Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב : סיאט איביזה 2000 מנוע 1600 גיר רגיל

שלום וערב טוב , מאז קניית הרכב טמפרטורת המנוע אף פעם לא הייתה קבועה , חום המנוע היה עולה ויורד

בהתאם למזג האוויר או למהירות הנסיעה , לפני כשבוע שמתי לב שהחימום במנוע לא עובד ושחום המנוע נישאר קבוע

על החצי (דבר שלא היה קודם ) , אך היום מחוג החום טיפס קצת מעל החצי מיד החנתי את הרכב בצד ולא המשכתי בנסיעה , פתחתי את המכסה מנוע ושמעתי רעש כמו שחרור של לחץ מתוך בית המצערת והיה ריח של נוזל קירור , לאחר מכן פתחתי את מכסה מילוי מי הקירור והיה חסר נוזל קירור , בכוונה גם נגעתי בצינורות שיוצאים מהרדיאטור אחד היה ממש אבל ממש חם והשני היה חם מינוס , נגעתי גם בצינורות של הרדיאטור חימום גם שם היה הבדלי חום אבל לא הבדלי חום כמו מצינורות הרדיאטור .

תודה לעוזרים השמח לכול חוות דעת , אני מקווה שתוכלו לעזור לי לעלות על הבעיה בכול זאת אני חייל וכול גרוש חשוב לי .

פורסם

לאן החום מגיע ועד כמה הוא יורד בנסיעה ?

אם יורד מתחת לחום תקין יכול להיות שלא חיברו טרמוסטט.

תבדוק את הפקק של הרדיאטור, אם הוא לא נראה טוב תחליף אותו.

האם חסרים מים ברדיאטור ?

האם המאורר נכנס לפעולה כשהחום עולה ?

פורסם
לאן החום מגיע ועד כמה הוא יורד בנסיעה ?

אם יורד מתחת לחום תקין יכול להיות שלא חיברו טרמוסטט.

תבדוק את הפקק של הרדיאטור, אם הוא לא נראה טוב תחליף אותו.

האם חסרים מים ברדיאטור ?

האם המאורר נכנס לפעולה כשהחום עולה ?

תודה על התשובה , במשך כמה ימים חום המנוע היה על חצי ולא זז היום הוא עבר קצת את החצי , וכן חסרים מים ברדיאטור והמאוור ניכנס לפעולה , הוא פועל כמעט כול הזמן בהתאם לזאת גם מד חום על חצי כול הזמן , לאומת זאת מאז קניית הרכב עד לפני שבוע החום היה עולה ויורד .

פורסם

אם חסר נוזל קירור זו יכולה להיות הסיבה להתחממות. תבדוק לפני כל נסיעה שהרדיאטור מלא. ואם כל הזמן חסרים מים, יש לך דליפה.

ושוב תבדוק את הפקק טוב, פקק פגום לא יאפשר יצירת לחץ במערכת וזה בתורו יכול לגרום למגוון בעיות ביניהם התחממות.

ואם ראית שהחום יורד בנסיעה אל מתחת לחצי - חסר טרמוסטט, וצריך לחבר אותו חזרה כמה שיותר מהר. זו יריה באפלה אבל אם הוציאו את הטרמוסטט כנראה שהוציאו אותו בעקבות בעיות התחממות.

פורסם
אם חסר נוזל קירור זו יכולה להיות הסיבה להתחממות. תבדוק לפני כל נסיעה שהרדיאטור מלא. ואם כל הזמן חסרים מים, יש לך דליפה.

ושוב תבדוק את הפקק טוב, פקק פגום לא יאפשר יצירת לחץ במערכת וזה בתורו יכול לגרום למגוון בעיות ביניהם התחממות.

ואם ראית שהחום יורד בנסיעה אל מתחת לחצי - חסר טרמוסטט, וצריך לחבר אותו חזרה כמה שיותר מהר. זו יריה באפלה אבל אם הוציאו את הטרמוסטט כנראה שהוציאו אותו בעקבות בעיות התחממות.

אני כבר יודע שאין לי טרמוסטט, אני נוסע ככה כבר כמעט קרוב לשנה בהמלצת המוסכניק , הבעיה הפעם היא שונה שעם או בלי הטרמוסטט יש לי חום מעל לנורמלי וגם החימום באוטו הפסיק לעבוד זה מצביע על בעיה כול שהיא לא ? , בכול זאת גם עם אין טרמוסטט למה החום עכשיו על חצי וקצת ? ולמה יש רעש של לחץ אוויר מאזור בית המצערת (אני די בטוח שזה נוזל קירור שיוצא ) ?

פורסם
אני כבר יודע שאין לי טרמוסטט, אני נוסע ככה כבר כמעט קרוב לשנה בהמלצת המוסכניק , הבעיה הפעם היא שונה שעם או בלי הטרמוסטט יש לי חום מעל לנורמלי וגם החימום באוטו הפסיק לעבוד זה מצביע על בעיה כול שהיא לא ? , בכול זאת גם עם אין טרמוסטט למה החום עכשיו על חצי וקצת ? ולמה יש רעש של לחץ אוויר מאזור בית המצערת (אני די בטוח שזה נוזל קירור שיוצא ) ?

אם זו העצה של המוסכניק, תחליף אותו מהר. מוציאים את הטרמוסטט רק למספר נסיעות מצומצם ורק כדי לבודד את הבעייה האמיתית. זה לא בריא למנוע לנסוע דרך קבע בלי טרמוסטט.

כתבת שרדיאטור הוחלף לפני חודשיים ? תחזור לזה שהחליף אותו ותפרט לו על הבעיות. האם הוא עשה בדיקת לחץ אחרי שהחליף את הרדיאטור ?

החימום של תא הנוסעים הפסיק לעבוד ? זה יכול להצביע על רדיאטור חימום סתום (נמצא בתא הנוסעים) אני לא חושב שזה קשור לבעיית ההתחממות של המנוע.

לגבי הרעש מהמצערת אני לא ממש יודע, אשאיר את התשובה למכונאים בפורום,

פורסם
אם זו העצה של המוסכניק, תחליף אותו מהר. מוציאים את הטרמוסטט רק למספר נסיעות מצומצם ורק כדי לבודד את הבעייה האמיתית. זה לא בריא למנוע לנסוע דרך קבע בלי טרמוסטט.

כתבת שרדיאטור הוחלף לפני חודשיים ? תחזור לזה שהחליף אותו ותפרט לו על הבעיות. האם הוא עשה בדיקת לחץ אחרי שהחליף את הרדיאטור ?

החימום של תא הנוסעים הפסיק לעבוד ? זה יכול להצביע על רדיאטור חימום סתום (נמצא בתא הנוסעים) אני לא חושב שזה קשור לבעיית ההתחממות של המנוע.

לגבי הרעש מהמצערת אני לא ממש יודע, אשאיר את התשובה למכונאים בפורום,

תודה רבה על התשובות המהירות , אני מקווה שזה לא ראש מנוע .

פורסם

נימצאה הבעיה פלאנג חום הלך לדברי המוסכניך עלות החלפה של הפלאנג פלוס צינור פלוס מי קירור חדשים 650 שקלים , האם המחיר סביר ?

• תוכן חדש...