Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה נקודת החיתוך בין הכ"ס והמומנט לא נמצאת באותה נקודה (באותו סל"ד) בין הריצות ?

אין לי מושג, אבל מה אתה רוצה להגיד בזה ? ברור שיש הבדלים בין ריצות שונות גם בלי שעושים איזשהו שינוי בסטאפ.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני רוצה להגיד שנקודת החיתוך בין המומנט והכוח סוס חייבת להיות בדיוק באותו סל"ד בין הריצות כי זה לא יתכן שהיא לא תהיה.

אוסיף ואומר שהיא חייבת להיות ב 5252 סל"ד בכל רכב, בגלל הצורה שמחשבים כוח סוס.

אצלך זה לא ב 5252 בגלל שהסקאלה של הכ"ס והמומנט לא שוות, זה בסדר.

אבל אותו החישוב חייב להתבצע בשני הריצות, ונקודת החיתוך חייבת להיות באותו הסל"ד, אתה הרי לא מחשב כ"ס עם נוסחא אחרת בריצה השניה נכון ?

יש לך פה סטייה של 30 סל"ד בערך בין ריצה לריצה בנקודת חיתוך, זה לא יתכן. כי כ"ס זה מומנט כפול סל"ד חלקי 5252, נקודת החיתוך לא צריכה להשתנות.

עריכה : אני לא מתייחס לעובדה שפילטר אויר נייר זורם 98%+ מכל פילטר K&N. זה נבדק עשרות פעמים. אז מהיכן מגיעים ה 10 כ"ס ? הגרף הזה נופל בכיול ההתחלתי ומשהו שם לא בסדר, זאת דעתי.

עריכה אחרונה על ידי diforce

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

על 30 סל״ד מדובר? בעיקרון אני זוכר שבכל סטאפ דני עשה כיול של הסל״ד מול המחשב, אז אולי הסטייה באה משם. כל זה לא משנה את העובדה שרואים הבדל משמעותי שנובע מהפילטר בלבד. גם אותי וגם את דני זה מאד הפתיע.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

נקודת החיתוך חייבת להיות זהה בדיוק בין הריצות, כי זה ממחיש את אותם התנאים. 30 סל"ד זה הרבה כשאתה מתייחס לעובדה שהוא אחד מהנעלמים במשוואה שאיתה אתה מחשב כוח סוס. אין לזה תירוץ, מדובר בכיול לקוי או מכשור לקוי.

והדברים האלה בדיוק מביאים לך סטיות של אחוזים בודדים, כמו 14 כ"ס שהם סה"כ פחות מ 10%.

רוב האנשים מצביעים על תוספת של כ 5 עד 7 כוחות סוס למנוע הנ"ל עם הפילטר הזה בדיוק, זה גם בא לידי ביטוי בסל"ד יחסית גבוה יותר, בסל"ד נמוך יותר הגרף של ה "אחרי" אכן מעל הגרף של ה "לפני" אבל זה כל כך מזערי שזה לא מורגש.

אין לי ספק שבטווח סל"ד מסויים הפילטר אכן תורם כי מדובר בטורבו, אבל בשביל לקבל תוספת של 5% בסל"ד גבוה לא שווה להכניס יותר אבק ולכלוך לרכב חדש ושמור, ודיי נדיר אם אפשר לציין.

אתה תרגיש את זה בעוד כמה שנים, זה לא כדאי.

יש סיבה למה המקורי בכל רכב הוא נייר, כי הוא עושה את העבודה, כל פילטר אחר זה בערך כמו לסוע בלי פילטר בכלל.

אה כן, ואתה בדקת הבדל בין פילטר כותנה חדש לפילטר מקורי משומש, אז זה עוד משהו.

לדוגמא ברכב אטמוספרי יש אפילו פגיעה בביצועים, בדר"כ במומנט, במעבר מפילטר מקורי.

ברכבי טורבו זה קצת שונה, אבל הנזק יהיה גדול יותר כי אתה מכניס יותר אויר, ואתה בעיקרון חי באמצע המדבר עם 80% לחות וחול בכל מקום.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

סל״ד הוא משתנה ליניארי במשוואה, סטיה של 30 מתוך 5000 זה חצי אחוז בערך..

אתה באמת חושב שפילטר שנסע 5k משפיע באיזשהי צורה על ההספק? אם ככה ב15k הרכב כבר אמור להיות עגלה מתה. זה לא קורה..

אני עוד אבצע מדידות תאוצה אמיתיות כדי לראות את ההבדלים בפועל, זה ייקח עוד כמה שבועות בטח.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הנה גרף שמראה את כל המדידות שבוצעו בכל מצב (תוכנה ופילטר סטוק מול תוכנה סטוק ופילטר K&N, כשהוא פתוח).

