Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ילד גבוה להורה גבוה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למישהו יש מושג, האם לזוג הורים שאחד גבוה חריג 2.00 והשני נמוך חריג 1.50 ,האם הגובה של הילדים יתאזן או שאחד יצא גבוה ואחד נמוך?

תודה על העזרה.

המספרים זה רק דוגמא.ָָָָָָ

פורסם

ברור שאי אפשר לדעת, אבל השאלה האם זה או גן גבוה או גן נמוך? או שזה יכול להיות גם לא זה ולא זה אלא באמצע?

תודה לכם על התשובות.

פורסם

זה לא חד משמעי ותמיד משתנה... הגובה יכול להתאזן או להיות קיצוני לשני הצדדים, בדיוק כמו שאתה לא יכול לקבוע אם יצא לך בן או בת.

בכל מקרה זה גם תלוי בדורות קודמים, סבא סבתא...

פורסם

גובה זה לא גן שחור-לבן, לא מקבלים גובה מאמא או מאבא, אלא איזשהו פוטנציאל משותף שיכול להיות בין הטווחים האלו ואף מעבר להם.

תלוי גם בתזונה ובסביבה.

אנחנו 3 אחים, אני בערך בגובה של אבא, אחותי בערך כמו אמא, ואחי עקף את אבא שלי בכמעט 10 ס"מ והוא מעל 1.90, שאין לנו אף אחד כזה במשפחה.

בנוסף, סבתא שלי מצד אמא מאוד נמוכה (איזור 1.50) וסבא באיזור ה1.80, ושתי הבנות שלהם יצאו 1.70+.

אז אתה מבין שאין פה חוקיות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

יש בעיקרון 8 גנים שונים של גובה (כמו שיש גנים שונים לצבע עיניים וכדו') וטווח הגובה שלך נקבע על ידי השילוב של הגן שאתה מקבל מהאבא וזה שאתה מקבל מהאמא. לזה תוסיף גם השפעות חיצוניות (תזונה לאורך החיים, מערכת שרירים שתתפתח, מחלות חס וחלילה ועוד) שיכולות להזיז את הגובה הסופי כמה ס"מ לפה או לשם.

תוסיף לזה את העובדה שגם לאבא וגם לאמא יש 2 גנים של גובה בגנום שלהם (אחד מאמא שלהם והשני מהאבא שלהם) כך שלילד יעבור רק אחד מהם.

לדוגמא (פשטנית + כללית + לא מדוייקת + רק לצרכי המחשה כלליים מאוד)

נניח שאבא שלך 1.90 ואמא שלך 1.50. אתה קיבלת שילוב משניהם ונגיד שזה מתקזז לממוצע ואתה יצאת 1.70 (לא מדוייק בעליל! אך שוב, רק לצרכי הדוגמא). נניח שאשתך בעלת אותם הגנים מהוריה.

אז יכול להיות ששניכם 1.70 אך כל אחד יוריש לילד דוקא את הגן הגבוה (כלומר הילד יקבל את ה1.90 ממך ואת ה1.90 מאשתך) אז הילד יצא גבוה בהרבה מכם.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

או שהילד ייצא נמוך, והנכד גבוה, ולהיפך.

או שילד אחד ייצא נמוך ואחד גבוה, או שיהיה באמצע, או שייצא יותר גבוה מההורה הגבוה.

אין חוקיות בעניין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תלוי באיזו תנוחה עשו אותו, ילדים שנוצרו בעמידה נוטים להיות גבוהים יותר.

ועכשיו ברצינות, עניין של מעט מאוד גנטיקה והרבה מאוד מזל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
למישהו יש מושג, האם לזוג הורים שאחד גבוה חריג 2.00 והשני נמוך חריג 1.50 ,האם הגובה של הילדים יתאזן או שאחד יצא גבוה ואחד נמוך?

תודה על העזרה.

המספרים זה רק דוגמא.ָָָָָָ

אבא שלי בגובה 1.75 ואמא שלי 1.70.

אני וכל האחים שלי בגובה מעל 1.90.

הילדים שלי, יחסית לגילם, גם גבוהים, למרות שהמשפחה של אשתי נמוכים, כך שאי אפשר לדעת ואין חוקיות בעניין.

• תוכן חדש...