Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל העוזרים, אני מספר חודשים מועט לקראת רכישת רכב ומתלבט בין מספר סוגים,

התקציב הוא עד 40K, אני בחור צעיר שרוב נסיעותיו עירוניות, נוסע בין 15-20 אלף ק"מ בשנה.

חשוב לי:

1. אמינות, בין אם מדובר בגיר ידני/אוטומטי/רובוטי, אשמח לחו"ד בנוגע לאמינות הרכב,

האם הטיפולים יקרים, האם הרכב ידוע כמבקר במוסך.

2. עלויות - חשוב לי צריכת דלק הגיוניות בעיר, רכב חסכוני בדלק כמובן יש לו פקטור גבוה.

הרכבים שראיתי ככה מסקירה ראשונית:

1. פיאט פונטו איבו/גרנדה 2010-2012 - יש המון רובוטיות אך פידבקים טובים לגבי אמינות ועלויות, קצת מרעיש אולי,

פחות מפואר מבפנים.

2. סיטרואן C4 2008-2010 - אני נוטש רכב צרפתי (פג'ו 206) ויש לי טראומה רצינית מבעיות גיר, חשמל ומוסכים ככה שכל מידע יתקבל בברכה - הוא טיפה גדול ככה שגם C3 זה יכול להיות מעניין.

אשמח לעוד עצות וטיפים ואולי מציאת רכב אחר (מעדיף האצ'בקים), לא מהאנשים שקורעים את הכביש והביצועים לא חשובים לי ברמה גבוהה, נוסע די סטנדרטי, שקט. אין העדפה בין הגירים, הכל מתקבל.

ממש תודה לכל עצה שתתקבל!

עריכה אחרונה על ידי Joshlomo
פורסם

ידני עדיף כי זה גם חיסכוני ואמין,האם רכב מיני מתאים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלילי,

אני דווקא רוצה לעבור מהפג'ו 206 לרכב מעט מרווח יותר (זוג צעיר, לך תדע מתי תצטרך לדחוף עגלה לבגאז')...

הדגמים שנתתי הם אחרי בדיקה קצרה של מחיר וסוג, יכול להיות שיש סיטרואן ידנית...

הפיאטים ברובם רובוטים (אלוהים יודע מה זה אומר מבחינת אמינות)... ממש לא יודע מה לעשות בנדון.

פורסם

אם קח חפש איוו ידנית, גיר אמין, חיסכונית, נוחה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שתי המכוניות האלה בגרסאות הידניות מצוינות. הייתי ממליץ לך ללכת על ה-C4 כי מעט גדולה יותר ויתכן ותתאים לך יותר לאורך זמן.

פורסם

ה-C3 וה-C4 בגרסא הידנית נראות לי מפוארות יותר ושיש חווית נסיעה טובה יותר.

אם נקבע כסטנדרט גיר ידני, ההמלצה היא עדיין איבו? (נראה פלסטיקי מבפנים)...

פורסם

לא יודע מהם הסטנדרטים שלך, אבל איבו מציעה אבזור עדיף כמעט על כל המתחרות שלה באותו שנתון+תקציב, אם לא על כולן.

אתה יכול לדוג גרסת SPIRIT/MY STYLE/150TH, מגיעות מאובזרות יפה מאוד, לא רואה בעיה מבחינת החוויה באבזור פנים (להיפך, מעדיף אותה על הרוב). קשה לי להשוות אותה לI20 / RIO / SWIFT / SPACESTAR / IBIZA / FABIA, באותו שנתון ומחיר היא לא ממש באותה סקאלה עם הנ"ל מבחינת אבזור פנים וחוץ (אבל חלקן יותר סחירות/חסכוניות/אמינות וכו').

קיצר האבזור זו לא הנקודת תורפה של האיבו, להיפך.

אני לא יודע להשוות לצרפתיות, אין לי ממש נסיון איתן כי הן נפסלות אצלי על דברים אחרים, ייתכן שהן עדיפות במישור הזה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
שתי המכוניות האלה בגרסאות הידניות מצוינות. הייתי ממליץ לך ללכת על ה-C4 כי מעט גדולה יותר ויתכן ותתאים לך יותר לאורך זמן.

לפי הגישה הזאת הוא יכול כבר עכשיו ללכת ולקנות ספרינטר 13 מושבים כי אולי הוא יחזור בתשובה ויוליד איזה תריסר ילדים.

רכב קונים לפי הצרכים הנוכחיים או לכל היותר בעתיד הקרוב מאוד (שנה -שנתיים גג). מקסימום אחרי שמבינים שהרכב הולך להיות קטן מדי, מחליפים. תשעה חודשים זה מספיק זמן כדי להיערך עם אוטו אחר.

*עניין ירידת הערך לא רלוונטי כי במקסימום מחליפים את הרכב שנקנה היום ב-40K ושווה בעוד שנה (לדוגמא) 30K באחד אחד שעולה אותם 30K.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

איבו, ההפרש הכספי בין הגרסאות לא מצדיק את הפסד מתיחת הפנים לטעמי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפי הגישה הזאת הוא יכול כבר עכשיו ללכת ולקנות ספרינטר 13 מושבים כי אולי הוא יחזור בתשובה ויוליד איזה תריסר ילדים.

רכב קונים לפי הצרכים הנוכחיים או לכל היותר בעתיד הקרוב מאוד (שנה -שנתיים גג). מקסימום אחרי שמבינים שהרכב הולך להיות קטן מדי, מחליפים. תשעה חודשים זה מספיק זמן כדי להיערך עם אוטו אחר.

אין פה עניין של גישה. פותח השרשור ציין שהם:

{זוג צעיר, לך תדע מתי תצטרך לדחוף עגלה לבגאז'...}

אז בסה"כ עניתי בהתאם למה שהוא כתב.

עריכה אחרונה על ידי nir-z
  • תוכן חדש...