Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריתוך עם ברנר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהמממ....

לא שמת לב. "ברנר" הוא שבוש של המונח האנגלי burner כלומר מבער. בעברית נכונה נקרא התהליך ריתוך בלהבה - וכמו שהתמונה מראה, זו בדיוק הדרך בה רותכו מכוניות הרובר בשנות הארבעים. ואומר מומחה גדול (טינו) - איכות הריתוכים היתה מעולה.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
מהמממ....

לא שמת לב. "ברנר" הוא שבוש של המונח האנגלי burner כלומר מבער. בעברית נכונה נקרא התהליך ריתוך בלהבה - וכמו שהתמונה מראה, זו בדיוק הדרך בה רותכו מכוניות הרובר בשנות הארבעים. ואומר מומחה גדול (טינו) - איכות הריתוכים היתה מעולה.

לא שיבוש ולא נעליים. ברנר זה בגרמנית.

פורסם
ריתוך עם ברנר, מישהו שמע ראה? איכות?והכי חשוב רמת גימור של הריתוך. תודה.

בעבר זו היתה האפשרות היחידה לריתוך פחי רכב מכיוון שלא היו הרתכות של היום (CO2 וכד').

למבער (ברנר) היו מחוברים בלון גז מסוג אציטלן ובלון גז חמצן . בשילוב הזה ניתן להלחים פחים עם חוט ברזל או חוט פליז בשילוב אבקה.

חשוב לדעת שהלחמה עם חוט ברזל דורשת יותר מיומנות ושומשה בעיקר לתיקון וחיבור צנרת המפלט.

לריתוך פחים השתמשו ואני עדיין משתמש בחוטי פליז בשילוב אבקה ואז לא חייבים להשתמש בגז האציטלן אלא אפשר להסתפק בגז רגיל ביתי (גזייה וכד') בשילוב עם בלון חמצן (צריך להקפיד על אביזרי בטיחות כגון וסתים, בולמי להבה ועוד). ישנן ערכות קטנות כאלו הנמכרות להלחמת צנרת מיזוג אוויר מנחושת. בשילוב הזה של הגזים ניתן להלחים צנרת נחושת עם חוטי סילפוס לא מצופים בשילוב עם אבקה , הלחמות עם חוט כסף מצופה באחוזים שונים וכמו שציינתי בשימוש עם חוטי הלחמה מפליז בשילוב עם אבקה. ניתן להלחים גם בדיל כמו שעושים מתקני הרדיאטורים לדוגמא.

פעם אפילו לא היה ולפני שניתן היה לקנות בלון אציטלן השתמשו במעין בלון (כמו מיכל של דוד שמש ) עם מגירה שהיו מכניסים לתוכה אבני קרביט ואלו ברגע שנרטבו ממים פלטו גז אציטלן שנלכד בבלון האטום ושימש להלחמה.

בברכה אריק

פורסם
תודה אריק. השאלה האם ניתן לרתך בצורה זו קורות ודברים קונסטרוקטיבים? או רק פח לפח? מהי מידת החוזק?

חוזק הוא מונח יחסי והשאלה מה בדיוק אתה רוצה לרתך ,איזו עובי דופן ומה סוג החומר.

לעבודות מסגרות אני משתמש ברתכת רגילה כשיש אופציה להשתמש באלקטרודות שונות ותראה כמה סוגים יש באתר של היצרן מעכו

http://www.zika.co.il/56572/electrodes-HE-1 .

אני מניח שאתה שואל בכיוון של פחחות רכב ואז נראה לי שכדאי ללכת לכיוון של רתכת CO2 בעוצמה מספקת שהיא יותר נוחה וסלחנית לטעויות ופחות מחממת את הפח משימוש בלהבה, דבר שיכול לגרום לעיוותים לא רצויים. מתקני האגזוזים שאני מכיר עברו מזמן לשימוש ברתכת CO2

בברכה אריק

פורסם

אני חושב שלמען הדיוק, התהליך שאתם מתארים הוא הלחמה ולא ריתוך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
נאמר שאני מתעקש ללמוד ריתוך באמצעות ברנר, מהיכן רוכשים את האלקטרודות?

בחנויות רציניות של אספקה טכנית או להתעניין אצל היצרן המספק גם חוטי הלחמה וגם אלקטרודות לריתוך, ציוד וחוטי הלחמה רציפים ועוד.

יש להם גם ספר הדרכה לריתוך ראה כאן

http://www.zika.co.il/56572/otogen-steel

ישנם גם קורסים לרתוכי אלקטרודה , ל MIG ול TIG ועוד.או שתצטרף למישהו ותצבור ידע מיומנות ונסיון.

בברכה אריק

פורסם
הבנתי,מבחינת לבצע טלאים בשיטה זו, צריך להשאיר רווח של מילימטר כמו בריתוך, או שבהלחמה החפיפה חייבת להיות מלאה?

בריתוך חשמלי של שני חלקים עם עובי דופן דקה יחסית (בסביבות 2 מ"מ) אני מעדיף הצמדה מלאה ובעוביים גדולים יותר עדיף קצת רווח או להשחיז פאזה כדי שהריתוך יכנס פנימה ,יש גם אלקטרודות מיוחדות המיועדות לחדירה.

בהלחמה עם חוטי ברזל אדם מיומן יוכל "לתפור" יפה שני פחים, או צינורות מפלט לדוגמא כשהם צמודים . בהלחמת פחים אני מעדיף להשתמש עם חוטי פליז כמו שהשתמשו שנים רבות פחחי הרכב משום שאפשר גם בלי גז אציטלן ומשום שנקודת ההיתוך של חוט הפליז נמוכה יותר והוא מומס לפני הפח ומשטטח עליו בדומה לבדיל על נחושת. ניתן להלחים בחפיפה קטנה אחד על השני או בהצמדת קצוות הפח.

יש עוד עניין חשוב והוא שמערכת הלחמה כזו נותנת אפשרויות לעבודה בלי תלות בחשמל ובתור טכנאי גנרטורים לשעבר ביצעתי לא פעם תיקוני שטח כולל רדיאטורים .זהו תחום מעניין הנותן הרבה אפשרויות במחיר זול יחסית.

בברכה אריק

• תוכן חדש...