Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להחליף את השמן גיר ברכב, גיר ידני, מודל 2000 מנוע 1.6 גולף (הבנתי שזה יעזור להכניס הילוכים ברכות יותר ויתרום בכללי).

האם כדאי להחליף את השמן? ולאיזה שמן מומלץ להחליף (אני מעדיף את השמן הכי איכותי גם אם זה יקר) וכמה הוא אמור להעלות בערך ביחס לאחרים?

והאם אני יכול לבצע זאת בעצמי? (בטוח שיש סרטונים ביוטיוב) אני אישית מעדיף לעשות לבד כי אני משתדל לעשות על הצד הטוב ביותר, מצד שני יש דברים שהם מורכבים אז אולי עדיף לרדת למוסך, ואם כך אז כמה יכול להעלות הסיפור?

תודה רבה :)

פורסם

אני החלפתי לפני חודש בערך, אמנם גולף MK3, אבל את השינוי הרגשתי מיד. לפי האפליקציה של ליקווי מולי אתה צריך 1.9 ליטר שמן 75W-90 בתקן GL-5, אבל הייתי מציע לך לבדוק שוב באוטודאטה. אם אתה מחליף לבד הייתי ממליץ לך לנסוע לפני כדי שהשמן יתחמם וההחלפה שלו תהיה מהירה יותר. הכי חשוב - לפתוח את הבורג מילוי לפני (!) שאתה מוריד את השמן הישן.

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

האם מומלץ להחליף שמן גיר בתיבה שיותר מעשר שנים (אני מניח) לא החליפו לה שמן, אם אני זוכר נכון זה יכול יותר להזיק מלהועיל.

פורסם

ירדתי לכמה מוסכים לבדוק את העניין,

הם המליצו לי על שמן 80W90 ולא 75W90, האם זה טוב? או שעדיף להתעקש על 75W90 ?

מוסך אחד אמר לי שבגלל שהגיר ישן ולא ידוע מתי החליפו לו שמן אם בכלל, יכול להגרם נזק כתוצאה מהחלפת השמן, אז אולי עדיף להמנע?

אני רוצה להחליף שמן כדי שהעברת ההילוכים תהיה רכה יותר, זה יכול לתרום או שזה מיותר?

תודה רבה

פורסם

תקנה CASTROL FE 75W

ניתן להשיג כמעט בכל חנות חלקי חילוף.

תבקש עזרה מחברים בפורום שיעזרו לך להחליף

או לך למוסך, תן לו מקסימום 100ש"ח ותסגור עניין.

מה שאמר לך המוסך לגבי נזק לגיר בהחלפת שמן, קשקוש מוחלט

היות ומדובר בגיר ידני.

פורסם

שמן FE 75W

פותר בעיות בהעברות הילוכים, תורם לחסכון בדלק

ומחליף ותומך בתקנים הקודמים.

VW TL 521 71 (G 052 171 A1/A2)

VW TL 521 78 (G 052 178 A2)

VW TL 525 12 (G 052 512 A2)

VW TL 726 (G 052 726 A2/G 055 726 A2/G 060 726 A2/G 070 726 A2

פורסם (נערך)

תודה רבה לכם חברים! קוד המנוע AKL

ממה שראיתי מדובר בסה"כ שני ברגים, אני אנסה להחליף בעצמי.

השאלה שלי איך אני יודע כמה למלא במיכל? והאם הרכב חייב להיות במישור?

אני טועה או שהשמן של FE 75W לא עומד בתקן GL5 (לא שיש לי מושג מה זה, רק למעלה נרשם שכדאי שכן יהיה :-P)

עריכה אחרונה על ידי HHaimz

פורסם

אתה צריך שמן 75W-90, GL-4.

אתה צריך לקנות שני בקבוקים , נכנס לך 1.9-2 ליטר שמן.

הנה שמנים שיתאימו:

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8--castrol-syntrax-75w90-1l

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9F-valvoline-synpower-75w90

לפי התמונות מאוטודטה אתה צריך בוקסה אלן, עד כמה שזכור לי בפולו זו בוקסה אלן 17.

(סליחה שאני לא מעלה את מיקום הברגים מאוטודטה אני לא יודע איך מעלים)

רועי

פורסם

באוטודטה אכן מצויין 75W90 GL4

שזה השמן המקורי מהמפעל אך יש סימן הערה ליד

בו מודיעים על השינוי לשמן 75W

מצ"ב תמונות מהתוכנהWP_20160401_001.jpgWP_20160401_002.jpg

פורסם

כל עוד זה GL4, אין בעיה, הגיר יעבוד מצויין אבל פחות חלק.

כמו כן היו תלונות על רעשים מהגיר בסיבוב ההגה בפניות והפתרון היה

בין היתר להחליף את השמן לתקן החדש.

• תוכן חדש...