Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין לחזור לעולם ה Dslr

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש,

למה דווקא פריים? יש אחלה עדשות זום לפול פריים וזה יותר פרקטי.

נכון שפריים עדשות איכותיות וקטנות אבל זה בא על חשבון הפרקטיות, וקח בחשבון ש35 מ"מ שהכרת על קרופ, זה 50 מ"מ עכשיו כי עברת לפול פריים (בגלל נושא הקרופ פקטור). כך שצריך לקנות עדשות בהתאם. אם 85 מ"מ הייתה אצלך בשימוש מרובה כנראה שתצטרך לחשוב על משהו בסגנון של 135 מ"מ קבועה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן, זאת הפעם הראשונה שיש אצלי פול פריים ודי התקבעתי מצלמת ה d7000 שהיתה אצלי בעבר, צריך להתחיל ללמוד ולקרוא על העסק החדש, איזה עדשות זום מומלצות יש לפול פריים?

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

פורסם

טמרון 24-70 f/2.8 נחשבת טובה מאוד, אם זה הטווח שאתה צריך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

למה דווקא פריים?

בגלל החדות, הקונטרסט, המפתח צמצם, המשקל והמחיר.

זום איכותית עולה הרבה יותר, כבדה יותר, מפתח צמצם גרוע יותר (2.8 זה מדהים לזום, אבל בפריים 1.4 זה רק בסדר גמור, יש גם 1.2 ואפילו 1.0 בקנון, למי שצריך קצת יותר ומוכן לשלם על זה). לא יודע לגבי איכות של עצמיות מיצרנים צד שלישי, אני קונה רק קנון למשל. אבל קנון לרוב בנויות הרבה יותר טוב מעצמיות שקולות צד שלישי.

לעשות זום עם הרגליים - השד לא כזה נורא. הכל עינין של הרגל. זה עוזר למצוא פרספקטיבה יותר מענינת וקומפוזיציה טובה יותר.

אצלי עצמיות זום משמשות רק בתור פקק לביונט כאשר המצלמה לא בשימוש :p

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עדשות dx לא עובדות עם גוף FF. חלק מהזומים שמישים בקצה הארוך, אבל ברוב העדשות תראה עיגול שחור.

גם אני קניתי לא מזמן 85 1.8G, אחרי שקניתי 50 1.8D, והיא מטריפה. הרבה מאוד CA ב-1.8 אבל כבר ב-2.2 כמעט ואין כלום, וגם את ההרבה שיש מנקים בקליק אחד בלייטרום.

אם אתה מאיזור השרון/מרכז/חיפה והסביבה (אני מסתובב) אתה מוזמן לקפוץ ולהתנסות איתה. אבל אני מזהיר אותך, אתה כנראה תקנה אחת אחרי זה.

ולשאלת ה"זום/פריים", יש לי בנוסף גם 24-105 של סיגמא. לכל אחת מהחדשות יש את השימוש שלה, כשאני יודע מה אני הולך לצלם ואיפה, ואם יש מספיק מקום ללכת אחורה, אני שם את אחת הפריימים, אם לא, הזום. הרבה יותר וורסטילי.

וצביפר, חלאס כבר עם ה"זום עם הרגליים"! תמלא את התמונה באובייקט ב-24 מ"מ או ב-200 מ"מ ותקבל תמונה אחרת לגמרי. ה"התקרבות" שעדשת זום נותנת לך היא רק חלק מהסיפור.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
יש לי את ה35 מ"מ שהבנתי שהיא עובדת מעולה עם פול פריים, ישנה התאמה עם עדשות dx לפול פריים, היה לי בעבר את ב35, 50,85 עדשות מעולות, עלות מול תועלת, בוקה מצוינת, עכשיו אני רק עם ה 35, מה אומר עדיף 85?

זו שאלה מצחיקה.

זה כמו שמישהו יגיד שיש לו מסחרית מצויינת ותשאל אם היא עדיפה על המיאטה שלך...

אורכי מוקד שונים אינם חליפיים זה לזה, הם נותנים זווית ראייה אחרת לגמרי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מצטרף להזמנה להרגיש את ה85, באיזור ירושלים.

ספייר, אולי השנה בפורים תעלה לכאן, במקום להזמין אותי לחיפה?

יש מסיבת רחוב לפרצוף שלך.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם (נערך)
תמלא את התמונה באובייקט ב-24 מ"מ או ב-200 מ"מ ותקבל תמונה אחרת לגמרי. ה"התקרבות" שעדשת זום נותנת לך היא רק חלק מהסיפור.

זה לא חלק מהסיפור.

פותח השרשור יותר מאשר הביע עינין בצילום עם פריים. למה ישר זום? כל אחד והשיקולים שלו.

זום איכותי כבד מאוד, פחות איכותי לרוב מאשר פריים, יקר בכמה מונים ונותן טווח מצומצם שאפשר לכסות עם הרגליים (למשל 24-70 - זום כזה שנותן איכות קרובה מאוד לפריים, הכרחי בעיקר לצילום אירועים וגם עולה בהתאם, אני פחות מתחבר ליצרני צד שלישי בקטע הזה כי ה"מקור" פשוט יותר טוב).

אני מקווה שאנחנו לא מדברים פה על זום "לכל מצב בחיים" כמו 18-200 (אני חושב שמי שקונה כזה דבר לא צריך DSLR).

