Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש אוהב את התכונה הישראלית של אני יודע יותר טוב מכולם.

כולם במדינה הזאת הם גם ראש ממשלה, גם שר אוצר, גם מהנדסי כבישים וגם לוחמים בימ"מ ויודעים הרבה יותר טוב מאיש המקצוע שמולם איך לעשות את עבודתו.

פורסם

אייל תכונה כזו אכן קיימת לישראלי, אך לא במקרה הזה.

התאונה שהייתה שם אינה מצדיקה את המצלמה שנמצאת שם.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

זה שילוב של תכונת אני יודע יותר טוב ביחד עם תכונת כיסוי התחת שאם קורה משהו הבוסים הגדולים נכנסים ללחץ ומחליטים דברים לחומרה.

אתן לך דוגמא, בשבת האחרונה הייתי מסופח למתנ"א במשמרת בוקר.

בשבועות האחרונים קרו מספר מקרים שבהם מתנדבי מתנ"א שהגיעו לסייע לרכב תקוע, נדרסו למוות ע"י רכבים שלא הבחינו בניידת.

מאז המפקדים של מתנ"א בהסטרייה.

הוחלט להעביר לכל השוטרים והמתנדבים הדרכה על עצירת כל התנועה בכביש כאשר באים לסייע לרכב תקול ויצירת פקק יזום (לא עניין אותם ששבוע לפני כן שוטר עשה פקק יזום כאשר הגיע לסייע לרכב תקול ומשאית שלא הבחינה בפקק עלתה על הרכב האחרון בפקק ונגרמה תאונה קטלנית).

חוץ מזה הוחלט שמתנדבים מעתה לא מצוותים ביחד אלא רק צמודים לשוטר למרות שיש כמה מהם שהם יותר מקצועיים מהרבה שוטרים שאני מכיר.

כמו כן, במסגרת ההדרכה יש גם חלק מעשי בו יוצאים עם ניידת לכביש, מדמים מצב של רכב תקוע ועוצרים לחלוטין את התנועה (ובכך מסכנים את הציבור לשווא).

בקיצור, הם שומרים על התחת של עצמם ומפריזים בהחלטות שלהם.

באותה המשמרת, קיבלתי אירוע של ת.ד בכביש 70 שרכב אחד נכנס מאחור ברכב ליווי של רוכבי אופניים ולאחר מכן עזב את המקום.

כשהגעתי למקום הבחנתי ברכב שנפגע כאשר הוא בחציו על השול וחציו על אחד הנתיבים בצורה מסוכנת (מבין שני נתיבים) ולכן פעלתי לפי הנוהל וחסמתי את הכביש לחלוטין על מנת לאבטח ולסמן את המקום כמו שצריך לקראת פתיחת נתיב אחד בבטחה.

נעשה פקק קטן עד שפרסנו את כל הציוד כשבינתיים התנועה עומדת לחלוטין ואז יוצא נהג מהרכב ומתחיל לצעוק עלינו כמה אנחנו לא מקצועיים ולא יודעים מה אנחנו עושים וסתם מעכבים אותו.

בקיצור שילוב של אחד שיודע הכל בשילוב כיסוי התחת של המפקדים שנלחצים.

פורסם

דבר ראשון, תיקון טעות שלי, השלט מוצב 100 מטר לפני הצומת ולא 20 מטר (לא שזה משנה לעיקרון פה), כשנוסעים זה נראה ממש קרוב.

למי שטען שזו דרך עירונית, הדרך שם רחוקה מלהיות עירונית, במקום שמוצב השלט אין אפילו מדרכות (שלא לדבר על מבני מגורים שאין בכלל בסביבה).

אחרי הרמזור, לפונים ימינה ושמאלה זה אכן הופך עירוני, ואני חושב שלכן שמו את התמרור, תזכורת שנגמר הכביש המהיר. אין לי טענות למהנדס שהחליט על השלט, ואין לי גם טענות על מצלמת רמזור שהיא תמיד דבר חשוב ואם הייתי יכול, יש עוד כמה צמתים שהייתי מוסיף שם מצלמה כזו.

הבעיה שלי היא עם המנוול שהחליט לשים מצלמת מהירות במקום ובכיוון שאין בו שום סכנה ושום בעיה, מי שממשיך ישר, ממשיך למקום שבו בכל מקרה מאיטים כי יש באמפרים בכניסה למנהרות, ובנוסף יש שם שלט הגבלת מהירות נוסף של 40 ומיד אחר כך בכניסה למנהרות שלט של 80 (אם אני זוכר נכון). ניצלו את השלט (שמתייחס בעיקר לפונים ימינה ושמאלה, כמו שציינתי לממשיכים ישר יש עוד שני שלטי מהירות שונים ב 200 מטרים הבאים) כדי לעשות כסף, אין כאן שום מטרה בטיחותית שאני יכול לראות.

