Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שווה לשמר סוזוקי בלנו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש היום רכב משפחתי עממי עם הנעה אחורית?

לא.

המשפחתית העממית האחרונה עם הנעה אחורית היתה הפורד סיירה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פות"ש, החלף את הבלאנו במילים 'יונדאי I10' ותבין למה הסלידה, אין בו שום דבר מיוחד, רכב עממי לחלוטין.

אני חושב שבדור הנוכחי והלאה, רכבים נהיו נכס שבא ליד לכל אחד בגלל המחירים האטרקטיביים ויכולת התמחור הגבוהה, כמובן גם שההיצע עצום, לכן ערך האספנות יורד משמעותית, מלבד רכבים מיוחדים, יקרים ונדירים במיוחד.

מאמצע שנות ה90 כל רכב שאסתכל עליו כעממי, בשנה הנוכחית, יראה כרכב של עובדי כפיים, נהגים חדשים, וכאלו שחיפשו רכב לשימוש פשוט בלבד בכמה גרושים.

מה שכן, אני זוכר שלפני 10 שנים הייתי רואה למשל אופל קאדט מתחילת ה80' בכל פינת רחוב בדיוק כמו שתראה היום יונדאי אקסנט 95~, בלאנו, קורולות של שנות ה90, וסוויפט ישנות, ובכל זאת היום, 10 שנים אחרי, במדינתנו נדיר לראות אחת כזו, אלא אם כן מודבקת עליה לוחית רישוי ירוקה.

מה שאני מנסה לומר, הוא שלפעמים קשה לשפוט את הרגש שהדבר יעשה כשאנחנו נמצאים בהווה, ודבר כזה אפשר להבין רק בעתיד.

פורסם

סוזוקי בלאנו לעולם לא יהיה רכב אספנות, קרי, בעל ערך אספני. זה לא אומר שלא יכול להיות לרכב ערך כלשהו- ערך גרט, ערך נוסטלגי וערך יהלומים, אם תצפה אותו ביהלומים.

גם לרוב המכוניות שאנו מכנים "אספנות" כיום, בגלל סטטוס הרישוי שלהן אין שום ערך אספני ומחירן בשוק מגלם ערך גרט + ערך העבודה שבוצעה על הרכב + מה שפלוני מוכן לשלם על הצעצוע (כל אחד מסיבותיו- התעסקות אהבה כללית למכוניות וכו).

פורסם

אחרי שעברת מאונו אספנות לבאלנו-סטיישן אספנות, ברגע שתעבור לקיה פרייד אספנות תוגדר כטרול :

שזה כבוד גדול. לכאורה גם צודק מי שאומר שגם סובארו 'פשע' די-אל 79' לא התחיל בתור שומדבר בעל ערך אספני

והנה היום סובארו פשע הוא אספנות אטרקטיבית [לחובבי].

אם באמת בא לך לאספן משהו אולי תחפש כבר עכשיו רכב ישן יחסית, קצת מגניב ולא הכי נפוץ,

כי סיפור הסובארו פשע לא בהכרח ישוחזר עם כל באלנו או אונו. אולי סיוויק שפיץ

The first one to get angry loses

פורסם

סיוויק שפיץ - CIVIC WEDGE

סובארו פשע - SUBARU CRIME

הרבה יותר ססגוניים השמות שהן מקבלות בישראל מאשר בשאר העולם, אולי מכאן הערך האספני המקומי?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מכוניות שבארה"ב שימשו סטודנטיות תפרניות ופעילי איכות הסביבה בארץ שימשו ערסים ועברייני צעצוע. זה באמת ערך מוסף שאין באף מקום!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חבר'ה אולי אתם צודקים , הטעות שלי שרשמתי בכותרת השרשור את המילה "שווה" ("שווה לשמר סוזוקי בלנו") .

אני בהחלט לא מתכוון בזה שהערך של האוטו יזנק , לפחות לא ב30 שנה הקרובות .

התכוונתי במילה "שווה" זה שבאמת , בלי קשר כלכלי , יהיה לו ערך מוסף בגלל התפוצה וה"עממיות" שלו . כמו למשל סובארו DL . שלפי דעתי עוד כמה שנים יהיה לו משהו מעבר לרכב אספנות , יהיה לו קשר להרבה אנשים שיסתכלו עליו ("לי היתה כזאת..." / "אבא שלנו לקח אותנו ..." /"התחתנתי עם אחת כזאת..." וכו' .. וכו'..) .

ולא איזו שברולט מוסטנג (עם כל הכבוד למחיר , לנדירות וליופי שאני כל כך אוהב אצלה) שאולי אולי היתה לעשירון העליון בתקופתה .

אני חושב שכל הרכבים שהוזכרו בשרשור הזה , סוזוקי בלנו , פיאט אונו/פונטו , קורולה , סוזוקי סוויפט וכו'... יהיו להם משהו מיוחד בעתיד הרחוק .