וגם מי אמר שאתה חייב רק פריים אחת? תקנה 2~3 עצמיות כדי לכסות את הטווח, ועדיין ישאר לך עודף לאומת 24-70 של קנון (לא יודע כמה עולה המקבילה של ניקון), על הדרך תכסה טווח רחב יותר.

בחיים הכל עינין של פשרה. גם כאן: או להתפשר על מחיר, משקל ומפתח צמצם או להתפשר על ורסטיליות. או בכלל להתפשר על איכות. כל אחד והשיקולים שלו. :)

הBOTTOM LINE: מי כל האנשים שאני מכיר ומצלמים, מי שעבר לפריים, לרוב לא חוזר לזום.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זום איכותי כבד מאוד, פחות איכותי לרוב מאשר פריים, יקר בכמה מונים ונותן טווח מצומצם שאפשר לכסות עם הרגליים (למשל 24-70 - זום כזה שנותן איכות קרובה מאוד לפריים, הכרחי בעיקר לצילום אירועים וגם עולה בהתאם, אני פחות מתחבר ליצרני צד שלישי בקטע הזה כי ה"מקור" פשוט יותר טוב).

המשפט המסומן אומר שלא הבנת את העיקרון הזה:

תמלא את התמונה באובייקט ב-24 מ"מ או ב-200 מ"מ ותקבל תמונה אחרת לגמרי. ה"התקרבות" שעדשת זום נותנת לך היא רק חלק מהסיפור.

אתה לא מקבל את אותה התמונה, אם אתה מתקרב עם הרגליים. זום לא "מקרב", הוא משנה את זווית הראייה, ואיתה את הפרספקטיבה.

מעבר לזה, כתוב יפה בקישור שצרפתי להודעה הקודמת.

כשמתרגלים, פשוט יותר קל לצלם בפריים, להוציא אירועים, שם מה שחשוב זה את מי אתה מצליח להכניס לתמונה, לא איכויות של קומפוזיציה וראייה צילומית.

לגבי יצרניות "צד שלישי" של עדשות... כל אחד והאמונות התפלות שלו (מה גם שחלק מעדשות היצרן, הן בכלל מוצרי OEM...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מצטרף להזמנה להרגיש את ה85, באיזור ירושלים.

ספייר, אולי השנה בפורים תעלה לכאן, במקום להזמין אותי לחיפה?

יש מסיבת רחוב לפרצוף שלך.

אני לא גר בחיפה כבר, אני נמצא שם בסופי שבוע מדי פעם. לא בטוח שבפורים זה יקרה.

צביפר, אתה כאילו מתעלם לגמרי ממה שאני מנסה להגיד - פריים זה טוב לסיטואציות מסוימות, זום זה טוב לסיטואציות אחרות. למשל בצילום רחוב דווקא הייתי מעדיף זום (24-105 לדוגמא) מאשר פריים, בשביל מהירות תגובה וורסטיליות; בצילום רכב (סטטי) הייתי מעדיף פריים כי יש לי זמן לזוז ביחס לאובייקט.

מה שאני אומר שהמשפט עצמו "זום עם הרגליים" הוא פשוט לא נכון, נקודה. בלי קשר לפריים או זום בכלל. אפילו 50 מ"מ יתן לך פרספקטיבה אחרת לגמרי מאשר 24, בטח ובטח ש-70 (שיטוח האובייקט, ההפרדה שלו מהרקע, טשטוש הרקע ועוד). האמירה הזאת בבסיסה פשוט לא נכונה.

פורסם

עדשות DX עובדות על פול פריים במצב תאימות, ניקון זה לא קנון שאי אפשר להרכיב EF-S על ביונט EF.

זה שזה לא פתרון מיטבי זה כבר סיפור אחר, אבל זה בהחלט יעבוד.

צביפר - יש זומים איכותיים, ובסופו של דבר אין ויכוח שפריימים זה איכותי יותר, אבל גם הרבה פחות פרקטי. (שוב תלוי כמובן בשימוש, יש הבדל בין מי שמצלם כל היום פורטרטים וזה סבבה לו, לבין מי שמצלם בטיולים או אחד כמוני שמצלם תעופה וכל פעם מגיע לו מטוס בגודל אחר).

פורסם
עדשות DX עובדות על פול פריים במצב תאימות, ניקון זה לא קנון שאי אפשר להרכיב EF-S על ביונט EF.

זה שזה לא פתרון מיטבי זה כבר סיפור אחר, אבל זה בהחלט יעבוד.

צודק 100%, התכוונתי שאי אפשר להשתמש בהן במצב רגיל (FX). אגב, יש עדשות מסוימות (לא הרבה, כמה דגמים ספציפיים) שלא עובדות עם גופים בפורמט השני, אני זוכר שהקטע היה אלמנט אחורי בולט יותר שיכול לשרוט את המראה אם מנסים לדחוף את העדשה בכוח. רק שאני לא זוכר על אילו עדשות דובר - כלומר עדשות DX עם גופי FX או להיפך.

פורסם
איך נחשבת עדשת ה24-85 של ניקון לפול פריים? איכותית? חדה?

בנוסף, על איזה כרטיס זיכרון אתם ממליצים, 2 של 32 ג'יגה או אחד של 64?

מה זה המהירות כרטיס, מה צריך לקחת?

• תוכן חדש...