Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מדויק.

autonews.com: J.D. Power and Associates' country-by-country Initial Quality Study, which measures problems reported by owners in the first nine months of ownership, suggests Thailand still trails in quality.

In the latest studies, Japan's industry average was 100 problems reported per 100 cars. The Thai average was 116.

J.D. Power said that small cars such as the Mirage fared the worst in Thailand's study, averaging 132 problems per 100 vehicles. Thai respondents complained about noisy brakes, air conditioner problems and transmission concerns.

יהודה

מאוד מדוייק.

מה אתה לומד מההכללה הזו?

אולי בטאיוון יש מפעל אחד של יצרן X, שהוא מפגר, ואחד של יצרן Y, שהוא מתקדם, ולכל אחד שיעור תקלות שונה, מה אתה לומד מזה שחברת אותם לאותה סטטיסטיקה?

קח מחקר על מפעלי הרכב בסין, ותגלה שונות מהותית בין היצרניות השונות. זה נכון גם לאנגליה, שם הונדה נכשלה בהקמת קווי ייצור מתקדמים וניסאן הצליחה. זה נכון לעוד מדינות.

הכללות כאלו לא יעזרו לך לדעת אם לקנות מאזדה 3, לדוגמא, או לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לי היתה טויוטה קורולה טורקית 2003 וכאשר השוותי אותה לדגם יפני ההבדל באיכות היה מאוווווד מוחשי,כל דבר שנעגתי בטויוטה יפנית היה יותר איכותי.

שני רכבים זהים, ואיכות החומרים שונה?

אולי אלו בכלל רכבים אחרים...

אם אתה לא יכול לפרט, אפשר להסיק שדמיינת...

פורסם
לא מדויק.

autonews.com: J.D. Power and Associates' country-by-country Initial Quality Study, which measures problems reported by owners in the first nine months of ownership, suggests Thailand still trails in quality.

In the latest studies, Japan's industry average was 100 problems reported per 100 cars. The Thai average was 116.

J.D. Power said that small cars such as the Mirage fared the worst in Thailand's study, averaging 132 problems per 100 vehicles. Thai respondents complained about noisy brakes, air conditioner problems and transmission concerns.

יהודה

מאוד מדוייק.

מה אתה לומד מההכללה הזו?

אולי בטאיוון יש מפעל אחד של יצרן X, שהוא מפגר, ואחד של יצרן Y, שהוא מתקדם, ולכל אחד שיעור תקלות שונה, מה אתה לומד מזה שחברת אותם לאותה סטטיסטיקה?

קח מחקר על מפעלי הרכב בסין, ותגלה שונות מהותית בין היצרניות השונות. זה נכון גם לאנגליה, שם הונדה נכשלה בהקמת קווי ייצור מתקדמים וניסאן הצליחה. זה נכון לעוד מדינות.

הכללות כאלו לא יעזרו לך לדעת אם לקנות מאזדה 3, לדוגמא, או לא.

לשאלה האם לארץ היצור יש השפעה על איכות הרכב יש שלוש תשובות אפשריות:

1. לא

2. כן

3. ביניהם, כלומר תלוי במקום ובזמן ועוד.

כתבת:

"אתה בספק, כי אתה לא מבין איך מייצרים מכוניות.

אז תסיר ספק - אין הבדל. בטח לא תלוי במדינה, תלוי במפעל"

אם הבנתי נכון, התשובה שלך "לא תלוי במדינה" היא תשובה מספר אחת, כלומר לא. במקרה כזה מספיקה דוגמא אחת (למשל זו שציטטתי) שמראה שה"לא" אינו נכון כדי לפסול תשובה זו.

לדעתי התשובה היא 3, כלומר תלוי במקום ובזמן עוד.

לגופו של ענין, בכל מדינה יתכנו ספקי משנה אחרים ועם איכויות יצור שונות, כך שיכולה להיות אמינות שונה למערכות שהתכנון שלהם זהה. למשל נניח שסיאט קונים משאבות מים מספק ספרדי ואילו סקודה קונים מספק צ'כי. למרות שהתכנון זהה יתכן שהאמינות היא שונה.

