Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תום, נכון- מידת הצמיגים הייתה תקינה, אך רוחב הג'אנט לא. זאת אומרת רחב יותר מהצמיג ובולט מחוץ למרכב הרכב.

לרכב הזה צריך 4.5 אינץ'. בזמן שהיה לי ככל הנראה רוחב של 5.5 וכשהחלפתי את המגנזיום לחישוקי ברזל של סיאט מיי- עליתי גם במידות הצמיג ונשארתי באותו הרוחב של 5.5. במגנזיום היה טבעות תיאום אשר גרמו לו לשבת בלי חופש. אך הן לא מתאימות לחישוק הברזל הנוכחי. כמו כן לאחר שיחה עם כמה וכמה פנצ'ריות ופירוקיות כולם אמרו את אותו הדבר- להחליף, או למגנזיום חדש ומתאים (מבחינת עלויות זה כמעט אותו הדבר) או לחישוקי ברזל שאין במלאי להרבה מהמקומות האלו.

והמחיר שציינת אכן נכון ופה נכנס כבר זווית ראיה כלכלית כי זה הוצאה של כמעט 3000 שח ביחד עם צמיגים נורמליים. (לכאן או לכאן)

אמשיך לחפש אולי המזל יישחק ואמצא אותם במחיר הגון יותר מאשר חדשים.

פורד פוקוס 2004 | מיצובישי לנסר ספורט 2009 | סוזוקי אלטו 2010

פורסם

"5.5 עשוי להיות בגדר דחיקת הגבול העליון לצמיג במידה המקורית שלך. "5.0 עוד בסדר.

בשרשור הקודם שלך שהעלת בו תמונות, לא נראה שצמיג מתוח מדי על החישוק ולכן לא רואה בעייתיות ספציפית בנושא.

אם הוא אכן גרם לבליטה משמעותית החוצה מעבר לגבול העליון של הכנף, אז כנראה שהאופסט שלו גם לא מתאים ורק אם זה בולט מאוד, יכול להיות שיכשילו בטסט.

כמו שהציעו לך שם, נסה למכור אותם. בכסף שתקבל עבורם תוכל לרכוש חישוקים חדשים לטעמך. ברזל מקוריים או אחרים.

את החישוקים והצמיגים של המיי, תחליט יחד עם החבר שנתן לך אותם מה לעשות איתם. גם אותם אפשר למכור הלאה.

אגב, אם רק הצביעה של החישוקים הישנים מפריעה לך, אפשר לעשות איזה פרויקט צביעה שלהם למשהו שיותר יתאים לך.

פורסם

תודה על התשובה תום, אבדוק כבר הערב מה באמת רוחב הג'אנט ומשם נדע יותר.

כמה אופסט אמור להיות תקין ברכב הזה? מה בעצם הכוונה באופסט?

העלית נקודה מעניינת לגבי צביעה, יש כאן מישהו שמתעסק בזה? מה הטווח מחירים של פרוייקט כזה? עד כמה הוא עמיד במהלך הזמן?

כל זה כמובן יהיה רק לרוונטי במידה ואדע את המידה המדוייקת של המגנזיום, אני לא רוצה להיכנס לסתם פרוייקטים שאולי יכשילו אותי בטסט

עליהם.

האישה גם נוהגת על הרכב והיא ממש לא בעד מגנזיום אבל אולי צביעה תוכל לגרום לה לחשוב אחרת.

היו כמה אנשי מקצוע שאמרו לי להחליף את זה בדחיפות, והיה אחד שטען שהברגים מספיק חזקים כדי לשאת את ה3 מ"מ הבדל שדיברנו

עליהם בהתחלה. לפחות לתקופה זמנית עד שאוכל להתארגן על חישוקי ברזל.

התייאשתי כבר, במידה ואתם מכירים מישהו עם סוזוקי אלטו אשמח אם תוכלו להפנות אותי אליו. או להיפך.

