Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתה תמיד יכול להחזיר לפני הזמן, פשוט תשלם על 24 שעות. עשיתי זאת מספר פעמים (בד"כ החזרה בערב שלפני טיסת בוקר).

שים לב לכמה דברים:

1. שעות פתיחה של תחנות השכרה - תחנות בעיר (במיוחד כאלה שאינן סמוכות לתחנת רכבת מרכזיות) עלולות להסגר די מוקדם - הרבה עסקים בגרמניה נסגרים סביב 5-6 לפנות ערב, ואל תופתע כם תחנות השכרה יסגרו לא הרבה אחר כך. הזקקות לשירות מחוץ לשעות הפעילות הרגילות עלולה לעלות 50 אירו ויותר.

2. הגבלת קילומטראז' - אם יש הגבלה כזו, ואם היא קיימת סביר שתהיה סביב 200-250 ק"מ ליום - כאשר הנסיעה מברלין למינכן היא כ-600 ק"מ. קילומטראז' עודף יכול להיות עסק די יקר. אם ההשכרה ללא הגבלת נסועה הבעיה לא קיימת. הבא שיקול זה בחשבון בבחירת העסקה, כיון שיכולה לשנות את המחיר באי אילו עשרות אירו.

3. כל מיני עמלות כגון עמלת תחנת פרימיום (שדה תעופה או תחנת רכבת מרכזית) או עמלת שכרה חד כיוונית עלולות להיות משמעותיות. שים לב שתשלם עמלת תחנת פרימיום גם אם רק קבלת הרכב או החזרתו נעשית בתחנה כזו, והפעולה המשלימה בתחנה "רגילה".

4. במינכן שדה התעופה נגיש מאד לרכב וההחזרה זריזה ביותר (עניין של 3-5 דקות). עם זאת השדה מרוחק מהעיר כמה עשרות ק"מ, יש קישור מצויין באמצעות שני קווי S-bahn, מרחק כשעת נסיעה (כך היה, לפחות, ב-2010. אם קרה מאז משהו זה רק שיפור). עד כמה שאני זוכר יש תחנות השכרה בקרבת החיבור של ה-A94 לעיר במזרח (איזור Einsteinstrasse), תאפשר לך החזרת הרכב בעיר בלי להסתבך בתנועה המאוד מורכבת של מרכז מינכן, וגם משם התח"צ למרכז העיר מצויין.

5. במבחינת לו"ז אל לך להסתמך על האומדנים של גוגל. הם מחושבים לפי מהירויות מכסימליות\אופטימליות ובלי עצירות והתברברויות בדרך, שמובטח שיהיו לך. חוץ מזה עליך להביא בחשבון הגבלות מהירות הנובעות מעבודות בדרך וכן פגעי מזג אויר, אשר יכול לגרום להגבלת מהירות בקטעים משמעותיים. שים לב במיוחד לכך שיש הגבלות בזמן ערפל (בתמרור תצויים הגבלת מהירות עם המלים In Nebel או משהו דומה), וכן בגשם, ובנוסף בהרבה מקומות הגבלת מהירות על ידי תמרורים אלקטרוניים. כמוכן עליך להכיר את המונח Stau. פירוש המילה הוא "פקק תנועה", ופקק כזה יכול להווצר ולהעלם בלי כל סיבה נראית לעין, ובעת זהוא קיים להשתרך לאורך עשרות ק"מ. שים לב לשלטים אלקטרוניים או פלקטים התלוים על גשרים, אם תתקל בהודעה כזו האט, כיון שאתה עלול לפגוש בפקק מאחורי כל עיקול בדרך. כל אלה לא נועדו להפחיד אותך אלא ליידע אותך במצבים שסביר שתתקל בהם.