פורסם (נערך)

גם אני הייתי מחפש רכב יפני תוצרת יפן. אין מה לעשות ייצור יפני הרבה יותר איכותי מיצור בארצות כגון טורקיה,הודו וכו"....

היית קונה אלפא תוצרת טורקיה?

לא הייתי קונה אלפא טורקית, אלא אלפא תורכית, ו-Türkçe זיל גמור...

האמת, וזה יישמע קצת כנעני, אבל הייתי קונה דווקא כזאת!

אנשים כאן נתלים בטיעונים, שהם ביסודם גזעניים, כאילו הם צאצאים לגזע הארי ולא לבני דודם של תושבי האזור.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לא הייתי קונה אלפא טורקית, אלא אלפא תורכית, ו-Türkçe זיל גמור...

שתי צורות האיות נחשבות לתקינות.

לגבי אלפא, יוצרה באיטליה, דרא"פ (RHD בלבד) וברזיל (דגמים ייחודיים), למיטב זכרוני. אם וכאשר תצא טורקית (ובינתיים לא סביר שתצא, לאור הצהרות מרקיונה), נדבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למשל נניח שסיאט קונים משאבות מים מספק ספרדי ואילו סקודה קונים מספק צ'כי. למרות שהתכנון זהה יתכן שהאמינות היא שונה.

אני מציע לך להיזכר בתקופה שבה הורכבה, למשל, הפולו קלאסיק בספרד (יחד עם הקורדובה), ככה בתור mindfuck חביב. האודי TT הראשונה הורכבה בהונגריה. הבוקסטר הראשונה הורכבה בפינלנד, במפעל ואלמט, בזמן שלא הרכיבו שם F18.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא רק שיש הבדלים בין מדינות יש גם הבדלים במפעלים של אותו ייצרן בתוך מדינה. זה נכון לייצור נעליים, מכונות כביסה ונכון גם לייצור רכב.

בחברות מסודרות וגדולות יש ציון לרמת הספקים, והם מקבלים ביצוע עבודות ברמת מורכבות המותאמת ליכולות המפעל.

מבלי להכנס לויכוח שמתנהל כאן -הייתי בוחן את החשיבות של השאלה באופן בו הייתי משיב לשאלה:

אם זה היה נתון לבחירתי היכן הייתי רוצה שירכיבו את המרצדס שלי?

(אז לכל מי שתהה התשובה היא: גרמניה.)

פורסם
אתה בספק, כי אתה לא מבין איך מייצרים מכוניות.

אז תסיר ספק - אין הבדל. בטח לא תלוי במדינה, תלוי במפעל.

אשמח לדעת האם אתה יודע כיצד מייצרים מכוניות מכיוון שעבדת בתור מנהל בכיר באחת החברות או היית סוקר במפעלים השונים של הייצרנים בעולם ויש לך נתונים ברורים מהי כמות הכשלים במפעל בסין, צ'כיה או טורקיה ?

או פשוט קראת והרחבת את ידיעותייך מקריאה באינטרנט ?

איזה כייף לי :)

פורסם

עשיתי על זה עבודה באוניברסיטה וכן, אני יודע ללמוד, גם מחומר שניתן למצוא באינטרנט.

לפני שבועיים לא ידעתי כלום על תקינה לציוד רפואי לתחום הדנטלי. היום אני יכול לתת לך סקירה.

אתה יודע, הכל שם, אפשר להשכיל אם צריך/רוצים.

פורסם

אם הבנתי נכון, התשובה שלך "לא תלוי במדינה" היא תשובה מספר אחת, כלומר לא. במקרה כזה מספיקה דוגמא אחת (למשל זו שציטטתי) שמראה שה"לא" אינו נכון כדי לפסול תשובה זו.

