Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לעומת לבחור שחקן לפי צבע עור, שזה די הימור בטוח.

כשקבוצה בוחרת שחקן היא קונה אותו לפי הסטטיסטיקה של קבוצת האוכלוסיה שלו, או לפי המידע הספיציפי עליו?

סתם התבדחתי.

ברור שלפי מידע ספציפי. גם ברמות הכי נמוכות, מאלו שמתחילים "להביא" שחקנים, יש סקאוט שמתרשם מהשחקן. לעתים, גם מזמנים למבחנים, ואם מרוצים חותמים.

ברור שלא כל השחורים טובים מהלבנים, רק 99% מהם :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם נחזור לשאלה שפתחה את הדיון - "האם זה משנה היכן מיוצרת מאזדה 2" - אז התשובה היא - כן.

והתשובה היא "כן" לו רק מעצם זה שנשאלה השאלה, ולו רק משום שיש כאלו שזה כן משנה להם. ותתפלא יש כאלו - אני בינהם.

האם מאחרי התשובה עומדות סיבות מוצדקות או לא? קשה לומר, יתכן שלא ויתכן שכן - זה ממש לא משהו שיש לו חוקים.

על מנת לחרוץ תשובה צריך להכיר את הפרטים בהיכרות מעמיקה באופן השמור כנראה רק לחברות עצמן, אבל אין בדברים האלו מובן מאליו גם אם מדובר במפעלים מהטופ העולמי.

אני משוכנע שיש מקרים לכאן ולכאן, ופסי ייצור איכותיים או איכותיים פחות, והם לאו דווקא משוייכים למדינה כזו או אחרת, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש משהו עמוק שיושב אצלנו כצרכנים שמראה לנו, כמו כלל אצבע - שיש משהו שהוא "על בטוח" ויש משהו שהוא פחות.

אתן דוגמה שהתלבטתי בה בה במוצר שאנו מייצרים,

מזה שנים רבות אנו מייצרים מוצרים אצל ספקים במזרח הרחוק שהם מהמובילים בעולם. כשאני אומר מובילים בעולם הכוונה שמוצרים מקבילים מהטופ העולמי מיוצרים בפס ייצור מקביל למוצרי החברה.

בין הספקים ישנן חברות גרמניות, עם הנהלה גרמנית, מכונות גרמניות וכו שפשוט יושבות במזרח מטעמי עלויות כח אדם- ולמעשה המפעלים פשוט הועתקו אל מדינות המזרח הרחוק.

אם תכנס למפעל מבחינתך זאת גרמניה.

יחד עם זאת נפתח לנו חלון הזדמנויות לייצר את אותו המוצר בדיוק בפס ייצור בגרמניה. וההתלבטות היתה גדולה ועשינו בדיקות כדאיות עמוקות. כי למילים MADE IN GERMANY יש משמעות שיווקית אדירה.

לגופו המוצר היה יוצא כנראה באותה הרמה, אבל הייצור בגרמניה היה מוסיף מימד אחר של איכות ואחריות.

מוצדק? לא יודע - לראייה הפרוייקט נדחה כי עלויוות הייצור היו גבוהות בהרבה.

האם זה משנה לצרכן? משנה ועוד איך!

יש מקרים רבים בהן "ההוויה קובעת את התודעה" ודברים שמושרשים בתרבות אחת יקח זמן ליישם בתרבות אחרת. מפעלים שנמצאים במדינות מתפתחות עוברים הרבה תהליכים עד שהן מסגלים סטנדרטים שנמצאים מלכתחילה אצל מקביליהם שנמצאים במדינות מפותחות מלכתחילה.

ושוב אומר - אם זה היה נתון לבחירתי - את המרצדס שלי הייתי מעדיף שירכיבו בגרמניה.

פורסם

אז לא תקנה ג'יפ של מרצדס שמיוצר באוסטריה? (G קלאס שמיוצר במגנה שטייר).

או רכבי שטח שרובם היום מיוצרים בארה"ב?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
עשיתי על זה עבודה באוניברסיטה וכן, אני יודע ללמוד, גם מחומר שניתן למצוא באינטרנט.

לפני שבועיים לא ידעתי כלום על תקינה לציוד רפואי לתחום הדנטלי. היום אני יכול לתת לך סקירה.

אתה יודע, הכל שם, אפשר להשכיל אם צריך/רוצים.

תודה על ההתייחסות.

יש לי הרבה מה לכתוב מנסיון מעשי בתחום התיכנון והייצור של חלקים מכניים וזיווד אלקטרוני בארץ ובמיוחד בתורכיה אבל אני מעדיף לא לכתוב זאת

באשכול הנוכחי.

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה בספק, כי אתה לא מבין איך מייצרים מכוניות.

אז תסיר ספק - אין הבדל. בטח לא תלוי במדינה, תלוי במפעל.

"בטח לא תלוי במדינה"- ממש לא נכון.

2. החשיבות של מפעל ההרכבה עצמו באיכות הסופית של הרכב לא יותר מכרעת מגורמים אחרים, אולי אפילו פחות. זה בסה"כ המקום בו מבריגים הכל ביחד, החלק הכי פשוט והכי פחות מתוחכם בתהליך ייצור המכונית, בו לפועל גם אין חשיבות כל כך גדולה.

לגבי איכות ההרכבה הסופית... "חלק לא תואם"... נו, באמת...אצל היפנים עוצרים את פס הייצור כשהחלק לא תואם.

הכללות אלה אינם נכונות כמובן. כשבודקים מה הבעיות האופיניות לפס הרכבה מתברר שיש הרבה כאלה, ו orenuchx הצביע על כמה מהם.

user-offline.png

נראה שהשרשור מתבדר ואין טעם להמשיך פה את הויכוח.

יהודה

• תוכן חדש...