Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשקה נפשי בדרכון רומני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נודע לי היום שהוצאת דרכון רומני זה תהליך אפשרי במידה ויש עילה.

ובכן, סבא רבא שלי (סבא של אבא) היה אזרח רומני ועזב בשנת 193X לפני פרוץ המלחמה.

לאחר מכן הוא הגיע למולדובה שם הוא הקים משפחה, הוא נפטר במולדובה טרם העליה ארצה.

הבנתי שאפשרי שאבא שלי יוציא אזרחות ואז זה בעצם מקנה לי ולאחי גם כן אזרחות.

העניין הקטן הוא, שאני כבר מעל גיל 18. השאלה איך החוק מתייחס לזה, האם אני עדיין זכאי?

אם מישהו עבר את התהליך\מבין בזה ויכול לשפוך קצת אור אני אשמח.

פורסם

האם לסבא שלך יש או הייתה אזרחות רומנית?

האם לאביך יש אזרחות מולדבית?

האם הוא נולד במולדובה?

מתי עלה לישראל ומהיכן?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
קח עורך דין שמתמחה בעניין, צפה לחכות לא מעט זמן ולשלם לא מעט כסף.

צפוי ומובן, אני מוכן לספוג את העלויות. ידוע לי שזה עשוי לצאת באיזור ה-30 אש"ח.

האם לסבא שלך יש או הייתה אזרחות רומנית?

האם לאביך יש אזרחות מולדבית?

האם הוא נולד במולדובה?

מתי עלה לישראל ומהיכן?

לסבא שלי אין שום אזרחות מלבד ישראלית - לסבא של אבא יש (רק שהוא נפטר).

לאבא שלי אזרחות ישראלית בלבד.

נולד במולדובה.

עלה לישראל בשנת 1992.

פורסם

אגב - אי אפשר לערוך, אבל אבא שלי נולד בשנת 1974 בקישינב.

סבתא שלי (לא של אבא) נולדה ב-1954 בקישינב.

השאלה הנשאלת היא - למי מולדובה הייתה שייכת בשנים הללו.

כי הבנתי שאם באחת מהשנים האלה מולדובה הייתה שייכת לרומניה סבתא\אבא\אני זכאים לאזרחות.

פורסם

קודם כל העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לבדוק באינטרנט ואצל עורכי הדין המתמחים בכך.

אני לא מומחה ולא מתיימר אבל אצלך הסיכוי לקבל דרכון רומני קלוש למדי.

ראשית, מולדובה איננה חלק מרומניה מאז תום מלחמת העולם השניה כך שכל מי שנולד במולדובה לאחר 1944/5 איננו זכאי לדרכון רומני, לפחות לא באופן אוטומטי.

כעיקרון, בעל אזרחות מולדובה אשר יוכיח כי הוא ממוצא רומני יכול לבקש אזרחות רומנית, הרומנים מוציאים את המיץ לסוג כזה של מבקשי אזרחות וכאמור, צריך קודם כל להיות בעל אזרחות מולדבית.

עכשיו אם נשאיר בצד את העניין המולדבי, ממה שסיפרת, אולי רק סבא שלך יכול לבקש אזרחות רומנית משום שאביו היה אזרח רומני אך לשם כך הוא זקוק לתעודת הלידה של אביו (סבא רבה). אם יצליח בכך, יש סיכוי שאביך ואתה תהיו זכאים גם כן.

לפי הסיפור ההיסטורי המשפחתי אתם לא שייכים לקבוצה העיקרית של ישראלים ממוצא רומני הזכאים לדרכון רומני עליה נמנים כאלו שעלו לישראל לאחר המלחמה והמשטר הרומני אילץ אותם לוותר על אזרחותם, קבוצה זו זוכה יחסית בקלות באזרחות שכן הם היו אזרחים לכל דבר והאזרחות נשללה בדרך שהמשטר הרומני רואה כיום כפסולה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
קודם כל העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לבדוק באינטרנט ואצל עורכי הדין המתמחים בכך.

אני לא מומחה ולא מתיימר אבל אצלך הסיכוי לקבל דרכון רומני קלוש למדי.

ראשית, מולדובה איננה חלק מרומניה מאז תום מלחמת העולם השניה כך שכל מי שנולד במולדובה לאחר 1944/5 איננו זכאי לדרכון רומני, לפחות לא באופן אוטומטי.

