Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אבא שלי בחור מבוגר בן כמעט 70.

כרגע יש לו GMC SAFARI 1996

לפי החישובים הבאים :

הוא נוסע 11,000 בשנה

האוטו צורך 1:4-5

כלומר בשנה הוא מוציא 2500 ליטר, שזה בערך 16000 ש"ח.

בחישוב גס - בהוספת רכב קטן לרשותו, הוא יכול לחסוך רק בדלק 10 אלף ש"ח בשנה, שזה כבר מקזז את הוצאות הרכב ( כמובן אין צורך ברכב חדש אלא מספיק אחד שמור מתחילת שנות ה2000)

אז ככה, הסיבה שהוא כן משתמש בספארי עדיין ולא מכר אותו, היא מכיוון שאנחנו משפחה גדולה, למרות שלכל אחד היום כבר יש משפחה משלו ורכב, הוא צריך את ה'כח' שהרכב מספק בזמן שנוסעים בו חמישה אנשים (הוא, אמא , סבתא, אחותי ואני אולי) לכיוון ירושלים או מקומות הרריים (מקומות בהם אחים שלי גרים).

אבל לרוב הנסיעות היומיומיות שלו, עדיף שישתמש באחד פשוט יותר , למשל הוא מאוד התלהב מהעובדה שהגטס שלי צורכת 1:15 (ידני) ושהמזגן מקפיא לעומת הGMC (וזה סיפור אחר לגמרי)

מצטער על החפירה המסורבלת ומקווה שלמישהו יש רכב שבסופו של דבר יהיה:

אוטומאט

אמין

קל לתחזוקה*

צורך 1:10-13

שנתונים נמוכים כמו 2000-2006

*חשוב קל לתחזוקה כי כשפתחתי את מכסה המנוע של הספארי נדהמתי לגלות כמה הכל צפוף וחסר גישה.

פורסם

א י אפשר לערוך אז עדכון:

הרצתי קצת חיפוש מה נכנס בתקציב (10 אלף) ובביקוש שלי מהרכב ואלו התוצאות:

פולו 2000

אופל קורסה 2003

דייהטסו סיריון

פורסם

לא ישתלם לכם לקנות רכב נוסף. לחישוב ההפרש בדלק אתה צריך להוסיף עלויות נוספות כמו ביטוח, טסט שנתי, טיפולים וכיו"ב. גם אם זה ישתלם כלכלית, זה יהיה ממש במעט.

מה שכן ישתלם זה למכור את הספארי ולקנות רכב אחד טוב וחסכוני משנתון מתקדם יותר במקום שני רכבים ישנים.

יש הרבה מאוד רכבים שייסעו לירושלים עם 5 אנשים.

פורסם
לא ישתלם לכם לקנות רכב נוסף. לחישוב ההפרש בדלק אתה צריך להוסיף עלויות נוספות כמו ביטוח, טסט שנתי, טיפולים וכיו"ב. גם אם זה ישתלם כלכלית, זה יהיה ממש במעט.

מה שכן ישתלם זה למכור את הספארי ולקנות רכב אחד טוב וחסכוני משנתון מתקדם יותר במקום שני רכבים ישנים.

יש הרבה מאוד רכבים שייסעו לירושלים עם 5 אנשים.

בתקציב של 10K רוב המכוניות שחוטות וגמורות וזה הימור לא קטן.

אפשר אולי להגדיל את התקציב וגם לצרף את אחותי לעסק של הרכב , היא עם רשיון כמעט 3 שנים ולא נהגה פעם אחת (בת 24 עוד מעט)

ראיתי גם פונטו ספייס, קליאו B בק"מ מאוד נמוכים לשנתון ( בין 80 אלף ל150 אלף) במחירים שנעים סביב 8-11 אלף שקל.

פורסם
צר לי אבל אני לא רואה הגיון להחזיק רכב כזה בשביל נסיעות של 5 אנשים.

ממליץ למכור את הרכב, ולחפש רכב מרווח אחר

הסיבה היא שלפעמים זה גם יותר כי כמו שאמרתי אנחנו משפחה ברוכה ויש גם המון אחיינים וכו.

ככה שלפעמים במקום לקחת שני רכבים לטיול מעמיסים את כולם בספרי

פורסם

בשביל פעם ב- אבא שלך משלם 16K שקל בשנה סתם?

וזה בלי להכניס את אגרת הטסט שיקרה מאד וגם תיקונים לא זולים.

פורסם
בשביל פעם ב- אבא שלך משלם 16K שקל בשנה סתם?

וזה בלי להכניס את אגרת הטסט שיקרה מאד וגם תיקונים לא זולים.

אגרת הטסט לא רלוונטית מאחר והוא מקבל הנחה של נכה.

הוא בקושי מטפל בו מלבד הטיפולים הקבועים, כן בהחלט , הדבר מרגיז, בשביל פעם ב... שהוא באמת זקוק לצורך שהאוטו נותן לו , הוא נוסע איתו כל יום 30-40 ק"מ לעבודה הלוך חזור לבד .

אולי להסב לגז?

חשבתי על זה מאוחר יותר הערב, זה בהחלט משתלם יותר לטווח הרחוק , אציע לו, למרות שהוא אדם בן 70 מהדור הישן שמקובעים על משהו ולא יעזור מה שיגידו וילמדו אותם :(

זה פותר לנו את עניין הדלק, אבל אחרי שהכנסתי את אחותי למשוואה זה לא פותר את העובדה שהיא צריכה אוטו (וכמו שציינתי אבא שלי עקשן ולא יתן לה לנסוע ברכב מפלצת)

• תוכן חדש...