Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המדריך למחפש הדירה בנתניה

amisha
שימו לב! השרשור הזה בן 3320 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום פורום יקר שלי ( או לא ....)

בכוונתי להתקרב למקום העבודה ולא לנסוע שעות בדרכים .

מקום העבודה נמצא בנתניה ולכן אני חושב לעבור לאותה העיר , אני מוכן גם לנסוע עד 25 דק' אם יש מציאה רצינית אבל מעדיף מה שפחות כי אם כבר עובר אז למה לא לעבור הכי קרוב שאפשר .

בעקרון אני מחפש דירת 4 חדרים בגודל סביר במיקום שקט , עדיף לא עורפי עם מעלית ( ואם יש חנייה אז בכלל טירוף).

אז, הבנתי שלנתניה יש המון שכונות ואני מחפש את ילידי\ותיקי העיר שיתנו לי מעט מידע על איפה כן , איפה לא , ואיפה למה לא....

אם למישהו יש הצעה קונקרטית , התיבה שלי מוכנה להודעות שלכם !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקציב? ילדים (ואם כן אז גילאים)? באיזה איזור נמצא מקום העבודה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקציב? ילדים (ואם כן אז גילאים)? באיזה איזור נמצא מקום העבודה?

חסום ב 5 אלף , ללא ילדים , מקום העבודה נמצא באיזור גיבורי ישראל .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

25 דקות זה יותר ממה שצריך לחצות את כל נתניה לאורכה.

אתם תלויים בתחבורה ציבורית?

פולג תהיה הכי קרובה לעבודה, וככל שתיכנס פנימה לתוך השכונה [הרחק מהכביש הראשי] היא תהיה גם יותר שקטה.

אני לא יודע מה קורה עם מחירי שכירות היום, אבל לפני שנה אפשר היה למצוא שם דירת 4 חדרים טובה בתקציב שלך.

יש שכונות חדשות ליד גשר השלום [כניסה צפונית יותר לאזה"ת וגיבורי ישראל], אבל אני לא מכיר אף אחד משם אז אני לא יכול להעיד על טיבן.

בצד השני של העיר יש לך את עין התכלת וקצת יותר קרוב יש שכונה של קוטג'ים בכביש שמוביל לאביחיל [ברח לי השם].

תכף יוסיפו לך עוד אופציות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוב השכונות מצידו המזרחי של כביש 2 (צד האצטדיון/מכללת נתניה) נחשבות לאיכותיות שקטות עם אוכלוסיה טובה.

ממליץ לחפש בעמליה, קרית רבין וקרית השרון. אם כי לקרית השרון ארנונה משמעותית גבוהה יותר לשתיים האחרות.

שכונת אגמים גם כן שכונה איכותית וחדישה, אך המחירים בה מעט גבוהים משלושת הקודמות שהזכרתי, ב5K דירת 4 חדרים יהיה גבולי בה.

אם דירה צמודת קרקע וקרבה לים עושה לך את זה, שכונת עין התכלת יכולה מאוד להתאים לך.

שכונות שכדאי להמנע מהן: סלע, דורה/רמת ידין, אזורים, קרית נורדאו.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי שכונת אגמים מחוץ לתקציב. קריית נורדאו לא שכונה מי-יודע-מה, אבל לפעמים יש שם מציאות והיא נהנית מקירבה כמעט שערורייתית למקום העבודה של פות"ש.

אפשרות נוספת שהייתי בודק היא נאות גולדה. זאת שכונה שנהנית כמעט מכל הפלוסים של רמת פולג (קירבה לאזה"ת ולכביש החוף, קניון עיר ימים, חוף הים) מינוס המחירים המטורפים. אני מעריך שבתקציב שצוין ניתן למצוא שם דברים ראויים ביותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

25 דקות זה יותר ממה שצריך לחצות את כל נתניה לאורכה.

כשהייתי עובד באיזור התעשיה הישן של נתניה, הייתי מגיע מחדרה ב25 דקות.

עכשיו אני מגיע לכפר סבא ב35 דקות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

~

הייתי קצת עסוק בשבועות האחרונים, לכן התגובה באיחור אופנתי.

אם אזור התעשייה החדש הוא מקום העבודה שלך, נכון להיום זה אומר 7-8 שכונות במרחק נסיעת אופניים או הליכה ארוכה ברגל. להלן המדריך על רגל אחת:

אזורים ודורה - אלו אתרי הפסולת של נתניה, בעיקר במובן האנושי. יש שם בתים חדשים אבל זה מתאים בעיקר לזוג צעיר בתחילת דרכו, לתקופה קצרה. לא מקום שתרצה לגדל בו ילדים או לחזור אליו הביתה בחושך, והאמת שגם באור יום זה נראה על הפנים. פשוט המיץ של הזבל, בלי הגזמה.

קריית נורדאו ונאות גולדה - לא רחוק אנתרופולוגית מדורה ואזורים, קצת פחות פשיעה אבל אוכלוסיה לא איכותית במיוחד. שוב, לא מקום מומלץ אם יש ילדים בתמונה או בתכנון. בין שתיהן זה פחות או יותר אותו סיפור, למרות שבגולדה יש בתים חדשים יותר והם מחזיקים מעצמם שכונה מתקדמת.

גבעת האירוסים - שכונה חדשה יחסית (עדיין בת עשרים פלוס) שאליה היגרו משפרי הדיור של דורה, אזורים ונורדאו. תסיק את המסקנות לבד.

