Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי פלסטלינה כחולה סינית מאיביי, ואת החלק של השימוש הבנתי. עכשיו אין לי חומר סיכוך ייעודי, מה יכול לעבוד in a pinch?

אין לי שום מוצרים כרגע, האם סבון כלים עם קצת מים חמים יעשה את העבודה?

פורסם

לא ממליץ על סבון כלים, זה בסדר לשטיפה פעם ב.. אבל לא עם פלסטלינה כשאתה מפעיל לחץ על הפח.. אם כבר ואין ברירה עדיף סבון ידיים מדולל עם מים. הכוונה שלך שאין לך חומרים לסיכוך או בכלל ? כי אחרת מה הטעם בפלסטלינה? איך תשטוף את הרכב לפני הפלסטלינה? איזו הגנה תמרח אחרי?

פורסם

כן, סבון כלים יעבוד כחומר מסכך.

תדלל עם מים חמים ותרסס הרבה על הפח וכל הזמן. ממליץ לבדוק על מקום קטן קודם ולוודא שאין מריחות מכך שהפלסטלינה קשה מדי\ הלכה רכה מדי ברכב שלך\ אתה לא עובד נכון.

לבחור מעליי, לא מפעילים לחץ בעבודה עם פלסטלינה. כמעט בכלל.

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

למה?

עבודה על רכב שחור עם נוזל כלים כחומר מסכך הניבה אותה תוצאה כמו חומר מסכך ייעודי, אותה תוצאה אותו זמן עבודה ובלי מריחות על הפח אחרי השימוש.

אז אני שואל ברצינות, למה ?

פורסם

^עוד פעם, אתה מהמתנגדים אבל אתה לא עונה לי על השאלה הפשוטה "למה?".

רק בגלל שיש עכשיו חומר ייעודי ויקר פי כמה מאות אחוזים אז צריך לקנות אותו ולהשתמש בו? כי כולם משתמשים בזה וכי הדיטיילירים המקצועים עושים כך?

פורסם

פות"ש, אם אתה ירושלמי, אתה מוזמן לקפוץ ולקחת מעט ONR שישמש עבור חומר סיכוך.

לא רואה באמת צורך לקיים דיון מעמיק בנושא.

M-TECH E46

פורסם

ואם הוא מהצפון הוא מוזמן לקפוץ ולקחת מעט OPTIMUM ID שישמש עבור חומר סיכוך.

לא הבנתי איך זה קשור לטענה שלי.

אני סה"כ מעוניין בדיון קצר שאולי יעשיר את הידע שלי ושל אחרים שיקראו. לא באתי לתקוף או להשמיץ אף אחד על אופן עבודתו על רכבו.

לא הבנתי את פשר ה"אני כזה לארג'" של התגובה שלך.

פורסם

רשמתי למעלה ואחזור שוב. בעבר היו עושים פלסטלינה עם מים וסבון (ועדיין עושים זאת)

לא חושב שפעולה זו לא פגמה באיכות העבודה - אלא יותר בנוחות. מי שמבצע את הניקוי

זו הפלסטלינה. היא רק צריכה חומר "החלקה" מעל פני הצבע כדאי לא להיתקע ולגרום לנזק. (מריחות על פני הלכה)

אישית אני מעדיף חומר ייעודי על פני סבון, כי ככה נוח לי יותר.

פורסם

אז כי נוח לך יותר.

אוקיי, מקובל מאוד.

אתה וצ'יפופו מבעלי הידע פה בפורום, בגלל זה היה הרצון לדיון.

לילה טוב :D

פורסם

רק תיקון כי אין אפשרות לערוך.

המשפט המדויק בשורה השנייה: "לא חושב שפעולה זו פוגמת באיכות העבודה"

בכול אופן מה שאני מנסה לומר שעדיף להשתמש בחומר ייעודי לפלסטלינה

אבל זה לא אומר שמים וסבון יגרעו מהניקיון. בנוסף יש פלסטלינות שמתאימות

לעבודה עם מים בלבד. לא יודע אם הם נפוצות היום כמו בעבר -אבל אני זוכר מכוני שטיפה

וגם פחחים שהיו עוברים על הרכב עם מים + פלסטלינה.

כמה דברים חשובים לגבי פלסטלינה:

1. לא להשתמש בגסים כדאי לא לעשות נזק לצבע.

2. להשתמש רק בסוג עדין או בינוני.

3. לעבור רק שהרכב רטוב כל הזמן. (מעבר על יבש משאיר סווירלים)

4. ללוש את הפלסטלינה כל הזמן כדאי לקבל משטח חדש ולהכניס גרגרי לכלוך/חול לפנים. (עוד גורם לשריטות)

5. נופל? לזרוק למרות שזה כואב בכיס.

מעבר לזה יש היום תחליפים של כפפות הפלסטלינה שאולי יחליפו את "המסורתיות"

אין לי תשובה לגבי זה כרגע.

פורסם
למה?

עבודה על רכב שחור עם נוזל כלים כחומר מסכך הניבה אותה תוצאה כמו חומר מסכך ייעודי, אותה תוצאה אותו זמן עבודה ובלי מריחות על הפח אחרי השימוש.

אז אני שואל ברצינות, למה ?

סורי על התגובה המאוחרת.

מבטיח לך שאני לא פועל לפי צו האופנה :)

רוב המוצרים בהם אני משתמש הם קלאסים, יחסית, או כאלה שהוכיחו יעילות וחיסכון בזמן ולא על בסיס ביטחון לצבע.

בגדול? מהפעמים הבודדות שהשתמשתי בסבון, אם זה כלים ואם זה שמפו, אף פעם לא הרגשתי סיכוך מספיק.

גם עם פלסטלינות זולות, גם עם יקרות יותר, לא הרגשה את הglide שחיפשתי.

נוזל החלקה ייעודי בזמנו של דודו פתר לי את הבעיה הנ״ל, ומאז דבק בנוזלים מסוג זה.

היום משתמש אך ורק בonr, בדילול של 15 מ״ל לליטר אצלי הוא עושה עבודה נפלאה ולא מרגיש לי שצריך יותר.

כשעובד עם כפפת הפלסטלינה, דווקא כן מעדיף להשתמש בסבון ודלי, טכניקת העבודה מעט שונה מאשר פלסטלינה קלאסית, אבל כאן מדובר לגבי הקלאסית ומעדיף לא לגלוש לאוף טופיק :)

"יאללה בירי".

פורסם

רוצים ראש שקט - יש באוטוסטור חומר ייעודי לפלסטלינה שעולה 59 ש"ח מחברת כימיקל גייז.

בדיוק מה שאתם צריכים, בלי מחשבות על קניה של ONR (למרות שממליץ הכי הרבה על זה) וללא שימוש מיותר במים וסבון כלים.

אוטוסטור - תרסיס החלקה מקצועי Chemical Guys Luber

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...