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם
הסיבה שמותר שם חמישים היא מכיוון שלפני כשנה היתה שם תאונת דרכים קטלנית שאחד הרכבים לא ציית לרמזור אדום ונכנס לצומת במהירות גבוהה. רופאה מנווה דוד נהרגה שם ורופאה נוספת נפצעה קשה. זו גם הסיבה שהמצלמה הוצבה אבל קל יותר להאשים את המשטרע.

לא מדוייק. התאונה התרחשה אמנם באותו צומת, אלא שלא היו רמזורים כלל. אחד מהגורמים לתאונה לא ציית למתן זכות קדימה, נדמה לי שהוא הגיע מכיוון המנהרות דרומה, אל כביש חיפה-ת"א והגורם השני הגיע מכיוון נווה דוד או פרויד, לא ממש זוכר.

פורסם

בכל מקרה, בדיוק עכשיו ניתנה בשרשור סרטוני הדבילים דוגמה לנהג שמנע התנגשות כשנהג אחר פרץ לדרכו בצומת מרומזר. יש כאן שני לקחים חשובים לענייננו:

צומת הוא מקום מסוכן בהגדרה, ולכן לא נכון לומר על מצלמה שהוצבה בצומת שהיא הוצבה במקום ש"אין בו שום סכנה ושום בעיה."

בסרטון המדובר, הצומת היה צומת עירוני אטי, אך ברור שזה יכול לקרות בצומת בינעירוני מהיר יותר כמו זה המדובר, ובמקרה זה הגעה במהירות גבוהה מקשה על בדיקת נכונה של הצומת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

טוב מאוד שיש שם מצלמה נמאס מכל הדבילים שטסים על 100 שם כשעוד כמה עשרות מטרים יש מחסום לכניסה למנהרות. אני כבר לא מדבר על כל אלה שנכנסים על הפסי האטה שם על 70-80 קמש בלי להאיט. תטוסו ותשלמו.

פורסם
דבר ראשון, תיקון טעות שלי, השלט מוצב 100 מטר לפני הצומת ולא 20 מטר (לא שזה משנה לעיקרון פה), כשנוסעים זה נראה ממש קרוב.

למי שטען שזו דרך עירונית, הדרך שם רחוקה מלהיות עירונית, במקום שמוצב השלט אין אפילו מדרכות (שלא לדבר על מבני מגורים שאין בכלל בסביבה).

אחרי הרמזור, לפונים ימינה ושמאלה זה אכן הופך עירוני, ואני חושב שלכן שמו את התמרור, תזכורת שנגמר הכביש המהיר. אין לי טענות למהנדס שהחליט על השלט, ואין לי גם טענות על מצלמת רמזור שהיא תמיד דבר חשוב ואם הייתי יכול, יש עוד כמה צמתים שהייתי מוסיף שם מצלמה כזו.

הבעיה שלי היא עם המנוול שהחליט לשים מצלמת מהירות במקום ובכיוון שאין בו שום סכנה ושום בעיה, מי שממשיך ישר, ממשיך למקום שבו בכל מקרה מאיטים כי יש באמפרים בכניסה למנהרות, ובנוסף יש שם שלט הגבלת מהירות נוסף של 40 ומיד אחר כך בכניסה למנהרות שלט של 80 (אם אני זוכר נכון). ניצלו את השלט (שמתייחס בעיקר לפונים ימינה ושמאלה, כמו שציינתי לממשיכים ישר יש עוד שני שלטי מהירות שונים ב 200 מטרים הבאים) כדי לעשות כסף, אין כאן שום מטרה בטיחותית שאני יכול לראות.

אתה אמיתי? בעצם כן, הרי הצטלמת בלי חליפה.

אם אתה מכיראת הצומת הרי שלפניו יש פיצולים ימינה ושמאלה, עם "זנבות" של תורים של הפונים שמאלה וימינה לתוך הנתיבים המרכזיים, שלא לדבר על לא מעט נהגים שמתקשים להחליט להיכן הם נוסעים. אחרי הצומת ה-toll plaza בכניסה למנהרות מחייבת האטה, וכמובן שרחוב מגורשי ספרד (הרחוב החוצה) הוא עירוני לחלוטין באפיו.

מעבר לכך - בצומת יש בעיה קשה של שדה ראיה, בעיקר לשמאל, בגלל ההגבהה, אבל גם לימין, על ידי צמחיה על אי התנועה (במגורשי ספרד).

לטעמי הגבלת המהירות בקטע הגיונית לגמרי. אפשר להתוכח אם צריך להזיז את התמרור 10 מ' קדימה או 20 מ' אחורה, אבל דווקא במקרה זה מדובר בהגבלה הגיונית לחלוטין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...