המציאות הנוכחית שאני נוהג על רכב עם חישוקי ברזל של סיאט עם מרווח של 3 מ"מ מפחידה אותי מאוד.

תודה רבה לכולכם על העזרה המעולה והירידה לפרטים!

מאוד מעריך את זה.

פורסם

אופסט הוא המרחק במילימטרים בין מישור מרכז החישוק למישור הנאבה של החישוק עצמו.

מספר נמוך יותר בהשוואה למקור יוביל לבליטה החוצה. מספר גבוה יותר בהשוואה למקור יוביל לשקיעה פנימה.

אפשר לראות את ההבדלים בקישור הראשון שנתתי בהודעתי הראשונה. או הסבר מפורט באנגלית, גם באותו אתר.

באלטו שלך, במידה הזו האופסט אמור להיות 45 מ"מ. בדר"כ סטיות של 10+- מ"מ עוברות בשלום.

לגבי צביעה, הייתי מחפש/מתייעץ בתת פורום אסטטיקה.

זה יכול להיות ממשהו פשוט כמו ציפוי עם פלסטידיפ או צביעה עם ספריי צבע ועד לצביעה מקצועית בתנור.

לגבי הרעידות, עבור שוב על הנק' שהעלתי בהודעתי הראשונה. יכול להיות שהמקור להם הוא שונה.

לגבי המרווח שקיים, אם המירכוז אכן מבוצע אצלך ע"י הברגים, אין כל כך משמעות לרווח. את נטל העומס העיקרי אם לא הבלעדי נושאים הברגים, גם כאשר יש טבעת מתאמת (אם כי אולי נתון לויכוח). אם המירכוז נדרש ע"י הקדח/חור בנאבה/חישוק והחישוקים לא ממורכזים, אזי יש אולי סכנה של עומס על הברגים, וגם חוסר המירכוז הזה שגורם לסיבוב לא אחיד של הגלגלים, מוביל לירידה תאורטית ברמת האחיזה של הצמיגים.

בשביל השקט הנפשי שלך, תחזיר בינתיים את החישוקים הישנים עד שימצא פתרון הולם.

פורסם

תום, תודה רבה רבה על ההסברים המפורטים!

אתמול הרכבתי מחדש את המגנזיום וניסיתי למצוא את רוחב הג'אנט אך ללא הצלחה. היה כתוב רק משקלים, מרחק ברגים שנת ייצור

ועוד כמה פרטים. היה כתוב גם 6JJ אני לא יודע אם בזה הכוונה לרוחב עצמו..

נומד- תודה רבה בדקתי את המודעה, אכן מה שאני צריך! תודה על הזמן שהקדשת לחיפוש, גם אני חיפשתי אך לא מצאתי- בדקתי בקטגוריה שונה. הבעיה פה היא המרחק, אני גר בבאר שבע, קריית גת והוא מקריית חיים.

אבדוק איתו אופציה למפגש באמצע הדרך.

קיבלתי גם הודעה פרטית מצמיגי כחלון שאומר שיש לו במלאי.

תודה רבה לכולכם על העזרה, האכפתיות, הרצינות וההסברים! אני מאוד מעריך את זה.

כרגע אני עם המגנזיום, שאין לי מושג מה המידה שלהן אני מתלבט בין 5.5" ל-6".

את הגלגלים החדשים החזרתי לחבר שהביא לי אותם.

הייתי רוצה לציין בהזדמנות זאת את צ.צמיגים, צמיגי נסימוב מקריית גת על שירות מעולה, רצון לעזור וההבנה לגבי הבעיה שלי.

תודה גם לטייר קלאב אשר ניסו לעזור והפנו אותי למס' אנשים נוספים.

דיברתי עם עוד עסקים מקומיים, אך הם לא זכו לנקודות זכות אצלי.

האם יש דרך יותר קלה מה רוחב הג'אנט?

