Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו מחפשים רכב שבעה מקומות (או לחלופין חמישה אמיתיים). שני הכסאות הנוספים הם ״בונוס״, ואנחנו מעדיפים שיהיו אותם לשנים הקרובות.

שקלנו הרבה רכבים, וכרגע האפשרויות המרכזיות בשבוע הקרוב:

- ורסו חדשה, יד שניה 0 ק״מ, כ 140 ש״ח כולל רישוי (על בטוח אבל הכי ״מצומצם״ מבחינת מרחב)

- עכשיו יצא מבצע סוף שנה על גרנד סניק דיזל 147 אלף כולל רישוי (אני כל הזמן שומע להתרחק מקרסו)

- ללכת בכלל על ג׳יפון משנתון מעט יותר ישן, אבל שיהיה נוח וגם גבוה (עוזר באיזור שאנחנו גרים), למשל קפטיבה (שקראתי שהבנזין שותה הרבה דלק) או משהו דומה. שטח טכני לא מעניין אותנו, אבל מכיוון שאנחנו אוהבים לטייל, ומדי פעם עולים על איזה שביל לבן, מעט עבירות סבירה, וגם גובה עושים לנו את זה. כאן זה ברמת החשק, לא ההכרח.

המלצות יתקבלו בברכה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תשקלו גם אאוטלנדר 7 מקומות.

שקלתי ומאד רציתי שזה יהיה זה..

הצרה שאיך שלא מסובבים את זה, השורה השניה של האאוטלנדר לא תאכלס שלושה ילדים עם כסאות/בוסטרים בנוחות..

ניסיתי כמה קונפיגורציות וזה מושב לשניים וחצי, לא יותר. אם אני פותח כסאות בשורה שלישית אין לי בגאז.לא יכולת לנסוע ככה קבוע.

הלוואי והוא היה מתאים..

פורסם

אם רק כיסא אחד פתוח בשורה השלישית?

לא ממש ציינת תקציב אבל חשבת על משומש? למשל סיאט אלהמברה משומש או פורד SMAX?

אמנם משומשים אבל מיניוואנים אמיתיים ולא קומפקטיים שמציעים יותר בכל התחומים לעומת הרכבים שציינת.

פורסם (נערך)
אם רק כיסא אחד פתוח בשורה השלישית?

לא ממש ציינת תקציב אבל חשבת על משומש? למשל סיאט אלהמברה משומש או פורד SMAX?

אמנם משומשים אבל מיניוואנים אמיתיים ולא קומפקטיים שמציעים יותר בכל התחומים לעומת הרכבים שציינת.

כסא אחד בשורה השלישית בעייתי, כי אז המטען ליד מישהו שיושב.. תאונה, פניה חדה וכו, והכל על הילד..

התקציב כבר התגמש עד כדי 140-150 ש״ח, ברור שהייתי מעדיף פחות, התחלתי מחצי בערך אבל די נואשתי מיד-2, אחרי שלושה חודשים של חיפושים ואינספור רמאים/סוחרים/פגיעות שילדה ועוד..

האלהמברה מאד מאד קורץ/קרץ לי, אבל אין כמעט להשיג אותו משומש (אחד ביד2 בקריית גת).

הפורד אס-מקס ללא גלגל רזרבי, וזה לא בא בחשבון מבחינתי. הוא מאד מרווח ובעקרון היה מתאים (למרות שאין לו ביטול כרית אויר לצד הנהג) אבל עניין הגלגל (וגם, שוב, היעדר היצע ביד2).

יש איזה קפטיבה 2008 עם 130 אלף ק״מ דיזל, אבל אני קצת חושש משברולט בן 8 שנים, שאני כבר אהיה יד שלישית, וזה אולי אומר צרות. יש היצע בקפטיבה בבנזין ואנשים יורדים מתחת למחירון, אבל אני חושש שזה בעיקר בגלל שהוא צורך הרבה דלק, ועלות התחזוקה שלו יקרה. אולי אני טועה, אשמח לעוד מידע / תובנות בעניין הקפטיבה.

