Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה הזו גובלת בהטרלה, חבורה של לייצנים קריאטין זה בערך התוסף הכי נחקר שיש ואבקחת חלבון זה בערך גבינה יבשה. LOL

3. עודפי החלבון שתצרוך יומרו בגוף לפחמימות וילכו למאגרי הפחמימות ואם יהיו מספיק - גם לשומנים.

לא נכון

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הכתבה הזו גובלת בהטרלה, חבורה של לייצנים קריאטין זה בערך התוסף הכי נחקר שיש ואבקחת חלבון זה בערך גבינה יבשה. LOL

לא נכון

אני מניח שהוא מתכוון לגלוקונאוגנזה.

פורסם (נערך)
טרנספורטר - אתה יודע מה הכמויות הנכונות? אתה בטוח שמנה או שתיים של בשר\עוף\דגים לא יספקו את צרכיך?

אל תשכח כמה דברים חשובים:

1. לגוף יכולת מוגבלת לבנות רקמות.

2. בניה של רקמות היא תהליך צורך אנרגיה רבה, ועל כל גרם חלבון שתבנה יש צורך באי אילו גרמים של פחמימות ושומנים (למעשה החישוב הוא לפי קלוריות, לא זוכר כרגע את המספר, אפילו האופטימלי).

3. עודפי החלבון שתצרוך יומרו בגוף לפחמימות וילכו למאגרי הפחמימות ואם יהיו מספיק - גם לשומנים.

בקו התחתון מדובר בתעשיית אשליות, לחלק מהמדריכים אינטרס למכור את המוצרים בגלל רווח גדול, וכדאי מאד להיות זהירים בעניין.

אני לא במקרה משלם הרבה כסף לתזונאי מוכר בענף, שלפי המשקל שלי בונה לי את התפריט.

כשאנחנו מדברים על צריכה מוגזמת של חלבון אנחנו מתכוונים ביחס למשקל גוף שלנו

אני שוקל 75 ק"ג. כמות החלבון המומלצת למי שעוסק בספורט (6 אימונים חזקים בשבוע) היא בערך 1.5 גר' חלבון על כל ק"ג שאתה שוקל, שזה 112 גר' חלבון ביום שאתה אמור לצרוך.

אני צורך פחות מזה בפועל.

אז תשאל אותי למה לא להחליף את השייק חלבון היומי שאתה צורך, במנה של חזה עוף או טונה או קוטג ?

בדיוק כמו שאמרו בכתבה- סביר להניח שכשסיימת אימון אתה לא תשלוף 200 גרם חזה עוף ותאכל.

לכן כל עוד לא אמרו בכתבה שאבקת חלבון מכילה חומר מזיק אני לא רואה סיבה למה לא לצרוך אותה פעם אחת ביום אחרי אימון.

הכי קל להגיד "תאכל עוד קוטג במקום, תאכל עוד טונה"

גם צריכה מוגברת של קוטג וטונה זה לא דבר בריא.

ועוד משהו, אחד הליצנים בכתבה הזאת טען שמומלץ לצרוך כמה סוגי חלבון בארוחה, נגיד דג, גבינה, ביצה.

מחקרים הוכיחו שצריכה של סוגים שונים של חלבון באותה ארוחה לא בריאה לכליות בעליל.

ברור לי שכמו בכל ענף (גם בענף שלי - אירועים) יש אנשים שמרוויחים מלדחוף ללקוח דברים שהוא לא צריך.

אני עד היום התאמנתי אצל שני אנשים שהם אומנים בתחומם - אביב שפריר ומישל טרוני

אלה מאמנים שאני מכיר יותר מ 10 שנים, והיומן שלהם מפוצץ במתאמנים.

הם לא צריכים להתעסק ב"חרא" ולמכור לילד משהו שהוא לא צריך, יורת מזה, הם אפילו לא עומדים בלחץ של הלקוחות שרוצים להתאמן אצלהם.

מדובר באנשים שקטפו יותר מפעם אחת את תואר מר ישראל ויודעים להתאמן ולאמן.

מעבר לזה את התפריט שלי אני בונה אצל תזונאי ולא אצל מאמן.

שימו לב שכל אותם אנשים שהתראיינו בכתבה בתור "מתאמן שנפצע כתוצאה ממאמן חובבן" בכלל לא נראים אנשים שמתאמנים, ובטח לא כאלה שהגיעו לתוצאות מימיהם.

אף אחד לא יודע איך הם נהגו לאכול, איך הם נהגו לישון ואיך נהגו להתאמן, וזה טיפשי לחשוב ש 2 מדריכים שמסתובבים בחדר כושר שבו 100 איש יכולים לפקח בעת ובעונה אחת על כל אותם 100 מתאמנים.

זה קצת כמו לחשוב שפקח שמסתובב ברחוב גדול יכול בו זמנית לפקח על כל המכוניות שחונות באדום לבן וחוסמות חניות.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
מי שמספיק פתי להאמין לתחקירים של ערוצים בארץ אולי באמת עדיף שלא יצרוך חלבון וקריאטין ולא יתאמן.

אחר-כך אותם האנשים נפצעים או נהיים חולים עקב מיליון סיבות לא קשורות וחוסר ההבנה שלהם בתחום ומאשימים את כל העולם מסביב.

