Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה דאצ'יה.

לרנו יש מפעלים בספרד (משם מגיעה המגאן) ובטורקיה (משם מגיעות הפלואנס והקליאו) וכמובן מפעל בצרפת.

תקנו אותי, אבל עד כמה שאני יודע הלוגאן משווקת במותג רנו, אך מיוחרת תוצרת ברומניה (ואולי בינתיים גם במרוקו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הלוגאן הקודמת יוצרה ברומניה , ברזיל, קולומביה, אירן , הודו ,מרוקו ,מוסקבה, רוסיה ודרום אפריקה.

הנוכחית ברומניה, מרוקו, טורקיה, רוסיה וברזיל.

פורסם
אני בספק אם האיכות הרכבה ופלסטיקה דוגמה לדוגמה בתאילנד לעומת מפעל "מקורי" ביפן.

אתה בספק, כי אתה לא מבין איך מייצרים מכוניות.

אז תסיר ספק - אין הבדל. בטח לא תלוי במדינה, תלוי במפעל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ממש, אבל ממש לא נכון!

רמת האוטומציה וההתמחות שונה מאוד בין המפעלים בארצות המקור לבין המפעלים בארצות אחרות.

על אוטו דגם בדיוק?

נ.ב. מפעל נחות יכול להיות במדינה זו או אחרת. במקרה של טויוטה, המפעל בסין יכול להיות יותר מתקדם מזה שביפן. ניסאן ייצרה שנים מכוניות באנגליה, מדינה שנחשבת כושלת תעשייתית, בהצלחה, בשעה שהונדה נכשלה שם.

VAG הגיעה לאיכות ייצור מצויינת במדינות מזרח אירופה וכו'.

פורסם
ופורד? :twisted:

יש כאלה שעדיין בטוחים שפורד פוקוס זה אוטו אמריקאי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אומר לכם מתוך ניסיון אישי: הייתה לי סיויק 2008 היברידית שיוצרה ביפן ועכשיו יש לי סיויק האצ' 2012 שיוצרה באנגליה וישנם הבדלים.

איכות הרכבה יפנית טובה בהרבה.

פורסם
על אוטו דגם בדיוק?

נ.ב. מפעל נחות יכול להיות במדינה זו או אחרת. במקרה של טויוטה, המפעל בסין יכול להיות יותר מתקדם מזה שביפן. ניסאן ייצרה שנים מכוניות באנגליה, מדינה שנחשבת כושלת תעשייתית, בהצלחה, בשעה שהונדה נכשלה שם.

VAG הגיעה לאיכות ייצור מצויינת במדינות מזרח אירופה וכו'.

לגבי הדגם - טויוטה קורולה.

מסכים איתך שהיצרן מצמצם פערים וגם כתבתי "

לאורך זמן הפערים מצטמצמים אך בשנים הראשונות הפערים דרמטיים".

עם זאת, אני משער שתסכים איתי ש:

1. ביפן ובגרמניה לא יהיה מפעל נחות.

2. נעדיף שהפועל שמשלים את אותה עבודה ידנית יהיה יפני וגרמני

VAG - התחילה בלשנע רכבים חצי מורכבים ברכבות למפעליה במזרח אירופה

הונדה - עד היום פשוט שולחת את האוטו חצי מורכב לסנדרלנד, שם הוא "made in the UK" (אלק..)

בקיצור, לדעתי הפעילות הגלובלית של יצרני הרכב ושיתוף הפלטפורמות וקווי הייצור שלהם עדיין רחוקים מלרכך את יתרון הייצור בארץ המוצא.

שגיא

פורסם

עם זאת, אני משער שתסכים איתי ש:

1. ביפן ובגרמניה לא יהיה מפעל נחות.

2. נעדיף שהפועל שמשלים את אותה עבודה ידנית יהיה יפני וגרמני

VAG - התחילה בלשנע רכבים חצי מורכבים ברכבות למפעליה במזרח אירופה

הונדה - עד היום פשוט שולחת את האוטו חצי מורכב לסנדרלנד, שם הוא "made in the UK" (אלק..)

בקיצור, לדעתי הפעילות הגלובלית של יצרני הרכב ושיתוף הפלטפורמות וקווי הייצור שלהם עדיין רחוקים מלרכך את יתרון הייצור בארץ המוצא.

