Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הלחץ?

נהג מתחיל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קליקבייט קלאסי.

חבר שואל: אם הוא דוחס לצינור יחיד מים משתי משאבות שונות, כשכל משאבה דוחסת בלחץ של 5 באר - האם הלחץ בצינור יהיה 5 באר או 10 באר? האם הפעולה תתאפשר בכלל?

תודה רבה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

5 באר.

אם היתה לו משאבה אחת 5 באר והשנייה 10 באר גם היה מקבל 5 באר אלא א היה שם שסתום חד כיווני ביציאה מהמשאבה הקטנה יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לחץ זה לא כל הסיפור. הספיקה עם שתי משאבות תהיה גדולה יותר. אני מניח שהוא לא דוחס את המיים לשם הלחץ אלא כדי להשתמש בהם.

:turn-l:
פורסם

נראה לי שראוי לדייק יותר בתשובה כיוון שיכול להיות שהשאלה חסרת משמעות- הלחץ המירבי האפשרי שיתקבל יהיה 5 באר. המושג "הלחץ בצינור" הוא חסר משמעות כל עוד לא ציינת נתוני ספיקה ונתוני הצינור. כמו כן איפה בדיוק הלחץ נמדד?

פורסם

כול התשובות חצי מדוייקות.

* לחץ נוצר כתוצאה מהתנגדות הנוזל לזרימה קרי אופי הזרימה, צנרת, אביזרים המותקנים בצנרת או/גם שסתום לבקרת הלחץ. המשאבה עצמה לא יוצרת לחץ.

* אופיין משאבה = גרף המתאר את הקשר בין הספיקה לעומד השאיבה (האנרגיה הסגולית של הנוזל).

כאשר מחברים שתי משאבות במקביל בעלי אופיין משאבה שונה או דומה מתקבל אופיין זרימה חדש אשר באופן מעשי אינו חיבור מתמטי פשוט אלא גרף שמתאר

את הספיקה והעומד בכול נקודת פעולה של המשאבה לכן במקרה כזה הספיקה תגדל וגם עומד השאיבה יגדל אבל לא 5+5=10.

איזה כייף לי :)

פורסם

בהקשר השרשור בוודאי שאין זה מונח נכון. ללא קשר ולידיעתך גם נוזלים דחיסים, אלא שבמידה מועטה מאד. יש מקרים שלדחיסות הנוזל יש חשיבות (למשל במכבשים הידראוליים גדולים).

פורסם (נערך)

בהנחה שלשתי המשאבות ספיקה זהה(קוטר צינורות זהה) בכל מצב, אם קוטר הצינור הצינור הכולל יהיה שווה לקוטר הצינורות שיוצא מכל אחת מין המשאבות הלחץ יסוכם ל10 באר.

זה מודל פשטני כפי שמרק הסביר, משום שבמצב כזה העומס המתנגד על המשאבה יהיה גדול יותר כך שככל הנראה הלחץ, ספיקה שלה תרד.

יש משאבות שזה ישפיע עליהם יותר ויש שפחות.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

שי, אתה מבלבל בין לחץ לספיקה (וגם שם קודם כל מדובר על שטח חתך ולא קוטר וגם זה בקירוב בלבד).

בגלל שהשאלה המקורית היא תיאורטית לא נכנסתי לגראפים של אופייני המשאבה ולחישוב מדוייק.

פורסם
בהנחה שלשתי המשאבות ספיקה זהה(קוטר צינורות זהה) בכל מצב, אם קוטר הצינור הצינור הכולל יהיה שווה לקוטר הצינורות שיוצא מכל אחת מין המשאבות הלחץ יסוכם ל10 באר.

מה שאתה טוען שאם ניקח שני עומדים בגובה X ונחבר אותם בתחתית נקבל עומד בגובה 2X. אתה בטוח במה שאתה אומר?

משום שבמצב כזה העומס המתנגד על המשאבה יהיה גדול יותר כך שככל הנראה הלחץ, ספיקה שלה תרד.

יש משאבות שזה ישפיע עליהם יותר ויש שפחות.

כלומר אתה טוען שההתנגדות לזרימה ביציאת המשאבה תגרום להגדלת העומד המירבי שלה.. אתה בטוח?!

פורסם

לדעתי שי התכוון לומר שההתנגדות לזרימה ביציאה מהמשאבה תגדיל את הלחץ השורר במשאבה אבל לא תגדיל את הלחץ המקסימלי מבחינה תיכנונית שבו המשאבה מסוגלת לעמוד על סמך דפי הנתונים.

לדוגמא:

אם תחבר למשאבה צינור בקו הסניקה ותאטום את פתח היציאה הלחץ השורר במשאבה יגדל עד כדי התפרקות המשאבה או נזק למנוע החשמלי אשר מניע את המשאבה.

כול זה נכון באופן תיאורטי מכיוון שבפועל מתקינים שסתום הקלה (שסתום ביטחון) וגם הגנה למנוע החשמלי בפני עומס ייתר.

פורסם

מרק אני מבין, אך צריך להבין גם למה התכוון פותח השרשור ולתרגם את שאלתו למונחים מקצועיים יותר. אם לוקחים שתי משאבות שגובה העומד המירבי הנומינלי שלהן הוא X ומחברים את היציאות שלהן במקביל לא נקבל עומד של יותר מ-X (וכמובן שהכוונה כאן לעבודה בתנאי העבודה המותרים של המשאבות).

מבלי להיכנס להתחכמויות זה בדיוק מה ש- Night Driver ענה בהודעה השלישית וזו התשובה שפות"ש חיפש.

ברור שאם תיקח משאבה בעלת עומד מירבי נתון ותסתום לה את היציאה יתפתח לחץ עד שהיא תתפגר או עד שאחד ממנגנוני ההגנה יכנסו לפעולה, אך שוב זו לא היתה מטרת השאלה.

פורסם

מרק, מה שכתבת נכון רק למשאבה בוכנתית או כנפיים. משאבות אימפלר או בורג לא יתפרקו ולא יגרם להן נזק.

פורסם

מבלי להיכנס להתחכמויות זה בדיוק מה ש- Night Driver ענה בהודעה השלישית וזו התשובה שפות"ש חיפש.

אבל התשובה לא נכונה כפי שהסברתי בהודעה מספר 6. באופן מעשי הספיקה תגדל וגם הלחץ במערכת מכיוון שהמשאבות לא עובדות בחלל ריק אלא מוחברות

לצנרת.

• תוכן חדש...