כאן מסתיימות השכונות ה"זולות" מבחינת ארנונה ומתחיל סיפור אחר לגמרי מבחינת עלויות מחיה ויחס עלות-תועלת.

אגמים וקריית השרון - שתי שכונות מודרניות עם אוכלוסיה צעירה ואיכותית למדי, הממוקמות מצדדים שונים של כביש החוף. בקריית השרון הייתה בעיית גישה עד לא מזמן, אבל זה נפתר כיום עם פתיחת גשר נוסף לאזור התעשייה החדש. את אגמים רק סיימו לבנות, בעוד שקריית השרון כבר בת 10-15. אגמים מתאפיינת בבניה נמוכה ותכנון עירוני נוח יחסית (מבחינת פארקים וחנויות) בעוד שקריית השרון היא עיר מגדלים קטנה שמאד לא נוח להתנהל בה ברגל. בשתיהן תשלם הרבה על השכירות ועל הארנונה, וועד בית יתחלף לעיתים קרובות בחברת ניהול עם עלויות בהתאם. אגמים מוקפת משני הצדדים באזורים וקריית נורדאו, עיר ימים גובלת מצד אחד בשיכון ותיקים שזה בערך אותו זבל.

עיר ימים ורמת פולג - אלה שתי הנסיכות הסנוביות של העיר, ואם בפסקה הקודמת אמרתי שתשלם הרבה, כאן תשלם הרבה מאד ובלי שום הצדקה. השכונות האלה מושכות אנשים עם הכנסה מעבר לממוצע והעירייה מז**נת אותם במסים עם תמורה חלקית מאד בעד האגרה. היתרונות המעטים הם בכך שמדובר בשכונות עם בתי ספר טובים, אוכלוסיה מבוגרת (בפולג) ועשירה יחסית (בשתיהן) וחוף הים נמצא במרחק הליכה.

המלצתי, לאור הכרותנו המוגבלת מהפורום: חפשו דירה משופצת בנורדאו או בגבעת האירוסים, ואם אחרי שנה תגיעו למסקנה שזה לא נאה לכם, תבדקו את רמת פולג וקריית השרון.

הרקע שלי, ומה שנקרא גילוי נאות: משפחתי גרה באזורים כ-15 שנה, לאחר מכן אבי עבר לגולדה ואמי לנורדאו. אחותי התחתנה וגרה תקופות של שנה-שנתיים באירוסים ובחלק החדש של אזורים, לאחר מכן קנתה דירה בנורדאו בה גרה קרוב לעשור, ולאחרונה עברה לפולג משום שבתי הספר המקומיים כבר לא סיפקו את הסחורה. למדתי בתיכון באזור התעשייה הישן עם הרבה אנשים משיכון ותיקים וראיתי את קריית השרון הולכת ונבנית, בהמשך עבדתי עם רבים מתושבי השכונה באזור התעשייה החדש. כך שבסה"כ אפשר לומר שיש לי היכרות די טובה עם העיר, שכונותיה והמרקם האנושי שלה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב5,000 תוכל למצוא דירות בכל מיני גדלים עם נוף ראשון לים ברחובות ניצה, דוד המלך, גד מכנס, דנקנר וברוך רם אם זה מענין אותך.

הארנונה שם מאוד יקרה ועלות של 75 שקל למטר אם אני לא טועה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

~

שים לב לקריטריון הבא:

מוכן לנסוע עד 25 דק'

בשעות הבוקר זה יהיה גבולי אפילו מברוך רם, מאזור ניצה פשוט אין סיכוי.

עם הארנונה שמשלמים שם כבר עדיף לו לשכור דירה בפולג או בעיר ימים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום פורום יקר שלי ( או לא ....)

אני מוכן גם לנסוע עד 25 דק' אם יש מציאה רצינית

מברוך רם יקח עשרים דקות בבוקר ותלוי באיזה שעה..

אלה בין הרחובות הכי יוקרתיים בנתניה עם הנופים הכי יפים אין מה להשוות אותם לקריית השרון/אגמים..

במחיר הזה נופים כאלה מבחינתי זה מציאה..

פולג לא תקבל נוף כמו מהרחובות האלה ועיר ימים ברובה אתר בניה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

~

מסכים, זו באמת תמורה לא רעה לשכ"ד ואם הייתי מחפש דירה בנתניה כנראה שהייתי מתחיל משם.

יש גם את נושא הגישה לכביש החוף וגהה שמהווה לפעמים שיקול, ומהבחינה הזאת דרום העיר ומזרחה עדיפים על המרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמי שמכיר היטב את צפון העיר (עד גיל 21 גרתי שם), שד' ניצה, ברוך רם ודוד המלך באמת איזורים מעולים, אבל דריש צודק: ההגעה מהם אל מקום העבודה בטווח הזמן שצוין בשעות העומס די תיאורטית (אלא אם יש רכב דו"ג).

אגב, אם כבר הגענו לחלק הזה של העיר, יש רחובות שהם קו שני לים ושיתנו כמעט את אותה הקירבה לחוף במחיר מעט יותר ידידותי. בין הרחובות האלה ניתן למנות את ז'בוטינסקי, אוסישקין, מקדונלד, ביאליק, שלמה המלך, מול ולוי אשכול.

כל הנ"ל נחשבים לכל הפחות לסבירים, ואם היתה לי האפשרות אז בשמחה הייתי מתגורר באחד מהם. חלקם גם נחשבים לשקטים על אף קרבתם למרכז העיר וכיכר העצמאות.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...