Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ממש מתלבט בין שני הרכבים ואשמח להמלצות וחוות דעת לגבי שניהם.

כרגע אני נוהג על פיאסטה רובוטית (מודל 2014) וסובל מכל רגע מהתיבה הבעייתית. אבל השיקול להחליף את הפיאסטה הוא לא רק בגלל התיבה הבעייתית. עם שני ילדים, עגלת תינוק וסל קל במושב האחורי הגיע זמן לרכב קצת גדול יותר.

ההתלבטות כעת היא בין הסוזוקי קרוסאובר שעדיף מעט במחיר מול המזדה 3 (נפח 1500) שהיא חדישה יותר ולמיטב הבנתי אמינה יותר לטווח ארוך.

תודה...

אבי.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום,

שתי המכוניות נחשבות לטובות ומבוקשות, ולכל אחת מהן יתרונות משלה על פני האחרת.

שתיהן יגלו אמינות גבוהה וביקוש ער כמשומשות.

ההמלצה שלי היא לקחת את רעייתך ולעשות נסיעת מבחן על שתי המכוניות ולראות למה אתם 'מתחברים' יותר.

תביאו איתכם גם את כסאות הבטיחות של הילדים ואת העגלה, חברו אותם במכונית, ותראו מה נוח לכם יותר.

בהצלחה,

מיטל מאלדן

פורסם

13 Avis - "עם שני ילדים, עגלת תינוק וסל קל במושב האחורי הגיע זמן לרכב קצת גדול יותר."

לדעתי האישית, הסוזוקי קרוסאובר יותר משפחתית ותתאים לך יותר מאשר המאזדה 3.

מרווח פנים ותא מטען עדיף לאיחסון עגלת תינוק.

ריתום הילד בסל קל או בכיסא הבטיחות בעתיד יהיה הרבה יותר נוח.

פורסם

ללא ספק הסוזוקי, אחרי שתפתר בעית המושבים (בשירות הלקוחות אמרו לי שעניין של שבוע-שבועיים, אבל לך תדע מה אמרו לפקידה לומר ללקוחות).

לא מכיר מקרוב את הדגם החדש של ה-3, אבל הדגם הקודם היה צפוף מאוד, במיוחד מאחור. לסוזוקי יש מסורת די ארוכה (משנת 2001) של בנית מכוניות גבוהות בקטגוריה זו, והגובה עושה את ההבדל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יתרון הגובה לא יפתור לך את בעיית הרוחב.

למעט זה, המאזדה 3 עדיפה בכל פרמטר אפשרי על הסוזוקי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה על התגובות...

זו בדיוק ההתלבטות בין סוזוקי שהיא על פניו נוחה יותר ומתאימה יותר למשפחה לבין מזדה שהיא איכותית יותר ואני מניח שמהנה יותר בנהיגה (לא יודע עדיין נסיעת מבחן שבוע הבא).

המבחן נהיגה על סוזוקי היה קצר ורק בתוך העיר ככה שלא הספקתי להתרשם מנסיעה בין עירונית אבל בתוך העיר הנסיעה הייתה די נוחה ובהשוואה לפיאסטה שלי שדרוג משמעותי.

הנטייה כרגע היא לכיוון סוזוקי אבל קצת מטריד אותי לעשות הזמנה כשהם לא יודעים לומר בוודאות אם רכבים מהזמנות חדשות ישוחררו או שגם בהם קיימת התקלה בריפוד.

בכל אופן אחרי נסיעת מבחן על המזדה שבוע הבא נהיה חכמים יותר.

שוב תודה על התגובות...אם יש מישהו שמחזיק באחד מהרכבים והוא בעל שיקולים משפחתיים דומים לשלי אשמח לעוד חוות דעת

פורסם

בעיקר עניין של טעם אישי.

אני מניח שנסיעת המבחן תכריע. אישית אני לא סובל את כל הג'יפונים למניהם. ועדיין הייתי לוקח את הסוזוקי כי יש אופציה ידנית.

אם אין בכוונתכם למכור תוך שנתיים שלוש אז בדוק הצעות של יד 2 אפס ק"מ.

פורסם
יתרון הגובה לא יפתור לך את בעיית הרוחב.

למעט זה, המאזדה 3 עדיפה בכל פרמטר אפשרי על הסוזוקי.

תגובה לא רצינית.

אם נבחן את הרכבים לפי פרמטרים נגלה:

מחיר-סוזוקי זולה בכעשרת אלפים שקל.