איך תסביר את זה שהאורתופד איבחן לי את זה בלי מושג שאני לוקח קריאטין? וגיליתי את התופעות לוואי של זה שלשום אז זה לא פסיכולוגי, התאמנתי שנתיים לפני שהתחלתי עם קריאטין וחצי שנה אחרי השימוש התחילו כאבים מטורפים בשוקיים, כמובן שעד עכשיו לא קישרתי את זה לקריאטין אבל כנראה שיש קשר.

פורסם

אולי אחרי השימוש בו חשבת שאתה כל יכול והרשית לעצמך לעשות דברים שהגוף לא אמור לעשות ?

אולי אתה לא לקחת את המינון הנכון, לא שתית איתו מספיק מים ובעצם פגעת בעצמך כי הגוף היה מיובש?

בנאדם שצורך קריאטין ברמה של 5 גר' ביום צריך לשתות עוד ליטר וחצי מים נוספים על מה שהיה רגיל.

פורסם

בן אדם בריא בגופו ונפשו שגם מתאמן אינו זקוק לשום תוסף מזון. המזון שאנו צורכים מספק את כול הצרכים של הגוף במידה והתזונה נכונה.

כול השאר זה קישקוש שהורס את הגוף !

איזה כייף לי :)

פורסם
בן אדם בריא בגופו ונפשו שגם מתאמן אינו זקוק לשום תוסף מזון. המזון שאנו צורכים מספק את כול הצרכים של הגוף במידה והתזונה נכונה.

כול השאר זה קישקוש שהורס את הגוף !

יש לך איזשהו מאמר שמסביר את מה שכתבת ? שמפרט מה הורס את הגוף בצריכת אבקת חלבון פעם אחת ביום ?

פורסם
אולי אחרי השימוש בו חשבת שאתה כל יכול והרשית לעצמך לעשות דברים שהגוף לא אמור לעשות ?

אולי אתה לא לקחת את המינון הנכון, שתית איתו מספיק מים ובעצם פגעת בעצמך כי הגוף היה מיובש?

בנאדם שצורך קריאטין ברמה של 5 גר' ביום צריך לשתות עוד ליטר וחצי מים נוספים על מה שהיה רגיל.

אני מאמין ש4 ליטר מים ביום הם די והותר...

בכל אופן אין לי מה לתרץ פה, אני רק מזהיר ולא רוצה שיקרה לאנשים אותו הדבר.

פורסם
בשביל מה לצרוך אבקת חלבון פעם ביום ?

כי אחרי אימון אני רוצה להכניס חלבון לשריר ולא נוח לי לפתוח קופסאת קוטג או לאכול חזה עוף.

אני אוכל את זה כחלק משלים בתפריט יומי ולא כתוספת תפריט.

לא ענית לי על השאלה הכי חשובה - האם אבקת חלבון מכילה משהו שפוגע בגוף ?

אציין גם שפניתי לאותו מאמן שהתראיין לכתבה וכתב ש 80-90% ממי שצורך אבקת חלבון לא צריך אותה.

בקשתי שיסביר לי בצורה יותר ברורה את מה שהוא אמר, ושיסביר איזה סיכונים קיימים בצריכת אבקת חלבון אם צורכים אותה פעם ביום כחלק מתפריט יומי.

כצפוי - הוא התעלם מהשאלה שלי.

פורסם
יש לך איזשהו מאמר שמסביר את מה שכתבת ? שמפרט מה הורס את הגוף בצריכת אבקת חלבון פעם אחת ביום ?

יש לך איזה מאמר שמסביר למה הגוף צריך אבקת חלבון ו\או קריאטין לפני או אחרי אימון? כזה שלא ממומן ע"י חברות התוספי מזון? או מחקר שמוכיח שהתוספים באמת עובדים או עושים את מה שהם אמורים לעשות?

פורסם
יש לך איזה מאמר שמסביר למה הגוף צריך אבקת חלבון ו\או קריאטין לפני או אחרי אימון? כזה שלא ממומן ע"י חברות התוספי מזון? או מחקר שמוכיח שהתוספים באמת עובדים או עושים את מה שהם אמורים לעשות?

אני מעולם לא אמרתי לאף אחד לצרוך, אבל אני מצפה שידעו להסביר לי למה לא לצרוך.

אני מתייחס לנתוניפ שרשומים על גבי האריזה

24 גר חלבון זה מה שאני צריל אחרי אימון ובגלל שלא נוח לי לאכול קוטג או טונה אני שותה שייק.

יש לך מחקר שמסביר איך אבקת חלבון מזיקה לגוף?

פורסם
אני מעולם לא אמרתי לאף אחד לצרוך, אבל אני מצפה שידעו להסביר לי למה לא לצרוך.

אני מתייחס לנתוניפ שרשומים על גבי האריזה

24 גר חלבון זה מה שאני צריל אחרי אימון ובגלל שלא נוח לי לאכול קוטג או טונה אני שותה שייק.

יש לך מחקר שמסביר איך אבקת חלבון מזיקה לגוף?

לא, אני שאלתי בתמימות מחוסר ידע...

• תוכן חדש...