Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מזכיר לי את הכתבות על הסיגריה האלקטרונית,אסופה של שקרים וכותרות מפוצצות שהבריחה 80% מהמשתמשים שסוף סוף נגמלו מסגריות ופשוט דחפו אותם בחזרה לרעל הזה.

עשו עלק מחקרים על נוזלים סיניים שעירבבו במרתף בלי שום בקרה מאף אחד,שרפו נוזלים מעל הטמפ העבודה שלהם והראו הינה מזיק.

גם בתוספי המזון כתבות בומבסטיות והפחדות על לא כלום.

מי לא יודע שסמים זה מזיק? לא צריכים את התקשורת בשביל זה.

בעניין אבקות חלבון-אז אמרו שאנשים לא צריכים,נכון כי רוב המתאמנים הם חובבניים שבכל מיקרה ישתעממו ויפסיקו,אז למה לבזבז כסף?

הבעיה שמרבית האוכלוסיה שלא מבינה בזה נתפסת על איזה ביטוי אחד בכתבה וישר מגבשת דעה מדעית ומזהירה את כל הסובבים לא להתקרב לזה.

יש הבדל עצום בין "לא זקוקים לזה"

לבין "לא בריא להשתמש בזה"

שוב הכוונה שלי היא לשייק אחד ביום אחרי אימון

שזה מה שעושים 90% מאלה שקונים אבקה.

עוד לא פגשתי בנאדם אחד שהצביע לי על איזה מרכיב ואמר לי"הנה זה מה שהופך את האבקה ללא בריאה"

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי רק פרומואים לכתבה וראיתי כמה דקות מהכתבה,ממה שהבנתי דובר בעיקר על סמים שרובנו מכירים כבר ויודעים שאסור.

אבקות חלבון כניראה דובר מעט ובעיקר שסוכני המכירות דוחפים לכל ילד כי רוצים להרוויח כסף למרות שהוא לא באמת צריך.

לא ראיתי שדובר שזה מזיק או לא בריא,כי אין שם משהו מזיק או לא בריא וכל אותם שטוענים שכן זה כניראה מבורות.

הבעיה היא שאנשים נתפסים על חלקי מידע ומגבשים דעה נחרצת,מכיר את זה בהאימונים שלי בעבר ובעיקר מהסיגריה האלקטרונית שאני משתמש עד היום ופעיל בקבוצות ופורומים של "הקהילה",אותם הטענות ואותם הטעויות של כלל האוכלוסיה.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם (נערך)

בגירה אתה אומר את זה כמי שלמד ספורט ותזונה? או כמי שקרא כתבה והחליט .

לפות"ש , קח אבקת חלבון הכל בסדר לא יקרה לך כלום גם מפעמיים ביום אם יש לך צורך בכך ע"פ משקלך.

לגבי קריאטין וגם ממריצי קפאין.

עליך לדעת האם אתה נמצא בשלב בו יש צורך בצריכת המוצרים הללו וכמה לצרוך.

אין בעיה לצרוך אותם. הם לא מסוכנים לבריאות כל עוד תצרוך כנדרש.

צריכה מוגזמת לא בריאה כאן בדיוק כמו צריכה מוגזמת של כל דבר אחר.

עריכה: בגירה סליחה טעיתי. לא יכולת לטעון שזה לא בריא גם אם למדת

עריכה אחרונה על ידי car4fun
פורסם
אה-אה-אה, אל תגזים.

אתה רוצה לצרוך את החרא הזה, שיהיה לך לבריאות אבל אל תשלה את עצמך שזה בריא.

זה לא!

אני ישמח אם תוכיח לי למה הדבר הזה לא בריא.

ועל הדרך, תסביר לי למה זה לא בריא אבל כל האבקות שמובססות על מי גבינה לתינוקות זה כן בריא.

