Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אורי,

לדעתי לא.

מי שמטפל לבד ברכב (שמנים/פילטרים למניהם) בשביל הכיף/בשביל לחסוך קצת/כדי לדאוג שהרכב שלו יקבל טיפול שלא מקבלים במוסך, ודואג להגיע למוסך ובל מקצוע פעם בשנה לפני הטסט כדי שירימו את הרכב על ליפט ויעשו סקירה כללית של חלקי בטיחות וחלקים כלליים/תחתית הרכב - לא מפספס כלום.

וקארזפורום הוא דוגמה מצוינת ומקום מעולה לכך.

שלומי

פורסם (נערך)
אין שום צורך לטפל במורשה ברכב בגיל שכזה. במוסך רגיל המחיר היה נמוך יותר. כמו כן אם היית קונה את החלקים בעצמך ונותן למישהו שיבצע לך את העבודה היית אף מגיע לחצי מהעלות הזו אולי קצת יותר. הטיפול שנעשה לא מורכב במיוחד כך שלהבא תדע שפה בפורום יש אנשים שיישמחו לעזור לך לבצע זאת.

נכון שלרוב מוסכים מורשי יבואן יקרים יותר אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל:

יש מוסך אמין וותיק מאוד, מורשה של צ'מפיון מוטורס בבאר שבע שההורים שלי לקוחות שלו מעל 12 שנה וגם אחי הגדול היה לקוח שלו כשהיו לו רכבי VAG והוא אפילו בחלק מהמקרים היה יותר זול ממוסך רון, ככה שזה לא תמיד נכון. צריך לבצע סקר שוק לפני הטיפול ולהתמקח (גם בין המוסכים המורשים יש הבדלים במחירים).

אל תשכח שלמוסך לעומת אדם פרטי שעושה טיפולים בבית יש הוצאות כמו משכורות לעובדים, ביטוחים, מע"מ ועוד הרבה דברים.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
הייתי מצפה שיכיל בתוכו פעולה כמו החלפת מסנן מזגן שהיא פעולה שגרתית.

רציתי להתווכח איתך, ולומר שהחלפת הפילטר אינה כלולה בטיפול השגרתי, אבל מסתבר שטעיתי. הוא אכן אמור להיות מוחלף כל 15KKM:MAZDA3-MB.jpg

לפיכך, אתה בהחלט צודק. אסור היה להם לחייב עבודה בנפרד, זה אמור להיות כלול בשעתון של הטיפול.

כשיהיה לי פנאי, אגש לקבלות הישנות לראות אם חייבו גם אותי על כך.

בינתיים, למי שמתעניין למה ההחלפה מעצבנת:

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
טיפול 90K במוסך זה לא רק החלפת שמנים ופילטרים אלה בדיקה מקצועית של בעל מקצוע מוסמך לבדיקת מערכת הבלימה ושאר מערכות הרכב הקשורות לבטיחות. מכיוון שאתה שאתה לא בעל מקצוע לעבודות מסוג זה ראוי להשאיר את העבודה לבעלי מקצוע.

* גם אני לא בעל מקצוע בתחום מכונאות הרכב.

מרק באופן עקרוני אתה צודק.

אבל לא צויין בחשבונית שבוצע בדיקה מקיפה כלשהיא.

אם הייתה בדיקה מקיפה כולל בדיקת חיזוק ברגים ,חיפוש חופשים וכן הלאה מדובר על נניח שעת עבודה ,שהלקוח היה מחויב.

בפועל טיפלו במה שרשמו ואולי הסתכלו על מצב עובי הרפידות..

פורסם
אורי,

לדעתי לא.

מי שמטפל לבד ברכב (שמנים/פילטרים למניהם) בשביל הכיף/בשביל לחסוך קצת/כדי לדאוג שהרכב שלו יקבל טיפול שלא מקבלים במוסך, ודואג להגיע למוסך ובל מקצוע פעם בשנה לפני הטסט כדי שירימו את הרכב על ליפט ויעשו סקירה כללית של חלקי בטיחות וחלקים כלליים/תחתית הרכב - לא מפספס כלום.