איפה למדת לוגיקה?:lol:

אם אני אומר שאם אתה בוחר שחקן כדורסל, לא חשוב מה צבע עורו.

אתה מביא לי סטטיסטיקה ששחקנים שחורים קולעים יותר מלבנים, בממוצע.

אח"כ מביא לי דוגמא של שחקן שחור מסויים, שקולע בממוצע יותר טוב משחקן לבן אחר.

ואז אתה טוען "שמספיקה דוגמא אחת" כדי להוכיח שאני טועה...

1. אין לך, כצרכן, שום כלי רציני להעריך את איכות מפעל ההרכבה.

2. החשיבות של מפעל ההרכבה עצמו באיכות הסופית של הרכב לא יותר מכרעת מגורמים אחרים, אולי אפילו פחות. זה בסה"כ המקום בו מבריגים הכל ביחד, החלק הכי פשוט והכי פחות מתוחכם בתהליך ייצור המכונית, בו לפועל גם אין חשיבות כל כך גדולה.

לבחור רכב לפי ארץ מוצא של הייצור זה כמו לבחור שחקן כדורסל לפי הגובה. זה אולי אומר משהו, אבל אולי לא, וזה בטח לא מובהק.

פורסם
איפה למדת לוגיקה?:lol:

2. החשיבות של מפעל ההרכבה עצמו באיכות הסופית של הרכב לא יותר מכרעת מגורמים אחרים, אולי אפילו פחות. זה בסה"כ המקום בו מבריגים הכל ביחד, החלק הכי פשוט והכי פחות מתוחכם בתהליך ייצור המכונית, בו לפועל גם אין חשיבות כל כך גדולה.

לבחור רכב לפי ארץ מוצא של הייצור זה כמו לבחור שחקן כדורסל לפי הגובה. זה אולי אומר משהו, אבל אולי לא, וזה בטח לא מובהק.

מצטער הטיעונים שאתה מעלה אינם רלוונטיים לדיון והתובנות מסעיף 2 ממש חסרות ביסוס.

להגיד על מפעל הרכבה של מוצר מורכב כמו רכב : ״זה בסה"כ המקום בו מבריגים הכל ביחד, החלק הכי פשוט והכי פחות מתוחכם בתהליך ייצור המכונית, בו לפועל גם אין חשיבות כל כך גדולה.״ נשמע לי קצת הזוי ותלוש.

נכון לא ביקרתי בקו ייצור של ממפעל רכב ולא צללתי לתוך התהליכים של התעשייה הספציפית הזו- אבל ביקרתי בעשרות רבות של מפעלים מתחומים שונים, הן כמבקר, הן כמפתח מוצרים הן כלקוח והן כמנהל ייצור- ולהגיד על מפעל - כל מפעל, ובייחוד מפעל להרכבת רכב- את המשפט הנ״ל מראה על (מצטער להגיד ועמך הסליחה) חוסר ידע בסיסי בכל מה שקשור לתעשיה וייצור.

אין לך שמץ של מושג כנראה מה רמת ההשפעה של פועל בתעשייה, המיומנות שלו, התהליכים שהוא אמור ליישם, הציוד שהוא מחזיק, ואפילו הלבוש שהוא לובש והמשך אל בקרת האיכות שיושבת מעליו ,והלאה והלאה על המוצר אותו הוא מייצר.

כנראה שיש דברים שאי אפשר ללמוד מהאינטרנט.

פורסם

...לבחור רכב לפי ארץ מוצא של הייצור זה כמו לבחור שחקן כדורסל לפי הגובה. זה אולי אומר משהו, אבל אולי לא, וזה בטח לא מובהק.

התיחסות זו שלך היא לשאלה אחרת , משהו בסגנון של- האם מכונית מסוימת אחת תוצרת תאילנד היא בודאות גרועה יותר מאשר מכונית מסוימת אחרת תוצרת יפן.

אבל השאלה שלפנינו היא האם לארץ היצור יש השפעה על איכות הרכב, ובמילים שלך:

אתה בספק, כי אתה לא מבין איך מייצרים מכוניות.

