Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר נוסף, מסתמן שסמל"ת מתחילה להכניס את אנשיה במקום הצוות הקודם של אוטו-איטליה. צעד מבורך.

יאללה שיתנו את זה לעומר מאבארת' ככה לפחות נקבל סיבוב :-)

• תגובות 152
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
פחות נגיש לקניה ע"י מחיר גבוהה (מוצדק או לא, לא משנה), אבל לא ע"י מידור האוכלוסיה מהמוצר.

אני לא מצליח לחשוב על אף דוגמא רלוונטית למוצר/מותג שככה משווק, אשמח אם תיתן לי דוגמא.

אתה טועה ידידי.

הפיכת מוצר ליוקרתי היא פונקציה של כמה דברים:

1.תמחור

2.שיווק

3.רקע\מסורת

4.יחס ללקוח

זה תקף כמעט לכל מוצר יוקרה שתוכל להעלות על הדעת החל ממכונות כביסה של מילה דרך שעונים של פטק פיליפ ועד למבורגיני אוונטדור.

יש תמחור שמראש מכוון לפלח שוק מאוד קטן ובעל אמצעים, יש שיווק שגם הוא פונה לאותו קהל יעד בכלים המתאימים (למשל פרסום שעוני יוקרה במגזינים של יאכטות), ויש את עניין הרקע\מסורת, חברת שעונים שמייצרת משנת 1881 או למבורגיני שהוקמה על ידי מהנדס מפרארי שרצה לעשות מכונית טובה יותר.

פרארי עצמה, בעיקר תחת הקומנדטורה נקטה בשיטה של מידור האוכלוסיה מהמוצר ביחד עם יחס מזעזע ללקוח.

כמובן הכי ידוע זה הסיפור של פרוציו למבורגיני שייצר טרקטורים ובא להתלונן לאנזו לגבי פרארי שרכש, האחרון סילק אותו (ויש אומרים גם העליב אותו) עד כדי כך שהראשון התחיל לייצר מכוניות ספורט.

גם היחס תחת סמל"ת לא היה טוב יותר - שם היה יבוא של רכב בודד צמוד למנכ"ל, מה זה אם לא הדרה מוחלטת?

פרארי העולמית מאז שינתה פאזה, אולי בעוד 30 שנה זה יגיע גם אלינו.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

^ נורא רלוונטי.

בכל הנוגע ל-לה פרארי היחס יוצא דופן. פרארי עוד שנייה מחייבים את הלקוחות לעשות מבחנים פסיכוטכניים, אבל לגבי הרכבים ה"רגילים" אוטו-איטליה חריגים לרעה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)
לשאלה איך לקוח נכנס לסוכנות אז התשובה היא ברורה - דרך התקרה :)

:lol: נראה לי שעלית על התעלומה

לגופו של עניין, בהמשך לאמור בשרשור וחרף אי הנעימות שבמידור וקטלוג לקוח כלקוח פוטנציאלי, יש גם צדדים חיוביים... למשל, השילוש הקדוש לא מאפשר מכירת רכבים משוריינים חדשים לגורמים אפורים, פרארי אינה מאפשרת לכל דרדק עם בלינג לרכוש לה-פרארי שיכנס עמה בקיר או חס וחלילה יפגע בציבור שבדרכים וכיו״ב. לא כל סינון למעשה הוא שלילי מבחינת מבחן התוצאה גם אם הוא מיושם מטעמים ואינטרסים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי מצמץ
פורסם

הסינון היחיד זה האם יש לך כסף לקנות אחת, או ליתר דיוק, האם הם מאמינים שיש לך.

תאמין לי, אם היה לך מושג לגבי חלק מהלקוחות שלהם...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
:lol: נראה לי שעלית על התעלומה

לגופו של עניין, בהמשך לאמור בשרשור וחרף אי הנעימות שבמידור וקטלוג לקוח כלקוח פוטנציאלי, יש גם צדדים חיוביים... למשל, השילוש הקדוש לא מאפשר מכירת רכבים משוריינים חדשים לגורמים אפורים, פרארי אינה מאפשרת לכל דרדק עם בלינג לרכוש לה-פרארי שיכנס עמה בקיר או חס וחלילה יפגע בציבור שבדרכים וכיו״ב. לא כל סינון למעשה הוא שלילי מבחינת מבחן התוצאה גם אם הוא מיושם מטעמים ואינטרסים אחרים.

לא מאמין בזה. אם היה לי מספיק כסף לרכוש פרארי(גם אם הייתי בן 18 שקיבל רשיון אתמול ) הייתי מצליח לקנות.

