Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

קבלה עבור טיפול 90K במאזדה 3 (2009) מוסך מורשה, דעתכם?


Slidead
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ההסתייגות היחידה שיש לי זה ממשך העבודה להחלפת מסנן מזגן. 0.4 שעות מעבר ל 1.5 שעות של טיפול גדול? נשמע לי קצת מופרע.

השאר ממש לא בשמיים, סה"כ סביר ביותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק המסננים למיניהם מה זה המחירים האלו?

 

נעים מאוד אלה המחירים במוסך מורשה מאזדה.

 

לפותח השרשור,

המחיר סביר וזה בערך מה שתקבל בכל מוסך מורשה, אני מניח שמדובר בדגם 1600 סמ"ק

לפי עלות הפלאגים, נכון?

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום צורך לטפל במורשה ברכב בגיל שכזה. במוסך רגיל המחיר היה נמוך יותר. כמו כן אם היית קונה את החלקים בעצמך ונותן למישהו שיבצע לך את העבודה היית אף מגיע לחצי מהעלות הזו אולי קצת יותר. הטיפול שנעשה לא מורכב במיוחד כך שלהבא תדע שפה בפורום יש אנשים שיישמחו לעזור לך לבצע זאת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאור, יש ערך מוסף לטיפול במוסך מורשה. בנוסף, אני לא חושב שבמוסך אחר המחיר שהוא היה מקבל היה משמעותית זול יותר, למעט שמן המנוע, כי המסננים המקוריים עולים הרבה.

בוודאי שאם קונים את הרכיבים ולא משלמים על עבודה חוסכים המון כסף, אבל אני חושב שכל רכב צריך להכנס למוסך מקצועי שייתן מבט מעבר לשוטף.

 

הפעילות של הכנופיה היא מבורכת, ובהחלט מסייעת לאלו שיודעים שיש אחריות באחזקת רכב, ומבינים דבר או שניים, אבל היא בטח לא תחליף לעין מקצועית שתסתכל על הרכב כאשר הבעלים (ויש המון כאלו, האמן לי) לא רוצה לדעת שום דבר מעבר, ומבחינתו שיעשו במוסך מה שיעשו, וזהו זה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום צורך לטפל במורשה ברכב בגיל שכזה. במוסך רגיל המחיר היה נמוך יותר. כמו כן אם היית קונה את החלקים בעצמך ונותן למישהו שיבצע לך את העבודה היית אף מגיע לחצי מהעלות הזו אולי קצת יותר. הטיפול שנעשה לא מורכב במיוחד כך שלהבא תדע שפה בפורום יש אנשים שיישמחו לעזור לך לבצע זאת.

טיפול 90K במוסך זה לא רק החלפת שמנים ופילטרים אלה בדיקה מקצועית של בעל מקצוע מוסמך לבדיקת מערכת הבלימה ושאר מערכות הרכב הקשורות לבטיחות. מכיוון שאתה שאתה לא בעל מקצוע לעבודות מסוג זה ראוי להשאיר את העבודה לבעלי מקצוע.

* גם אני לא בעל מקצוע בתחום מכונאות הרכב.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוץ מזה ש"עקצו אותך " בקטע של ה"טיפול הגדול" הכול נראה בסדר בחשבונית.

הסיבה שאני אומר "עקצו" היא שגם לטיפול 90,000 יש מקט ופה הם השתמשו במקט פנימי שלהם עם שעתון שהם יצרו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז ככה,

לפי דעתי עקצו אותך במחירי החלפים, אני מדבר על המחירים כולל מע"מ:

 

שמן - על מה לעזאזל לקחו 240 ש"ח? השמן הכי יקר יעלה לך 150 ש"ח (ולהם - כנראה ש100).

מסנן אוויר - 220 שקל? באמת? היסחפות ממש.

מסנן מזגן - כנ"ל, על מה 170 ש"ח?

 

מסנן דלק/מסנן שמן/מצתים - מחירים סבירים.

עבודה - יצא תכלס 290 ש"ח~ על העבודה, שזה בסדר יחסית.

 

עדיין אני לא קונה את זה שהעבודה לקחה להם שעתיים, אישית אני שונא את שיטת התמחור והשעתון של המוסכים, אני לא רואה קשר בין חיוב מספר השעות למציאות..

 

לסיכום - כדי שתרגיש טוב הם אולי "נתנו" לך הנחה בעבודה, אבל העקיצה באה בתמחור החלקים..

 

אני מאמין שהיית יכול לחסוך פה איזה 450 ש"ח במוסך אחר, מורשה משרד התחבורה כמובן.

שלומי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה עקצו במחיר העבודה ?

חישוב קטן מראה שלקחו בערך 160 שקל וזה זול.

 

"אוקיי, אז במקום מיליון שקל על העבודה ו50 שקל על החלפים, נעשה לך הנחה:

 

על העבודה ניקח 50 שקל (אחרי הנחה) ועל החלקים מיליון שקל".

 

זה האלמנט..

שלומי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההסתייגות היחידה שיש לי זה ממשך העבודה להחלפת מסנן מזגן. 0.4 שעות מעבר ל 1.5 שעות של טיפול גדול? נשמע לי קצת מופרע.

השאר ממש לא בשמיים, סה"כ סביר ביותר.

אם היית רואה איפה הם תקעו לנו את מסנן המזגן, ומה צריך לפרק כדי להחליף אותו, לא היית חושב ש25 דקות זה מוגזם.

(והוא עוד קיבל על זה 20% הנחה).

 

סה"כ מחירים סבירים שאני מכיר ממוסך "עד רעננה" שמטפל לי במאזדה.

 

אני בהחלט מסכים עם מה שכתב מרק10- עם כל החיבה שיש לי לDIY, הרכבים שלי כולם "רואים" מכונאי מוסמך לפחות פעם בשנה.

עד היום, שיטת התחזוקה הזו הוכיחה את עצמה, מאחר ו99% מהכניסות של הרכבים ב-15 השנה האחרונות היו יוזומות, והתבצעו "על הצמיגים" ולא בגרר.

לנסוע עד שהרכב עוצר, זה טוב אולי לסטודנטיות תפרניות.

בתור בעל משפחה, ועצמאי עסוק, אני מעדיף לשלם את ההפרש ולנסוע בבטיחות ובלי להתקע בצד הדרך.

 

*עריכה והערה לכל מי שמדבר על "עקיצות" מבלי להכיר את מחירי החלפים המקוריים בארץ:

מחירי החלפים סבירים. מחירי העבודה הם לפי שעתון יצרן.

כמובן שאפשר לטפל בחלפים סיניים, ובמוסך מדרכה ו"לחסוך המון", וביעקר לא "לצאת פראייר" או "עקוץ".

לדעתי בעניין, ראו פסקה קודמת.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

natco, סה"כ אמרתי שהמחיר סביר, וההסתייגות שלי הייתה שנדרש חיוב של עוד 25 דקות עבודה שהן מעבר למשך הזמן של הטיפול הגדול, שהוא לפי שעתון יצרן.

הייתי מצפה שיכיל בתוכו פעולה כמו החלפת מסנן מזגן שהיא פעולה שגרתית.

 

עם כל שאר הדברים שכתבת אני מסכים ומזדהה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם לדעתכם מי שעושה את הטיפולים השוטפים לבד (חוץ מפעולות מורכבות שהוא לא מסתדר איתם כמו החלפת טיימינג וכדו') ומגיע פעם ב15k למוסך לבדיקת בלמים והחלפה לפי הצורך, עלול לפספס משהו קריטי שהוא היה מרוויח בטיפול במוסך? דוגמאות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...