פורסם

אני אוהב אנשים שטוענים שאבקת חלבון זה לא בריא תוך כדי שהם לועסים מנה חמה.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

או אוכלים אוכל מרוסס, מהונדס, אנטיביוטי ומזוהם ואז לא מבינים מאיפה הסרטן מגיע, בין היתר עם כל זיהום האוויר סביבנו.

פורסם (נערך)

ההבדל בין עודף חלבון לחוסר חלבון הוא מאזן החנקן בגוף

חומצות אמינו חיוניות (שאינן מיוצרות בגוף ומקורן במזון מן החי) חוברות לחומצות אמינו חסרות וגם מרכיבות בעצמן חלבון מלא.

מלבד הורמונים מסויימים (gh אינסולין וכו') רק חלבון מלא יכול לאזן את החנקן בגוף.

אדם שלא מתאמן לא יזדקק לכמות חלבון גדולה ופה עודף חלבון יכול להזיק

מי שמתאמן הגוף שלו צריך יותר חלבון כדי לאזן את החנקן וכך בכל משקל ורמה של מתאמן נדרשים ערכי חלבון שונים.

יש כאלו ש 1גרם לקילו יספיקו להם לאיזון החנקן ולגדילה במאסת השריר ו מעל 2 גרם חלבון לקילו יכולים להחשב כמנה מסוכנת

ויש מתאמנים ש3 גרם לקילו יהיו מחסור בחלבון (מתאמנים עם מאסת שריר גדולה שמשתמשים באנבולים ומתאמנים בהתאם)

אז לאחד 150 גרם חלבון ביום יהיו יותר מידי ולשני 300 גרם חלבון ליום יהיו פחות מידי.

הבעיה היא שמגיעים שחיפים של חמישים-שישים קילו לחדר כושר ומתחילים לדחוף לתפריט טונה, קוטג ועוף בכמויות ואז בטוחים שגם חסר להם איזה 2 סקופים של חלבון אחרי אימון.

כן זה מסוכן.

מבלי להכנס לתחום של המקצוענים גם מתאמנים מתקדמים ששוקלים מעל 80 קילו ולרוב זה אנשים עובדים ועסוקים שביום אין להם במקרה הטוב יותר ממנה חלבית אחת ומנה בשרית אחת כן יכולים להגיע למצב שרק עם כמה סקופים של אבקת חלבון הם יכולים להגיע לערכי חלבון נחוצים לבניית שריר (כלומר לאזן רמות חנקן בגוף) ולכן אין בזה שום דבר מזיק גם לאורך זמן

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אני ישמח אם תוכיח לי למה הדבר הזה לא בריא.

ועל הדרך, תסביר לי למה זה לא בריא אבל כל האבקות שמובססות על מי גבינה לתינוקות זה כן בריא.

העלת שאלה מעניינת אז בא נזרום איתך, היית ממליץ לאמא טריה "עזבי להניק, זה קשקוש, תאכילי באבקת תחליף"?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אחד, לא ענית לי על השאלה.

שתיים, אין לי מושג. לא מבין בזה מספיק כדי לתת לך חוות דעת. אמרתי את זה כי כבר יצא לי לשמוע אנשים שאומרים כמה אבקת חלבון זה חרא ומזיק אבל לתינוק נותנים את האבקות שלהם, שבסיסן דומה עד כדי זהות.

פורסם
העלת שאלה מעניינת אז בא נזרום איתך, היית ממליץ לאמא טריה "עזבי להניק, זה קשקוש, תאכילי באבקת תחליף"?

יש לך טעות בגישה לחשיבה זו.

אבקת חלבון איננה תחליף למזון, היא תוספת בלבד.

ואם להשוות לדוגמא שהבאת:

אם לאם מניקה אין מספיק חלב או שהחלב ממנה לא מספיק מזין כתוצאה מהרבה סיבות שיכולות להיות אז כן אותו תינוק יאלץ לקבל תוספת חיצונית של מזון מלבד הנקה

פורסם

כל קורס בביולוגיה שלקחתי אי פעם לימד אותי שהגוף בונה רקמות ומתקן נזקים רק כשהוא במצב מנוחה מוחלטת (קרי: שינה).