פורסם (נערך)

בא נחדד קצת את הענין. 6 זה אכן הרוחב, JJ (או רק J אם התפלק לו J נוסף שם) מתייחס לצורת שפת החישוק:

bead-profiles.jpg

פרופיל J הוא הנפוץ במרבית כלי הרכב הפרטיים. פרופיל JJ אופייני יותר לרכבי 4X4. הסבר קצר באנגלית.

האם שמת לב לנתון מספרי שהופיע בצמוד לאותיות ET? הם מציינים את האופסט.

אגב, לגבי חיפוש חישוקי ברזל, כנס לאתר http://www.wheel-size.com/

גש ללשונית By Rim Size והזן את הנתונים הרלוונטים. כך תונפק רשימה של רכבים בעלי מידות זהות שניתן "להשאיל" מהן את החישוקים. כך תמצא שם למשל שסוזוקי איגניס, ספלאש וסוויפט בשנתונים מסויימים עשויים להתאים גם עבורך (כמובן שלא בהכרח נמכרו בארץ עם חישוק R14, ואם אתה מסתכל על חברות אחרות אז לשים לב לנתון הקדח המרכזי כמובן).

ראה גם המודעה הזו:

http://www.yad2.co.il/Cars/Accessory.php?AreaID=43&CarAccessoryCatID=1&CarAccessorySubCatID=2&CASubSubID=1&Title=%E1%F8%E6%EC&fromPrice=&untilPrice=

לפי אותו אתר שצירפתי קודם מדובר בחישוק ברוחב 5.5, אופסט 45 וקדח מרכזי 54.1.

נשמע לי לא רע.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

היי לכם בוקר טוב וחג שמח!

בוודאות רשום 6JJ, פחות הבנתי את התרשים שצירפת פה תום אך עכשיו אני מסוקרן למה פרופיל של רכב 4X4 מותקן על הרכב שלי. מה זה בעצם אומר לעומת J אחיד ויחיד. קצת יותר גבוה ורחב?

האמת ראיתי את נתון ה-ET, אך שכחתי לכתוב אותו, נכנסתי עכשיו מתחת לגלגל כתוב 25.

עריכה:

תום ראיתי את העריכה שלך, הכנסתי את הנתונים באתר שהוספת, הגיעו כמה תוצאות, נכון

זה פתח עוד כמה אופציות, הוא נתן לי את זה:

Capture.JPG

אולי אם יישחק המזל אוכל למצוא של ספלאש.

זה קריטי אם זה 4.5" או 5.5"?

עריכה אחרונה על ידי DannyFocus

פורסם

לגבי למה החישוקים שיש לך כרגע עם פרופיל שפה שאופייני לרכבי 4X4, לא יודע. כי זה מה שמכרו לקודמך או זה מה שמשך לו את העין.

אין לי תשובה מוסמכת ומוחלטת לגבי שילוב של שפה מסוג JJ וצמיגים רגילים עבור שפה מסוג J. על פניו נראה ש-JJ מעט גבוה יותר ואינטואיטיבית הייתי אומר שזה כדי לשמור יותר טוב שהצמיג לא יברח בעת נסיעה בשטח קשה. כמובן שזה פחות רלוונטי לך.

בכל מקרה, האופסט מסביר יפה למה הם בולטים כל כך החוצה. מדובר בבליטה של 2 ס"מ כלפי חוץ ביחס למקור רק בגלל האופסט.

לגבי החישוקים של המאזדה שמצאתי שהינם ברוחב "5.5. תגדיר קריטי.

זה בטווח הבטוח עבור מידת הצמיגים שלך, זה ישמור על דופן ישרה וקשיחה יותר ותוספת מזערית לשטח מגע הצמיג (כלומר חיובי מבחינת מיקסום יכולות הצמיג). אם כי בהשוואה למצב כרגע אין ממש הבדל בתחום זה.

מבחינת מקום מתחת לכנף, רק צריך לוודא שהרוחב שלו בשילוב עם האופסט הנכון לא מקרב את החישוק עצמו יותר מדי לחלקי מתלה פנימיים.