אז תסיר ספק - אין הבדל. בטח לא תלוי במדינה, תלוי במפעל.

ובתשובה ציטטתי מאמר שטען שברכבים תוצרת תאילנד יש יותר פגמים מאשר בתוצרת יפן. ברור שהתשובה היא סטטיסטית, כלומר לא טוענים שכל רכב מתוצרת תאילנד הוא גרוע.

עובדה שכצרכן ציטטתי מאמר שבדק את השאלה הזו, כלומר יש לי כלים להעריך.

זה ממש לא נכון. בנוסף לשאלה שכתבתי עליה, של ספקי משנה אחרים, יש גם הבדלים בהתיחסות להרכבה של חלק שלא תואם ב100%, בקרת האיכות על ההרכבה ועוד.

אני מציע לך להיזכר בתקופה שבה הורכבה, למשל, הפולו קלאסיק בספרד (יחד עם הקורדובה), ככה בתור mindfuck חביב. האודי TT הראשונה הורכבה בהונגריה. הבוקסטר הראשונה הורכבה בפינלנד, במפעל ואלמט, בזמן שלא הרכיבו שם F18.

לא ברור מה כוונתך. האם התכוונת להוכיח שהרכבה של רכב גרמני בארצות אחרות היא מוצלחת? אם זו כוונתך, אז ראשית לא טענתי שבהכרח אינה מוצלחת. הטענה היא שלשאלה האם לארץ היצור יש השפעה על איכות הרכב, התשובה היא לפעמים, תלוי במקום ובזמן ועוד.

למשל מפעל סוזוקי בהונגריה הרכיב סוזוקי סויפט בראשית שנות ה2000 עם בעייות אופיניות שלא היו ברכבים תוצרת יפן. אבל בשנים האחרונות אין תלונות על האיכות של סוזוקי תוצרת הונגריה.

יהודה

פורסם
לעומת לבחור שחקן לפי צבע עור, שזה די הימור בטוח.

כשקבוצה בוחרת שחקן היא קונה אותו לפי הסטטיסטיקה של קבוצת האוכלוסיה שלו, או לפי המידע הספיציפי עליו?

פורסם

ובתשובה ציטטתי מאמר שטען שברכבים תוצרת תאילנד יש יותר פגמים מאשר בתוצרת יפן. ברור שהתשובה היא סטטיסטית, כלומר לא טוענים שכל רכב מתוצרת תאילנד הוא גרוע.

אני מחזיר אותך לתחילת השרשור ולשאלה, האם זה משנה היכן מיוצרת מאזדה 3.

התשובה היא - לא. אי אפשר להסיק באופן מובהק על איכות הייצור של דגם ספיציפי ואין סיבה לקנות רכב זו אחר על סמך מיקום מפעל ההרכב, אלא אם יש לך סטטיסטיקה מהמוסך שקורולות מטורקיה מתקלקלות יותר.

אנחנו לא מתדיינים על ממוצעים, אנחנו מחפשים תשובה לגבי רכב ספיציפי.

הממוצעים לא מלמדים אותנו כלום, כי במדינות מתפתחות גם מייצרים רכבים ברמת ייצור נמוכה יותר, לצריכה מקומית ואזורית, דגמים נחותים ועוד.

את אותן סטיגמות שמייחסים לתאילנד, ייחסו בעבר ליפן, אחר כך לטאיוון, אחר כך לדרום קוריאה, עכשיו לסין...

כולן היו נכונות, במידה, ומשתנות כל הזמן.

בינתיים, אם תעבור על בעיות האמינות הקרדניליות של השנים האחרונות (ריקול), כולן קשורות לאיכות התכנון, איכות הרכיבים מספקי משנה.

לגבי איכות ההרכבה הסופית... "חלק לא תואם"... נו, באמת...

אצל היפנים עוצרים את פס הייצור כשהחלק לא תואם.

• תוכן חדש...