לא נראה לי שאפשר להתווכח עם העובדות שיש שיפור ממש וברור, עם או בלי הסטיות הזניחות שדובר עליהן.

הפילטר המקורי נראה כמו חדש, הוא בטח לא הספיק להסתם ברמה שתוריד את ההספק תוך 5K ק"מ.

stock_vs_filter_open_all_runs.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא מבין את הסקאלה של המומנט.

גם לפי הסרטון של K&N מדובר על הבדל של 2-2.5 קג"מ.

אם יש הגבלת זרימת אוויר בפילטר המקורי לעומת החליפי אז הנתונים הגיוניים אני מניח.

אבל השאלה שעלתה לאורך השרשור זה איך אתה משלם על זה בדמות חלקיקים בלתי מסוננים.

פורסם

לפי הסרטון מדובר על 30 ניוטון*מטר. שזה 3 קג״מ.

הסקאלה בתוכנה של הדיינו שעשיתי מראה יחידות של ק״ג/מטר במקום ק״ג*מטר שאנחנו מכירים. לא יודע להמיר ביניהם האמת..לא מצאתי בתוכנה אפשרות של סקאלה בקג״מ

לפי התאוריות של diforce אין סיכוי שהתוצאות אמיתיות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

איני מטיל ספק באמינות הנתונים שצירפת מיסטרבי, זה שיפור מאוד משמעותי וכנראה השיפור הכי משמעותי ביחס לעלות.

יחד עם זאת, אני באמת לא מבין איך מתקבל שיפור כזה מהפילטר אלא אם זה המקורי לא מספק אויר ברמה מספקת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

יש סיכוי שהתוצאות אמיתיות, פשוט קצת מוזר שהן מתקבלות לאורך כל רצועת הסל"ד.

מוזר שגם ב 2000 סל"ד הפילטר המקורי מגביל את מעבר האויר דרכו ברמה כזו.

ושוב, בשביל 3 קג"מ לא הייתי נשאר איתו. כי הוא בקושי חוסם מעבר של חול ולכלוך באויר, וזה מצטבר לאורך השנים, אל תשכח שאנחנו במזרח התיכון והאויר מלא בחול ואבק. אבל זה כבר שיקול שלך.

אני לא יודע. קשה למצוא מידע על המנוע הזה, כשאני קורא תגובות על החלפת הפילטר הזה רוב האנשים נוטים שלא להסכים עם ההצהרות של K&N.

אותו הפילטר בדיוק יושב גם בפוקוס ST 250 כ"ס, אז איך שם הוא לא מגביל ופה הוא כן ? או שאני מפספס משהו או שמשהו פה לא מסתדר.

קיימים קיטים שכוללים אינטרקולר, פילטר ותוכנה ומקבלים מהם בערך את המומנט שאתה מקבל ע"י רק פילטר בלבד.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לא מאמין שחברה כמו K&N תפרסם נתון שלא יהיה מגובה,מאמין שעשתה שיעורי בית.

אם כך,לא רוצה לחשוב מה פילטר כזה עושה ל ST 2.0 שיונק יותר CFM לדקה מהאקו

בוסט 1.6 ואיזה שינוי יתקבל.

ראיתי שינויים דרמטיים ע"י הוספת מסנן של חברות שונות,אבל הבדיקה הייתה אחרי שינויים

אגרסיבים בצנרת וטורבו אחר,היו הבדלים של 11 כ"ס בין 2 פילטרים של 2 חברות שונות.

פורסם

אני מתכנן לעשות מדידות בכביש, אני מתכנן למדוד האצה מ60 קמ״ש ל160 בהילוך רביעי כל הדרך, בצילום וידאו של לוח השעונים. זה נותן סלד מ2000 עד 5600 בערך. הכוונה לכסות כמה שיותר מטווח הסל״ד בלי להכניס משתנה אנושי של החלפת הילוכים או זינוק מהמקום. אני אמדוד באותו קטע כביש בכל אחד מהמצבים - סטוק מלא, תוכנה סטוק ופילטר פתוח, תוכנה בלופין ופילטר סטוק, ותוכנה פלוס פילטר. הצעות לשיפור?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

נשמע טוב מיסטרבי, ממתין לרשמייך.

אני חייב להודות שכבר כמה פעמים מצאתי את עצמי חושב ומנסה להסביר את השיפור שהושג אצלך וככל שאני מעמיק בזה יותר ההסבר של איזשהו ליקוי תכנוני נראה לי הגיוני יותר.

יכול להיות שהפילטר המקורי לא מספק את מלוא האויר שהמנוע צריך או שזו בכלל תיבת הפילטר שיוצרת איזשהו צוואר בקבוק.

מעניין אם אינבוקס של k&n יניב אותו שיפור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בדקו את זה כבר על דינו באיזה תכנית יוטיוב והתברר שזה בקושי משפיע על משהו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...