Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שווה לשמר סוזוקי בלנו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

כמו שחלקכם כבר יודעים , אני מחפש את (ה)רכב האספנות הבא :)

חשבתי על פיאט אונו , אבל אני לא מוצא מישהי מתאימה .

לאחרונה חשבתי על הסוזוקי בלנו (סטיישן) שלי .

מה אתם אומרים ? שווה ?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יעברו הרבה מאוד שנים עד שהיא תהפוך ל"אקזוטיקה".

אחרי מספיק שנים כל רכב שישרוד ייחשב קלאסי, גם אם הוא עממי.

לבלאנו יקח הרבה מאוד מאוד שנים, עד שמישהו יראה אחת כזו במפגש, ויגיד לנכדו: "פעם, לפני 50 שניה, לשכן האפרורי שלנו היתה מכונית כזו". וימשיך הלאה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
לטעמי הרכב אינו יחודי מספיק כדי להתאים לאספנות, אבל כל אחד וטעמו.

זהו , בגלל העממיות שלהם אני חשבתי לשמר .

הרי למי לא היה לו / למישהו במשפחה סוזוקי בלנו או פיאט אונו וכו' ..

פורסם

הרבה מכוניות סטנדרטיות, משעממות, אפורות - הן בעלות פוטנציאל להיות רכב אספנות חביב. אולי לא מגניס כמו קורבט או אאודי קוואטרו קופה, אבל יש להן פוטנציאל.

תחשבו על סובארו של סוף שנות ה 70', אופל רקורד/קאדט, אאודי 80, פולסוואגן גולף דור ראשון, ועוד ועוד.

אז גם אם זה נראה מצחיק, קחו באלנו, תעטפו היטב ותכניסו לקפסולת זמן, עוד 30 שנים היא תהיה מגניבה. (בהנחה שנהיה כאן, ושיהיה איפה לקנות בנזין)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מה הכוונה "שווה"?

כלכלית - אני מסופק אם מכונית כזאת תהייה שווה ערך כספי גבוה או כלשהו מתישהו בעתיד.

רגשית - שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך - האם הרכב הזה "עושה" או "יעשה לך את זה" מתישהו.

שאלה נוספת היא איך תהיה צורת השימור ואם יש לך מקום או כסף לשמר ולשמור אותה, בכל מקרה גם השימור עצמו עולה כסף או יעלה כסף בעתיד בצורת שיקום לנסיעה- כסף שלא יחזיר עצמו כך אני מעריך.

לעניות דעתי - אם חשקה בנפשך מכונית אספנות עממית ופשוטה יש כבר בימינו אנו מבחר לא מועט של רכבי אספנות, הזולים לרכישה ותחזוקה, ויכולים לספק את הייצר כאן ועכשיו.

אם לא פיאט אונו - אז משהו אחר.

פורסם

לבאלנו יש בהחלט פוטנציאל במיוחד בגרסת הסטיישין שהיתה נדירה יחסית. כרגע עוד יש מספיק חלקים ופלסטיקים זה הזמן להתחיל לאגור. עוד עשר שנים היא כבר תהיה מגניבה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לבאלנו יש בהחלט פוטנציאל במיוחד בגרסת הסטיישין שהיתה נדירה יחסית. כרגע עוד יש מספיק חלקים ופלסטיקים זה הזמן להתחיל לאגור. עוד עשר שנים היא כבר תהיה מגניבה.

אין לה שום פוטנציאל והיא לא תהיה מגניבה (כנראה) לעולם.

הבלאנו לא היתה מכונית יפה או טובה לזמנה, סתם יפנית ממוצעת מינוס שהנכס העיקרי שלה כחדשה היה אבזור מלא ותמחור נוח.

הבלאנו נועדה להתחרות בדייהו סופר רייסר שכיכבה באותה העת, כמו גם בקאיה ספייה ואפילו במאזדה 323.

בכל מקרה, צריך להמשיך להחזיק בה לפחות עוד 10 שנים, פרק זמן לא מבוטל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לך תספר את זה למועדון סובארו. אצלם גם לא היה אבזור, המנוע היה חלש והרכב מכוער, אז איך כל סובארו 1300dl של שנות השמונים הפכה לרכב מגניב? בהשוואה לפיאט אונו הייתי בוחר בסוזוקי. כל אחד וטעמו האישי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לך תספר את זה למועדון סובארו. אצלם גם לא היה אבזור, המנוע היה חלש והרכב מכוער, אז איך כל סובארו 1300dl של שנות השמונים הפכה לרכב מגניב? בהשוואה לפיאט אונו הייתי בוחר בסוזוקי. כל אחד וטעמו האישי.

הסובארו 1.3DL היתה אחת המכוניות החשובות ביותר שנמכרו בארץ, אם לא החשובה שבהן, ולא בשל טיבה.

ה DL היתה עבור לא מעט ישראלים המכונית ה"נורמאלית" הראשונה שלהם בחיים, וגרמה לכך שכל הטרענטעס בעלות מנועים מאחור - קונטסה, פיאט 850, סימקה 1000 ועוד - ירדו מהכביש.

הסבארו 80'-84' היתה, לפחות עבור זמנה, אחת המשפחתיות הנאות ביותר, וללא ספק עיצובה החיצוני היתה נקודה חזקה שלה.

הבאלנו היתה יפנית טיפוסית של אמצע שנות ה 90' ללא שום יתרון יחסי, שוב, למעט מחיר נוח ואבזור מקיף, כמו גם מוניטין אמינות מצויין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אולי אני מסתכל אחרת על רכב אספנות אבל מה זה משנה עם איזה רכבים הוא התמודד בזמנו / מה האבזור שלו / כמה הוא עלה ?

לדעתי , רכב אספנות נמדד אך ורק בפרמטר אחד , בנוסטלגיה שהוא מעלה לאנשים ברגע שמסתכלים עליו וכמובן בחיוך שהוא מעלה להם .

כנראה שארד מעניין הבלנו , אולי באמת מוקדם מדי לחשוב עליה כאספנות .

• תוכן חדש...