וקארזפורום הוא דוגמה מצוינת ומקום מעולה לכך.

אז מה המטרה של הטסט?

פורסם

כדי לוודא שכל המכוניות על הכביש יהיו במצב בטיחותי ברמה כלשהי, מן "יישור קו בטיחותי".

אם לא היה טסט וכל אחד היה אחראי למצב הרכב שלו, היינו בבעיה (לא שאני מחבב מכוני רישוי ואת השיטה והבדיקות, אבל אי אפשר להגיד שזה לא הכרחי)

אורי שאל מה מפספס בן אדם כזה, ועניתי שאם כל הטיפולים נעשים על ידו (טיפולים רגילים שלא דורשים ידע מכני מי יודע מה) ובנוסף לוקח את הרכב פעם בשנה שמוסכניק מקצועי יציץ על דברים שאולי הוא לא רואה- לא מפספס כלום.

שלומי

פורסם

מי שחושב שבמוסך המרכזי עובדים בעלי מקצוע מהדרגה הראשונה , טועה ומטעה .

95 אחוז מצוות העובדים הם עובדים פשוטים ואילו 5 אחוז לכל היותר בעלי מקצוע אמיתיים .

אני מטפל במכוניתי במוסך מרכזי ומידי פעם הטעויות של המכונאים חוזרות על עצמן .

מילוי נוזל קרור כאשר אין צורך , מילוי נוזל בלם (אם אין נזילה לא צריכים להוסיף) , שמן מנוע מעל הקו העליון ,

מילוי נוזל שטיפת חלונות במי ברז רגילים ועוד דברים שבעל מקצוע אמיתי לא יעשה דברים כאלה .

אחרי החלפת דיסקיות בלם הם לא יוצאים לנסיעת מבחן ועוד.

חבל שכך אבל זו המציאות .

פורסם

אם לא היה טסט וכל אחד היה אחראי למצב הרכב שלו, היינו בבעיה (לא שאני מחבב מכוני רישוי ואת השיטה והבדיקות, אבל אי אפשר להגיד שזה לא הכרחי)

אם האמירה הזו אני ממש לא מסכים.

לדעתי (וכולם מוזמנים לחלוק עלי) ביטול שיטת הטסטים תעביר את האחראיות על תקינות הרכב מהמדינה אל האזרח. אין כל רע בכך שהאזרח ילמד לקחת אחראיות על הח#א שלו.

יתרה מכך, אני טוען ששיטת הטסטים מסוכנת! היום גברת כהן מחדרה בטוחה שאם הרכב שלה עבר טסט אז הוא תקין. האזרח הקטן (שלא גולש בקארספורום) לא מבין עד כמה בטסט לא נבדק שום דבר, לא פעם שמעתי על מעבר טסט כאסמכתא לתקינות הרכב.

בעולם קיימות לא מעט מדינות (מערביות, מפותחות לא פחות מישראל) שאין בהן טסטים לרכבים כלל או קיימים טסטים לבדיקת זיהום אויר בלבד. לא מזמן באחד השירשורים הבאתי רשימה די מפורטת של מדינות כאלה. הלוואי עלינו את סטטיסטיקת התאונות שלהן.

יום טוב גם לך

פורסם
"אוקיי, אז במקום מיליון שקל על העבודה ו50 שקל על החלפים, נעשה לך הנחה:

על העבודה ניקח 50 שקל (אחרי הנחה) ועל החלקים מיליון שקל".

זה האלמנט..

אלו מחירי החלפים של מוסך מורשה יבואן .

סהכ מחיר בסדר.

מי שרוצה לטפל לבד ולחסוך זו אופרה אחרת,מי שרוצה היסטוריית טיפולים ממוסך מורשה יבואן ישלם על זה.

פורסם
אם האמירה הזו אני ממש לא מסכים.

לדעתי (וכולם מוזמנים לחלוק עלי) ביטול שיטת הטסטים תעביר את האחראיות על תקינות הרכב מהמדינה אל האזרח. אין כל רע בכך שהאזרח ילמד לקחת אחראיות על הח#א שלו.