פורסם
לא מאמין בזה. אם היה לי מספיק כסף לרכוש פרארי(גם אם הייתי בן 18 שקיבל רשיון אתמול ) הייתי מצליח לקנות.

אז זהו, שבמדיניות הנוכחית לא תוכל לרכוש לה-פרארי אלא אם החזקת טרם לכן בפרארי דנדשה ״רגילה״ ועוד כמה תנאים (זה לא שחסר מי שיקנה), אחרי שתמנה בחוג הלקוחות תוכל להיות בעל זכות רכישה... That said.... אם תחצה את הכביש לכמה סוכנויות רכב שכבר הזמינו רכב מראש תוכל לרכוש אחת דנדשה (ככל הנראה כיד שניה, ללא המתנה ובמחיר ״נוח״).

פורסם
פרארי עצמה, בעיקר תחת הקומנדטורה נקטה בשיטה של מידור האוכלוסיה מהמוצר ביחד עם יחס מזעזע ללקוח.

כמובן הכי ידוע זה הסיפור של פרוציו למבורגיני שייצר טרקטורים ובא להתלונן לאנזו לגבי פרארי שרכש, האחרון סילק אותו (ויש אומרים גם העליב אותו) עד כדי כך שהראשון התחיל לייצר מכוניות ספורט.

ברור, כי בלמבורגיני או אצל כל יצרן רכב אחר בעולם יתחילו להנדס מחדש את הרכב לבקשת כל אידיוט שיש לו איזה השגה על הרכב.

גם היחס תחת סמל"ת לא היה טוב יותר - שם היה יבוא של רכב בודד צמוד למנכ"ל, מה זה אם לא הדרה מוחלטת?

לפרארי מעולם לא היה זכיין מורשה בישראל, את ה 2-3 פרארי שהיו פה ייבא "אדם" שהיו לו קשרים הדוקים גם בפרארי וגם במשרד הרישוי ולכן היה לו אפשרי להביא אותן.

פרארי העולמית מאז שינתה פאזה, אולי בעוד 30 שנה זה יגיע גם אלינו.

לא התהפכו ולא נעליים, מאז ומעולם היו חברה פתוחה בעלת אולמות תצוגה פתוחים לרווחה לקהל הרחב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ברור, כי בלמבורגיני או אצל כל יצרן רכב אחר בעולם יתחילו להנדס מחדש את הרכב לבקשת כל אידיוט שיש לו איזה השגה על הרכב.

הסיפור הוא שאדון למבורגיני - לקוח של פרארי - נתקל ביחס מזלזל מצד אדון פרארי, והיחס הזה גרם לו להתחרות בו.

נראה לי שזה בהחלט מתאים למה שמדובר כאן.

דני

פורסם

לא מדויק, למבורגיני לא בא לקנות רכב אלא חשב שהרכבים של פרארי לא מספיק טובים(רועשים ומווברצים מה שהפך אותם לרכבי מסלול משובחים ולסיוט על הכביש הציבורי) אז הוא הלך לאדון פרארי והתחיל להרצות לו מה צריך לשנות בפרארי בכדי לקבל כלי רכב יותר טוב.

פרארי התייחס אליו כאל ייצרן טרקטורים (מה שהוא היה באמת) וגירש אותו בבושת פנים.

אם אני אנצו, גם אני הייתי מגלגל אותו מכל המדרגות בברכת "שלום לך, טמבל".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכל זאת, עובדה שהצליח לו :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אז זהו, שבמדיניות הנוכחית לא תוכל לרכוש לה-פרארי אלא אם החזקת טרם לכן בפרארי דנדשה ״רגילה״ ועוד כמה תנאים (זה לא שחסר מי שיקנה), אחרי שתמנה בחוג הלקוחות תוכל להיות בעל זכות רכישה... That said.... אם תחצה את הכביש לכמה סוכנויות רכב שכבר הזמינו רכב מראש תוכל לרכוש אחת דנדשה (ככל הנראה כיד שניה, ללא המתנה ובמחיר ״נוח״).

לא מדוייק.

זה נכון שכדי לרכוש לה-פרארי אתה צריך להיות בעלים של כמה דגמים אחרים של פרארי אבל גם אז זה לא פשוט- אתה צריך שלפחות אחד מהדגמים שרכשת מהסוכנות יהיה דגם מיוחד, למשל אנזו או F50 וכדומה.

על פי מספר ודגמי המכוניות שהלקוח רכב פרארי בונה רשימת לקוחות מועדפים שלהם תינתן עדיפות ראשונה לרכישת הדגם היחודי.