כעיקרון, בעל אזרחות מולדובה אשר יוכיח כי הוא ממוצא רומני יכול לבקש אזרחות רומנית, הרומנים מוציאים את המיץ לסוג כזה של מבקשי אזרחות וכאמור, צריך קודם כל להיות בעל אזרחות מולדבית.

עכשיו אם נשאיר בצד את העניין המולדבי, ממה שסיפרת, אולי רק סבא שלך יכול לבקש אזרחות רומנית משום שאביו היה אזרח רומני אך לשם כך הוא זקוק לתעודת הלידה של אביו (סבא רבה). אם יצליח בכך, יש סיכוי שאביך ואתה תהיו זכאים גם כן.

לפי הסיפור ההיסטורי המשפחתי אתם לא שייכים לקבוצה העיקרית של ישראלים ממוצא רומני הזכאים לדרכון רומני עליה נמנים כאלו שעלו לישראל לאחר המלחמה והמשטר הרומני אילץ אותם לוותר על אזרחותם, קבוצה זו זוכה יחסית בקלות באזרחות שכן הם היו אזרחים לכל דבר והאזרחות נשללה בדרך שהמשטר הרומני רואה כיום כפסולה

כן, העניין המולדובי נזנח - חשבתי שאולי אפשר לקבל מזה משהו.

בכל אופן, התבלבלת קצת - לאבא שלי יש סבא שנולד ברומניה. הסבא עזב את רומניה ועלה לקישינב לפני פרוץ המלחמה. מבירור שעשינו - יש את הדרכון הסובייטי של הסבא עם כיתוב ברור שמקום הלידה הוא רומניה + מסמך מקורי מרומניה שמעיד כי הוא יליד של המדינה.

מחר על הבוקר אני יוצר קשר עם עורך דין בקשר לנושא ואעדכן :)

פורסם

אך ... אני מקווה שיש לך תעודות לידה מקוריות של הסבא רבה ואז תצתרכו לעשות ״שרשרת חיול״ לכולם.

Good luck with that.

בכ״א - עו״ד בתחום (אזרחויות רומניות) חובה. ההתרשמות שלי זה שזה תחום לגמרי של זה מכיר את זה , טס לרומניה , מזיז ניירות מפה לשם וכו (בנוסף למה שהולך בשגרירות שזה גם כיף :))

בתור משהו שנולד שם (״ויתר״ על אזרחות כשעלה לארץ) והוצאתי שוב - היה כאב ראש כי היתה חסרה לי תעודת לידה מקורית - אבל היי - יש אזרחות שניה :)

(ואח״כ התחתנתי עם משהיא עם אזרחות צרפתיה , אני לא טרחתי להוציא מזה , אבל לילדים יש דרכונים צרפתיים)

השאלה האמיתית - האם זה שווה לך באמת כל הטרטור?

מה המטרה?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אך ... אני מקווה שיש לך תעודות לידה מקוריות של הסבא רבה ואז תצתרכו לעשות ״שרשרת חיול״ לכולם.

Good luck with that.

בכ״א - עו״ד בתחום (אזרחויות רומניות) חובה. ההתרשמות שלי זה שזה תחום לגמרי של זה מכיר את זה , טס לרומניה , מזיז ניירות מפה לשם וכו (בנוסף למה שהולך בשגרירות שזה גם כיף :))

בתור משהו שנולד שם (״ויתר״ על אזרחות כשעלה לארץ) והוצאתי שוב - היה כאב ראש כי היתה חסרה לי תעודת לידה מקורית - אבל היי - יש אזרחות שניה :)

(ואח״כ התחתנתי עם משהיא עם אזרחות צרפתיה , אני לא טרחתי להוציא מזה , אבל לילדים יש דרכונים צרפתיים)

השאלה האמיתית - האם זה שווה לך באמת כל הטרטור?

מה המטרה?

יש תעודה מקורית. יש גם דרכון סובייטי שרשום שם בבירור שהוא יליד רומניה.

אני מתכננן ללמוד באירופה ובסופו של דבר להגר.

אם יהיה לי דרכון רומני זה אוטומטית מאפשר לי להגר לרומניה ובנוסף להנות מלימודים אקדמאיים זולים בהרבה לעומת מישהו שהוא לא מהאיחוד האירופאי. אני יודע שזה יעלה לא מעט והטרטור גדול, אבל אני בטוח שזה שווה את הכסף.