פורסם

לכל דבר שתשמור מספיק זמן יהיה ערך בעתיד הרחוק, גם לשקית במבה ריקה

אבל אם תשיג כבר עכשיו שקית במבה של מהדורה מיוחדת מלפני 20 שנה,

יהיה לך פור רציני

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בטוח. למשל מיצובישי צ'אמפ לא מעניינת היום אף אחד (אולי משוגע וחצי) והיו המון כאלה.

גם דגמי דייהו הראשונים שהביאו כמו האספרו והרייסר.

מאזדה 323 (במיוחד הדגם עם הפנסים הנפתחים) יכולה להיות משהו שבעתיד הקרוב יגלו בו התעניינות מחודשת. היו גם ניידות משטרה כאלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מבין הרכבים הרגילים לו הייתי רוצה לאספנן משהו הייתי חושב על האסטרה

משנות ה-90, יפה בעיני, אאודי A3 מהדור ה..ראשון ? העגול היפה, הונדה לג'נד כלשהי,

סובארו מיוחדת, סמארט, קמרי מהדור הראשון שהיה בארץ... לא חסר מה לזרוק בחצר,

חסר רק הכאב לב כשזה מתחיל להחליד כי אין לך ראש לעשות טסט כי אין לך ראש

להחליף בלמים כי אין לך ראש להתחיל לייבא דברים בשביל הטרנטה המסוכנת שלך

פורסם
מבין הרכבים הרגילים לו הייתי רוצה לאספנן משהו הייתי חושב על האסטרה

משנות ה-90, יפה בעיני, אאודי A3 מהדור ה..ראשון ? העגול היפה, הונדה לג'נד כלשהי,

סובארו מיוחדת, סמארט, קמרי מהדור הראשון שהיה בארץ... לא חסר מה לזרוק בחצר,

חסר רק הכאב לב כשזה מתחיל להחליד כי אין לך ראש לעשות טסט כי אין לך ראש

להחליף בלמים כי אין לך ראש להתחיל לייבא דברים בשביל הטרנטה המסוכנת שלך

יפה אמרת,

מסכים אתך.

ומכאן שלשים אוטו בחצר שהופך להיות המצבה של עצמו, זו קברנות ולא אספנות.

פורסם
לא בטוח. למשל מיצובישי צ'אמפ לא מעניינת היום אף אחד (אולי משוגע וחצי) והיו המון כאלה.

גם דגמי דייהו הראשונים שהביאו כמו האספרו והרייסר.

מאזדה 323 (במיוחד הדגם עם הפנסים הנפתחים) יכולה להיות משהו שבעתיד הקרוב יגלו בו התעניינות מחודשת. היו גם ניידות משטרה כאלה.

המאזדה 323 עם הפנסים הנפתחים באמת מעניינת ....

פורסם
אם כבר, אז קורולה סטיישן עם גג מוגבה מ98-02, לפחות זה נראה שונה.

5011d4268e6275f1844c88590ccc11a1.jpg

עדיף טויוטה קורלה 5 דלתות הצ'בק - "קופה", רכב יפה ואין הרבה כאלה, אתמול ראיתי אחת ירוק מיטלי זוהר יפייפיה ובמצב תצוגה כאילו הוציאו אותה עכשיו מהחנות, נהג בא זקן, זה רכב שחייב שימור

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

מי אמר שמיצובישי צ'אמפ לא מעניינת?

אם היה אפשר להשיג אחת כזו שכל הפלסטיקים בה לא מתפוררים למוות, בשילוב עם פחחות איכותית וצבע חדש - זה יכול להיות רכב מעניין מאוד על הכביש, כבר עכשיו - סתם כי לא רואים אותו כבר.

במקור זה מיצובישי לאנסר משנות ה-80 המוקדמות, ז"א שזה רכב שכבר יש לו לוק של בן 30 והוא שונה מאוד מהרכבים של ימינו.

פורסם
מי אמר שמיצובישי צ'אמפ לא מעניינת?

אם היה אפשר להשיג אחת כזו שכל הפלסטיקים בה לא מתפוררים למוות, בשילוב עם פחחות איכותית וצבע חדש - זה יכול להיות רכב מעניין מאוד על הכביש, כבר עכשיו - סתם כי לא רואים אותו כבר.

במקור זה מיצובישי לאנסר משנות ה-80 המוקדמות, ז"א שזה רכב שכבר יש לו לוק של בן 30 והוא שונה מאוד מהרכבים של ימינו.

גם אני מאוד אוהב את הצורה של צ'אמפ, צורה מרובעת של תחילת השנות ה80' ולדעתי היא יותר מעניינת ממזדה 323

גם לדייהו אספרו יש צורה יחודית ויפה (יחסית לרכב רגיל משנות ה90) אני חושב שזה הרכב הקוריאני הכי יפה שראיתי עד היום

דייהו-אספרו-4dr-FS-1.jpg

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...