Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הלחץ?

נהג מתחיל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן אבל אני מניח שפות"ש התכוון במסגרת תנאי העבודה המותרים של המשאבות. רוצה לומר כל משאבה לא תעבור את העומד המירבי שלה ויחד הן יתנו עומד כפול. אתה מדבר על מצב שייוצר בפועל, שמוציאים את המשאבות מתנאי העבודה המותרים והעומד בכל אחת מהן יהיה מעל העומד המירבי הנומינלי. בשביל מה שאתה מתאר לא צריך שתי משאבות- אפשר לקחת אחת ולהגביל את הספיקה שלה באופן כזה שייוצא לחץ שהוא מעל המותר. הקשר היחיד לזה שיש שתי משאבות הוא שצינור בשטח חתך שווה לזה של המשאבות עלול להגביל את הספיקה כך שהלחץ יעלה לערך קריטי.

פורסם

פות"ש לא מבין בענייני לחץ, צנרת וסניקה למעט בהקשר של חרמנות יתר.

החבר ששאל יעיין בשרשור ואעביר את שאלותיו והבהרותיו.

תודה לתורמים!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)
כמובן אבל אני מניח שפות"ש התכוון במסגרת תנאי העבודה המותרים של המשאבות. רוצה לומר כל משאבה לא תעבור את העומד המירבי שלה ויחד הן יתנו עומד כפול. אתה מדבר על מצב שייוצר בפועל, שמוציאים את המשאבות מתנאי העבודה המותרים והעומד בכל אחת מהן יהיה מעל העומד המירבי הנומינלי. בשביל מה שאתה מתאר לא צריך שתי משאבות- אפשר לקחת אחת ולהגביל את הספיקה שלה באופן כזה שייוצא לחץ שהוא מעל המותר. הקשר היחיד לזה שיש שתי משאבות הוא שצינור בשטח חתך שווה לזה של המשאבות עלול להגביל את הספיקה כך שהלחץ יעלה לערך קריטי.

קיימות נקודות השקה בין הדברים שאני כתבתי לדברים שאתה כתבת אבל אנחנו לא מסונכרנים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מפי הסוס:

תודה רבה לכולכם.

לצורך העניין הסיטואציה היא מנוף כיבוי, לו אין משאבה עצמאית, אלא הוא מוזן במים מרכבי כיבוי לצידו.

למנוף יש שני כניסות לאספקת מים שמועברות, בלי להתייחס כמובן לאובדן שנגרם עי גובה וחיכוך, בצנרת עד לקצהו (42 מטר בגובה ).

עכשיו השאלה היא אם אחבר שני כבאיות, אחת לכל צד של המנוף, כשכל משאבה ברכב הכיבוי תעבוד על 5 באר (המשאבה היא אימפלר ומקסימום תפוקת עבודתה היא 12 באר), הלחץ שיתקבל יהיה 5 או 10 באר?

ובאותה נשימה אם אחבר את רכבי הכיבוי בטור, כלומר כבאית ראשונה משאבתה תעבוד ב-5 באר ותתחבר לכבאית השנייה שגם משאבתה תעבוד ב-5 באר, ומשם חיבור למנוף, מה הלחץ שיתקבל במנוף?

חוזר שאין צורך להתחשב באובדן לחץ שנגרם כתוצאה מחיכוך, מרחק וגובה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חיבור בטור יתן לחץ כפול אבל עלול לפוצץ את הבית של המשאבה או לפרוץ את האטמים שלה.

כמובן שמדובר בקירוב ולא בדיוק כפול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...