Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא סיאט איביזה 2014 FR. לפני כחודש היה לי פנצר בצמיג שתוקן, ומאז תמיד בפניות קצת חדות אני מחליק עם הרכב, מה שלפני הרכב לא היה מחליק, באותם פניות, באותו מהירות. לא היה על הכביש שמן או משהו, והלחץ בגלגלים תקין. אין מנורות של ESP או משהו כזה. הרכב הוא DSG7

יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

הפנצר היה בגלל הקדמי בצד ימין.

היום פניתי ימינה והרכב החליק החלק האחורי, פשוט שמעתי רעשי חיכוך והרכב איבד שליטה אבל הצלחתי להשתלט על הרכב.

פורסם

גש למוסך מורשה יבואן החדש ליד איקאה ראשון לציון.

יש להם מחלקה שלמה לכיוון פרונט ממוחשב. שיעשו גם נסיעת מבחן ברכב.

אולי הבעיה היא שאתה ניכנס לפניות במהירות מופרזת?

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

*אני חושב* שבדיקה באחריות צריכה להיות בחינם. תתקשר לברר, ותגיד בטלפון שאתה חושש שיש איזה חופש, מהסיבות שציינת. בטלפון כבר יגידו לך אם הבדיקה היא בחינם או לא לרכב באחריות.

קח בחשבון שכיוון הפרונט עצמו, אם יש להם במורשה, יהיה יקר יותר מבחוץ, ולכן אם באמת מאובחן שצריך לכוון ומבקשים ממך סכום של נאמר 300 ש"ח ויותר - בקש הנחה.

בהצלחה.

פורסם
גש למוסך מורשה יבואן החדש ליד איקאה ראשון לציון.

יש להם מחלקה שלמה לכיוון פרונט ממוחשב. שיעשו גם נסיעת מבחן ברכב.

אולי הבעיה היא שאתה ניכנס לפניות במהירות מופרזת?

אני נכנס *מעט* במהירות מופרזת, אבל הייתי עושה את זה לפני אחד לאחד ובחיים לא הייתי קרוב להחליק, כאילו האוטו היה "מגנט" לכביש, עכשיו הוא פשוט מחליק כמו אופניים.

*אני חושב* שבדיקה באחריות צריכה להיות בחינם. תתקשר לברר, ותגיד בטלפון שאתה חושש שיש איזה חופש, מהסיבות שציינת. בטלפון כבר יגידו לך אם הבדיקה היא בחינם או לא לרכב באחריות.

קח בחשבון שכיוון הפרונט עצמו, אם יש להם במורשה, יהיה יקר יותר מבחוץ, ולכן אם באמת מאובחן שצריך לכוון ומבקשים ממך סכום של נאמר 300 ש"ח ויותר - בקש הנחה.

בהצלחה.

איך אפשר לבדוק את מה שאני מתאר? הרי הטכנאי יגיד לי אני לא רואה שום החלקה, אבל היום בנסיעה די רגילה הרכב ממש החליק, אני מדבר על פנייה של 20, שפעם הייתי לוקח אותה על 70, בלי הגזמה.

היום בגשם האוטו בכלל עף, בפניות האוטו ממש "זורק תחת" למרות שהרכב מונע קדמית.

נאמר לי בצמפיון שיש משהו בגיר, זה יכול להיות קשור? אני פשוט רוצה לדעת את כל הסיבות שהרכב מחליק כי אני ממש מפחד לנהוג בו.

פורסם (נערך)

איך אפשר לבדוק את מה שאני מתאר? הרי הטכנאי יגיד לי אני לא רואה שום החלקה, אבל היום בנסיעה די רגילה הרכב ממש החליק, אני מדבר על פנייה של 20, שפעם הייתי לוקח אותה על 70, בלי הגזמה.[...]אני פשוט רוצה לדעת את כל הסיבות שהרכב מחליק כי אני ממש מפחד לנהוג בו.

רכבים לא מחליקים, הנהגים גורמים להם להחליק. הרכב יכול רק "להקל" עליך בכך. לרכב יש כמות אחיזה נתונה, שתלויה רק במגע הגומי בדרך ובתנאי דרך נתונים היא קבועה יחסית.

אפשר לומר בפשטות שעבור כל האצה, האטה ו/או פניה אתה "מנצל" חלק מאחיזת הרכב. אם אתה מנצל הרבה - אתה קרוב יותר לסף ההחלקה.

שחיקה פנימית של הצמיג (עקב התקר) יכולה לגרום לכך שתצטרך "לנצל" יותר אחיזה כדי להשיג את כוח הפניה שאתה רוצה. הפתרון: לך לתקריה, וחפש בתוך הצמיג אבקה שחורה וסדקים.

בנוסף, אין כזה דבר להיכנס לאט מדי לסיבוב. ככל שתיכנס יותר מהר (מבחינת מהירות נסיעה) וככל שתיכנס מהר יותר (מבחינת מהירות סיבוב ההגה) - תצטרך להשתמש ביותר אחיזה.

כמו כן, אם תאט או אם תאיץ בחדות, תנצל אחיזה לטובת האטה או האצה, בנוסף למה שדרוש לפניה, ולכן רצוי להאט למהירות שבה תוכל לצלוח את העיקול במהירות קבועה או בהאצה קלה.

הפתרון: לבקש מהאביבי שילמד אותך לעבור את החלקים הפתלתלים בכביש בלי לקשט את הנוף עם הרכב שלך...:lol:

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
רכבים לא מחליקים, הנהגים גורמים להם להחליק. הרכב יכול רק "להקל" עליך בכך. לרכב יש כמות אחיזה נתונה, שתלויה רק במגע הגומי בדרך ובתנאי דרך נתונים היא קבועה יחסית.

אפשר לומר בפשטות שעבור כל האצה, האטה ו/או פניה אתה "מנצל" חלק מאחיזת הרכב. אם אתה מנצל הרבה - אתה קרוב יותר לסף ההחלקה.

שחיקה פנימית של הצמיג (עקב התקר) יכולה לגרום לכך שתצטרך "לנצל" יותר אחיזה כדי להשיג את כוח הפניה שאתה רוצה. הפתרון: לך לתקריה, וחפש בתוך הצמיג אבקה שחורה וסדקים.

בנוסף, אין כזה דבר להיכנס לאט מדי לסיבוב. ככל שתיכנס יותר מהר (מבחינת מהירות נסיעה) וככל שתיכנס מהר יותר (מבחינת מהירות סיבוב ההגה) - תצטרך להשתמש ביותר אחיזה.

כמו כן, אם תאט או אם תאיץ בחדות, תנצל אחיזה לטובת האטה או האצה, בנוסף למה שדרוש לפניה, ולכן רצוי להאט למהירות שבה תוכל לצלוח את העיקול במהירות קבועה או בהאצה קלה.

הפתרון: לבקש מהאביבי שילמד אותך לעבור את החלקים הפתלתלים בכביש בלי לקשט את הנוף עם הרכב שלך...:lol:

אני יודע איך הרכב שלי מרגיש, הוא היה ממש יותר אוחז לפני חודש, ועכשיו הוא פשוט מחליק.

חוץ ממה שאמרו פה, מה יכולה להיות הבעיה? ככה שאני יגיד למוסך ספציפית. (הרכב באחריות)

פורסם

1)תעשה בדיקת פרונט וחופשים.

2)תעביר את הצמיגים מאחור לקדימה.

3)החלפה לצמיגים יותר איכותיים.

תנהג בזהירות ואז לא תחליק, סה''כ מדובר בסופר מיני קטנה.

• תוכן חדש...