6. אכיפת חוקי תנועה - כמובן שנוקשה מאד. באוטובאהן הגללים העיקריים הם סע בנתיב הימני ביותר הפנוי, לעולם אל תעקוף מימין ושמור מרחק. וכמובן הקפד על המהירות המותרת. בערים התמרורים דומים למוכר לנו, חשוב להכיר את הרמזור האירופי עם הפניה שמאלה מול תנועה זורמת, וכן את הסימון של שטח בנוי - שלט עם שם היישוב בשחור על גבי צהוב, והיציאה ממנו - שלט דומה עם קו חוצה אדום.

וכמובן - הזכרת רק 4 אתרי חברות השכרה, אתה צריך לבדוק לפחות 10 (הוסף את אביס, באדג'ט, המתווכים שהוזכרו קודם, ואולי עוד חברות גדולות. העזר בגוגל וכן בדף החיפוש של rentalcars למציאתן).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על הפירוט

אני אקח את זה לתשומת ליבי.

לגבי ההשכרה- סיקסט ויורופקאר היו בערך היחידים שקפצו ברשימה (הייתה עוד חברה שאני לא מכיר עם שניים וחצי רכבים) בגלל זה אני מתמקד בהם.

במינכן הבנתי שרק בתחנת רכבת יש סניפים שפתוחים עד מאוחר אז כנראה שאני אחזיר שם (הכול נסגר מוקדם בשבת)

בברלין אני מחפש מקום שקרוב למלון כדי לא לבזבז זמן על הסחבות עם התיקים.

עייפות- פחות בעייתי, אנחנו שני נהגים.

כנראה נעשה סך הכול שעה- שעה וחצי של עצירות (בהתאם לזמן) ולפי גוגל זה בערך 6 שעות נסיעה (קצת פחות) זה אומר שבתאוריה אם לא יהיו הפתעות אנחנו צריכים להספיק להגיע עד 5 אם נצא ב9

וויז עובד שם, נכון?

אני רוצה לקחת עם תוכנית דאטא

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

מתזכר שוב לגבי אפשרות הרכבת.

בעיקר אם אתם פשוט מתכננים נסיעה ישירה למינכן.

תשמרו את טיול הנהיגה לפעם אחרת.

כרגע כרטיס בהזמנה מוקדמת ל-8:40 ב-26/9 עולה 59 יורו לנוסע (או 65 במחלקה ראשונה כולל שמירת מקום).

פורסם (נערך)

טום, אני התיאשתי. כל הישראלים הצעירים חושבים שהאוטובאהן הגרמני הוא מינימום מסלול מירוצים. לא מבינים שנהיגה של כמה מאות ק"מ ביום היא מאמץ מתיש, ויש בו מעט מאד הנאה.

טיול נהיגה נכון משלב הרבה סטיות מהדרך הראשית, ואת הדרך מברלין למינכן הייתי מחלק לכמה ימים (לא יכול לומר כמה, כיון שמעולם לא תכננתי טיול כזה).

IG - חשוב על התוכנית שלך: לנהוג 600 ק"מ ב-9 שעות. זה אומר מהירות ממוצעת פחות מ-70 קמ"ש. נניח ששליש מהזמן תהיו בעצירות. זה משאיר לך 6 שעות במהירות 100 קמ"ש. הרבה אספלט, שניים-שלושה בתי קפה (יקרים!!), שום ריגוש, שום אתגר ומעט מאד גרמניה. אני יכול לספר לך שלפני שבועיים הייתי בפרובאנס. היה אתגר גדול בנהיגה בסמטאות תלולות בכפרים על ההרים. הנהיגה חזרה בכביש מיר היתה מתישה ומשעממת.

וברוח הגישה (הנכונה) שלך - רכבת או טיסה זולה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים, בואו לא נחזור לדיון הזה בבקשה.

טיסה בשעה נורמאלית תעלה כפול מרכב ואני מתעייף יותר מנסיעות ברכבת מאשר בנהיגה. לא מדובר על טיול נהיגה אלא דרך התחבורה היעילה ביותר מבחינתי עם בונוס- לראות קצת נוף.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...