Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ג'יפ מדרכות מסוג וולבו XC-90 במשך שנתיים (מרוצה עד הגג:lol:).

בקנייה החלפתי לצמיגי 50-50 של אנקוק (235/65/17). נהניתי מהם מאוד, אך משום שנסיעות שטח אצלי הן נדירות ובשטח קל בלבד:cry:, ברצוני להחליף את הצמיגים לצמיגי כביש.

שאלות:

א: האם זה נכון, בעיקר מבחינת צריכת דלק ואחיזת כביש. (נוסע כ- 25000 בשנה).

1: ברכבי מותקנת מערכת AWD (4*4 קבוע שנכנס אוטומטי לפעילות רק בזיהוי תנאי שטח:idea:),

2: האם לרכוש צמיגי כביש/שביל או כביש (היום, כאמור, יש לי צמיגי A/T 50/50)

3: אני אוכל לנסוע בשטח קל (שבילים וכאלה) עם צמיגי כביש? מה הסיכונים?

4: בקשר לאיכות: אם הצמיגים האיכותיים שרכשתי לפני שנתיים התייבשו כעת ויש להחליפם (חונה בשמש בדרך כלל), מדוע לרכוש צמיגים ברמת איכות טובה ב500-600 ש"ח ליחידה ולא לרכוש סיניים בחצי מחיר?

5: אחד הצמיגים הקדמיים בעל שחיקה לא שווה. יש לבצע כיוון גלגלים, כיוון הגה או כיוון פרונט? מה ההבדל ביניהם? (אני מכיר רק את האיזון על הג'נט בעת רכישת הצמיג) והאם לבצע את זה לפני או אחרי החלפת הצמיגים?

6: האם צמיגים מחברה איכותית יחסכו בדלק? וכמה זה משמעותי? 1%? 3%?

בברכה,

יהושע

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

א. עקרונית כן. כמובן שיכולים להיות סייגים.

1. אוקיי? בדוק בספר רכב אם יש דרישה לצמיגים זהים (אם כי הדבר מומלץ בכל מקרה).

2. צמיגי כביש נראים לי הבחירה היותר נכונה עבורך.

3. לדעתי כן (אבל זה תלוי באמת בסוג השטח ואני לא בקיא בתחום ה-4X4). הסיכון העיקרי הוא פגיעה בצמיגים בעיקר חתכים קלים ו"אכילה" של הסוליה משום שאינם מותאמים לנסיעה על חצץ וכד'. אם הנסיעות הללו אינן תכופות ואתה נוהג במתינות, המצב לא יהיה כל כך נורא כנראה.

4. תוכל להעלות תמונות ברורות של המצב כיום? הבעיה עם צמיגים סינים היא שאין אחידות ברמת האיכות והביצועים, לא תמיד ברור מה טיב ההשקעה בטכנולוגיה ובבקרת האיכות וכו'. מאחר ומדובר בחלק היחיד שמחבר אותך לכביש, עדיף לפנות לצמיגים מוכחים.

5. מומלץ לבצע כיוון אופנִים (ובעגה המקומית "כיוון פרונט", למרות שזה גם מאחור) מיד לאחר החלפת הצמיגים.

6. או שכן או שלא, מה שבטוח אולי. אין קשר בהכרח לחברה איכותית. תלוי בהשוואה בין הדגם המדויק כעת לזה שיבחר. בדר"כ אכן מדובר באחוזים בודדים. הקפדה על תחזוקת הרכב ונהיגה נכונה יבטיחו חסכון ארוך טווח טוב יותר.

• תוכן חדש...