שגיא

1. אני לא בטוח. כלומר, מפעל ההרכבה הסופי הוא מרכיב אחד בשרשרת, ואפילו לא החשוב ביותר. ראה את הבעיות של VAG עם ה-DSG7, היא לא תלויה בהרכבה. גם לא בעיית הבוצה בקורולה.

אני גם לא בטוח עד כמה המפעל הסיני של מאזדה פחות מתקדם. יכול להיות שהוא משתמש בשיטה מודולרית, כמו ש-VAG עשו פעם, והיא לא נחותה מבחינת התוצר הסופי.

2. אני גם לא בטוח. אתה יודע אם הפועל בגרמניה הוא לא, במקרה, ממוצא טורקי...?

הונדה נכשלה לחלוטין עם הייצור באנגליה. ניסאן דווקא הצליחה.

מה שאני אומר זה:

א. לא צריך לייחס חשיבות כל כך גדולה למפעל ההרכבה הסופי. הוא לא המרכיב המכריע באיכות (סתם לדוגמא, המנוע מגיע אליו כבר גמור).

ב. הסטריאוטיפים שיש לנו לגבי המדינות לא רלוונטים (נתתי דוגמאות).

פורסם
שקר!

תשב בקורולה טורקית וקורולה יפנית מאותו הדגם ואותה שנה +\-

הבדל עצום באיכות ההרכבה והקרקושים מנסיון !!!

חארטה בארטה, הקורולה החדשה מגיעה מטורקיה, היום במקרה ישבתי בה והכל מורכב טוב מאד.

הרובוט עושה הכל היום, מביאים סחורה מיפן והוא פשוט מרכיב אותם במדינה אחרת.

פורסם (נערך)

בכל ייצור רכב יש משהו שמבוצע ידנית. יש כאלו שיותר ויש שפחות. לדעתי למוסר העבודה והמוסר בכלל יש חשיבות. בתור מהנדס שביקר במפעלים בהודו ובסין (לא מפעלי רכב אומנם), אני יכול להגיד שייצור במדינות אלו הוא פקטור בעיניי. זה כמובן לא הפקטור היחיד, אבל עדין...

צריך לזכור גם שמבקרי האיכות הם מאותה מדינה.

דרך אגב, בעקבות הניסיון שלי במדינות אלו, ייצור בהודו נחות מייצור בסין בעיניי. זה שהם מדברים אנגלית מקל על העבודה מולם, אבל מוסר העבודה שלהם גרוע.

לגבי שאר המדינות אני לא יודע ויתכן שייצור בתאילנד או בטורקיה לא נופל מייצור גרמני.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם
חארטה בארטה, הקורולה החדשה מגיעה מטורקיה, היום במקרה ישבתי בה והכל מורכב טוב מאד.

הרובוט עושה הכל היום, מביאים סחורה מיפן והוא פשוט מרכיב אותם במדינה אחרת.

זה לא נכון.

רמת האוטומציה במפעל בטורקיה אכן נמוכה.

פורסם
אתה באמת חושב שפועל טורקי או הודי יעבוד ככה ?

אגב, אני שואל בשביל להעשיר את הידע ולא כדי להתגרות או לנסות לצאת צודק.

אני לא מבין מה ראיתי פה.

זה לא שהטורקים/ הודים מבריגים עם הידיים.

ואת הדפיקות על הפלסטיקים הטורקים נותנים בדיוק כמו היפנים.

אז אולי אתה מדבר על הבחורצ'יק שבדק שהכול בסדר בתא מנוע? זה גם טורקי שמשלמים לו מספיק יכול לעשות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני רק אומר שפועל פלוני יפני חרוץ כנראה פי 2000 מאיזה טורקי ממורמר.

בסופו של דבר המפעלים האלו ברחבי העולם ולא בארץ המקור ייעודו כדי להזיל עלויות, לא ככה?

בכל מקרה, הדיון כנראה לא ייגמר לעולם. אני תמיד אוהב שהמוצרים הם MADE IN ORGINAL ולא במדינה אחרת.

אולי זו דפקה שלי, לא יודע.

• תוכן חדש...