Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב

אני משדרג את המערכת באוטו בשלבים, כרגע ברכב ישנה מערכת של סוני cdx 1059u בעלת ארבע יציאות למגבר(2 מונו למגבר ו2 רגילות)

המגבר ברכב הוא מגבר שרווד 1100 וואט די ישן וללא גישור, סאב 10 של בוס שנרכש אתמול,מגש מאחורה פיוניר 6/9 ומקדימה פיליפס 5.5 פלוס טוויטרים.

האם המערכת מוציאה מראש אות מונו למגבר, ולכן הגישור לא קריטי או שאין מנוס מהחלפת מגבר/הוספת מונו.

יש לציין שאני לא אנין שמיעה ומרבית המוזיקה היא רוק קלאסי/גלצ.

בנוסף כרגע המתקין חיבר לי את ארבעת הרמקולים ליציאה אחת(איחד פלוסים ומינוסים) וסאב ליציאה השניה, אם החיבור תקין, האם יש סט אפ עדיף?

פורסם

תמונות יעזור, בניסיוני לחפש את הדגם של הרדיו דיסק הנ"ל

לא צלחתי .

תרשום דגם מדוייק .

אני מניח שהבעיה המרכזית שלך היא יחידת הראש, אין טעם להוסיף מונו

ליפני שהתחלת בראש עצמו .

פורסם (נערך)

HU sony cdx g1050u

Sherwood xa1240q

Sw 10 inch boss

מאחור פיוניר 6/9

מקדימה פיליפס כלשהו בתוספת טוויטרים מקוריים של הרכב.

חיבורים בHU

Rca יציאה לסאבוופר

Rca יציאה לרמקולים

מבחינת יציאות במגבר

פלוס מינוס לסאבוופר

פלוס מינוס שני לארבעת הרמקולים(כל הארבעה מוגברים על ידי יציאה אחת)

עריכה אחרונה על ידי ariq13
פורסם (נערך)

לפי תמונות ברשת, המגבר הוא 4 ערוצים (אבל 3WAY) וניתן לגישור.

אבל נראה כאילו יש פיצול של שני ערוצי כניסה וביציאות לרמקולים שלו המינוס משותף לכל שני ערוצים.

3.jpg4.jpg

באופן כללי צורת החיבור שלו קצת מוזרה בעיני ועוד לא ירדתי לסוף דעתם.

הנה תשריטי החיבור עבור שתי הצורות:

1.jpg2.jpg

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אם אני מבין נכון, בשביל לגשר לדוגמה את ערוצים 3+4, למעשה כל שנדרש הוא לחבר RCA בודד מיציאות הסאב בסוני לכניסה 3 במגבר (ימין עליון). בהתאם יש לשנות את המתג BTL2 (הימני) ל-ON.

ואז לחבר את החיווט של הסאב למה שמוגדר + - BTL2 (למעשה + של 3 ו-+ של 4).

לרמקולים הרגילים, חיבור RCA מהסוני לערוצים 1+2. לוודא ש-BTL1 על OFF.

לחבר את החיווט בהתאם צד ימין-צד שמאל, רק שהמינוס משותף לכולם.

הבעיות שלי קשורות ל:

- איך הסאב מקבל חיתוך?

במגבר יש לכאורה קרוס, לא ברור אם הוא משפיע על כל הערוצים או רק על חלק. וב-HU נראה שאין שליטה כזו בכלל.

- בכל הנוגע לחיבור הרמקולים הקדמיים אצלך נשמע שיש ברדק ולא ברור מה מחובר לאן ואיך (וגם איך מקבל חיתוך ע"פ צורך).

צריך לוודא התנגדויות סופיות נורמליות ובכל מקרה נראה שניתן לשמר תוצר סטריאו ולא להפוך הכל למונו כפי שמשתמע מדבריך.

** אני מדגיש, שההבנה המלאה שלי לגבי צורת הזו היא מוגבלת ולכן כל ניסוי כזה הוא על אחריותך בלבד, ושלא יזיק לקבל פה עוד רוח גבית מחברים ותיקים שיודעים על מה הם מדברים :wink:

פורסם

אני אנסה את הצעתך לגבי חיבור rca בודד.

שאלתי היא האם כדאי לנתק את אחת הבמות(כנראה להישאר רק עם הקדמית)?

פורסם

לגבי הגישור עם הסאב כדאי גם להדגיש שזה יעבוד בהנחה שהוא בעל התנגדות של 4 אוהם. אני מסופק מאוד אם המגבר הזה יציב בהתנגדות נמוכה יותר בגישור.

