאני רגיל יעלה 30٪ פחות מזאת.

אני כן מצלם הרבה באורכי מוקד מעל 100 אבל אין לי צורך ב600.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

יש הבדל ברמת ההתרשמות מחיישן 1" ועדשת 2.8 במצלמה קומפקטית שנכנסת לכיס לבין אותו החיישן בסופר-זום במשקל קילו ועדשה עצומה.

Mewtwo -

פורסם

כולם מהללים את הRX100 כי 1" מרשים מאוד במצלמה קטנטנה עם עדשה מהירה. קצת פחות מרשים במצלמה בגודל DSLR שיכולה להכיל בקלות חיישן APS-C, ואז מהללים אותו קצת פחות.

נכון, החיישן עצמו די טוב. אבל אם אנחנו עולים לגדלים ומשקלים כאלו, מצלמת DSLR קומפקטית (נניח ניקון 3XXX) וזוג עדשות יתנו תוצאות טובות יותר בנוחות גדולה יותר.

Mewtwo -

פורסם

תגדיר 'הכל'.

באילו טווחים אתה מצלם?

Mewtwo -

פורסם
תציץ בDPReview. גם אני בהתחלה ביטלתי בזלזול.

ומה כתוב שם?

חיישן אכן קטן משמעותית אבל כולם מהללים אותו באחותה RX100.

כי בשביל הגודל הזה של מצלמה הוא As good as it gets.

במצלמה שהיא גם ככה בגודל של DSLR, זה כבר לא משהו.

אני כן מצלם הרבה באורכי מוקד מעל 100 אבל אין לי צורך ב600.

מ.ש.ל.

היא המצלמה הטובה מסוגה.

רק שסוגה הוא סוג של מצלמות שעונה על סט דרישות מאוד מאוד מצומצם וספיציפי, שאפשר למקד אותה לשתי דרישות: (1) הרבה זום ו-(2) בלי להחליף עדשות.

המצלמה הזו היא חתיכת הישג, בייחוד העדשה, אבל השאלה היא: מי צריך את זה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...