Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור אדם שמאוד לא מתחבר לדת:

דת זו ממש לא הבעיה.

אנשים שלוקחים את הדת לקיצון ולכפיה, הם הבעיה.

קבוצות אנשים אוהבות לבדל עצמן אחת מהשניה ולריב, לצורך העניין הנאצים בכלל לא היו מונחי-דת ונראה לי שיש כאן תמימות דעים שהיתה בעיה די רצינית עם הגישה שלהם...

שכל אחד יאמין במה שבא לו, יתנהג איך שבא לו, ישמור שבת איך שבא לו וכו'. אבל שלא יכתיב לאנשים אחרים איך להתנהג.

אצלנו בארץ, הלכה למעשה, זה לא המצב. הרבנות הצליחה לתפוס חזק מאוד כל מיני אספקטים בחיי היום יום שלנו - תחת האמתלא שזו מדינת היהודים ולכן היהודים יקשיבו ליהודים הממש ממש יהודים בנוגע לאיך לנהל את החיים שלהם. פלא שהיא משניאה את הדת היהודית אצל היהודים הפחות יהודי-יים?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הרבנות זו אחת הרעות החולות במדינה הזאת. במקום לספק שרותי דת למי שמעוניין, הם מתעסקים בכפיית היהדות שלהם על מי שלא מעוניין ועל הדרך מקבלים משכורת. מי מחליט מי יותר יהודי ומי פחות? מה זה השטות הזאת?

ביום שיפרידו את הדת מהמדינה כולם ירוויחו מזה, הדתיים והחילונים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הדת מאפשר לדברים להיות אבסולוטיים.

לך תתווכח עם מישהו שמאמין במשיח ותסביר לו שאנחנו צריכים לשמור על איכות הסביבה כי לא עומד להגיע משיח שיהפוך את העולם הזה ללא רלוונטי.

נסה להסביר לו שאין הבדל בערך של חיים של אדם יהודי ואדם לא יהודי.

נסה להסביר לו שמה שחשוב לך זה למנוע סבל מאנשים וההתקדמות של האנושות למקום יותר טוב.

לא מעניינים אותו הדברים האלה.

כל מה שאכפת לו זה האמת שלו, שטובה רק לו.

הוא מוכן שיהרגו אותך, יענו אותך ויעיפו אותך מהמדינה על זה שאתה מעז לחשוב על אחרים בצורה שהיא לא אבסולוטית.

אל תגיד לי שזה קיים אצל כולם.

זה קיים רק באידיאולוגיות שלא מסתמכות על המציאות אלא על פחד והתלהמות.

פורסם

יוסי, אתה הופך דברים לאבסולוטיים.

אני כאמור דתי, בוא נפרק את הטענות שלך אחת אחת-

אני מקפיד על איכות הסביבה, מחזור וכו'. יתרה מזאת, אני חושב שמי שהוא אדם מאמין חייב לשמור על העולם שאלוהים ברא. המשיח לא עומד להפוך את העולם ללא רלוונטי, מאיפה הבאת את זה?

אין הבדל בין חיים של בני אדם, אבל נניח שאני במצב שיש לי אפשרות להציל רק אדם אחד אני אעדיף את זה מהעם שלי. זה לא הופך את הלא יהודי לנחות.

לא מבין את המשפט שלך, מי חושב שלא צריך למנוע סבל?

בנוגע לקידמה אני אכן מכיר כאלו שהם נגד, שיבושם להם.. שלטים נגד אייפון (או קידמה בכלל) אפשר באמת לראות תחת כל עץ רענן בעיקר בריכוזי האוכלוסייה המדוברת.

פורסם

אתה רציני, כל הסיפור הזה הוא על למה לא פותחים חנויות בשבת?

הייתי פעם בעיירת נופש בדרום קרוליינה בסגנון איילת.

מועדוני חשפנות וכל שאר הבילויים צריכים לסגור מוקדם במוצ"ש בשביל שאנשים יקומו מוקדם ללכת לכנסיה ביום ראשון.

ברוב ארה"ב רוב העסקים סגורים ביום ראשון.

ההבדל בין ישראל לשאר העולם שבארץ החוקים הם לפי היהדות ובמדינות האחרות זה לפי דתות אחרות.

יש מספר קטן של מדינות באירופה שהדת היא לא חלק מהחוק.

אני אישית קונה בשבת ויצא לי לא פעם לעבוד בשבת.

יש הרבה בעיות במדינה הזאת בגלל שהממשלות לא ידעו מה לעשות עם דתיים וערבים, עבודה בשבת זאת לא אחת מהן.

למה דתיים לא עובדים?

למה דתיים לא עושים צבא?

למה ערבים לא עושים צבא או כל שרות אחר?

"ערבים" נוצרים הם ברובם אירופאים במקור שהגיעו לארץ לשמור על ארץ הקודש, אין סיבה שהם לא ישמרו על ארץ הקודש.

אייל

פורסם
אז אתה דתי "לייט".

אתה לא שומר על כל המסורת ואתה לא מקפיד על כל החוקים.

מי קבע שהחרדים הם הדתיים וכל השאר "לייט"?

יש המון דתיים ציוניים שמקפידים על הכול מהכול, ולא קרובים לתיאורים ההזויים שלך.

לבוש וצורת דיבור לא יעשו אף אחד יותר דתי מאחר.

פורסם

הגנת הדת וחוקים דתיים הם אחד הדברים המפגרים ביותר, שכן אם האל הוא אכן כל יכול, הוא הרי לא צריך את כל השיט הזה. באמצעות חיבור הדת למדינה הפכו משהו מאד יפה ומאחד למשהו מאד ממוסחר ומפלג, שלא לדבר על משתלט על החיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מי קבע שהחרדים הם הדתיים וכל השאר "לייט"?

יש המון דתיים ציוניים שמקפידים על הכול מהכול, ולא קרובים לתיאורים ההזויים שלך.

לבוש וצורת דיבור לא יעשו אף אחד יותר דתי מאחר.

תקרא את התורה ומה שכתוב בה.

אם הוא לא הורג את השכן שלו שעובד בשבת, הוא לא מקפיד על כל החוקים.

פורסם

לכתוב בצורה אלגנטית אתה יודע, אבל להבין את ההלכה ממש לא.

פורסם

יוסי אין לי מושג מאיפה הבאת את זה, אני לא לייט. דוס דוס..ברמ"ח איברי :wink:

לוטוסאליס, תפריד בין דתי לחרדי. לפי ההודעה שלך אני מבין כי מעולם לא נתקלת בדתיים במסגרת הצבאית\לימודית\העבודה שלך? אחרת, אין לי דרך להסביר את ההכללה הגסה מאוד שאתה מציג.

פורסם

יוסי אתה כבר נכנס לנישה שבתוך ההבנה של התורה. אין דבר כזה להבין את התורה כפי שהיא כתובה, אחרת היה מותר לפי התורה לאכול בשר וחלב, שכן, אין איסור מפורש כזה בכל התורה.

• תוכן חדש...