עריכה אחרונה על ידי ranpergamin
פורסם

סנטה פה הקודם? אולי סורנטו?

שניהם מאוד מרווחים ויש גם גירסאות עם 7 מושבים.

שניהם מוצלחים יותר מהקפטיבה לדעתי.

פורסם
סנטה פה הקודם? אולי סורנטו?

שניהם מאוד מרווחים ויש גם גירסאות עם 7 מושבים.

שניהם מוצלחים יותר מהקפטיבה לדעתי.

כמעט קניתי סורנטו אורבן 2013, כשגיליתי בבדיקה פגיעה בקצה שלדה מאחור, והמוכר לא רצה לרדת במחיר.

אותו סיפור היה לי עם יונדאי סנטה-פה מאשה בישוב סופר מבוסס, שהייתי בטוח שזה רכב מדרכות, ואני בדיקה בשביל כסת״ח, והתגלתה פגיעה בשלדה, שהמוכרת ״לא זוכרת״ שהייתה תאונה...

למוד בדיקות, מודה שקצת התייעפתי. אני מסתכל בלוח והרבה הם סוחרים, מעט פרטיים ו/או מאד יקר (150 ומעלה). אני קצת חושש מגרסאות הבנזין של הסורנטו והסנטה שישתו המון דלק, וכמובן שמפחד מיד ראשונה/שניה שיסתתרו בהם פגיעות, ועייפתי מעט מבדיקות יקרות כאלו, ומשאים ומתנים.

סורנטו/סנטה היו מבחינתי פתרון ״מושלם״ בתיאוריה, אם תקציב לא היה מגבלה. גם מרווח, גם 7, וגם שטח קל/רגוע, אבל זה קשה למצוא עסקה טובה בלי להקדיש לחיפוש הזה המון זמן.

במשפחתיות הרבה זמן ביליתי בקטגוריות ה FR-V וגרנדיס, עד ששם גם נואשתי מהסוחרים או רכבים ישנים מדי עם קמז גבוה מדי.

פורסם (נערך)

גרנד סניק דיזל רכב מעולה, אבל הוא לא גבוה.

אתם מנסים להכיל 3 תכונות יחד - 7 מקומות ( בונוס, לא חובה) , עבירות בשטח (גם אם היא מינימלית) ומושב בשורה השניה רחב ל 3 מושבי בטיחות.

על רוחב אתם לא מוכנים לוותר.

אם אתם מוכנים לוותר על ג'יפון - קחו גרנד סניק.

אם אפשר לוותר על 7 מקומות, יש אופציה די זולה - אל תגידו ישר לא, תבדקו - רנו קולאוס . גבוה יותר מאשר מיניוואנים ומושב אחורי רחב מאוד. מנוע ו ערכת 4על 4 זהים לניסאן X- Trial. הרכב מיוצר בקוריאה הוא חולק כמה רכיבים עם קשקאי.

מודל 2010 אפשר למצוא ב 60 אלף שקלים. יש בלוח גם מ 2011 ב 75 אלף. שקלים, פרטית ועם קילומטראז' נמוך.

בכל מקרה, לא ממליץ קפטיבה 2008 עם 130 אלף קילומטרים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

האמת שדווקא חיפשתי קולאוס, נדמה לי בהמלצה שלך, אבל לא מצאתי משהו עם נתונים טובים. אני גם לא רוצה להתפזר יותר מדי.

הגרנד סניק עכשיו ב 144 אש״ח, אבל אני חושב שורסו ב 137 הוא יותר סחיר בהמשך, וגם לא צריך להתמודד עם מוסך בעייתי (קרסו).

אני חושש מרנו (מאירופאיות בכלל), עד עכשיו כל מי שמעגל הקרוב אלי היה איתן, אומר לי לא לגעת.אני דווקא לא איש של סטיגמות, אבל בהחלט יכול להבין את השיקול.

