Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן שאני לא דיברתי על כביש קשה במובן איכות הנסיעה (harsh) אלא על כביש מאתגר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התאונה הבאה אירעה לפני תחילת העבודות והיא מראה עד כמה אתה צודק:

(באורח נס בתאונה הנ"ל היו בסופו של דבר הרבה מכוניות הרוסות אבל רק שני פצועים קל.

https://www.youtube.com/watch?v=G3KP5ECa7Ks

אני לא מבין. אני רואה פה נהג שמתנחל בשמאל, מזגזג בין נתיבים, כביכול ללא סיבה טובה חוץ מלהיות רכב אחד קרוב יותר, ואז אני שם לב שהוא לא מאט לקראת הפקק, ואז מישהו צועק "תחזיק חזק תחזיק חזק!" והאוטו עדיין לא בולם.

מה הקשר לכביש?

פורסם

בנוסף, מעוצמת הפגיעה ברכבים ומהגובה של נקודת הצילום ביחס לרכבים שלפניו נראה שלא מדובר ברכב פרטי אלא במשהו גדול יותר.

פורסם
אני לא מבין. אני רואה פה נהג שמתנחל בשמאל, מזגזג בין נתיבים, כביכול ללא סיבה טובה חוץ מלהיות רכב אחד קרוב יותר, ואז אני שם לב שהוא לא מאט לקראת הפקק, ואז מישהו צועק "תחזיק חזק תחזיק חזק!" והאוטו עדיין לא בולם.

מה הקשר לכביש?

אני חושב שהגורם לתאונה הוא לא הנהג ברכב המצלם אלא מישהו שבא מאחוריו במהירות עם רכב גדול כלשהו שלא הצליח לעצור. הבעייתיות בכביש היא טווח הראות קדימה. במידה ויש פקק פתאומי (כמו בסרטון), לנהג במהירויות של כביש מהיר אין הרבה זמן להגיב, בטח אם הוא נוסע במשאית עמוסת כל טוב.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

בהסתכלות שניה, אני די משוכנע שהנהג המצלם הוא נהג אוטובוס: גובה הצילום, הקושי במניעת הפגיעה, עוצמת הפגיעה, הקולות הרבים בזמן ההמולה ברכב וברכב הערת הנהג לנוסעים "להחזיק חזק" (במקום שהם יהיו חגורים ושהוא יהיה מרוכז בתמרון:x) מעידים על כך.

כמובן שהבעיה העיקרית במצב זה אינה בכביש אלא בנהג שלא התאים מהירותו לנסיבות.

מהירות מתאימה לנסיבות = (שדה ראיה > מרחק עצירה).

פורסם
אני בכללי שונא לנהוג לירושלים, עיר מעצבנת לנהיגה. מעדיף לנהוג בפקק באיילון ולא בירושלים.

כמי שיש לו המון ניסיון בנהיגה ב2 הערים(אבל ירושלמי במקור) תל אביב היא סיוט גדול משמעותית לנהיגה(ובטח כביש איילון בפקק) אפילו על הפקקים בכניסה לעיר ובטח בתוך העיר,

אבל העירייה מתחשבת בתושבים מבחינת תווי חניה לתושבי העיר והנחות בחניונים בזמן שבירושלים העירייה עוזרת לתושבים בנושא עם כלום ושום דבר גדול.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני נוסע בכביש הזה הרבה. אני חושב שהזכירו פה את רוב הבעיות שיש בכביש. יש שם המון תאונות וישנם קטעים ללא שוליים, ולכן גם המון פקקים. ואם זה לא מספיק אז החליטו להציב כל כמה ק"מ תמרור אין עקיפה, כך שבחלק גדול מהדרך אני מוצא את עצמי תקוע אחרי משאיות או אחרי נהגים שנבהלים מהעיקולים בכביש ובולמים ל-50 קמ"ש. כאשר התמרור מתבטל אני מספיק לעקוף כמה רכבים ואז שוב יש תמרור אין עקיפה. וכל הזמן משנים את המיקום של התמרורים. ככה כל הדרך אני מרגיש שאני במשחק "ים-יבשה". (אני נוהג על רכב במשקל 2.4 טון אך המשקל המותר מעל 3.5, כך שהתמרורים חלים עליי). נקווה שהשיפוץ יפתור את רוב הבעיות. עד אז אני משתדל לנסוע דרך 443 אם מתאפשר.

פורסם

מעייף, בעיקר אם מנסים לשמור על קצב טוב, לא לזגזגז בין נתיבים ונוהגים על ידני.

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם

הקשר לכביש הוא התוואי המסוכן שלו, שלא מאפשר לנהג לראות מה מצפה לו מעבר לעיקול הבא. הרכב הפוגע בתאונה הוא אוטובוס של אגד נהוג בידי נהג מנוסה.

ככל שידוע לי לא נכנס באוטובוס אף אחד, והגורם לתאונה הוא מהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בלאי הכבישים בארץ נוראי. צרוף של תנאי אקלים קשים יחד עם החאפריות והגרידיות של הקבלנים המבצעים, העדר תקנים מחמירים וכו' ועדין, יחסית למדינת עולם שלישי, מצבנו לא הכי נורא :-)

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם
התאונה הבאה אירעה לפני תחילת העבודות והיא מראה עד כמה אתה צודק:

(באורח נס בתאונה הנ"ל היו בסופו של דבר הרבה מכוניות הרוסות אבל רק שני פצועים קל.

https://www.youtube.com/watch?v=G3KP5ECa7Ks

לצערי הפקק הזה זכור לי יותר מדי טוב, סבי בדיוק היה אמור לחזור לחו''ל ונתקעו שם 3 שעות,

אז היה צריך לקבוע לטיסה אחרת ואז זה קנס.

בתכלס החברת תעופה לא הייתה חייבת ללכת לקראתנו ולוותר על הקנס?

רועי

פורסם

לא, אך הייתם יכולים לנסות לתבוע את אגד (או ליתר דיוק את הביטוח שלהם)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היה לי תאונה עם אוטובוס כשהייתי נהג חדש(בעפולה בכניסה לתחנה המרכזית עמדתי עם האוטו ליד הכניסה לתחנה אוטובוס לקחה פניה לתחנה שלא רחבה מספיק וגילח לי את הצד של האוטו, אני עומד בצפון הארץ מחזיק את הטרמבון הקדמי ביד ועם פרצוף של הלם).

האוטובוס לא ראה אפילו שהוא פגע בי ורק בזכות שהנוסע איתי קלט את המספר קו הקצין בטיחות של החברה קלט את האוטו שלי צבוע לו על כל הצד של האוטובוס:-D.

הקיצר, עלות התיקון הייתה נמוכה מידיי כדי מהכיסוי של הביטוח ולא היה מוכן לשלם(ככה הביטוח של החברת אוטובוסים טען),

ובסוף זה נגמר בזה שהחברה שלחה לנו צ'ק עם הכסף של התיקון והחתימה על מסמך שאין לנו יותר טענות מולה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...