Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאגים בפולו Gti?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,ראיתי שבזמן האחרון כמה מחברי הפורום החליפו את הפלאגים לbosch super 4,התלהבו מהשינוי וטענו שיש הבדל מורגש...

וחשבתי אולי להחליף גם את הפלאגים בפולו שלי לכאלה...ורציתי לדעת אם למישהו יש מושג אם למישהו כאן (אייל?? :)) יודע איזה פלאגים יש בפולו שלי כרגע..ואם מומלץ גם אצלי להחליף לפלאגיפ של bosch..תודה רבה לעונים!

ואם כבר שאלתי אז אני מכניס כאן עוש שאלה שהייתה גם ככה באה בהמשך הת'רד:אם החלפת הפלאגים היא באמת מומלצץ בפולוgti אז אני כבר ילך לקנות אותם בתחילת השבוע כנראה,ורציתי רק לדעת איפה אני יכול לקנות אותם ומהו הנזק לכיס?

פורסם

הBOSCH SUPER 4 נוסו כבר על הרבה מאוד מכוניות וגם על הפולו , לפי זיכרוני כולם דיווחו על שיפור מסויים...

אל תחשוב שמדובר פה על שיפור משמעותי ,כי לא.

עם כי בכל זאת אני במקומך הייתי מחליף לבוש , תעשה את זה כשגם ככה אתה תצטרך להחליף ,לא במיוחד .

המחיר של המצתים עלה בצורה די רצינית והבוש SUPER 4 עולים עכשיו 120ש"ח .

היתרון הוא שאתה לא צריך להחליף אותם כל 10K.

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם
אהלן,ראיתי שבזמן האחרון כמה מחברי הפורום החליפו את הפלאגים לbosch super 4,התלהבו מהשינוי וטענו שיש הבדל מורגש...

וחשבתי אולי להחליף גם את הפלאגים בפולו שלי לכאלה...ורציתי לדעת אם למישהו יש מושג אם למישהו כאן (אייל?? :)) יודע איזה פלאגים יש בפולו שלי כרגע..ואם מומלץ גם אצלי להחליף לפלאגיפ של bosch..תודה רבה לעונים!

ואם כבר שאלתי אז אני מכניס כאן עוש שאלה שהייתה גם ככה באה בהמשך הת'רד:אם החלפת הפלאגים היא באמת מומלצץ בפולוgti אז אני כבר ילך לקנות אותם בתחילת השבוע כנראה,ורציתי רק לדעת איפה אני יכול לקנות אותם ומהו הנזק לכיס?

אל תצפה לשינוי היסטרי,

אצלי יש הרגשה קלה של שיפור בתגובת המצערת,

וטיפה יותר כוח בסל"ד נמוך.

אלו רשמים מסיבוב קצר שעשיתי היום עם האוטו.

אם אי אשים לב לדברים אחרים אני אציין.

בכל מקרה לא הייתי טורח להחליף את הפלאגים במיוחד,

אלא רק במסגרת טיפול. חבל על הכסף.

פורסם

הפלאגים המומלצים ע"י פולקסווגן הם NGK עם 3 אלקטרודות. (שסביר להניח שזה מה שמותקן אצלך).

בטיפול האחרון החלפתי ל BOSCH SUPER 4 .

יש שיפור ניכר , אבל אני לא בטוח שזה רק בגלל הפלאגים

שמן מנוע חדש, נוזל קירור חדש וניקוי מצערת עוזרים יותר מפלאגים.

עלות שאלת?

הוצאתי אותם מהפרסי ב-100 ש"ח.

(הוא רצה 140 בהתחלה)

לסיכום: אם אין צורך אז אין סיבה להחליף...

תפרק פלאג, תראה אם הוא מפוייח וכמה רווח יש....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל צודק.

הרבה אנשים כאן טעו בהבנת הפעולה של הבוש סופר 4.

לא מדובר בפלאג בעל 4 אלקטרודות פעילות.

בפלאג ישנן 4 אלקטרודות עם רווחים שונים-כך שהניצוץ בוחר לבד את הרווח הכי מתאים.

אז בעצם יש לנו פלאג שעדיין עובד על אלקטרודה אחת... מה שדי הופך אותו לפלאג פשוט.

הפלאגים המקוריים באוטו שלך עדיפים על ה"בוש" מכיוון שיש להם 3 אלקטרודות (נדמה לי),מה גם שאתה נוסע עם ווסת-מה שזורק הרבה דלק ודורש פלאג מרובה אלקטרודות (בעוד שב"בוש" יש רק אחת פעילה מבין ה4).

הרבה אנשים דיווחו על שיפור לאחר התקנת "בוש",אבל לדעתי אם תיסע על פלאגים 5000-10000 ק"מ -ואח"כ תחליף ל"בוש" או כל פלאג אחר-ישר תחוש שינוי-כי הפלאגים הקודמים די נסתמו...

לרוב פלאגים מוחלפים ביחד עם שמן,פילטרים וכו (כמו שאייל ציין)ולכן ישר חשים בשיפור שלא תמיד נובע מהפלאגים.