מאחר והבחור קרוב אליך, אפשר אולי לנסות להיפגש ולהתקין את חישוק אחד בלי צמיג, רק כדי לראות איך הוא יושב (כולל בעת סיבוב הגה) ואם נראה תקין, לרכוש אותם (הוא גם רושם מחיר גמיש, אז בטח ניתן לרדת איתו ל-200 ש"ח, עבור כל ה-4).

גם במקרה זה האתר שצירפתי קודם יכול לעזור קצת להבין איך הדברים יראו. כנס שם למעלה ל-Tire Calculator.

פורסם

קריטי כוונתי מבחינת טסט וחוקיות הרכב על הכביש. אם אני זוכר נכון אחד מבעלי העסק שעברתי דרכם אתמול הראה לי תקנון בו מצויין שאלטו כן יכולה להיות עם 5.5" לעומת 4.5" שכתוב בכל מקום אחר. אני אחפש את זה בתקווה לשתף אתכם בזה ולראות אם זה באמת אמין. האם אתם יודעים על משהו כזה?

אני באמת אבדוק היום את האופציה עם ההוא מב"ש לגבי החישוקי ברזל. האם הנתונים של החישוק חרוטים עליו כמו על המגנזיום?

אני לא יודע מאיזה שנה חיפשת את ה-323 באתר. אך זה פחות רלוונטי כי מבחינת התוצאות רק מנועי 1.4 מגיעות עם הנתון שאמרת. כל השאר עולים כבר ל6" ויותר.

Capture.JPG

יש אופציה לדעת שהם ישרים ותקינים במידה ובכל זאת הכל מתאים? ואחרי שווידאתי את המידות שלהן. (בהמשך לשאלתי למעלה)

אני מאוד מקווה לסיים עם הסרט הטורקי הזה עד יום שישי הקרוב. :roll:

פורסם

כמו שכתבתי קודם, עקרונית ניתן להתקין את הצמיגים במידה שלך על חישוק ברוחב "5.5 בבטחה. מבחינת ציוד מקורי, הרוחב הוא "4.5.

מעולם לא נתקלתי או שמעתי שמישהו נכשל בשל חישוק רחב יותר (כל עוד לא מדובר בסטרצ'ינג שאז החישוק רחב משמעותית מהצמיג) ובוחני הרכב מסתכלים בעיקר על מידת הצמיגים. אם כאמור הגלגל כולו בולט באופן ניכר לעין מחוץ לגבולות הרכב, בוחן עשוי להתעמק יותר בנושא ואולי להכשיל את הרכב.

שים לב שהחישוקים הרחבים יותר שראית באתר מגיעים גם בקוטר גדול יותר. כך שזה לא רלוונטי, ויכול להיות שלארץ הגיעו גם רכבים עם קוטר R14 בנפח מנוע גדול יותר בשל רמת האיבזור בה היבואן רכש אותם. פשוט תוודא את הענין מול אותו בחור שמוכר אותם ומקסימום קח איתך גם מטר ותמדוד בעצמך. הנתונים אמורים להופיע לדעתי על החישוקים, אבל מה אם בטעות לא?

לגבי ישרים ותקינים, אתה לבדך לא יכול לעשות הרבה מעבר ללהעיף מבט.

את הבדיקה תוכל לעשות בצמיגיה שם יוכלו לבדוק על מכונה את מצבם פלוס להתקין צמיגים.

תתנחם גם בעובדה שחישוקי ברזל קלים יותר לתיקון אם נדרש.

פורסם

אניצלא מצליח להבין למה להחליף מגנזיום לברזל,

הם פחות יפים, הטסות נשחקות הרבה יותר מהר,

אם אתה כל כך רוצה גאנטים פירוק אכן יהיה הדבר הנכון..

במקרה הגרוע המידה הזו לא גדולה ניתן לקנות סט צמיגים עם גלגלים חגשים להערכתי באזור של 1800 שקל..

אני הייתי דבר ראשון מחזיר את הגאנטים שרכשת עם הרכב..

• תוכן חדש...