פורסם

לגבי לימודים אני מצטער אבל אני צריך לפוצץ את הבועה - הדרכון האירופי כנראה לא יעזור להוריד את המחיר. יש מדינות באירופה שבהן המחיר של לימודים אקדמים קרוב ל-0 ללא תנאים. במדינות כאלה (כמו גרמניה, וגם צרפת אבל לא בכל המוסדות, ומדינות אחרות) האזרחות האירופאית לא תעזור כי גם ככה הלימודים הם "חינם" (או כמעט).

במדינות אחרות הלימודים עלולים לעלות הרבה מאוד כסף (אני חושב שבריטניה היא הדוגמה העיקרית). חוקי האיחוד האירופי מגבילים מאוד את המדינות החברות בכל מה שקשור בלהפלות את אזרחיהן לטובה אבל מצד שני הם לא טיפשים (בכלל מדובר בכלל אצבע די טוב - אם משהו נראה לך אידיוטי מבחינתם, כנראה שהוא לא קורה). מה שקורה בד"כ הוא שעל מנת לקבל את ההנחה ל"מקומיים" הקריטריון הוא תושבות בשנתיים-שלוש שלפני הלימודים. כך, גם במקרה של המדינות האלה אזרחות אירופית לא תעזור לך.

שלא תבין אותי לא נכון - אני מעודד אותך להוציא אזרחות אם יתברר שיש לך זכות. אזרחות תאפשר לך לעבור לכל מקום באירופה בקלות (מבחינת בירוקרטית, הגירה זה אף פעם לא קל) וזה שווה הרבה מאוד. בהצלחה

פורסם

מחזק את מה שהקטנטן מעלי אמר.

זה לא באמת יוזיל לך את הלימודים כמעט באף מקום (כי או שהלימודים על גבול החינם או שהם זולים יותר בתנאי שאתה גר באירופה מעל שנתיים).

בכלליות - ישראל נחשבת מדינה עם לימודים זולים ונגישים ובאיכות לא רעה בכלל במוסדות הגבוהים.

Then dying is forgetting

פורסם

קח רק בחשבון שגם למי שיש קשר ברור יותר לרומניה התהליך ארוך מאוד, לא תמיד ברור עד הסוף, וכל עו"ד יגיד לך דברים קצת שונים... אני קיבלתי אזרחות בזכות אימי שנולדה שם, אבל עכשיו כשאני רוצה להוציא אזרחות לילדים שלי, כל עו"ד מדבר אחרת על התהליך, כל אחד אומר שצריך מסמכים שונים, והסכומים שהם רוצים כשכ"ט, על זה אני כבר לא מדבר (מ 6000 ש"ח לזול, עד 15,000 ש"ח ליקר).

פורסם

ביררתי את העניין ומסתבר כפי שאמרתם, שאם כבר ללמוד באירופה אז באמת עדיף בגרמניה שהלימודים שם זולים מאוד (רק דמי הרשמה וכו', הלימודים חינם) בהרבה אוניברסיטאות ומקצועות נחשבים. השאלה כזו, נאמר ובהמשך אני רוצה להפוך לאזרח גרמני "מן המניין" - לאזרחות רומנית יש תרומה כלשהי בנושא? לצורך העניין אני מתכוון לעשות תואר של 4 שנים בגרמניה.

פורסם

אזרחות רומנית היא אירופאית ותאפשר לך להישאר שם.

א ב ל (הידע לא הכי מעודכן אבל בזמנו מבדיקה של חבר)

אם סיימת תואר באוניברסיטה בגרמניה אתה יכול דיי בקלות לקבל אזרחות:

שלב ראשון אתה מוציא אישור שהיה ל18 חודש לחפש עבודה ושלב שני אחרי שאתה מוצא עבודה אתה מוציא אישור עבודה (כל זה בלי לעזוב את גרמניה) - אבל היא חייבת להיות קשורה לתחום הלימודים שלך.

לאחר כ5 שנים של סטטוס חוקי - אתה יכול להוציא בלו קארד (המקביל של גרין קארד לאיחוד האירופאי לאנשים שהם לא תושבי אירופה).

ככה ששוב - השקעת הכסף באזרחות רומנית גם במקרה הזה דיי מיותרת. הם סה״כ רוצים אזרחים משכילים שלמדו אצלהם.

קח בחשבון - שבשביל ללמוד ולגור בגרמניה אתה מחויב (כאילו - עם בחינות וכו) ללמוד את השפה.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...