אם אתה רוצה באמת לדעת מה עדיף-קנה 4 פלאגים מקוריים חדשים,4 בוש חדשים וסע על כל אחד 10 דקות.רק ככה תוכל באמת לדעת מה ההבדל-ולא אחרי החלפה מפלאג שכיסה 10000-5000 ק"מ.

אני יושב עכשיו בעבודה שלי (יש לי כאן ליפט) ואני אחרי החלפת שמן וניסיון על 2 סטים של פלאגים חדשים.

באוטו שלי (אולי זה רק אצלי,כל רכב מגיב קצת שונה) הפלאגים המקוריים (אקוויאם 3 אלקטרודות) עם שידרוג קל (אני שם 62 במקום 58) עדיפים על ה"בוש" בתגובת הדוושה. ה"בוש" לא מצליחים כנראה לשרוף את הדלק ביעילות של פלאג 3 אלקטרודות. אני חוזר ומציין-בבוש רק אלקטרודה אחת מבין ה 4 פעילה!! בזמן שבמקורי כל ה3 פעילות.

בהצלחה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אוקיי..תודה רבה רבה!

נראה לי שאני יוותר על ההחלפה בנתיים,זה לא שמשהו לא בסדר או נראה לי שהאוטו נוסע פחות טוב ממה שהוא יכול וצריך..

אולי בטיפול הבא שהוא טיפול גדול(עוד 13k ק"מ) אני כבר יעשה את זה..

ותומר,הווסת,אין לי כזה:(..תסתכל כתבתי את זה ביחד עם ההודעה על החגורות

פורסם
אוקיי..תודה רבה רבה!

נראה לי שאני יוותר על ההחלפה בנתיים,זה לא שמשהו לא בסדר או נראה לי שהאוטו נוסע פחות טוב ממה שהוא יכול וצריך..

אולי בטיפול הבא שהוא טיפול גדול(עוד 13k ק"מ) אני כבר יעשה את זה..

ותומר,הווסת,אין לי כזה:(..תסתכל כתבתי את זה ביחד עם ההודעה על החגורות

אני חושב שרק נדמה לך...

אם אתה מחפש לרענן את הרכב , אולי שווה לעשות K44 של BG למערכת ההזרקה,

ואם ברשותך פילטר פתוח, מומלץ לנקות את המצערת... כי פילטר פתוח זורק

שמן פנימה ומטנף אותה....

אגב, תומר, אתה בטוח שהפלאגים של NGK לא פועלים בדיוק כמו ה BOSCH רק

שיש בחירה בין 3 אלקטרודות ולא 4?

אם המצב הוא כפי שאתה מתאר אז אולי ההחלפה היתה טעות....

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא יודע,יכול להיות שנדמה לי ויכול להיות שלא..האמת רק לפני חודש בערך שמתי תוסף לניקוי אינג'קטורים של LM..אתה עדיין חושב שאני צריך את הk44? אם באמת כן,אז אני ישמח לשים.

ובקשר לניקוי המצערת..הייתי שמח לעשות את זה,אבל ממש אין לי מושג איך ואני מפחד לפרק אולי משהו שאני לא אמור לפרק ולגרום לנזק כלשהו.

דרך אגב הפילטר הוא לא פילטר פתוח אלא אינבוקס

פורסם

1 ניקוי מזרקים זה ניקוי מזרקים וK44 זה K44.אל תבלבל בין השניים.K44 משחרר משקעי פיח מחלל תא השריפה.LM מנקה מזרקים.המזרקים מרססים את הדלק אל חלל השריפה. עדיף לדאוג ששניהם יהיו נקיים.

2 ניקוי מיצערת לא ייתן לך כלום.נכון-זה מאוד מאוד פוטוגני והמראה של מיצערת נוצצת ונקייה באמת מוסיף הרבה כוחות סוס לאגו,אבל זה לא נותן כלום.זה לא שמשקעי שמן במיצערת גורמים להקטנה דראסטית של שטח הפנים שלה,או שהמשקע גורם לה לא להיסגר.

יתרה מזאת-רוב יצרני הרכב בנו את המיצערת כך שתהיה מטונפת משמן שנזרק מן הנשם.

המטרה היא,בין השאר,שימון של השסתומים ושל ציר המצערת.אין טעם "לייבש" את הציר ע"י ניקוי-מה שיגמור בסופו של דבר את האטמים-ויביא להחלפת גוף המצערת

(כואב בארנק).

ניקוי מצערת שקול בערך לניקוי של המצבר...זה לא נותן כלום (למרות שהתחושה היא שיש "הרבה כוח" כי זה מבריק ונקי והשקענו הרבה זמן) ובטווח הארוך זה אפילו פוגע באמינות.

בהצלחה.

פורסם
1 ניקוי מזרקים זה ניקוי מזרקים וK44 זה K44.אל תבלבל בין השניים.K44 משחרר משקעי פיח מחלל תא השריפה.LM מנקה מזרקים.המזרקים מרססים את הדלק אל חלל השריפה. עדיף לדאוג ששניהם יהיו נקיים.