איבזור - עשיר יותר בסוזוקי במיוחד אם משווים למאזדה אקטיב.

מרחב פנימי ותא מטען - הסוזוקי מרווחת יותר גם במושב האחורי (אצלי 3 ילדים והמושב מצויין), תא המטען שימושי הרבה יותר ונוח לפריקה טעינה.

צריכת דלק - נמוכה יותר בסוזוקי (1:14 מול 1:12 בחיים האמיתיים).

לטובת המאזדה שילוב מנוע גיר מוצלח ושילדה מהנה יותר לנהיגה.

אז להגיד שהמאזדה עולה על הסוזוקי בכל פרמטר?

במיוחד שהשואל מחפש רכב משפחתי, אז היתרונות של המאזדה יהפכו לפחות משמעותיים ויתרונות הסוזוקי יתנו לו מענה מצויין לצרכיו.

אשמח לענות על שאלות נוספות בקשר לסוזוקי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ותכניס למשוואה נושאים כמו עידון, נוחות נסיעה, תיבת הילוכים ואיכות חומרים, ותבין.

מבחינתי, הגיר הרציף לבדו פוסל את הסוזוקי על הסף, אבל אולי לאחרים הוא יפריע פחות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

ד"א ל גבי אמינות - לא יודע לגבי הגיר, אבל המנוע של הקרוסאובר זהה למנוע ה-SX4 המוכר בארץ כבר 6 שנים כאמין, והתפתח מהמנוע האמין מאד של הליאנה.

חן - איני יודע מה הבעיה שלך עם הגיר הרציף. האמת היא שבחנתי אותו בנסיעת מבחן קצרה, אבל לא היה יותר רועש מהגיר הפלנטרי של ה-SX4 הקודמת, אולי אפילו יותר שקט, ובטיפוס בכרמל הסל"ד ממש לא עלה לערכים בלתי סבירים. עד כמה שראיתי בסטלה מאריס הגיע לסביבות 350 סל"ד והמכונית משכ ל-80 קמ"ש בלי להרגיש. מה שעלול להפריע לחלק מהאנשים הוא השליטה בהילוכים הדומה לשליטה בתיבה רובוטית.

מקווה שבשבועות הקרובים אוכל להעלות תובנות מנסיון יותר מעמיק. בתקוה שבעית המושבים תפתר בהקדם.

היה לי ניסיון עם המאזדה 3 בגרסה 2010 1600 סמ"ק, הדבר הטוב היחיד שאני יכל לומר עליה הוא שהיא היתה בליסינג, ובתקופה זו גם נטולת תקלות, למרות ששימשה שני נהגים חדשים. די הוציאה לי את החשק לבדוק מאזדה בעתיד. אבל אני קצת מוזר, יש לי גם ניסיון מר עם האמינות של סובארו אימפרזה (בדור הראשון).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הגיר הרציף דורש הסתגלות, א, ל הוא תורם רבות לצריכת הדלק ולכן, מבחינתי, שווה את ההסתגלות.

מי שחפץ בנהיגה "ספואטיבית" יכול להשתמש במנופים שמאחורי גלגל ההגה.

נוחות הנסיעה אצלי ממש טובה, לא זוכר שהמאזדה הזכירה לי קסנטיה...

יתכן שנוחות הנסיעה נפגמה מעט בדגמים החדשים בשל המעבר מג'אנט 16 ל-17" (מתחילת 2015).

איכות החומרים אומנם לא מרשימה. א, ל הרכב בן שנה ו-9 חודשים ועדיין הכל במקום.

אנחנו כמשפחה מאוד נהנים מהרכב והוא עונה על הציפיות ממנו (מרחב, גובה, אבזור ואבזור בטיחות, חיסכון בדלק ובאחזקה, אמינות ושמירת ערך עד עתה).

כרכב משפחתי, אני ממליץ.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

שני הרכבים לא נוחים במיוחד בנסיעה עירונית,כאשר לטעמי היה יתרון קל בנוחות לטובת הסוזוקי.

מחוץ לעיר,בכבישי הצפון,המזדה תתגמל יותר את הנהג עם שילדה עדיפה.

בחיי היום יום האורבניים,אני נוטה לכיוון הסוזוקי,שגם חסכונית יותר ללא מערכת עצור-סע המעיקה, ושדה ראייה עדיף.

פורסם
תגובה לא רצינית.

^ הערה מיותרת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...