יתרה מכך, אני טוען ששיטת הטסטים מסוכנת! היום גברת כהן מחדרה בטוחה שאם הרכב שלה עבר טסט אז הוא תקין. האזרח הקטן (שלא גולש בקארספורום) לא מבין עד כמה בטסט לא נבדק שום דבר, לא פעם שמעתי על מעבר טסט כאסמכתא לתקינות הרכב.

בעולם קיימות לא מעט מדינות (מערביות, מפותחות לא פחות מישראל) שאין בהן טסטים לרכבים כלל או קיימים טסטים לבדיקת זיהום אויר בלבד. לא מזמן באחד השירשורים הבאתי רשימה די מפורטת של מדינות כאלה. הלוואי עלינו את סטטיסטיקת התאונות שלהן.

אהלן יגאל,

תראה, ברור שהאינטרסים של שנינו זהה -

1. תקינות רכבים מבחינה טכנית נטו

2. תקינות רכבים מבחינה בטיחותית מה שיוביל לכמה שפחות תאונות.

השאלה היא על הדרך בה נגיע לשם.

נתחיל מזה שתקינות הרכבים (1) לא ממש מזיז לממשלה, זה כמו שכל אחד ידאג שהמחשב שלו בבית יהיה תקין (לכאורה אמור להפריע רק לו, מה שיבוא לידי ביטוי בשימוש שלו ובשווי שלו כשירצה למכור אותו).

אנחנו בתור רוכשי רכב יד 2, לא נקנה רכב מוזנח ולא מטופל, או שנקנה אותו במחיר נמוך.

בקשר ל(2), בטיחות - זה כן אמור להיות אינטרס של ממשלה, ובשביל להשיג מידה סבירה של בטיחות, לדעתי אין מנוס מלקבוע בחקיקה ולחייב את האזרח הקטן בדיקה שנתית כלשהי בה ייבדקו רכיבים בטיחותיים, כיוון שאם נעביר את האחריות לאזרח, הוא לא באמת ידאג לזה.

ציינת שיש מדינות שם לא נהוגה שיטת הטסטים - זה בהחלט מעניין, אבל צריך להסתכל על כל הנתונים ולראות שההשוואה תקינה ולא מוטעית מסיבות שונות כמו כמות רכבים פר נפש/איכות תשתיות/קורסי נהיגה/הכשרות נהגים/חוקים אחרים שממלאים את החלל הזה של הטסטים השנתיים. לא יודע אם אפשר לתלות את "הצלחת הבטיחות" או כמות התאונות שלהם לאי קיום חובת הטסט השנתי.

שוב, יכול להיות שאני טועה, אבל זו דעתי. אני מדגיש ששיטת הטסטים רחוקה מלהיות מושלמת מסיבות שונות כמו קומבינות/אינטרסים מנוגדים של מכוני רישוי ונהגים/מחסור בבדיקות אמיתיות וכו', אבל נראה לי שהבדיקות שמתבצעות די מביאות ל"רף בטיחותי" כלשהו.

שלומי

פורסם

ציינת שיש מדינות שם לא נהוגה שיטת הטסטים - זה בהחלט מעניין, אבל צריך להסתכל על כל הנתונים ולראות שההשוואה תקינה ולא מוטעית מסיבות שונות כמו כמות רכבים פר נפש/איכות תשתיות/קורסי נהיגה/הכשרות נהגים/חוקים אחרים שממלאים את החלל הזה של הטסטים השנתיים. לא יודע אם אפשר לתלות את "הצלחת הבטיחות" או כמות התאונות שלהם לאי קיום חובת הטסט השנתי.

בוא ניקח לדוגמא את ארצות הברית, כמות רכבים פר נפש גבוהה בהרבה מישראל, קורסי נהיגה\הכשרות נהגים דה פאקטו לא קיימים, כל אבא מלמד את הבן שלו לנהוג (ברוב המדינות). חוקים אחרים אף מקלים יותר מבארץ, אין הגבלה על שינויים שאפשר לעשות ברכב, אין בעיה לעלות על הכביש רכב מקוסטם לגמרי בבניה עצמית. כל אחד רשאי לטפל ברכב שלו לבד כרצונו.