לגבי חיבור ה-RCA. להבנתי, מה שקורה בעת הגישור וכאשר הסוויץ' של ה-BTL מופעל, זה שהיציאה הנגדית מקבלת למעשה אות הפוך (זה למעשה מהווה את הכפלת הכוח בגישור) מאות הכניסה, ולכן מספיק רק חיבור של כניסה אחת. אין לי מושג להגיד אם פנימית זה משנה אם מחברים גם לכניסה השניה RCA בתנאי כמובן שמדובר באות מונו זהה שיכנס גם לכניסה 3 וגם ל-4, אבל כאמור לפי השרטוט, מספיק רק אחד בכניסה 3.

הגברה רק של הבמה הקדמית תהיה "הדבר הנורמטיבי" לעשות.

אפשר בעקרון לחבר את הרמקולים האחוריים ליציאות הרמקולים הרגילות ב-HU אם אתה מתעקש.

פורסם

אתה חושב שאפשר באמת להבין מה הולך שם?

הדבר היחיד שאני מזהה, זה שהסאב מחובר רק לערוץ מס' 1.

פשוט ענין של לנסות את שכתבתי, רק תחליף את ההתייחסות שלי בין ערוצים 3+4 ל-1+2.

פורסם

אם אני מבין נכון אז המתקין חיבר רמקול אחורי במקביל עם רמקול קדמי של אותו צד ברכב על ערוץ אחד במגבר בשני אוהם.

אם הערוץ הבודד יכול לעבוד בשני אוהם אז זה בסדר אבל אני מאמין שהרמקולים האחוריים ממש גונבים את ההצגה.

הייתי מנתק את האחוריים או מחבר אותם למגבר הפנימי של יחידת הראש.

במגברים הישנים האלה של תחילת שנות התשעים הרבה פעמים בכדי לעבוד בגישור היה צריך לחבר רק rca אחד כי הם לא היו סוכמים שתי אותות נכון לחיבור מונו אחד, שווה לנסות את מה שתם הציע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי הסאבוופר

אכן אין הבדל בין חיבור של פלוס ומינוס או רק מינוס(כנראה הhu יודע להוציא מונו לסאב).

לצערי הבמה הקדמית לא מספיק טובה על מנת לסחוב את המיד והטוויטר אז ארבעת הרמקולים ישארו מחוברים במקביל עד שיהיה כסף להחליף את הבמה הקדמית

פורסם

אתה מתבלבל עם הגדרות הפלוס/מינוס.

בכל אופן, רק לוודא (כמובן לבצע את כל זה בזמן שהמערכת כבויה) -

- ה-RCA הסגולים מחוברים ב-HU ליציאה של הסאב?

- העברת את המתג BTL1 ל-ON ואת ה-SUB EQ ל-SUB (בהנחה והוא משפיע רק על זוג הערוצים המדובר)?

1.jpg

- הזזת את ה-GND כרגע של הסאב אחד ימינה (למעשה, הפלוס של ערוץ 2)?

2.jpg

גם החצי השני של הפסקה שלך לא ברור.

תיארת בהתחלה מצב שבו למעשה 6 רמקולים נפרדים (טוויטרים מקוריים, רמקולים קדמיים כלשהם ורמקולים אחוריים) מחוברים במקביל למגבר (3 על ערוץ).

אם זה המצב ובהנחה שכל רמקול הוא בעל התנגדות של 4 אוהם, אתה מוריד את המגבר לעבודה מתחת ל-2 אוהם והוא לא בנוי לזה.

אז קודם כל, צריך להבין איך הם מחוברים באמת.

ושנית, כפי שהזכרתי, את הרמקולים האחוריים אפשר לחבר ישירות לר"ד ולא למגבר או לחילופין, אפשר לחבר את הטוויטרים המקוריים לר"ד במקום למגבר (ואולי בכלל זה המצב כרגע?!).

פורסם

BTL1-off

Sub-sub eq

זה הסט אפ כרגע

היציאה לסאב מחוברת לפלוס(שמאלי) ומינוס(האמצעי)

הפלוס השמאלי שייך לchannel 2.

לגבי החיבור של כל השאר

,הטוויטרים אין לי מושג, הניחוש הכי טוב שלי הוא שהם מחוברים במקביל לרמקולים הקדמיים.

אני צריך לסלול מחדש חיווט מהמגש האחורי לרדיו דיסק, מפאת חוסר זמן זה ייאלץ להמתין.

עד אז אני באמת אנתק את הרמקולים האחוריים.

אם אפשר רק הסבר על למה באמת המגבר אינו בנוי לעבוד מתחת להתנגדות של 2 אוהם

• תוכן חדש...