Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אהלן,

הג'יפ שלי כבר לא צעיר, בן 14, בצבע אפור עכבר ויש לי כמה וכמה קילופי צבע,

הקילופים נגרמו עכב פתיחת דלתות וישנו גם שפשוף בחלק הקדמי של הפגוש משהו כמו 30\80 ס"מ

השאלה, במידה ויש לי את הצבע המתאים ע"פ הצבע שלי,

האם יש דרך בה אוכל לעשות זאת בעצמי? מדריך או סרטון? השפשוף בחלק הקדמי הוא חלק

ובשום שלב אין צורך בפחחות.

בעבר עשיתי תיקון צבע לרכב אחר שלי, התיקון התבצע עם מכחול בלבד ולצערי ראו שזה נעשה בצורה

לא הכי מקצועית, סיימתי שנה בלימודים ויש לי זמן פנוי, אשמח לעזרה מהמומחים כאן בפורום.

תודה.

פורסם

אני שבוע שעבר ביצעתי תיקוני צבע לכ 10 שפשופים קטנים שהיו אצלי והציקו לי בעיניים במשך שנתיים

מאוד מרוצה מהתוצאה! לא רואים כלום במבט רגיל על הרכב. במרחק של פחות ממטר, רואים אך המצב עדיף כמובן מהקודם

מצרכים:

1. צבע יסוד (אם זה בפגושים אז לפלסטיק, אם זה לכל חלק אחר אז לפח)

2. צבע לפי קוד הרכב

3. לכה מבריקה

4. נייר שיוף

5. מכחולים דקים (3-4)

6. מומלץ שיהיה בהישג יד טרפנטין\מדלל צבע וכו' (סחבק צבע בטעות קצת פלסטיק, למזלי ירד כמעט לחלוטין)

שלבי העבודה (חשוב לציין שעד לפני שבועיים לא היה לי מושג מה לעשות וכל המידע פה זה מקריאה אז קח בערבון מוגבל ותקרא עוד):

1. קודם תתחיל בזה שהרכב יהיה כמו שיותר נקי. עם נייר שיוף תעבור (בעדינות!!) על השפשוף כדי להחליק את הגבולות מעט (אני דילגתי את השלב הזה כי פחדתי לשייף ולגרום עוד נזק. מה שקרה זה שמה שהכי בולט אצלי זה גבולות הצביעה, ואת זה יכלתי לטשטש די משמעותית. אבל תמיד אפשר אחרי זה לשייף ולצבוע מחדש ולכן העדפתי ללכת על בטוח). אם ישנה חלודה, לא לדלג על השלב.

רק הסבר קטן כי לי זה לא היה ברור, אם השפשוף עבר את כל הצבע ועבר לפח\פלסטיק, מה שבד"כ קורה, אז הבדלי הגובה יחסית משמעותיים ואז תצטרך לפצות בשכבה יחסית משמעותית של צבע, מה שמעט יקשה על העבודה ומכאן ההמצלמה על השיוף להשוואת הגבהים בין השפשוף לשאר האזור.

2. תנקה שוב את האזור, אפשר גם עם אלכוהול להסרת שומנים עקשנים למשל

3. מריחת צבע יסוד + המתנה של 15 דק' לייבוש

4. מריחת שכבת צבע + המתנה של 15 דק' לייבוש

* יש לחזור על שלב זה מס' פעמים כנדרש. להבנתי וכפי שעשיתי פעמיים מספיקות

5. מריחת לכה + המתנה של 15 דק' לייבוש

* יש לחזור על שלב זה מס' פעמים כנדרש. להבנתי וכפי שעשיתי פעמיים מספיקות

6. כאשר אתה מרוצה מהעבודה תן לרכב יום-יומיים להתייבש. בגדול אחרי זה אפשר פוליש או אף לשייף (בזהירות!) אם נדרש (למשל אם יש עודפי צבע). ואחרי ניקיון יסודי מומלץ מאוד ליישם אוטם כלשהו (או ווקס) על העבודה (כשאר הרכב) על מנת לשמור על הצבע לטווח ארוך.

*לשים לב שבשלבים 4,5 יש לשים מעט מאוד חומר! אחרת זה ינזל לך וישאיר סימן מכוער. less is more כאן.

*הנה מדריך של טופ קולור: http://www.topcolor.co.il/default.asp?iId=LGJMH

המדריך נעשה בריסוס ולא במכחול. שים לב שעם ריסוס זו עבודה שונה ונרחבת מאוד. יש צורך בלכסות את כל(!) מה שבאזור שלא אמור להיצבע, ואם יהיו הבדלים הם יהיו בולטים יותר. אני ריססתי רק במקום אחד ממש בקצה של הפגוש שם היה השפשוף הגדול ביותר. יצא בסדר אך לדעתי רק מכיוון שזה בקצה החלק ובאמצע פאנל למשל זה היה יותר בולט מעבודה במכחול.

בהצלחה והכי חשוב תהנה. ותשתף עם תמונות לפני\אחרי בסיום.

• תוכן חדש...