התשתיות כניראה טובות יותר אם כי אני ממש לא בטוח שבכל מקום

יום טוב גם לך

פורסם
אלו מחירי החלפים של מוסך מורשה יבואן .

סהכ מחיר בסדר.

מי שרוצה לטפל לבד ולחסוך זו אופרה אחרת,מי שרוצה היסטוריית טיפולים ממוסך מורשה יבואן ישלם על זה.

תראה, אם הוא ביקש מחיר כזה ולקוח הסכים לשלם, כנראה שהמחיר בסדר.

ברור שכל אחד יבקש איזה מחיר שבא לו, אני לא בעד הגבלת מחירי מקסימום למוצרים (שאינם מוצרי יסוד).

א-ב-ל:

למה שמן צריך לעלות 240 ש"ח? למה פילטר אוויר עולה 220 ש"ח?למה מסנן מזגן עולה 170 ש"ח?

רק כי הלקוח "שבוי" וגם ככה הכניס את הרכב לטיפול + הוא לא מבין בזה כלום?

אז בתכלס - הם יכולים לגבות גם 300 ש"ח לגלון והלקוח לא ישים לב.

שוב, שיקחו כמה שבא להם ושכל אחד (צרכן ונותן שירות) יעשה את השיקולים שלו, אני רק אומר שבתור צרכנים - אנחנו צריכים לקבוע את המחיר שאנחנו מוכנים לשלם.

אז נכון, אולי חברי פורום/מבינים קצת במכונאות ובמחירים לא יסכימו לשלם מחירים כאלה, אבל יש אנשים שכן ישלמו כי הם לא מבינים במחירים/עלויות ו/או אין להם כוח להתעסק עם זה ומסתכלים עלינו כפסיכים שיושבים לכתוב בפורום כמו משועממים שנתפסים להבדל בין 45NM ל47NM.

שלומי

פורסם
בוא ניקח לדוגמא את ארצות הברית, כמות רכבים פר נפש גבוהה בהרבה מישראל, קורסי נהיגה\הכשרות נהגים דה פאקטו לא קיימים, כל אבא מלמד את הבן שלו לנהוג (ברוב המדינות). חוקים אחרים אף מקלים יותר מבארץ, אין הגבלה על שינויים שאפשר לעשות ברכב, אין בעיה לעלות על הכביש רכב מקוסטם לגמרי בבניה עצמית. כל אחד רשאי לטפל ברכב שלו לבד כרצונו.

התשתיות כניראה טובות יותר אם כי אני ממש לא בטוח שבכל מקום

הלוואי עלינו מצב כמו בארה"ב מבחינת הטיפול והשפצור במכוניות, מה שמוביל לשוק גדול יותר של חלפים/גלגלים/שיפורים ולמחירים מגוחכים.

מזכיר לי שפעם ביקרתי אצל חבר בארה"ב, ולא הצלחנו לפתוח איזה בורג של קליפר בהחלפת הרפידות, היה הבדל זניח בין רפידות/כלי לפתיחה לבין קליפר חדש אז פשוט קנינו סט קומפלט של הקליפר וסגרנו עניין בסכום מצחיק.

יכול להיות שאתה צודק והדרישה לטסט מיותרת, אבל יכול להיות שלא כי אולי התשתיות הרבה יותר טובות/רחבות ויש להם שטח הרבה יותר גדול משלנו (הם אמנם פי 40 מאיתנו במספר התושבים, אך בערך פי 500 בגודל השטח של המדינה).

שלומי

פורסם

הכל מתחיל ונגמר במחירי הרכב והתחזוקה פה. מאחר והם כלכך יקרים, נאלצים לתחזק תחזוקת שבר, ומכאן הצורך לבצע רגולציה

• תוכן חדש...