2 ניקוי מיצערת לא ייתן לך כלום.נכון-זה מאוד מאוד פוטוגני והמראה של מיצערת נוצצת ונקייה באמת מוסיף הרבה כוחות סוס לאגו,אבל זה לא נותן כלום.זה לא שמשקעי שמן במיצערת גורמים להקטנה דראסטית של שטח הפנים שלה,או שהמשקע גורם לה לא להיסגר.

יתרה מזאת-רוב יצרני הרכב בנו את המיצערת כך שתהיה מטונפת משמן שנזרק מן הנשם.

המטרה היא,בין השאר,שימון של השסתומים ושל ציר המצערת.אין טעם "לייבש" את הציר ע"י ניקוי-מה שיגמור בסופו של דבר את האטמים-ויביא להחלפת גוף המצערת

(כואב בארנק).

ניקוי מצערת שקול בערך לניקוי של המצבר...זה לא נותן כלום (למרות שהתחושה היא שיש "הרבה כוח" כי זה מבריק ונקי והשקענו הרבה זמן) ובטווח הארוך זה אפילו פוגע באמינות.

בהצלחה.

הרשה לי לחלוק עליך.

ניקוי מצערת פתר בעייה של טורים לא יציבים בסרק...

כשיש פילטר אוויר פתוח הבעיה מחמירה, כל ה"ג'אנק" שאמור לעבור בנש"מ , עובר

דרך הפילטר הפתוח...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אהלן אייל וQ.

אין ספק שהניקוי פותר את את הקטע של הסרק-מכיוון שהסנסור ממוקם על המיצערת.

אבל ניתן לנקות רק את הסנסור.

מעבר לזאת-אל תשכח שמדובר בפיתרון מיידי לבעייה שעשוי ליצור בעיות גדולות יותר בטווח הארוך.

המיצערת יושבת על ציר.בקצות הציר יש אטמים עדינים (כדי שלא תהיה יניקה של אוויר דרך החורים של ציר המיצערת.מכיוון שכל הזמן המיצערת זזה (במיוחד אצלנו.... :lol: ),הצירים הללו דורשים שימון .האדים מהנשם משמנים אותם.ניקוי של בית המיצערת מבטל את שימון הצירים-מה שיכול להביא להחלפה יקרה של מנגנון המיצערת כולו (לפעמים כולל סנסורים).

אז נכון שזה נחמד לנקות-וגם התוצר הסופי נראה טוב-וכמובן שכל החיישנים יתנו קריאה טובה יותר-אבל בטווח הארוך יש פוטנציאל לנזק רציני.

אייל-לא הבנתי איך הנשם פולט אדים שעוברים דרך הפילטר.בפייפרקרוס צינור הכניסה של הנשם ממוקם אחרי הפילטר,בדרך אל המיצערת.

פורסם

אייל-לא הבנתי איך הנשם פולט אדים שעוברים דרך הפילטר.בפייפרקרוס צינור הכניסה של הנשם ממוקם אחרי הפילטר,בדרך אל המיצערת.

לא הבנת נכון...

לא אמרתי שהנשם פולט אדים שעוברים דרך הפילטר....

הנשם נכנס אחרי הפילטר... וזורק כל הזמן שמן פנימה.

הניקוי שעשיתי כמובן הוא זמני בהחלט.

ניתן לראות בתמונה הבאה.

הנשם ממוקם מצד ימין של הפילטר לקשי הראייה, ממש בקצה.

http://members.lycos.co.uk/eyalsha/P1010004.JPG

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נו ובשביל זה שמים פילטר לנשם..כדי שלא יזרק שמן על הפילטר..לא?

בכל מקרה אני כבר שמתי..כבר כמה בעלי פולו המליצו לי לשים והנזק הכספי הוא לא גדול במיוחד אז אין מה להפסיד ובכל מקרה זה נותן למנוע קצת בריאות:)

ודרך אגב-אני מתכוון לנקות את הפילטר שלי (אינבוקס) ורציתי לדעת אם יש איזושהי דרך מיוחדת או חומר מיוחד שבעזרתו צריך לעשות את זה?

או ששואב אבק או קיטור יספיקו? תודה

פורסם

תומר, אשמח אם תוכל לצרף הסבר מפורט יותר בנוגע לפאלג המקורי שזורק 3 ניצוצות במקום ה 4 אלקטרודות של בוש שזורק ניצוץ אחד בכל פעם דרך אלק' אחרת (הכוונה היא, איך הפלאג המקורי זורק 3 ניצוצות בו זמנית לעומת הבוש סופר 4 שזורק אחד בכל פעם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הקפצה בשביל תומר שאמר:

אני חוזר ומציין-בבוש רק אלקטרודה אחת מבין ה 4 פעילה!! בזמן שבמקורי כל ה3 פעילות.

ושאלתי בנושא היתה:

אשמח אם תוכל לצרף הסבר מפורט יותר בנוגע לפאלג המקורי שזורק 3 ניצוצות במקום ה 4 אלקטרודות של בוש שזורק ניצוץ אחד בכל פעם דרך אלק' אחרת

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...