כל הסיפור של חלון ההזדמנויות הקצר של אחרי האימון נשמע לי שטויות (ונאמר לי מפורשות שזה שטויות על ידי מרצה לביולוגיה מהטכניון. לקחתי את הקורס כקורס בחירה).

אני לא יודע אם אבקות החלבון מזיקות או לא, קטונתי (באופן אישי, נראה לי שלא כי המרכיב העיקרי זה חלבון של גבינה ולא משהו מלאכותי. אך אין לי שום ידע מבוסס). אך נראה לי שאפשר להסתדר מצויין גם בלעדיהן

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

החלון הזה הוא מיתוס

וסתם דוגמא מהמציאות: לא יודע כמה מכם ראו את הסרטים המלאים שלא רוני קולמן (8 פעמים מר אולימפיה).

אחרי אימון יש לו נסיעה של שעה עד לבית/המסעדה הקבועה שהוא אוכל בה ובערך עוברת עוד חצי שעה עד שהוא אוכל.

וכמעת אף פעם הוא לא צורך שייק לאחר אימון, הוא כן צורך כמה שייקים במהלך היום.

אז גם אם חלון ההזדמנות קיים הוא עדיין לא קריטי ואפילו אפשר להיות מר אולימפיה בלעדיו :)

פורסם
החלון הזה הוא מיתוס

וסתם דוגמא מהמציאות: לא יודע כמה מכם ראו את הסרטים המלאים שלא רוני קולמן (8 פעמים מר אולימפיה).

אחרי אימון יש לו נסיעה של שעה עד לבית/המסעדה הקבועה שהוא אוכל בה ובערך עוברת עוד חצי שעה עד שהוא אוכל.

וכמעת אף פעם הוא לא צורך שייק לאחר אימון, הוא כן צורך כמה שייקים במהלך היום.

אז גם אם חלון ההזדמנות קיים הוא עדיין לא קריטי ואפילו אפשר להיות מר אולימפיה בלעדיו :)

רוני קולמן ואף בודי בילדר זה לא דוגמא לכלום.

האנשים האלה לוקחים חומרים שמסייעים לבנייה של שריר גם אם הם יעשו אימון של כוסיות.

לעולם אל תשוו תזונה של בודיבילדר לתזונה של מתאמן רגיל.

מעבר לזה, ברור שאם יש לך אפשרות\חשק\רצון לאכול מלבון טבעי אחרי אימון זה סבבה.

אני בכל אופן מסיים כל אימון עם ריצה של 7 8 ק"מ

באמת שאין לי כוח לסיים את האימון ולדפוק קופסאת קוטג.

פורסם

ממש לא נכון.

מי שמשתמש בחומרים צריך להתאמן הרבה יותר בכל פרמטר ולהיות הרבה יותר אדוק לתפריט ממתאמן טבעי כדי להגיע לתוצאות

פורסם
רוני קולמן ואף בודי בילדר זה לא דוגמא לכלום.

האנשים האלה לוקחים חומרים שמסייעים לבנייה של שריר גם אם הם יעשו אימון של כוסיות.

לעולם אל תשוו תזונה של בודיבילדר לתזונה של מתאמן רגיל.

מעבר לזה, ברור שאם יש לך אפשרות\חשק\רצון לאכול מלבון טבעי אחרי אימון זה סבבה.

אני בכל אופן מסיים כל אימון עם ריצה של 7 8 ק"מ

באמת שאין לי כוח לסיים את האימון ולדפוק קופסאת קוטג.

הטעות של הרבה אנשחם זה שהם חושבים שאם הם יקחו חומרים אז הם יגדלו, יטפחו ויתחזקו גם ללא אימונים חזקים. זה ממש לא נכון! מי שלא יתאמן יכול לדחוף גם קילו סטרואידים לגוף וזה לא ישנה מאומה. כדי להתחזק צריך לעבוד קשה בכל מקרה.

• תוכן חדש...