בפרטיות אני מסתכל על:

הונדה FR-V וגרנדיס בישנות יותר

ורסו, ואולי גראנד סניק בחדשות יותר

בג׳יפונים:

סורנטו, סנטה, קפטיבה הם כרגע נראים לי המועמדים היחידים שמתאימים.

בדקתי גם את הטוסון החדשה, קשקאי+2, אאוטלנדר, CX5, iX35, כולם רכבים על סטרואידים עם מעט מקום, ובעיקר שופוני חיצוני, אבל מעט תמורה למשפחה עם שלושה ילדים.

פורסם

הסניק דיזל חולקת מניע וגיר עם הפלואנס והמגאן דיזל ועוד כמה דגמים. שים לב למשל לכמות הפלואנס מוניות ונסה אפילו לשאול נהג מונית שמחזיק אחת להתרשמות.

המנוע רץ כבר הרבה זמן, לי יש ניסיון עם קנגו ידני שהיה בבית והגיע ל190 אלף קמ רק עם קלאצ שנשרף יחסית מוקדם בחיי הרכב ומלבד זה לא היו איתו שום בעיות עד שהוחלף במגאן סטיישן רובוטית בעלת אותו מנוע.

פורסם

ערכתי את ההודעה הקודמת שלי - הרכב מיוצר בקוריאה. למעשה, הסמל של רנו הוא בערך כל מה שקושר אותו לחברה.

אני לא מבין את הפחד ממוסכי רנו - היו לי כמה רכבי רנו, במשפחה יש מלא רכבי רנו - בשום דבר יוצא דופן ושונה ממוסכים של יבואנים אחרים לא נתקלתי. גם ניסאן שלי טופל בקרסו.

אני לא זוכר שהמלצתי לך על קוליאוס, אולי מישהו אחר.

תציצו בלוחות, התמונה משתנה - עכשיו ראיתי קוליאוס עם 65 אלף קילומטרים מודל 2011.

אבל גם כאן אל תצפו לרכב חסכוני. רכב סופר חסכוני זה גרנד סניק דיזל. ורסו צפופה ופחות חסנית - תבדקו שהרוחב מספיק. המשבים הנוספים בוורסו מתאימים לילדים בני 3.

כך או אחרת תהיה פשרה כלשהי...

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

מה לגבי קפטיבה בנזין, הוא no-go מוחלט ? שנתונים 2011-2012

אני רואה דווקא אפשרויות אטרקטיביות מבחינת מחירים. מדדתי את הכסאות שלי בשורה השניה שלו באחת מסוכנויות הטרייד אין, והיה הרבה מקום + השורה השלישית סבירה, ובלעדיה יש בגאז׳ ענק.

יש קאץ׳ בקפטיבות ? מחיר גבוה מדי ? תחזוקה ? צריכת דלק ? מוסכים ?

פורסם

כמה אתם נוסעים בשנה?

פורסם
כמה אתם נוסעים בשנה?

אני מניח שאנחנו נרד מ 20,000 ק״מ לשנה. בשנה האחרונה נסענו הרבה יחסית (כ 25000 לשנה), כי העבודה של אשתי היתה רחוקה מהיכן שגרנו. התקרבנו משמעותית. ככה שבעיקר סופי שבוע, ואנחנו לא נוהגים לנסוע רחוק מאד בשגרה. אני נוהג במשך השבוע במזדה 3 בת 11, שהיא סוס עבודה לנסיעות שלי. הרכב מיועד להיות רכב המשפחה העיקרי לנסיעות משפחתיות.

פורסם

לגבי סוחרים ופרטיים רמאים, אני מראש משתדל לחפש במגרשי הטרייד אין הגדולים או בסוויץ' למשל וככה מקווה להימנע מסיפורים וטירטורים מיותרים.

הונדה crv ניסית?

• תוכן חדש...