במידה והם לא יהיו מעוניינים ברכישת הדגם המיוחד פרארי תוסיף עוד לקוח לרשימת המועדפים ותעניין אותו ברכב.

סיפור מלפני כמה חודשים- אחד מחברי הקבוצה שאיתם אני נוהג הינו שופט בכיר פה שבעבר רכש כמה דגמי פרארי כחדשים ובימים אלה מתנייד בין היתר ב-458 בעודו ממתין לספצ’יאלה שהזמין.

ממש לאחר שהזמין את הספציאלה חזר הבחור לסוכנות פרארי וביקש להזמין בנוסף את הלה-פרארי.

הסבירו לו את העניין עם הרשימת לקוחות מועדפים, הוא בתגובה הסביר להם שהוא כבר רכש מהם איזה 6-7 רכבים חדשים שאחד מהם כבר שולם ועדיין לא סופק ושהוא מעוניין להזמין ולשלם עכשיו על לה פרארי חדשה.

פרארי סירבו לקבל את ההזמנה והוא יצא מהסוכנות רותח מזעם.

כחודש אחרי המקרה הוא מקבל טלפון מהסוכנות והם מבשרים לו שלשמחתו אחד הלקוחות המועדפים ויתר על הכבוד להזמין את הלה פרארי ועכשיו הוא יכול להזמין במקומו.

השופט ביקש שאם אפשר ישלחו לו את הצעת המחיר למייל.

הוא קיבל את המייל תוך כמה דקות.

כמה דקות לאחר מכן הסוכנות קיבלה את תגובתו בה הוא כתב בקיצור “לא תודה“ וצירף להם קובץ.

הקובץ שצירף היה אישור ביצוע ההזמנה של מקלארן P1 שהוזמנה עוד באותו היום שהוא עזב את הסוכנות עצבני.

:)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובכל זאת, כשאנשים שומעים על כזה מקרה מה זה עושה לתדמית המוצר? ככה בונים אגדה.

אולי לא יראו את זה עליו, אבל אם אותו שופט יקלוט את אחד החברים שלו בלה-פרארי הוא כנראה ירגיש איזשהו פספוס.

הרי איזה פוץ עשיר לא רוצה לבוא לחברים שלו במועדון יאכטות ולזרוק "זוכרים את הפרארי ההיא שהיתה בלתי ניתנת לרכישה? אז יש לי."

כמובן שאין לזה קשר להקמת אולם תצוגה שאי אפשר לראות בו את התצוגה. כנראה שם עובר הגבול בין יצירת דימוי "קשה להשגה אחושרמוטה" לזלזול מוחלט באנשים ובמותג.

פורסם (נערך)

SlowRide, תרשה לי לחלוק עליך,אני רואה את זה שונה, לי זה גורם להתסכל על הבן אדם כפראיר שבשביל לקנות אוטו בסכום ממש לא קטן נכנס לרשימת המתנה והיה צריך להוכיח שמגיע לו הרכב הזה..קצת מגוחכך.

יותר מזה, החבר׳ה של מועדון היאכטות יהיו בדיוק כמו השופט, ישימו עליהם פס אחד ענק וילכו להביא את המתחרה כי אני לא רואה אף אדם שיכול לשלם את הסכום הנ״ל מתחיל להתחנן ולבקש לקנות את הרכב..

בגישה הזו הם יוצרים יותר אנטי כלפי כקהל היעד שלהם מאשר הערכה, כי להזכיר לך קהל היעד שלהם הוא כזה ששם את הכסף על השולחן או מעביר אותו בנקאית בלי בעיות ורוצה את המוצר שלו כמה שיותר מהר ובלי בעיות, כי הוא יודע כמה הכסף שלו שווה וכמה הוא שווה להם בתור לקוח..

עריכה אחרונה על ידי Taimors
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תאר לך שמישהי שאתה רוצה דחתה אותך, אבל היא יוצאת עם אחיך התאום. לא תתעצבן?:lol:

זה בדיוק אותו הדבר לדעתי. הם לא קונים מכוניות, הם קונים מעמד בחבורה שלהם. חוץ מזה שאף אחד לא צריך לדעת כמה התחננת לפני שקיבלת אישור לקנות את זה. אני בטוח ב100% שאם היו מאשרים לשופט את הקניה באותו יום אבל אחרי קצת עצבים וצעקות הוא לא היה מספר על זה לאף אחד.

גם אני לא מסכים עם זה וחושב שמי שרודף אחרי מעמד ודימוי נעלה הוא איש קטן מאד עמוק בפנים, אבל ככה זה עובד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...